Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała35 wrote:Dzięki. Wszystkie ładne imiona
Marta mi się bardzo podoba, ale niestety nie mogę, bo po angielsku jest Martha i ja tego th nie umiem porządnie wymowić. Maria z kolei jest po angielsku wymawiana Maryja (!), więc jak już to musiałoby być Mary. Pozostałe bierzemy pod uwagę
nie chcę się wymądrzać ale uczyłam się że th wymawia się tak ze dajesz język między zęby i mówisz F. Marta też mi się bardzo podoba -
Badania za darmo!
Jeśli któraś z Was jest honorowym dawcom krwi, albo jest jej mąż. W punkcie krwiodawstwa można zrobić parę badań za darmo:) do 12 tygodnia np. morfologia- na miejscu i przeciwciała hiv, kiła, rzeżączka i coś jeszcze. Odnośnie badań w późniejszych tygodniach jeszcze się nie dowiadywałam. Jutro się zapytam.
P.S Teraz już wiem, czemu mój mąż lubi tak oddawać krewJakie mega miłe panie pielęgniarki tam pracują i mówię to ja max. panikara
info2: badania krwi przy szpitalach mogą być o wiele tańsze niż w popularnych labolatoriach, za toxoplazmozę igg i igm zapłaciłam w sumie 32 zł. -
Moje pytanko jeszcze: jakie suplementy przyjmujecie w II trymestrze? Chcę zrobić zapas;) w aptece widziałam Prenalen duo, Mama-coś, femibion2 i jeszcze jeden, nazwę zapomniałam
Co Wam polecali gin.?
Co do imion; mi się podoba Stanisław, Jan, Benedykt, Maksymialian (bez zdrobnień typu Max), dziewczyńskie nie mam pojęcia
Mam straszną ochotę na chipsy czy prażynki, myślicie, że można parę zjeść?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 20:54
-
Kasiula02 wrote:Moje pytanko jeszcze: jakie suplementy przyjmujecie w II trymestrze? Chcę zrobić zapas;) w aptece widziałam Prenalen duo, Mama-coś, femibion2 i jeszcze jeden, nazwę zapomniałam
Co Wam polecali gin.?
Co do imion; mi się podoba Stanisław, Jan, Benedykt, Maksymialian (bez zdrobnień typu Max), dziewczyńskie nie mam pojęcia
Mam straszną ochotę na chipsy czy prażynki, myślicie, że można parę zjeść?
Kasiula ja buorę femibion 2 - i kupuje przez neta bo kosztuje niecałe 30 zl a w aptekach jest przekrój od 45-70zł!!.
Co do jedzenia staram się jeść zdrowo robię sobie koktajle, ale od czasu do czasu jem popcorn z mikrofali ( bo ma dużo białkai chipsy też trochę złapię w locie ale generalnie staram się wszystko co złe ograniczać. Napoje gazowane wyleiminowałam praktycznie do zera jakieś 7 lat temu.. choć czasami mam ochotę na pół szkalnki coli z lodem i ją wypije najważniejsze żeby była rownowaga:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 22:08
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Helmi wrote:No wlasnie skoro nie ma badan i nie jest udowodnione ze farba ma zly wplyw na dziecko to skad mozesz twierdzic ze wystarczy sobie "poczytac w internecie" i wszystko bedzie jasne. Akurat w internecie sa setki bzdur i innego badziewia.
Jak ci ktos w internecie napisze ze wychodzenie z domu szkodzi bo jest zanieczyszczone powietrze to przestaniesz wychodzic?
Albo ktos wymysli ze jedzenie brzoskwini jest dla dziecka zle to przestaniesz je jesc? Mimo ze nie bedzie na to zadnych badan?
Nie popadajmy w paranoje bo niedlugo to beda kazac na 9 miesiecy klasc sie do lozka bo aktywnosc fizyczna bedzie zla
Helmi wstydź się! Nie doczytalaś w internatach! To nie o brzoskwinie a o maliny chodzi -
zbikowa wrote:nie chcę się wymądrzać ale uczyłam się że th wymawia się tak ze dajesz język między zęby i mówisz F. Marta też mi się bardzo podoba
Hehe, no ja tak właśnie robię, bo inaczej nie umiem i zazwyczaj mnie rozumieją, ale to nie jest do końca to. Moja 3-letnia dwujęzyczna córka mi czasem wytyka, że tata mówi inaczejzbikowa lubi tę wiadomość
-
Ja mam prenatalne rowno za tydzien, doczekac sie nie moge, tym bardziej, ze mam na 16 ;/
Co do imion to dla dziewczynki postanowione Jagoda Aleksandra, a dla syna Henryk Aleksander.
Boje sie troche ze na tych prenatalnych okaze sie, ze ciazy juz nie ma, bo ostatnie usg robilam 13.07. ALe z drugiej strony obiecalam sobie nie panikowac.
Mam pytanie do Mam po prenatalnych - czy byla mozliwosc nagrania DVD? -
Dzieci wyprawilam.rano z mezem do babci i mialam odespac zeby.nie mysc o dzisiejszych.badaniach prenatalnych.ale nie ma tak dobrze..leżę. przewalam.się z boku na bok i nie sposób zasnąć.juz miesiąc maleństwa.nie widzialam. Oby bylo wszystko dobrze. Ale mam stresa- a zawsze obiecuje.sobie ze nie.bede panikowac:( dzieci.moje.tak.sa.nastawione na nowe rodzeństwo ze nie wyobrażam sobie.co.to by było gdyby cos.poszlo.nie tak:(i właśnie.to.sprawia ze mam większe.nerwy niż normalnie. Byle do 15....
córeczka 2010 córeczka 2012 -
nick nieaktualnyJa tak samo panikowalam strasznie, bałam się czy dziecko ma wszystko na swoim miejscu, czy urosło, czy krwiak się wchlonal. Na szczęście wszystko jest w porządku, Pani Doktor robiła nawet zbliżenia na malutkie rączki ale mi ciężko było dostrzec cokolwiek
. A i termin porodu mam 5 lutego a początkowo był 7 luty. Dziewczyny głowy do góry na pewno będzie dobrze!
Jak ja się cieszę że przetrwalam wczorajszy dzień. Miałam potworny ból głowy, calutki dzień i noc wymiotowalam, nic nie jadłam i nie podnosilam się z łóżka. No nie miałam tak jeszcze, a przecież już powinny ustępować te nudności i bóle... Nic mi nie pomagało ani inhalacje ani prenalen przeciw wymiotom, już miałam brać paracetamol bo myślałam że się wykoncze ale stwierdziłam że jeśli do dzisiaj mi nie przejdzie to dopiero wezmę. Na szczęście dzisiaj jest ok, i oby to było ostatni raz -
Podzielam Wasz los dziewczyny ja mniej więcej od 9 tygodnia nieustannie dzień zaczynam od toalety. Są dni kiedy jest to jednorazowa akcja, a czasem bywa tak że co zjem to zwymiotuje
udręka na prawdę
ale jutro wpada równo 13 tydzień i mam nadzieję że ten II trymestr będzie dla mnie bardziej łaskawy.
-
Hej dziewczyny,
Drugi trymestr to skonczone 13 tygodni. Wiec juz niedlugo dla nas wszystkich.
W poprzedniej ciazy mdlosci i rozmowy z porcelana przeszly mi w 15 tygodniu, a teraz juz trzy dni mam spokoj, o rety oby tak zostalo, bo mdlosci plus 7 miesieczniak to mega mix
Trzymajcie sie, to kto dzis wizytuje?
Meldujcie po! -
Co do imion to dla dziewczynki podoba mi się Nadia i Lenka, a jeżeli chodzi o chłopca to trzeba będzie pomyśleć. Lekarz na prenatalnych sugerował że można się spodziewać dziewczynki ale na tak wczesnym etapie nie ma się co nakręcać. Dla mnie płeć nie ma znaczenia to będzie Nasze pierwsze dziecko. Najważniejsze żeby było zdrowe.
Miłego dnia dla wszystkich Mam! -
Fiolk@ wrote:Podzielam Wasz los dziewczyny ja mniej więcej od 9 tygodnia nieustannie dzień zaczynam od toalety. Są dni kiedy jest to jednorazowa akcja, a czasem bywa tak że co zjem to zwymiotuje
udręka na prawdę
ale jutro wpada równo 13 tydzień i mam nadzieję że ten II trymestr będzie dla mnie bardziej łaskawy.
Fiolk@ lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!!!
U mnie masakra... Dostałam zapalenia pęcherza... Całą noc nie spałam. Teraz czekam na wyniki badań moczu. Oczywiście dostałam też ataku paniki i mąż mnie nie mógł uspokoić... Dramat.
Poza tym zaliczyłam dzisiaj pierwszy raz wymioty...
W sumie to nie jest dobry dzień