Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna G. z cytologii na ostatniej wizycie 20.07 wyszło, że mam jakieś zapalenie, jednak lekarz stwierdził, że i tak nie może mi teraz nic przepisać i muszę czekać, zalecił jedynie podmywanie się rumiankiem. Po tej wizycie dostałam właśnie luteine dopochwowo (wcześniej brałam duphaston) i pojawiło się zaczerwienienie i swędzenie. Wcześniej nawet pomimo wykrytego na cytologii tajemniczego zapalenia nic mi nie dokuczało. Nie wiem, może aplikuje tę tabletkę zbyt płytko i wszystko wylatuje i stąd te dolegliwości?
-
Groszek tak jak dziewczyny pisały jesteśmy w 14 tygodniu. Ja to w sumie wg usg w 13 bo dzidzia tydzień młodsza
W temacie ruchów to ja takie pierwsze, bardzo nieregularne kopniaki czułam w 17-18 tc. Było to takie uczucie jak skurcze mięśni kiedy magnezu w organizmie brakujei nie byłam wtedy pewna czy to to. A takie 100% kopniaki dopiero w 20 tc.
No a w tej ciąży kopniakow nie czuje ale jak się dobrze skupię i dzieć bardzo aktywny to czuje jak mnie smyra. Zawsze myślałam że to jest niemożliwe tak wcześnie, ale wiem już jakie to uczucie kiedy dziecko się rusza i pewnie dlatego potrafię to odróżnić od jelit -
Hej dziewczynki
Wiem, że się nie odzywam, ale nie mam na to siły, aby czytać wątki ciążowe, także głównie udzielam się tylko na jednym wątku po poronieniach na Ovu (de facto w tym roku już pare dziewczyn z tego wątku urodziło, a kolejne w ciąży, więc jest nadzieja i dla mnie
Dziś byliśmy w poradni genetycznejNo obydwoje mamy badanie kariotypu, a ja dodatkowo mutacje f2, f5, MTHFR i homocysteine i wyszczególnione miałam na skierowaniu izolacja DNA, kariotyp, badanie molekularne.
Z tego co wyczytałam - gen F2 to mutacja V-leiden a gen F5 to mutacja w genie protrombiny.
Wyniki za 6 tygodni, a wizyta dopiero za 3 miesiące i wcześniej jedynie mogę się dowiedzieć czy ogólnie są wyniki, ale czy coś wyszło to dopiero na wizycie, bo mimo, że w ankiecie zaznaczaliśmy opcję wysłania wyników pocztą, to pani doktor tego nie praktykuje i wyniki dostaniemy i omówimy na wizycie.
Pani doktor powiedziała też, że gdyby nic nie wyszło w tych badaniach no to muszę już niestety z lekarzami u siebie ustalać co i jak dalej z badaniami, że ona by poszła w kierunku immunologii wtedy no i mówiła też o przyjmowaniu Clexane i Encortonu nawet jeśli nic nie wyjdzie, że skoro nie brałam, to będzie taka "ostatnia deska ratunku".
Ehh no nic trzeba czekać. Starania o maleństwo tak czy siak odłożone, ale gdybym wcześniej wiedziała niż za te 3 miesiące czy coś wyszło, to mogłabym coś więcej działać w kierunku dalszej diagnostyki.
Fiolk@ lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Hej dziewczynki
Wiem, że się nie odzywam, ale nie mam na to siły, aby czytać wątki ciążowe, także głównie udzielam się tylko na jednym wątku po poronieniach na Ovu (de facto w tym roku już pare dziewczyn z tego wątku urodziło, a kolejne w ciąży, więc jest nadzieja i dla mnie
Dziś byliśmy w poradni genetycznejNo obydwoje mamy badanie kariotypu, a ja dodatkowo mutacje f2, f5, MTHFR i homocysteine i wyszczególnione miałam na skierowaniu izolacja DNA, kariotyp, badanie molekularne.
Z tego co wyczytałam - gen F2 to mutacja V-leiden a gen F5 to mutacja w genie protrombiny.
Wyniki za 6 tygodni, a wizyta dopiero za 3 miesiące i wcześniej jedynie mogę się dowiedzieć czy ogólnie są wyniki, ale czy coś wyszło to dopiero na wizycie, bo mimo, że w ankiecie zaznaczaliśmy opcję wysłania wyników pocztą, to pani doktor tego nie praktykuje i wyniki dostaniemy i omówimy na wizycie.
Pani doktor powiedziała też, że gdyby nic nie wyszło w tych badaniach no to muszę już niestety z lekarzami u siebie ustalać co i jak dalej z badaniami, że ona by poszła w kierunku immunologii wtedy no i mówiła też o przyjmowaniu Clexane i Encortonu nawet jeśli nic nie wyjdzie, że skoro nie brałam, to będzie taka "ostatnia deska ratunku".
Ehh no nic trzeba czekać. Starania o maleństwo tak czy siak odłożone, ale gdybym wcześniej wiedziała niż za te 3 miesiące czy coś wyszło, to mogłabym coś więcej działać w kierunku dalszej diagnostyki.
Jacqueline-> Bardzo mocno trzymam za was kciuki! Na pewno się uda! Czekam na pozytywne wieści od Ciebie -
Jacqueline wrote:Hej dziewczynki
Trzymam mocno kciuki -
nick nieaktualnyKasiula02 wrote:Z tym współżyciem to lekarz mówił, że może dojść do skurczów macicy i plamień jeśli soczek męża;) wniknie głębiej
Dlatego radził spokojniej fikać.
Współczuję Wam dziewczyny, że macie takie niefajne mdłości, zaparcia etc. Bidulki...
Ja nie toleruję zapachów, zwłaszcza mięsa. Nawet pieczoną domową karkówkęJak dobrze, że jest teraz sezon na owoce i warzywa:) Codziennie wsuwam miskę gotowanej żółtej fasolki na kolację
Nie śmierdzi mi jak się ostudzi.
Ja normalnie uprawiam seks, z finiszem we mnie i nie ma problemow. Tez mialam obawy, ale w madrej ksiazce o ciazy wyczytalam, ze takie skurcze to dopiero w ostatnich miesiacach moga byc wywolane przez nasienie. Teraz nie powinno nic sie dziac. Chyba, ze ktos ma ciaze zagrozona, to wtedy rzeczywiscie trzeba uwazac. -
Czarnaa94 wrote:Groszek tak jak dziewczyny pisały jesteśmy w 14 tygodniu. Ja to w sumie wg usg w 13 bo dzidzia tydzień młodsza
W temacie ruchów to ja takie pierwsze, bardzo nieregularne kopniaki czułam w 17-18 tc. Było to takie uczucie jak skurcze mięśni kiedy magnezu w organizmie brakujei nie byłam wtedy pewna czy to to. A takie 100% kopniaki dopiero w 20 tc.
No a w tej ciąży kopniakow nie czuje ale jak się dobrze skupię i dzieć bardzo aktywny to czuje jak mnie smyra. Zawsze myślałam że to jest niemożliwe tak wcześnie, ale wiem już jakie to uczucie kiedy dziecko się rusza i pewnie dlatego potrafię to odróżnić od jelit
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Witajcie Dziewczyny,
odebralam dzis wyniki badan
wiekszosc w normie, ale ponizsze wartosci niezbytQuote:Leukocyty 10.10/10
Liczba neutrocytow 7.12/7(max)
%neutrocytow 70.2/70(max)
%limfocytow 22,3/25(min)
MCV 104/98(max)
MCH 35/32(max)
RDW 11/11,5(min)
TSH 1.45
toxo ujemne, badanie moczu dobre
cytologia - zapalenie sredniego stopnia/.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 19:14
-
Cześć Dziewczyny!
Jacqueline, trzymam kciuki. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i będziesz mogła działać.
Ja byłam dzisiaj na wizycie i jestem uspokojona. Maluszek ma 43,3 mm.
Gin robił mi też cytologie. Podrażnił szyjkę i chlusnęła krew. Myślę, że wszystko tam teraz jest mega wrażliwe więc seks też może skutkować krwawieniem. My dostaliśmy nakaz używania prezerwatyw. -
MamaZtrójmiasta wrote:no własnie to moja 3 ciąża i ja naprawdę czuję bardzo deliktne ruchy, ale tylko czasami jak dzieciątko się pręży i jest mocno aktywne i na bank nie są to jelita, wiem gdzie dzieciątko dokładnie jest usg tylko to potwierdziło:) nie ma to nic wspólnego z silnymi mocno odczuwalnymi ruchami, ale już coś czuję
Nigdy nie wierzyłam w to że można czuć ruchy w 13 tc
-
Jacqueline myślałam dziś o Tobie i miałam do Ciebie pisać
Bardzo dobrze ze tyle badań macie zlecone. Trochę dziwne z tymi wynikami że "ona nie praktykuje"... Moim zdaniem powinniście mieć wgląd w wasze wyniki. No ale trudno, pozostaje czekać. Trzymam kciuki kochana żeby znalazła się przyczyna.
-
Tez biore luteine od poczatku dopochwowo i nic nie czuje wszystko ok- wkurza mnie tylko jak po jakims czasie ze mnie wyplywa..no ale nic trzeba brac nie wiem jak dlugo nawet;). Apropo czy luteine doustba mozna wlozyc dopochwowo? Ten sam producent-Adamed i to samo stezenie..
Dzis robilam test pappa cena w Invicta Wawa 173zl i wyniki za 4dni wiec dobry lekarz (usg150/180 certyfikatem) to koszt ok 300zl to wcsle nie duzo jak za wiedze i spokojna dalsza ciaze. Polecam zrobic pappa niezdecydowanym;)
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Jurka poproś gina o zmianę na lutkę doustną, albo w ogólę o to żeby z niej zrezygnować... wg mnie infekcja intymna jest groźna dla płodu i trzeba ją serio potraktować...
Jaqcline kciuki, żebyście poznali przyczynę problemów... wg mnie kariotyp teraz najważniejszy, jeśli w nim jest problem to przynajmniej szybko będzie wiadomo i będziecie wiedzieć, czy macie dużą szansę na dzidzię bez większego leczenia... -
Seks może powodować plamienia u mnie też się pojawiły oczywiście poleciałam do szpitala i okazało się ze to przez to najprawdopodobniej. Lekarz nie widział nic niepokojącego.
Dziś odwiedziłam moją wagę po dwóch tygodniach i kilogram na plusie, ale brzuszek już widoczny nawet dla niewtajemniczonych. Jak tak dalej pójdzie to mój cel 10 kg. nie uda się zrealizować. Ale cóż dziecko najważniejsze. -
U mnie pomimo dalszego spadku wagi i codziennych wymiotów brzuszek też się powoli rysuje. Jak narazie delikatnie wystaje. W piątek idę na badania do laboratorium na kolejną krew i mocz a za tydzień w środę wizyta kontrolna. Staram się więcej jeść ale pomimo tego że jem więcej przez wymioty waga spada.
Gin nie będzie zadowolona już ostatnio chciała mnie posłać na 3 dni pod kroplówkę
O feeenie chce
-
Ja dzis tez weszlam na wagę bo mam wrażenie ze brzuch mam.gigantyczny jak.na ten etap ciazy i o dziwno waga ani drgnie a musze sie przyznac ze apetyt mam wielgachny.. niesety wieczorem najwiekszy. Dlatego dziwi mnie moja waga ze stoi w miejscu.
córeczka 2010 córeczka 2012