Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Brunetka wrote:Z tego co wiem to chodzi o "zapach" farby, a nie o dotykanie do skóry. Ale mogę się mylić gdyż sama nie farbuje włosów
Zazdroszczę , ja od dłuzszego czasu farbuje na czarno a ztego koloru zejśc to masakra. Do tego moje siwki tak widać na tych czarnych włosach że masakra. Ja słyszałam że farby bez amoniaku są ok w ciązy więc chyba faktycznie chodzi o ten zapach -
Ja juz raz farbowałam i tez wolałabym teraz z tego farbowania zrezygnować ale ja mam 60% siwych odrostów (po tatusiu) a to na czarnych włosach naprawdę wygląda ochydnie ;/ co ja bym dała żeby miec naturalne włosy. A i ttak mi wypadaja tak strasznie że za chwilę łysa zostanę ;/
-
AguŚka89 wrote:Potencjalnie szkodliwe składniki przenikaja do organizmu poprzez kontrakt ze skora. Jestem z wyksztalcenia chemikiem.
-
AguŚka89 wrote:Wyskoczył którejś trądzik może czy tylko ja taka obdarzona jestem?
U mnie cera też nie należy teraz niestety do perfekcyjnych, ale dramatu też jeszcze nie ma.
A trądzik to na twarzy wyskoczył czy plecy / dekolt?
2015 Aniołek
2017 Synuś -
bebag wrote:Ciekawe - ale to chyba raczej śladowe ilośc? Są dowody, że mogą coś uszkodzić? Nie wyobrażam sobie za bardzo 9 miesięcy bez koloryzacji
Ja osobiscie nie znam osoby ktorej farbowanie zaszkodzilo na samo dziecko w brzusiu. Ale niektore ze skladnikow przenikaja przez skore stad sie wzielo zeby odpuscic sobie pierwszy trymestr gdzie mlode w brzusiu jest najbardziej narazone. Ja sama mam problem z wlosami i bije sie z myslami co zrobic bo ide na wesele za 20 sierpnia a odrost mam widoczny. -
Hej kochane
Oj ja też mam wysyp pryszczyz córką miałam gładką cerę i lśniące gęste mocne włosy a teraz siano zamiast włosów
Super wieści z wczoraj oby tak dalej
Ja mam prenatalne 2 sierpnia o 10.45 i już szaleję że strachu
Dziewczyny jak przygotować się do tego badania? Pić nie pić, sikać nie sikać Oto jest pytanie... Ja mam w Multimed, szukałam na ich stronie informacji na ten temat ale nic istotnego nie znalazłam. -
Nie dajmy się zwariować ! normalnie dziewczyny farbują włosy. Ewentualnie zrobić w drugim trymestrze i farbą bez śmierdzącego amoniaku (kremy koloryzujące) Nie ma żadnego potwierdzenia co farbowania włosów a przenikaniem do płodu ani skutków negatywnych takiego farbowania dla płodu. Równie dobrze mogłybyśmy siedzieć w bańce bo przecież w powietrzu zanieczyszczenia,albo na rurce w autobusie
albo zakładać rękawice bo przecież płyn do mycia naczyń też chemia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 12:44
bebag, Helmi, Ediii lubią tę wiadomość