Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak byłam w pierwszej ciazy byłam pewna że będzie chłopczyk -- tak czułam i własnie miał to być Tymek:) urodziłam dwie dziewczynki:) Teraz jak jestem w ciąży wszyscy mówią jak tam Tymek rośnie?
A ja nie wiem jak teraz nazwę
jakoś nie myśle o tym jeszcze - poczekam aż dowiem sie kto tam sobie we mnie siedzi:)
Co do imienia Pola u nas jest to dość popularne imię, nie aż tak jak Julka, Amelka, Lenka, Oliwka czy Zuzia.
córeczka 2010 córeczka 2012 -
AguŚka89 wrote:Chodzi o kontrakt farbybze skora właśnie bo przenika do płodu.
Nic nie przenika do plodu. To farbowanie wlosow to jeden z kolejnych ciazowych mitow...nie ma zadnych badan ktore bo potwierdzily ze farba ma jakis zly wplyw na dziecko. Pytalam tez dwoch ginekologow i oboje powiedzieli, ze wlosy mozna farbowac normalnie i jiz nie popadac w paranoje, tylko uzywac tej samej farby ktora do tej pory. Nie uzywac zadnych nowosci bo moze sie pojawic uczuleniejestemhela, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Mmeryy88 wrote:Ja na początku używałam oliwki HIPP, teraz używam Palmersa, a mam też kupioną Ziajkę.
U nas imiona wybrane już dawnoja wybierałam dla dziewczynki (Łucja), a mąż dla chłopaka (Wiktor).
Gdzie dostalas Palmersa, bo sie kiedys naszukalam:/ -
Witajcie
Ja USG prenatalne mam dopiero 11 sierpnia więc jeszcze długo poczekam. Dziś byłam u przypadkowego ginekologa, ponieważ od poniedziałku zmagam się z upławami i świądem. Lekarka kazała mi odstawić luteinę dopochwową i stwierdziła, że to albo uczulenie albo infekcja bakteryjna więc miałam zrobiony posiew z pochwy i jutro mam zrobić posiew w moczu. Miałam też chwilowy podgląd na maluszka, który bardzo aktywnie uczestniczył w badaniu.
Co do płci to ja się staram nie nastawiać. Na prenatalnym w 13 tc mojej drugiej ciąży ginekolog zobaczył chłopca. Byłam przekonana, że mam drugiego synka. Na połówkowym dziecko było wstydliwe i nie chciało się pokazać. Do 29 tc żyłam w przekonaniu, że to Tymonek a okazało się, że to córeczka. Byłam w szoku. Trochę nie umiałam sobie z tym poradzić.
A z imionami to dramat. Jestem założycielką żłobka i przedszkola więc mnóstwo dzieci przewinęło się przez moją placówkę i każde imię kogoś mi przypomina. Teraz u nas moda jest na imiona dla dziewczynek Kalina, Liliana, Zofia, Anna
A dla chłopców Tomasz, Kacper, Franek, Staś, Jan. A z imion mało popularnych to Wawrzyniec, Aurora, Tola, Benedykt. -
Dziewczyny nie dajmy się zwariować, ja farbuje, a mój znajomy jest ginekologiem i powiedział mi, że zadbana mama to szczęśliwa mama, wiec to jest zdrowsze dla dziecka jak życie w ciągłym stresie i smutku. Jedyne czego unikam to zabiegów z użyciem ultradźwiękow oraz masaży.
Gratuluję udanych wizyt!!!Helmi, jestemhela lubią tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie i tak jak przeczuwałam było tydzień za wcześnie, żeby wykonać prenatalne.
Ale nie ma tego złego, bo zobaczyłam bijące serduszko i to najważniejsze
Lekarz powiedział, że na tym etapie wszystko jest wzorcowo. Następna wizyta za równy tydzień. W między czasie idę jeszcze na kontrolę do mojej ginekolog, więc w najbliższym czasie będę miała 2 razy okazję popatrzeć na okruszka
Co do imion to od zawsze podobają mi się Pola, Blanka, Nadia i Oliwia. Jeśli będzie chłopak to będziemy musieli się nagłowić, bo nie mam żadnych pomysłów.
Na szczęście jest jeszcze czas
Mmeryy88, AguŚka89, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
AguŚka89 wrote:A są przyszłe mamy, które już myślą nad imionami dla dzidzi?
My mamy imię dla chłopca, ale z dziewczynką jest problem. Mój mąż jest Anglikiem, więc potrzebujemy czegoś co będzie ładnie brzmiało w obu językach i jakoś na nic się nie możemy zdecydować. -
AguŚka89 wrote:Wiesz czemu nie ma badan klinicznych bo to kazdy moze bez wiedzy w necie wyczytac. Bo trzebaby robic badania na zywych plodach. Tyle w tym temacie.
No wlasnie skoro nie ma badan i nie jest udowodnione ze farba ma zly wplyw na dziecko to skad mozesz twierdzic ze wystarczy sobie "poczytac w internecie" i wszystko bedzie jasne. Akurat w internecie sa setki bzdur i innego badziewia.
Jak ci ktos w internecie napisze ze wychodzenie z domu szkodzi bo jest zanieczyszczone powietrze to przestaniesz wychodzic?
Albo ktos wymysli ze jedzenie brzoskwini jest dla dziecka zle to przestaniesz je jesc? Mimo ze nie bedzie na to zadnych badan?
Nie popadajmy w paranoje bo niedlugo to beda kazac na 9 miesiecy klasc sie do lozka bo aktywnosc fizyczna bedzie zla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 18:03
jestemhela lubi tę wiadomość
-
A ja mam donos z frontu
byłam u lekarza, serce bije jak szalone, a fasola okazuje się być trochę starsza - 10t1d
aaaaa i rusza się! Śmieszne to takie
za 2 tyg. mam usg pierwszego trymestru
Mmeryy88, AguŚka89, Helmi, Czarnaa94, Fiolk@, jestemhela lubią tę wiadomość
-
Ja napisalam ze ty to wyczytalas w necie a nie ja. Jest duza lista substancji itp pichodnych ktora przenika przez skore uczylam sie tego a nie wyczytalam. Nikt by sie.nie.pidjal badan w tym temacie na kobiecie w ciazy. Kazda kobieta w ciazy martwi sie o maluszka w brzuszku i to sie nie nazywa paranoje tylko matczyna milosc.
-
Ja nikogo przekonywac nie bede bo kazda ma swój rozum jestesmy dorosle. Nie potrzebnie wyjezdzasz z jakimis brzoskwiniami po co te nerwy po to forum zeby sie wymienic inf i podyskutowac a.jie przegadywac. Sama mowilam ze.prawdopodobnie bede farbowac wlosy bo nieladnie juz wygladaja.