Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AgataL wrote:Dziewczyny ja się nie dostałam w ramach NFZ na badania prenatalne z testem Pappa, za późno dostałam skierowanie i w terminie, w którym mam mieć wykonane badanie niestety nie było już miejsc.
Ale znalazłam test z krwi Pappa w Alabie za 72 zł!!!!
https://sklep.alablaboratoria.pl/badanie/8113/papp-a_ciazowe_osoczowe_bialko_a_i84_
Zrobię USG prenatalne i Betę oddzielnie w ramach pakietu medycznego a test pappa w Alabie. Podobno wyniki z każdego badania są oddzielnie podawane.
Ja nadal biorę luteinę dopochwowo i nie mam brunatnych upławów ale chyba nabawiłam się grzybicy, bo strasznie mnie swędzi i piecze ;-(
Agata- wydaje mi się, że to nie to samo. Z tego co wiem na test pappa wchodzi to białko, beta hcg + ocena merytoryczna tych wyników z USG.
Z badania o którym piszesz będziesz tylko miała jakąś wartość stężenia tego białka we krwi- ale nie dostaniesz interpretacji (tak mi się wydaje z opisu badania). -
Hamadriada w 1 trymestrze tsh może spadać do takich wartości - to ponoć normalne
ja mam teraz 0,6 ale ja lecę cały czas na dawce 25
Ale to spada nawet u kobiet z normalną czynnością tarczycy więc nie ma co się martwić - a lekarz na pewno wie co robi
u mnie jutro endokrynolog a w czwartek ginekolog - zobaczymy co słychać u fasoli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:13
hamadriada lubi tę wiadomość
-
Ja się budzę w nocy od samego początku ciąży conajmniej trzy razy. Czasem zaraz zasne czasem nie spie do rana. Najczęściej u mnie powodem wstawania jest siku czasem tak bez powodu. Jeszcze miesiąc temu spalam w dzien żeby nadribic sen i wogole bylam senna a teraz to juz sporadycznie zdarza mi się usnąć. Ja uważam, ze to wina buzujacych hormonów.
Helmi lubi tę wiadomość
-
Hej ja tez się od jakiegoś czasu budże pary razy w nocy właśnie 2-3. Ale juz się do tego przyzwyczaiłam nawet
Od niedzieli bardzo słabo się czuję, jestem spuchnięta , osłabiona i w głowie mi sie kręci jak wstaje. Nawet nie mam siły wyjść z domu.
A jak u was z energią? -
hamadriada wrote:Do dziewczyn, które robiły w międzyczasie remont. Po jakim czasie od malowania mieszkania można z powrotem się wprowadzić?
Ja się remontuję mieszkając cały czas w tym samym domu. Myślę, że po malowaniu to wystarczy 1-2 dni, ale to tylko takie moje myśli
hamadriada lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
witam się z marcowek 2017
czasami Was podczytuje bo termin mam na poczatek marca, ale z blizniakami moge rozpakowac sie i w Lutym, pamietam, że któraś z Was pisała o prenatalnych u Dr Marcina Nylec w Katowicach, mam pytanie w którym miejscu odbylo się badanie i czy mozna prosic o jakies namiary? w necie znajduje mi go w kilku miejscach a nie wiem czy wszedzie maja taki sam sprzet?
-
Spokojnie 2 dni wystarczą
dobrze wietrzyć
Co do spania ja mam znów taki problem że uwielbiam spać z rękami nad głową, czytałam że nie bardzo można... Budzę się często ze zdrętwiałymi, mrowiejącymi przez to rękami. Ale robię to mimowolnie w nocy u nie umiem tego zmienićhamadriada lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Cześć dziewczyny
witam się z marcowek 2017
czasami Was podczytuje bo termin mam na poczatek marca, ale z blizniakami moge rozpakowac sie i w Lutym, pamietam, że któraś z Was pisała o prenatalnych u Dr Marcina Nylec w Katowicach, mam pytanie w którym miejscu odbylo się badanie i czy mozna prosic o jakies namiary? w necie znajduje mi go w kilku miejscach a nie wiem czy wszedzie maja taki sam sprzet?
Ja byłam u dr Marcina Nylca w przycisk Graniczna w Katowicach. Byłam zadowolona, sprzęt dobry, wszystko było ładnie widać. Mąż siedział obok na fotelu i oglądał na dużym tv na ścianie jak Nasze maleństwo fikało. Pół roku temu moja bratowa była na prenatalnych w Centrum Medycznym Femina. Również sprzęt wysokiej jakości także można serdecznie polecić zarówno jedno jak i drugie miejsce, a lekarz na prawdę superMatyldaG lubi tę wiadomość
-
AguŚka89 wrote:A słyszalyscie o tym, że wolno tylko na lewym boku spac bo z prawej jest cos laczace matke z dzieckiem? Pytam bo nie wiem czy to prawda bo jak zasne to potrafię przez sen przyjmowac kazda pozycje i nie wiem czy to dobrze.
Pytałam o to moją lekarkę. Powiedziała, że faktycznie powinno się spać na lewym boku, bo wtedy jest lepszy przepływ krwi do łożyska, ale to dopiero później jak będzie brzuszek. I że nie trzeba tego traktować dosłownie. W sensie intencjonalnie kłaść się na lewym boku, ale jak się przekręcimy, bo nam np. niewygodnie, to się tym nie przejmować
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Babydream wrote:czyli 12t1d to jest już rozpoczęty 4 miesiąc?
wg mnie 12 tydz- to skonczony 3 miesiąc
a II trymestr licza od 13 tygodnia czyli 3 miesiąc i 1 tydzień
Co do TSH ja przed ciaza mialam 1,12, a w ciazy (ok 3 tyg temu - 0,38) nic nie biore endokrynolog powiedzial, ze co 3 miechy bedzie mi dawał skierowanie na tsh +usg tarczycy zrobimy we wrzesniu/pazdzierniku.
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Fiolk@ wrote:Ja byłam u dr Marcina Nylca w przycisk Graniczna w Katowicach. Byłam zadowolona, sprzęt dobry, wszystko było ładnie widać. Mąż siedział obok na fotelu i oglądał na dużym tv na ścianie jak Nasze maleństwo fikało. Pół roku temu moja bratowa była na prenatalnych w Centrum Medycznym Femina. Również sprzęt wysokiej jakości także można serdecznie polecić zarówno jedno jak i drugie miejsce, a lekarz na prawdę super
tez chce się do niego wybrac na prenatalne
Fiolk@ lubi tę wiadomość