X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to trochę zazdroszczę i życzę Ci całą ciążę takiego samopoczucia :) Daj znać po usg!
    Ja się wczoraj pochwaliłam że lepiej się czuję, to dziś z powrotem mam mdłości...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Martusia ja w ogole nie rzygalam. Jedynie czasem mnie mulilo na poczatku teraz apetyt dopisuje ze hej :)
    Naszykuj wieczorem kolo lozka wode i krakersy albo jakies suche wafle ryzowe czy wase i rano zanim wstaniesz zjedz i sie napij. Staraj sie nie dopuszczac nifdy do glodu, jedz malo ale czeste porcje :)
    Moze sprobuj herbaty ze swiezym imbirem? A jak mega mocno to znosisz to gin moze przepisac Ci tabletki na wymioty w ciazy :)
    Na mnie np nic z tego nie dziala, jak rano wstaje to od razu musze isc zwymiotowac. Jedzenie przed nie ma sensu bo wymiotuje I tak tylko wtedy jest mi trudniej, po wstaniu wypijam szybko ponad pol litra wody z sokiem zeby miec czym wymiotowac I od razu to zwracam. Potem w ciagu dnia juz nie wymiotuje ale jak mnie mdli to nic kompletnie nie pomaga, ani zjedzenie czegos, ani napicie sie. No czasem kawa daje rade. Trzeba jakos przewegetowac ten czas okres. We wczesniejszej ciazy wymiotowalam do 14tc teraz mam skonczony 13... zobaczymy. Na sama mysl o imbirze jest mi niedobrze. Pamietam ten smak jeszcze z 1ciazy.

• Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny martwie się. Dziś w nocy się kochaliśmy. Wstałam rano a tu krew, takie plamienie. Dziś muszę iść na 12 h do pracy a boję się o dziecko. :(

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Emilianel Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Hej. Dziewczyny martwie się. Dziś w nocy się kochaliśmy. Wstałam rano a tu krew, takie plamienie. Dziś muszę iść na 12 h do pracy a boję się o dziecko. :(

W czwartek miałam tak samo, w środę z mężem sie kochaliśmy, a w czwartek mnie zalała krew, nie żadne plamienie, a wodospad krwi. Od razu pojechałam do mojego gin, który zrobił usg, stwierdził, ze z dzieckiem Ok i nie wie skąd ta krew. Dostałam nakaz leżenia, nie dźwigania i zakaz wspołżycia. Biore jeszcze duphaston. Zadzwoń lepiej do swojego gin. Moim zdaniem to tylko od podrażnienia szyjki macicy, ale bedziesz spokojniejsza jak sprawdzisz.

Goździk89 lubi tę wiadomość

atdcl6d81ulap16m.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    Mama z Trójmiasta, ma pytanie a czy możesz coś powiedzieć na temat lux medu właśnie w Trójmieście słyszałam, że tam postawili mocno na rozwoj ginekologi i podobno super sprzety, czy to prawda?
    przez weekend mnie nie było dlatego teraz odpisuje, niestety nic nie wiem na temat luxmedu, ja mam pakiet w medicover i tam robię wszelkie badania, więc niestety nie pomogę:(

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ależ ja dzisiaj senna jestem, ledwo w robocie siedzę i oczy mi się zamykają przed kompem....
    Na dodatek mnie jakaś infekcja dopadła, mam nadzieję że to nie grzybica... Ale zapobiegawczo smaruję się kremem clotrimazolum. Czytałam w necie że można spokojnie stosować. A wizyta dopiero w przyszłym tygodniu...

A jak tam Wasze samopoczucie po weekendzie? Mnie wszystko wkurzało, ryczałam co chwilę:/ jakiś ten weekend dziwny był:/

ex2bcwa1570qltn4.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:

ojej współczuję nerwów, na pewno bedzie dobrze, ale koniecznie to sprawdz u lekarza, zapewne bedziesz miała chwilowy nakaz leżenia jak Emilianel i zapewne leki..

z tego co mi wiadomo, jeżeli z ciążą jest wszystko dobrze tzn szyjka pozamykana, ciąża nie jest na podtrzymaniu przez dodatkowe leki, nie ma żadnych palmień to nic nie szkodzi na przeszkodzie do zbliżeń intymnych, niektóre ciężarne mają większą ochotę na zbliżenia intymne, bo hormony szaleją, inne wręcz odwrotnie. Jeżeli jest cokolwiek "nie tak" ginekolog powinien poinformować pacjętkę o zakazie współżycia.

Ja miałam to szczęście że nie było przeciwskazań do zbliżeń i przez całą ciążę z tego korzytaliśmy, w tej ciąży również:)

jak bym dotała jakichkkolwie plamień to napewno mąż dostał by zakaz wstępu, wyobrażąm sobie jakie nerwy przez to macie:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 10:54

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja cały weekend przeleżałam słabo się czułam i miałam brzuch wzdęty jak balon. Miałam mieć w piątek wyniki z badania Papa ale nie odebrałam jeszcze bo mojego męża połamały korzonki i jeszcze go trzymają a ja nie czuje się na siłach tak daleko jechać może jutro pojedziemy. Jestem strasznie ciekawa co mi tam wyszło. Też ten weekend mogę nazwać do dziwnych czułam się jak stary kapeć :( Nie wiem czy na mnie tak ten Duphaston działa czy poprostu uroki ciąży...

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 spokojnie, takie rzeczy bardzo często się zdarzają. Pewnie to tylko jakieś pęknięte naczynko lub otarcie. Ale skonsultować z lekarzem oczywiście trzeba. Może pojedź na IP jak się bardzo martwisz.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • groszek87 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj z mężem się kochaliśmy i od razu później zobaczyłam kropelkę krwi, ale nie przejmuje się bo wiem, ze to bardzo często się zdarza, wszystko jest bardziej ukrwione i pewnie właśnie jakieś naczynko pękło. Jeśli krwi byłoby więcej to oczywiście pojechałabym do gina ale tak to luz

h4zp43r888mabn8m.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ;)
    A ja z tematem łóżeczek bo tak sobie przeglądam. I się zastanawiam czy będziecie miały łóżeczka w sypialni czy juz w pokoiku dla dziecka? Ja mam małą sypialnie i martwie sie jak ja to zmieszczę. Patrzałam też na kołyski sa fajniejsze takie zgrabniejsze. Tylko pewnie na długo nie wystarczy.
    Chciałabym o opinie mam które mają już dzieciaczki jak i te które już nad tym rozmyślają . Pozdrawiam ;)

w4sqvfxmck01v371.png
  • groszek87 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka, Czarnaa - widzę, że macie podobny wiek i termin ciąży, powiedzcie mi, mówicie teraz,że jesteście w 13 czy w 14 tygodniu? bo ja głupieje, belly mi pisze ze jestem w 14 w kalendarzu, tak samo lekarz w Niemczech, natomiast lekarz w Polsce na prenatalnych mówi, że jestem w 13.

h4zp43r888mabn8m.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszek87 mnie się wydaję że to tydzień 14...ja też jestem w 14 :)

groszek87 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 ja też już o tym myślałam :) jest to moja pierwsza ciąża i nie wyobrażam sobie żeby dzidziuś spał w oddzielnym pokoju. Będę miała łóżeczko w sypialni. Myślę że te pierwsze noce to spać nie będę tylko patrzeć czy maluszek oddycha :)

Jeśli masz małą sypialnię i na prawdę nie wciśniesz łóżeczka to zainwestuj w ten kosz, do pół roku będzie mógł/mogła spać w nim, a potem będzie już większe i zobaczysz :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałam zapytać mamy,które już raz przechodziły ciążę. Kiedy mogę się spodziewać pierwszych ruchów? Jak narazie oczekuje, nasłuchuje, ale nic z tego. :)

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek jestes w 14 tygodniu. Ja na początku też nie byłam pewna jak to sie ma bo to moja pierwsza ciaza :)

groszek87 lubi tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    moniqe1985 ja też już o tym myślałam :) jest to moja pierwsza ciąża i nie wyobrażam sobie żeby dzidziuś spał w oddzielnym pokoju. Będę miała łóżeczko w sypialni. Myślę że te pierwsze noce to spać nie będę tylko patrzeć czy maluszek oddycha :)

Jeśli masz małą sypialnię i na prawdę nie wciśniesz łóżeczka to zainwestuj w ten kosz, do pół roku będzie mógł/mogła spać w nim, a potem będzie już większe i zobaczysz :)

No własnie znalazłam taką fajna używaną kołyskę i się zastanawiam czy na pierwsze miesiące sobie takiej do sypialni nie dać a potem do łóżeczka. podobno w takiej kołysce dziecko lepiej śpi. Ja miaszkam na blokach i mam małe pokoje tyle że sypialnie mam zaraz obok pokoju który będzie dla dziecka wiec potem będę słyszeć jak zapłacze.

w4sqvfxmck01v371.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie sypialnie mam ogromna takze spokojnie kilka dzidzi by sie zmiescilo :)

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, zdaję relację z usg genetycznego: pani dr mało kontaktowa, ale mam wrażenie że zmierzyła wszystko dużo dokładniej niż lekarz, u którego byłam z Radkiem. Ekspert od USG z ceryfikatem FMF, podobno bardzso dobra...

Naczynia i przepływy w łożysku ok, pępowina 3-naczyniowa i przepływy ok, seducho bije jak szalone, ma 4 komory, zero problemów z zastawką 3dzielną. Mózg ok, NT=1,8, kość nosowa jest. Jest żołądek, pęcherz moczowy, obie rączki, nóżki i wszystkie paluszki. CRL 57mm, czyli wiek ciążowy 6 dni młodszy, 12t2d wg pomiarów. Łożysko na przedniej ścianie ale wysoko, więc nie będzie przodujące. O płci się nie wypowiadała bo za wcześnie (i ma rację ;P).
    Pobrali mi krew na Pappa, za 2 tyg ostatni marker dostanę, ale póki co kamień z serca, jest super. Wyniki nawet lepsze niż w ciąży z synkiem ^^

Mam zgryz, czy iść do niej na USG połówkowe i usg 4d, bo świetny sprzęt, tak dokładnych obrazów 2d nie widziałam w życiu, pani dr długo badała i wszystko 2x mierzyła więc bardzo skrupulatnie... tylko jakoś tak oschle nas traktowała, a że wzięliśmy syna i trochę marudził, to była z jego obecności mega niezadowolona... Jednak atmosfera w gabinecie jest ważna, a na 4d chcę zabrać mamę żeby zobaczyła jak teraz technika do przodu poszła... Może poszukam jakiegoś bardziej przyjaznego gabinetu z dobrym sprzętem...

Fiolk@, Mmeryy88 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk nic się nie martw, mi się to też przydarzyło w weekend- poszaleliśmy z mężem i potem ze mnie kapało przez jakiś kwadrans czerwoną żywą krwią. Tam wszystko jest w środku ukrwione i łatwo jakieś naczynko uszkodzić :)

Katarzyna z tymi ruchami różnie bywa... ja czułam w 15 tyg jak się mocno skupiłam, ale na początku cholernie trudno to było od ruchów jelit odróznić. Tak na pewno byłam w stanie odróznić jedno od drugiego może w 18 tygodniu, może nawet później...

Co do spania w 1 pokoju albo 1 łóżku: mój synek spał od 1 dnia sam w swoim pokoiku, mieliśmy nianię elektroniczną i łatwo się przyzwyczaił do samodzielnego zasypiania. Był czas że spał z nami w łózku i potem miałam gehennę, żeby wrócił do normalnego rytmu... Teraz drugi dzieć będzie spał w naszym pokoju żeby nie budził starszaka, więc trochę się boję jak to potem będzie z przeniesieniem do brata, ale to pieśń przyszłości, na razie musimy żyć z warunkami jakie mamy :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ