X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę, że wszystko nam wyjdzie ok :)

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała35 wrote:
    Dzięki. Wszystkie ładne imiona :-) Marta mi się bardzo podoba, ale niestety nie mogę, bo po angielsku jest Martha i ja tego th nie umiem porządnie wymowić. Maria z kolei jest po angielsku wymawiana Maryja (!), więc jak już to musiałoby być Mary. Pozostałe bierzemy pod uwagę :-)

nie chcę się wymądrzać ale uczyłam się że th wymawia się tak ze dajesz język między zęby i mówisz F. Marta też mi się bardzo podoba :)

• Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania za darmo!
    Jeśli któraś z Was jest honorowym dawcom krwi, albo jest jej mąż. W punkcie krwiodawstwa można zrobić parę badań za darmo:) do 12 tygodnia np. morfologia- na miejscu i przeciwciała hiv, kiła, rzeżączka i coś jeszcze. Odnośnie badań w późniejszych tygodniach jeszcze się nie dowiadywałam. Jutro się zapytam.

P.S Teraz już wiem, czemu mój mąż lubi tak oddawać krew :P Jakie mega miłe panie pielęgniarki tam pracują i mówię to ja max. panikara :D :D

info2: badania krwi przy szpitalach mogą być o wiele tańsze niż w popularnych labolatoriach, za toxoplazmozę igg i igm zapłaciłam w sumie 32 zł.

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pytanko jeszcze: jakie suplementy przyjmujecie w II trymestrze? Chcę zrobić zapas;) w aptece widziałam Prenalen duo, Mama-coś, femibion2 i jeszcze jeden, nazwę zapomniałam :/
    Co Wam polecali gin.?

Co do imion; mi się podoba Stanisław, Jan, Benedykt, Maksymialian (bez zdrobnień typu Max), dziewczyńskie nie mam pojęcia ;)

Mam straszną ochotę na chipsy czy prażynki, myślicie, że można parę zjeść?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 20:54

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz biorę prenatal duo jest.od 13 tygodnia wcześniej bralam omegamed forte ale cena wysoka a sklad.maja ten sam a polowe tanszy. Dziennie bierzesz 2dha.plus 1 foliany.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wrote:
    Moje pytanko jeszcze: jakie suplementy przyjmujecie w II trymestrze? Chcę zrobić zapas;) w aptece widziałam Prenalen duo, Mama-coś, femibion2 i jeszcze jeden, nazwę zapomniałam :/
    Co Wam polecali gin.?

Co do imion; mi się podoba Stanisław, Jan, Benedykt, Maksymialian (bez zdrobnień typu Max), dziewczyńskie nie mam pojęcia ;)

Mam straszną ochotę na chipsy czy prażynki, myślicie, że można parę zjeść?

Kasiula ja buorę femibion 2 - i kupuje przez neta bo kosztuje niecałe 30 zl a w aptekach jest przekrój od 45-70zł!!.
    Co do jedzenia staram się jeść zdrowo robię sobie koktajle, ale od czasu do czasu jem popcorn z mikrofali ( bo ma dużo białka :) i chipsy też trochę złapię w locie ale generalnie staram się wszystko co złe ograniczać. Napoje gazowane wyleiminowałam praktycznie do zera jakieś 7 lat temu.. choć czasami mam ochotę na pół szkalnki coli z lodem i ją wypije najważniejsze żeby była rownowaga:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 22:08

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    No wlasnie skoro nie ma badan i nie jest udowodnione ze farba ma zly wplyw na dziecko to skad mozesz twierdzic ze wystarczy sobie "poczytac w internecie" i wszystko bedzie jasne. Akurat w internecie sa setki bzdur i innego badziewia.
    Jak ci ktos w internecie napisze ze wychodzenie z domu szkodzi bo jest zanieczyszczone powietrze to przestaniesz wychodzic?
    Albo ktos wymysli ze jedzenie brzoskwini jest dla dziecka zle to przestaniesz je jesc? Mimo ze nie bedzie na to zadnych badan?

Nie popadajmy w paranoje bo niedlugo to beda kazac na 9 miesiecy klasc sie do lozka bo aktywnosc fizyczna bedzie zla
    :)

Helmi wstydź się! Nie doczytalaś w internatach! To nie o brzoskwinie a o maliny chodzi ;)

• Mała35 Znajoma

Wysłany: 29 lipca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    nie chcę się wymądrzać ale uczyłam się że th wymawia się tak ze dajesz język między zęby i mówisz F. Marta też mi się bardzo podoba :)

Hehe, no ja tak właśnie robię, bo inaczej nie umiem i zazwyczaj mnie rozumieją, ale to nie jest do końca to. Moja 3-letnia dwujęzyczna córka mi czasem wytyka, że tata mówi inaczej ;-)

zbikowa lubi tę wiadomość

nzjdgzu3r0u1ebhp.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne rowno za tydzien, doczekac sie nie moge, tym bardziej, ze mam na 16 ;/
    Co do imion to dla dziewczynki postanowione Jagoda Aleksandra, a dla syna Henryk Aleksander.
    Boje sie troche ze na tych prenatalnych okaze sie, ze ciazy juz nie ma, bo ostatnie usg robilam 13.07. ALe z drugiej strony obiecalam sobie nie panikowac.

Mam pytanie do Mam po prenatalnych - czy byla mozliwosc nagrania DVD?

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci wyprawilam.rano z mezem do babci i mialam odespac zeby.nie mysc o dzisiejszych.badaniach prenatalnych.ale nie ma tak dobrze..leżę. przewalam.się z boku na bok i nie sposób zasnąć.juz miesiąc maleństwa.nie widzialam. Oby bylo wszystko dobrze. Ale mam stresa- a zawsze obiecuje.sobie ze nie.bede panikowac:( dzieci.moje.tak.sa.nastawione na nowe rodzeństwo ze nie wyobrażam sobie.co.to by było gdyby cos.poszlo.nie tak:(i właśnie.to.sprawia ze mam większe.nerwy niż normalnie. Byle do 15....

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam wielkiego stresa przed prenatalnymi, ale nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze! Jak zobaczyłam malucha i usłyszałam bijące serduszko to wszelkie obawy odeszły :) u Ciebie też tak będzie :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo panikowalam strasznie, bałam się czy dziecko ma wszystko na swoim miejscu, czy urosło, czy krwiak się wchlonal. Na szczęście wszystko jest w porządku, Pani Doktor robiła nawet zbliżenia na malutkie rączki ale mi ciężko było dostrzec cokolwiek ;-). A i termin porodu mam 5 lutego a początkowo był 7 luty. Dziewczyny głowy do góry na pewno będzie dobrze!

Jak ja się cieszę że przetrwalam wczorajszy dzień. Miałam potworny ból głowy, calutki dzień i noc wymiotowalam, nic nie jadłam i nie podnosilam się z łóżka. No nie miałam tak jeszcze, a przecież już powinny ustępować te nudności i bóle... Nic mi nie pomagało ani inhalacje ani prenalen przeciw wymiotom, już miałam brać paracetamol bo myślałam że się wykoncze ale stwierdziłam że jeśli do dzisiaj mi nie przejdzie to dopiero wezmę. Na szczęście dzisiaj jest ok, i oby to było ostatni raz :-(

• Babydream Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety też co rano mam przygody...a niby w drugim trymestrze powinny ustąpić :/ nigdy nie miałam jakoś intensywnie, ale teraz mnie męczy co rano

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielam Wasz los dziewczyny ja mniej więcej od 9 tygodnia nieustannie dzień zaczynam od toalety. Są dni kiedy jest to jednorazowa akcja, a czasem bywa tak że co zjem to zwymiotuje :-( udręka na prawdę :-( ale jutro wpada równo 13 tydzień i mam nadzieję że ten II trymestr będzie dla mnie bardziej łaskawy.

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Drugi trymestr to skonczone 13 tygodni. Wiec juz niedlugo dla nas wszystkich.

W poprzedniej ciazy mdlosci i rozmowy z porcelana przeszly mi w 15 tygodniu, a teraz juz trzy dni mam spokoj, o rety oby tak zostalo, bo mdlosci plus 7 miesieczniak to mega mix :-)
    Trzymajcie sie, to kto dzis wizytuje?
    Meldujcie po!

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to dla dziewczynki podoba mi się Nadia i Lenka, a jeżeli chodzi o chłopca to trzeba będzie pomyśleć. Lekarz na prenatalnych sugerował że można się spodziewać dziewczynki ale na tak wczesnym etapie nie ma się co nakręcać. Dla mnie płeć nie ma znaczenia to będzie Nasze pierwsze dziecko. Najważniejsze żeby było zdrowe.
    Miłego dnia dla wszystkich Mam! :-)

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Helmi wstydź się! Nie doczytalaś w internatach! To nie o brzoskwinie a o maliny chodzi ;)

Aaaa Helaa no tak :)
    Jak ja tak moglam. :p

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczynka Laura, Majka, albo Bianka :)
    A dla chlopca jakos ciezej imie znalezc :)
    Mi sie podoba Kacper, mojemu Marcin i trzeba bedzie znalezc jakis kompromis :D
    Obojgu to chyba jedynie Filip nam sie podoba :)

Malwa30 lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Podzielam Wasz los dziewczyny ja mniej więcej od 9 tygodnia nieustannie dzień zaczynam od toalety. Są dni kiedy jest to jednorazowa akcja, a czasem bywa tak że co zjem to zwymiotuje :-( udręka na prawdę :-( ale jutro wpada równo 13 tydzień i mam nadzieję że ten II trymestr będzie dla mnie bardziej łaskawy.
    Fiolka myslalam ze juz lepiej u Ciebie. Oby za to II trymestr to byl cud miod i orzeszki :)

Fiolk@ lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!

U mnie masakra... Dostałam zapalenia pęcherza... Całą noc nie spałam. Teraz czekam na wyniki badań moczu. Oczywiście dostałam też ataku paniki i mąż mnie nie mógł uspokoić... Dramat.

Poza tym zaliczyłam dzisiaj pierwszy raz wymioty...

W sumie to nie jest dobry dzień :D

ganngox10a3bxdik.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ