X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A budzisz się zestresowana? Z nerwów nie śpisz?

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o której chodzisz spać? Czy masz drzemki w dzień?
    Budzi Cię coś konkretnego np. duszne powietrze?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataL wrote:
    Dziewczyny ja się nie dostałam w ramach NFZ na badania prenatalne z testem Pappa, za późno dostałam skierowanie i w terminie, w którym mam mieć wykonane badanie niestety nie było już miejsc.
    Ale znalazłam test z krwi Pappa w Alabie za 72 zł!!!!
    https://sklep.alablaboratoria.pl/badanie/8113/papp-a_ciazowe_osoczowe_bialko_a_i84_

Zrobię USG prenatalne i Betę oddzielnie w ramach pakietu medycznego a test pappa w Alabie. Podobno wyniki z każdego badania są oddzielnie podawane.

Ja nadal biorę luteinę dopochwowo i nie mam brunatnych upławów ale chyba nabawiłam się grzybicy, bo strasznie mnie swędzi i piecze ;-(

Agata- wydaje mi się, że to nie to samo. Z tego co wiem na test pappa wchodzi to białko, beta hcg + ocena merytoryczna tych wyników z USG.
    Z badania o którym piszesz będziesz tylko miała jakąś wartość stężenia tego białka we krwi- ale nie dostaniesz interpretacji (tak mi się wydaje z opisu badania).

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię w dzień. Tak wstaje dopiero kolo 10 bo od 7 w miare dobrze mi się śpi. A chodzę spac 22-23. Nie budzę się raczej zestresowana. Na prawdę nie wiem co mi jest.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno mnie nie było. Dzisiaj miałam wizytę wyniki wszystkie ok. Usg mam 2 sierpnia o 9 ... jeszcze cały tydzień

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • bebag Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada w 1 trymestrze tsh może spadać do takich wartości - to ponoć normalne :) ja mam teraz 0,6 ale ja lecę cały czas na dawce 25 :) Ale to spada nawet u kobiet z normalną czynnością tarczycy więc nie ma co się martwić - a lekarz na pewno wie co robi :) u mnie jutro endokrynolog a w czwartek ginekolog - zobaczymy co słychać u fasoli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:13

hamadriada lubi tę wiadomość

age.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się budzę w nocy od samego początku ciąży conajmniej trzy razy. Czasem zaraz zasne czasem nie spie do rana. Najczęściej u mnie powodem wstawania jest siku czasem tak bez powodu. Jeszcze miesiąc temu spalam w dzien żeby nadribic sen i wogole bylam senna a teraz to juz sporadycznie zdarza mi się usnąć. Ja uważam, ze to wina buzujacych hormonów.

Helmi lubi tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez się od jakiegoś czasu budże pary razy w nocy właśnie 2-3. Ale juz się do tego przyzwyczaiłam nawet :) Od niedzieli bardzo słabo się czuję, jestem spuchnięta , osłabiona i w głowie mi sie kręci jak wstaje. Nawet nie mam siły wyjść z domu.

A jak u was z energią?

w4sqvfxmck01v371.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada wrote:
    Do dziewczyn, które robiły w międzyczasie remont. Po jakim czasie od malowania mieszkania można z powrotem się wprowadzić?

Ja się remontuję mieszkając cały czas w tym samym domu. Myślę, że po malowaniu to wystarczy 1-2 dni, ale to tylko takie moje myśli ;)

ganngox10a3bxdik.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) witam się z marcowek 2017 :) czasami Was podczytuje bo termin mam na poczatek marca, ale z blizniakami moge rozpakowac sie i w Lutym, pamietam, że któraś z Was pisała o prenatalnych u Dr Marcina Nylec w Katowicach, mam pytanie w którym miejscu odbylo się badanie i czy mozna prosic o jakies namiary? w necie znajduje mi go w kilku miejscach a nie wiem czy wszedzie maja taki sam sprzet?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Babydream Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie 2 dni wystarczą :) dobrze wietrzyć
    Co do spania ja mam znów taki problem że uwielbiam spać z rękami nad głową, czytałam że nie bardzo można... Budzę się często ze zdrętwiałymi, mrowiejącymi przez to rękami. Ale robię to mimowolnie w nocy u nie umiem tego zmienić :D

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream mi się wydaje, że jeśli miałoby to jakiś zły wpływ to Twoj organizm w nocy sam wymusiłby zmianę pozycji na inną :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słyszalyscie o tym, że wolno tylko na lewym boku spac bo z prawej jest cos laczace matke z dzieckiem? Pytam bo nie wiem czy to prawda bo jak zasne to potrafię przez sen przyjmowac kazda pozycje i nie wiem czy to dobrze.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Cześć dziewczyny :) witam się z marcowek 2017 :) czasami Was podczytuje bo termin mam na poczatek marca, ale z blizniakami moge rozpakowac sie i w Lutym, pamietam, że któraś z Was pisała o prenatalnych u Dr Marcina Nylec w Katowicach, mam pytanie w którym miejscu odbylo się badanie i czy mozna prosic o jakies namiary? w necie znajduje mi go w kilku miejscach a nie wiem czy wszedzie maja taki sam sprzet?

Ja byłam u dr Marcina Nylca w przycisk Graniczna w Katowicach. Byłam zadowolona, sprzęt dobry, wszystko było ładnie widać. Mąż siedział obok na fotelu i oglądał na dużym tv na ścianie jak Nasze maleństwo fikało. Pół roku temu moja bratowa była na prenatalnych w Centrum Medycznym Femina. Również sprzęt wysokiej jakości także można serdecznie polecić zarówno jedno jak i drugie miejsce, a lekarz na prawdę super :-)

MatyldaG lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    A słyszalyscie o tym, że wolno tylko na lewym boku spac bo z prawej jest cos laczace matke z dzieckiem? Pytam bo nie wiem czy to prawda bo jak zasne to potrafię przez sen przyjmowac kazda pozycje i nie wiem czy to dobrze.

Pytałam o to moją lekarkę. Powiedziała, że faktycznie powinno się spać na lewym boku, bo wtedy jest lepszy przepływ krwi do łożyska, ale to dopiero później jak będzie brzuszek. I że nie trzeba tego traktować dosłownie. W sensie intencjonalnie kłaść się na lewym boku, ale jak się przekręcimy, bo nam np. niewygodnie, to się tym nie przejmować ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie jesteśmy w stanie tego kontrolować, przynajmniej ja, przekręcam się na wszystkie strony mimo woli :D

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis jakies apogeum. Wymiotuje od samego rana. Nie wiem co jest.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    czyli 12t1d to jest już rozpoczęty 4 miesiąc?

wg mnie 12 tydz- to skonczony 3 miesiąc :)
    a II trymestr licza od 13 tygodnia czyli 3 miesiąc i 1 tydzień :)

Co do TSH ja przed ciaza mialam 1,12, a w ciazy (ok 3 tyg temu - 0,38) nic nie biore endokrynolog powiedzial, ze co 3 miechy bedzie mi dawał skierowanie na tsh +usg tarczycy zrobimy we wrzesniu/pazdzierniku.

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam się z Wami...brak akcji serca. Ciąża obumarla w 7 tyg. Nie wierzę, w szpitalu w tym czasie leżałam, albo 1-2 dni później... Trzymajcie się dziewczyny. Powodzenia

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Ja byłam u dr Marcina Nylca w przycisk Graniczna w Katowicach. Byłam zadowolona, sprzęt dobry, wszystko było ładnie widać. Mąż siedział obok na fotelu i oglądał na dużym tv na ścianie jak Nasze maleństwo fikało. Pół roku temu moja bratowa była na prenatalnych w Centrum Medycznym Femina. Również sprzęt wysokiej jakości także można serdecznie polecić zarówno jedno jak i drugie miejsce, a lekarz na prawdę super :-)
    Dziekuje bardzo za odpowiedz :) tez chce się do niego wybrac na prenatalne :)

Fiolk@ lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ