X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomalwa wrote:
    Idę dzisiaj o 18 na usg. Strasznie się stresuje, wstałam już dwie godziny temu i tylko o tym myślę. Mam nadzieję że krwiak zniknął a dzidzia jest cała i 100% zdrowa

To stresujemy sie razem. Ja ide na 17sta, nie moglam spac i same zle wiadomosci chodza mi po glowie.
    Ten dzien bedze sie mega wlókł...

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że jesteśmy nawet na tym samym etapie ciąży ;-). Ehh cały dzień jeszcze przed nami. Ja miałam w nocy koszmary śniło mi się takie małe dzieciątko że nosiłam je w portfelu! I mama do mnie powiedziała co ty robisz przecież ono jest głodne! I ja drżącymi rękami wzięłam je i dałam mu... kanapkę z pomidorem :-D , a ono zjadlo i urosło i już było wielkości 3 latka. Takie głupie to się wydaje ale w nocy byłam przerażona że prawie zaglodzilam swoje dziecko.

• hamadriada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie ja otwieram stawkę z dzisiejszymi wizytami, bo USG mam o 11:50.

A co do snów... Też dzisiaj miałam koszmar - śniło mi się, że złe wyniki otrzymałam z prenatalnych... I cały ranek niesmak pozostał. No nic. Mam nadzieję, że za jakieś półtora tygodnia wszystko stanie się jasne.

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • bebag Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na pewno wszystko będzie dobrze - sny to tylko odzwierciedlenie Waszych nerwów :)
    Ja mam dziś urlop i powiem Wam, że cudowny jest taki wolny dzień, wstałam godzinę później niż zwykle, ale nigdzie nie trzeba się spieszyć, spokojne śniadanie - i czuję się rewelacyjnie, zupełnie inaczej niż w dni pracujące :/

age.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja taki urlop mam już miesiąc i prawdę powiedziawszy tęskni mi się do pracy ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada to Ty dziś poierwsza rozpoczniesz dobre wiesci :)
    czekamy na info dziewczyny :)
    ja dzis mam odebranie wynikow i usg tez chyba bedzie, ale dopiero pod wieczor, dam znac co i jak :)

Tomalwa, Ediii lubią tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że nas dzisiaj całkiem spora gromadka się bada. Ja pewnie z opóźnieniem napiszę, ale na pewno się odmelduję ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomalwa wrote:
    Idę dzisiaj o 18 na usg. Strasznie się stresuje, wstałam już dwie godziny temu i tylko o tym myślę. Mam nadzieję że krwiak zniknął a dzidzia jest cała i 100% zdrowa
    bedzie dobrze!! napewno:)

Tomalwa lubi tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kcuki i dajcie koniecznie znac po wizycie! zazdroszcze wam że to już dziś macie badania, ja jeszcze dłuuuuuuuuuuuuuuugie 2 dni:(

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja melduję się jutro o 14 w gabinecie także wieczorem dam znać:)

Tomalwa, Ania_84 lubią tę wiadomość

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero 8 sierpnia i tez czekam z niecierpliwością. Chciałabym juz powiedzieć w pracy ale jakos jeszcze się boję. Ale jak na prenatalnym będzie ok to juz pogadam z szefem. I pójdę na zwolnienie.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 11:11

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki za Was, też się dołączam do wizytujących, nerwy, nerwy ! a do 16 jeszcze tyle czasu a ja takie czarne myśli ;( ...

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat mnie tu nie było ale i samopoczucie tragiczne i zajęć sporo. Moje usg 12tygodnia było w poniedziałek 25 lipca. Wszystko ok, dzidzia 57mm, serduszko ok i wszystkie inne parametry ok. A ja z niecierpliwością czekam i każdego dnia mam nadzieję że już dziś mdłości znikną, że już dziś nie będę wymiotować. Może jutro...
    Powodzenia na wizytkach!

derii84, derii84, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Lileczka Nowa

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

To i ja się dołączę :) termin mam na 14 lutego :)

Wczoraj byłam na badaniach i lekarz powiedział mi że na 70% będzie chłopak na ile waszym zdaniem jest to wiarygodne bo w sumie to 11 tydzień i 4 dni? Nie za wcześnie? Czy wy już znacie płeć?

derii84 lubi tę wiadomość

• Babydream Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też byłam na prenatalnych w 12 tyg, zapytałam o płeć i mi gin odpowiedział że on tu ledwo badanie robi a ja bym już płeć chciała, i tyle się dowiedziałam :P
    ale wiem że niektóre dziewczyny dowiadują się już płci na prenatalnych, może od sprzętu i wielkości dziecka zależy

ex2bcwa1570qltn4.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z wieściami z dzisiejszej wizyty. Z maluchem wszystko świetnie. Serducho stukało 167 razy na minutę a urósł okruch już do 4,5 cm :)
    Po krwiakach ani śladu. Jestem przeszczęśliwa i uspokojona. Teraz tylko czekać na prenatalne! :)
    I ponownie wyszedł termin walentynkowy tak jak na poprzednim USG, więc rozwijamy się książkowo ;)

Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny wizytujące dzisiaj.

AguŚka89, Helmi, jestemhela, Brunetka, cinnamon cookie, Ediii, Czarnaa94, Mmeryy88, derii84 lubią tę wiadomość

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez termin byl na walentynki lub 16 luty :)
    Ciekawe ile moj okurszek dzis bedzie mierzyl :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuje sie do wizytujących. ja dzis o 18:30. mam czarne myśli ostatnio, mam nadzieje ze zostaną rozwiane.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli bardzo mi przykro, obyś jak najszybciej znowu dołączyła do szczęśliwych świeżych mam.

U nas ok, tydz temu miałam badania prenatalne, zdrowe maleństwo, ruchliwe było, a we wt 2 Sierpnia poznam płeć.

Cały czas gdzieś jeździmy, teraz nad morzem jesteśmy.

Kciuki za wizytujace i gratuluję udanych wizyt, bo takowe juz były :-)

jestemhela, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ