Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała35 wrote:My mamy imię dla chłopca, ale z dziewczynką jest problem. Mój mąż jest Anglikiem, więc potrzebujemy czegoś co będzie ładnie brzmiało w obu językach i jakoś na nic się nie możemy zdecydować.
Pierwsze jakie mi się nasuwają to Anna, Monika, Marta, Maja, Sara...
No i oczywiście Maria jest międzynarodowe ;P -
Mój brat to znowu na odwrót bo on mieszka w Anglii wyjechał tam z żoną i synem Denisem.
Tam gdzie mieszkali Anglicy pytali się go czemu mu dali damskie imię bo chyba u nich odpowiednik chłopca to Denny czy jakoś tak. Ja myślałam zawsze że Denis to też za granicą działa bo przecież byłą taka bajka i film:PMmeryy88 lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór po wizycie wyglada to tak:
Maluch ma już 7 cm, mozliwe, że jest 2 dni starszy, ale to +/-2dni to granica błędu usg. wg. usg 13 tydz+1dz.
FHR 168 uderzen/min
NT-2,0mm
BPD 21,0mm
kregosłup ok, brzuszek ok, żoładek ok, pecherz ok, stopki i rączki ok
Ryzyko trisomi po skorygowaniu:
21- 1;3008
18- 1;6449
13 - 1;9979
ryzyko samoistnego przedwczesnego porodu przed 34 tc; 1;127
chcielismyjeszcze dzis zrobic test pappa ale bylo za pozno.. jutro szukam czynnego laboratorium Diagnosty, które to robi jak nie to mam jeszcze 5 dni na zrobienie.
Płeć nieznnana bo jak to powiedziała pani dr. my szukamy tu narządów, ktore mają ok 2mm.
Ania_84 dziękuję za polecenie pani dr. A.Janowicz-Grelewska bardzo fajna i dokładna, sprzęt dobry wszystko widać, ale niestety moje dziecko mało współpracowało na następne musimy je przekupicMmeryy88, AguŚka89, Czarnaa94, bebag, Fiolk@, jestemhela, Nieukowa lubią tę wiadomość
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
AguŚka89 wrote:Mój brat to znowu na odwrót bo on mieszka w Anglii wyjechał tam z żoną i synem Denisem.
Tam gdzie mieszkali Anglicy pytali się go czemu mu dali damskie imię bo chyba u nich odpowiednik chłopca to Denny czy jakoś tak. Ja myślałam zawsze że Denis to też za granicą działa bo przecież byłą taka bajka i film:P
Po angielsku jest męskie Dennis i damskie Denise. Trochę inaczej się je wymawia. Spolszczone Denis to w sumie tak pomiędzy,ale może przez polską wymowę im brzmiało jak Denise? -
AguŚka89 wrote:Kolejne dobre wiesci
o kurka a ja jutro ide odebrac wyniki badan Papa przypomnialas mi.
Aguska to daj znac co tam jest napisane i jak to wygląda, długo czekałaś na wyniki bo ja przeczytalam w jednym laboratorium, ze ok 10-14 dni..
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
infinity888 wrote:Aguska to daj znac co tam jest napisane i jak to wygląda, długo czekałaś na wyniki bo ja przeczytalam w jednym laboratorium, ze ok 10-14 dni..
Na stronie Angeliusa pisalo tez wlasnie 10 14 dni. Ale na badaniu lekarka powiedziala ze.w.piatek wyniki chyba ze wyjdzie cos zle to zadzwoni. No to zobaczymy co mi tam powyliczali. -
U Nas dziewczynka Iga Stanisława a chłopiec Ziemowit Stanisław. Ale i tak wiem, że po porodzie to mnie się pewnie odmieni. Nasza córcia miała mieć na imię Agnieszka ale jak spojrzałam na nią to wiedziałam że Weronika i basta mimo że wcześniej tego imienia nie brałam pod uwagę.
-
infinity888 wrote:Dobry wieczór po wizycie wyglada to tak:
Maluch ma już 7 cm, mozliwe, że jest 2 dni starszy, ale to +/-2dni to granica błędu usg. wg. usg 13 tydz+1dz.
FHR 168 uderzen/min
NT-2,0mm
BPD 21,0mm
kregosłup ok, brzuszek ok, żoładek ok, pecherz ok, stopki i rączki ok
Ryzyko trisomi po skorygowaniu:
21- 1;3008
18- 1;6449
13 - 1;9979
ryzyko samoistnego przedwczesnego porodu przed 34 tc; 1;127
chcielismyjeszcze dzis zrobic test pappa ale bylo za pozno.. jutro szukam czynnego laboratorium Diagnosty, które to robi jak nie to mam jeszcze 5 dni na zrobienie.
Płeć nieznnana bo jak to powiedziała pani dr. my szukamy tu narządów, ktore mają ok 2mm.
Ania_84 dziękuję za polecenie pani dr. A.Janowicz-Grelewska bardzo fajna i dokładna, sprzęt dobry wszystko widać, ale niestety moje dziecko mało współpracowało na następne musimy je przekupic
Hmma ty masz czwarty pomiar dot. ryzyka przedwczesnego porodu, ciekawe na moim wyniku tego ni ma -
Mmeryy88 wrote:Pierwsze jakie mi się nasuwają to Anna, Monika, Marta, Maja, Sara...
No i oczywiście Maria jest międzynarodowe ;P
Dzięki. Wszystkie ładne imionaMarta mi się bardzo podoba, ale niestety nie mogę, bo po angielsku jest Martha i ja tego th nie umiem porządnie wymowić. Maria z kolei jest po angielsku wymawiana Maryja (!), więc jak już to musiałoby być Mary. Pozostałe bierzemy pod uwagę
Mmeryy88 lubi tę wiadomość
-
infinity888 wrote:Aguska to daj znac co tam jest napisane i jak to wygląda, długo czekałaś na wyniki bo ja przeczytalam w jednym laboratorium, ze ok 10-14 dni..
Mi mówili, że normalnie koło tygodnia, ale że mój lekarz idzie na urlop to mi już na sobotę zrobi (wczoraj pobierali krew). -
Moje badanie prenatalne trwało jakieś 10 min. Trochę nas to rozczarowało ale nasz bobas nie był dzis zbyt towarzyski obrócił sie do nas tyłkiem i za nic tej pozycji zmienić nie chciał.
Ma już 7 cm a wg usg to 13 tydzeń i 1dzień (tak jak u infinity:)
Tak wszystko ok ale mielismy nadzieję na wiecej informacji i że też sobie więcej pooglądamy. Pan dr powiedział "no co za typ" i juz dalej nic nie badał bo nie było sensu. Papa nie robiłam trochę ze względów finansowych.
Ale ciesze się że wszystko ok. Wreszcie też usłyszałam serduszko
AguŚka89, Mmeryy88, Kasiula02, Helmi, infinity888, jestemhela lubią tę wiadomość