X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A budzisz się zestresowana? Z nerwów nie śpisz?

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o której chodzisz spać? Czy masz drzemki w dzień?
    Budzi Cię coś konkretnego np. duszne powietrze?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataL wrote:
    Dziewczyny ja się nie dostałam w ramach NFZ na badania prenatalne z testem Pappa, za późno dostałam skierowanie i w terminie, w którym mam mieć wykonane badanie niestety nie było już miejsc.
    Ale znalazłam test z krwi Pappa w Alabie za 72 zł!!!!
    https://sklep.alablaboratoria.pl/badanie/8113/papp-a_ciazowe_osoczowe_bialko_a_i84_

Zrobię USG prenatalne i Betę oddzielnie w ramach pakietu medycznego a test pappa w Alabie. Podobno wyniki z każdego badania są oddzielnie podawane.

Ja nadal biorę luteinę dopochwowo i nie mam brunatnych upławów ale chyba nabawiłam się grzybicy, bo strasznie mnie swędzi i piecze ;-(

Agata- wydaje mi się, że to nie to samo. Z tego co wiem na test pappa wchodzi to białko, beta hcg + ocena merytoryczna tych wyników z USG.
    Z badania o którym piszesz będziesz tylko miała jakąś wartość stężenia tego białka we krwi- ale nie dostaniesz interpretacji (tak mi się wydaje z opisu badania).

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię w dzień. Tak wstaje dopiero kolo 10 bo od 7 w miare dobrze mi się śpi. A chodzę spac 22-23. Nie budzę się raczej zestresowana. Na prawdę nie wiem co mi jest.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno mnie nie było. Dzisiaj miałam wizytę wyniki wszystkie ok. Usg mam 2 sierpnia o 9 ... jeszcze cały tydzień

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • bebag Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada w 1 trymestrze tsh może spadać do takich wartości - to ponoć normalne :) ja mam teraz 0,6 ale ja lecę cały czas na dawce 25 :) Ale to spada nawet u kobiet z normalną czynnością tarczycy więc nie ma co się martwić - a lekarz na pewno wie co robi :) u mnie jutro endokrynolog a w czwartek ginekolog - zobaczymy co słychać u fasoli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:13

hamadriada lubi tę wiadomość

age.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się budzę w nocy od samego początku ciąży conajmniej trzy razy. Czasem zaraz zasne czasem nie spie do rana. Najczęściej u mnie powodem wstawania jest siku czasem tak bez powodu. Jeszcze miesiąc temu spalam w dzien żeby nadribic sen i wogole bylam senna a teraz to juz sporadycznie zdarza mi się usnąć. Ja uważam, ze to wina buzujacych hormonów.

Helmi lubi tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez się od jakiegoś czasu budże pary razy w nocy właśnie 2-3. Ale juz się do tego przyzwyczaiłam nawet :) Od niedzieli bardzo słabo się czuję, jestem spuchnięta , osłabiona i w głowie mi sie kręci jak wstaje. Nawet nie mam siły wyjść z domu.

A jak u was z energią?

w4sqvfxmck01v371.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada wrote:
    Do dziewczyn, które robiły w międzyczasie remont. Po jakim czasie od malowania mieszkania można z powrotem się wprowadzić?

Ja się remontuję mieszkając cały czas w tym samym domu. Myślę, że po malowaniu to wystarczy 1-2 dni, ale to tylko takie moje myśli ;)

ganngox10a3bxdik.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) witam się z marcowek 2017 :) czasami Was podczytuje bo termin mam na poczatek marca, ale z blizniakami moge rozpakowac sie i w Lutym, pamietam, że któraś z Was pisała o prenatalnych u Dr Marcina Nylec w Katowicach, mam pytanie w którym miejscu odbylo się badanie i czy mozna prosic o jakies namiary? w necie znajduje mi go w kilku miejscach a nie wiem czy wszedzie maja taki sam sprzet?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Babydream Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie 2 dni wystarczą :) dobrze wietrzyć
    Co do spania ja mam znów taki problem że uwielbiam spać z rękami nad głową, czytałam że nie bardzo można... Budzę się często ze zdrętwiałymi, mrowiejącymi przez to rękami. Ale robię to mimowolnie w nocy u nie umiem tego zmienić :D

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream mi się wydaje, że jeśli miałoby to jakiś zły wpływ to Twoj organizm w nocy sam wymusiłby zmianę pozycji na inną :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słyszalyscie o tym, że wolno tylko na lewym boku spac bo z prawej jest cos laczace matke z dzieckiem? Pytam bo nie wiem czy to prawda bo jak zasne to potrafię przez sen przyjmowac kazda pozycje i nie wiem czy to dobrze.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Cześć dziewczyny :) witam się z marcowek 2017 :) czasami Was podczytuje bo termin mam na poczatek marca, ale z blizniakami moge rozpakowac sie i w Lutym, pamietam, że któraś z Was pisała o prenatalnych u Dr Marcina Nylec w Katowicach, mam pytanie w którym miejscu odbylo się badanie i czy mozna prosic o jakies namiary? w necie znajduje mi go w kilku miejscach a nie wiem czy wszedzie maja taki sam sprzet?

Ja byłam u dr Marcina Nylca w przycisk Graniczna w Katowicach. Byłam zadowolona, sprzęt dobry, wszystko było ładnie widać. Mąż siedział obok na fotelu i oglądał na dużym tv na ścianie jak Nasze maleństwo fikało. Pół roku temu moja bratowa była na prenatalnych w Centrum Medycznym Femina. Również sprzęt wysokiej jakości także można serdecznie polecić zarówno jedno jak i drugie miejsce, a lekarz na prawdę super :-)

MatyldaG lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    A słyszalyscie o tym, że wolno tylko na lewym boku spac bo z prawej jest cos laczace matke z dzieckiem? Pytam bo nie wiem czy to prawda bo jak zasne to potrafię przez sen przyjmowac kazda pozycje i nie wiem czy to dobrze.

Pytałam o to moją lekarkę. Powiedziała, że faktycznie powinno się spać na lewym boku, bo wtedy jest lepszy przepływ krwi do łożyska, ale to dopiero później jak będzie brzuszek. I że nie trzeba tego traktować dosłownie. W sensie intencjonalnie kłaść się na lewym boku, ale jak się przekręcimy, bo nam np. niewygodnie, to się tym nie przejmować ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie jesteśmy w stanie tego kontrolować, przynajmniej ja, przekręcam się na wszystkie strony mimo woli :D

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis jakies apogeum. Wymiotuje od samego rana. Nie wiem co jest.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    czyli 12t1d to jest już rozpoczęty 4 miesiąc?

wg mnie 12 tydz- to skonczony 3 miesiąc :)
    a II trymestr licza od 13 tygodnia czyli 3 miesiąc i 1 tydzień :)

Co do TSH ja przed ciaza mialam 1,12, a w ciazy (ok 3 tyg temu - 0,38) nic nie biore endokrynolog powiedzial, ze co 3 miechy bedzie mi dawał skierowanie na tsh +usg tarczycy zrobimy we wrzesniu/pazdzierniku.

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam się z Wami...brak akcji serca. Ciąża obumarla w 7 tyg. Nie wierzę, w szpitalu w tym czasie leżałam, albo 1-2 dni później... Trzymajcie się dziewczyny. Powodzenia

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Ja byłam u dr Marcina Nylca w przycisk Graniczna w Katowicach. Byłam zadowolona, sprzęt dobry, wszystko było ładnie widać. Mąż siedział obok na fotelu i oglądał na dużym tv na ścianie jak Nasze maleństwo fikało. Pół roku temu moja bratowa była na prenatalnych w Centrum Medycznym Femina. Również sprzęt wysokiej jakości także można serdecznie polecić zarówno jedno jak i drugie miejsce, a lekarz na prawdę super :-)
    Dziekuje bardzo za odpowiedz :) tez chce się do niego wybrac na prenatalne :)

Fiolk@ lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ