X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Mi lekarka powiedziala ze infekcji w ciazy nie da sie do konca wyleczyc. Prawie cala ciaze biore cos dopochwowo. Teraz jak jest podlwczona to biore pimafufin globulki co trzy dni zeby utrzymac ten stan jaki jest. Przy czym poinformowala mnie ze moze byc tak przez cala ciaze niestety.
    To samo dzisiaj usłyszałam. A co najlepsze byłam na wizycie niecały tydzień temu i było ok a dzisiaj poszłam bo już mi dokuczalo pieczenie i parcie na pęcherz no i dzisiaj już infekcja i zapalenie grrr :-/

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jesteśmy teraz bardziej narażone na infekcje. Moja koleżanka znów miała przez całą ciążę infekcje dróg moczowych której nie dało się wyleczyć przez co miała bóle brzucha. Trzeba je leczyć. Sama w życiu bym nie pomyślała że takie rzeczy będę mieć w ciąży.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam globulki takze tu nie pomoge.
    Wczesniej bralam 3 razy pimafucin i ze ciagle infekcja nawracala to dam mi macmiror, lekarz myslal ze moze to podziala na dluzej ale niestety :(
    Te globulki macmiror straszne sa, zaczyna juz w nocy wyciekac dosc obficie i caly nastepny dzien brudzi na wsciekly zolty kolor :/
    Jak bede u gina to podpytam o ten pimafucin zeby tez aplikowac co kilka dni. Moze to cos da bo szlag mnie juz trafia :/

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    z tym jedzeniem tylko zdrowych rzeczy to wlasnie jest pewien problem, bo zauważyłam, że nudnosci przechodzą mi najczęściej po tych niezdrowych typu frytki. Staram się nie przesadzać, ale czasem to trudne. Doraźnie pomaga mi cola, ale też nie cchę jej dużo pić z uwagi na to, że niezdrowa i zawiera kofeinę.

Same zdrowe to stan idealny... ale czasem niemożliwy do osiągnięcia w ciąży :). Ja ogolnie bylam na takiej diecie 5 posiłków dziennie i wszystko zdrowe od lutego i wszystko szło pięknie zanim nie zaszlam w ciąże. W pierwszym trymestrze robiło mi się niedobrze jak patrzyłam na sałatki (wcześniej zajadałam się nimi)wcześniej bardzo rzadko sięgałam po słodycze, po cole wcale. A tu mnie zaczęło strasznie ciągnąc. Po cole niestety sięgam raz na jakiś czas ale pytam wtedy męża: napiłbyś się coli? I to on pije a ja biorę łyka ;). I jak jem jakies frytki to przeważnie staram sie dodac cos zdrowego (gotowane mieso, sałatka) i nie jem pełnych porcji tylko raczej podjadam od męża. Zasada jest taka żeby nic nie podjadac juz miedzy posiłkami (co 2-3 godziny). Wtedy organizm najlepiej reguluje sobie cukier i ma szanse spalić co się zjadło. Tak długo jak się nie obrzerasz, ograniczasz cukier (do 3 owoców dziennie i raczej zrezygnować ze słodyczy chyba, ze musisz) waga Ci nie powinna skoczyc dramatycznie. Takie regularne odzywanie jest bardzo wskazane...

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Ja mialam globulki takze tu nie pomoge.
    Wczesniej bralam 3 razy pimafucin i ze ciagle infekcja nawracala to dam mi macmiror, lekarz myslal ze moze to podziala na dluzej ale niestety :(
    Te globulki macmiror straszne sa, zaczyna juz w nocy wyciekac dosc obficie i caly nastepny dzien brudzi na wsciekly zolty kolor :/
    Jak bede u gina to podpytam o ten pimafucin zeby tez aplikowac co kilka dni. Moze to cos da bo szlag mnie juz trafia :/
    To prawda, dla mnie ta wydzielina po globulkach była obrzydliwa. Przetestuje tą maść plus dostałam taki proszek do rozpuszczania Monural - na ulotce pisze ze to antybiotyk stoaowany w przypadku zakażenia dróg moczowych i mam zrobić jakieś dokładne badania z moczu i zgłosić się za 3 ty. Zobaczymy czy tym razem się uda zwalczuc to dziadostwo

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że na tapecie temat moczu. Robiłyście posiew moczu?
    Ile bakterii wyszło wam w badaniu ogólnym moczu?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak dobrze pobierzesz mocz to w badaniu ogólnym powinnaś mieścić się w normie... ja miałam ostatnio kilkadziesiąt bakterii.

Infekcje intymne w wielu przypadkach są przez luteinę/duphaston. One zwiększaja ilość śluzu i pogarszają ochronę przed infekcjami. Dla mnie zalecanie co 2 kobiecie progesteronu to jakieś nieporozumienie. On NIC nie daje a tylko naraża na infekcje i naszą kieszeń na koszty. Badanie które to wykazało trwało 5 lat i objęło kilka tys kobiet... http://www.miscarriageassociation.org.uk/information/research/the-promise-trial/

A wracając do infekcji: zróbcie sobie wymaz jeśli macie nawracające infekcje intymne. To często nie są bakterie, tylko drożdżaki i leczy się to środkami przeciwgrzybiczymi, np. Clotrimazolem, Pimafucinem, Macmirorem ale już Monuralem, odpadaja też inne antybiotyki... A jeżeli macie parcie na mocz i raczej zakażenie dotyczy układu moczowego to raczej zakażenie bakteryjne...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję że też mnie dopadła infekcja, kupiłam sobie w aptece clotrimazolum w kremie i tylko to stosuję. Czuję ulgę
    Boję się stosować te ampułki dopochwowe, w przyszłym tygodniu mam wizytę i zobaczę co powie lekarz.

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:

Mi wyszło ponad 520 ( norma 130) ale lekarz uznał ze to zle pobrany materiał, mimo, że zawsze sie podmywam przed pobraniem :/

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja do tej pory robiłam tylko ogólna analizę moczu i było wszystko ok. Jutro idę zrobić posiew

• Babydream Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyszło że mam nieliczne bakterie w moczu i lekarz nic sobie z tego nie zrobił, powiedział że ok :P

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, chcę na własną rękę zbadać sobie tarczycę. Jakie badania konkretnie robiłyście aby sprawdzić hormony tarczycy? Lekarz niestety mi nie zalecił a wiem że jest to ważne badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 09:03

ex2bcwa1570qltn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Gosia jak dobrze pobierzesz mocz to w badaniu ogólnym powinnaś mieścić się w normie... ja miałam ostatnio kilkadziesiąt bakterii.

Infekcje intymne w wielu przypadkach są przez luteinę/duphaston. One zwiększaja ilość śluzu i pogarszają ochronę przed infekcjami. Dla mnie zalecanie co 2 kobiecie progesteronu to jakieś nieporozumienie. On NIC nie daje a tylko naraża na infekcje i naszą kieszeń na koszty. Badanie które to wykazało trwało 5 lat i objęło kilka tys kobiet... http://www.miscarriageassociation.org.uk/information/research/the-promise-trial/

A wracając do infekcji: zróbcie sobie wymaz jeśli macie nawracające infekcje intymne. To często nie są bakterie, tylko drożdżaki i leczy się to środkami przeciwgrzybiczymi, np. Clotrimazolem, Pimafucinem, Macmirorem ale już Monuralem, odpadaja też inne antybiotyki... A jeżeli macie parcie na mocz i raczej zakażenie dotyczy układu moczowego to raczej zakażenie bakteryjne...
    U mnie najprawdopodobniej to cos z układem moczowym. Przed ciążą miałam non stop zapalenie pęcherza i ciągle Furagine brałam a jak jej nie miałam to prawie chodziłam po ścianach. Wczoraj na wizycie pani dr zdiagnozowala mi i infekcje i zapalenie dróg moczowych :-(

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas ostatniego usg gin stwierdził, że mam tyłozgięcie macicy- niby nic takiego, bo 25% kobiet to ma i widocznie taka moja uroda. Czy ktoraś z Was też to ma, a np. rodziła już wczesniej? Chcialabym wiedzieć, jak to jest w praktyce, czy np. nie przeszkadza w żaden sposób w porodzie itd

rrb7y10.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja z kolei mam przodozgiecie :-)
    Spokojnie w niczym to nie przeszkadza, tylko podczasu usg dopochwowego lekkarz musi isc tak jak zakręt, wiec troche to smieszne, ale porod zupelnie bez problemu.

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    dziewczyny, chcę na własną rękę zbadać sobie tarczycę. Jakie badania konkretnie robiłyście aby sprawdzić hormony tarczycy? Lekarz niestety mi nie zalecił a wiem że jest to ważne badanie.

Na razie zrób sobie TSH. Jesli nie bedzie ok to już lekarz skieruje Cie na ft4 ft3 i może antyTPO antyTG. Ale na razie najważniejsze jest TSH.

bebag, Babydream lubią tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Mi wyszło ponad 520 ( norma 130) ale lekarz uznał ze to zle pobrany materiał, mimo, że zawsze sie podmywam przed pobraniem :/

Ja na Twoim miejscu zrobiłabym mocz jeszcze raz. Ja miałam bakterie ponad 700 i podwyższone leukocyty. Dostałam antybiotyk od lekarza pierwszego kontaktu. Gin jak zobaczył wyniki to powiedział, że on by mnie wysłał do szpitala.

Trzeba pilnować moczu no czasami przechodzi się zakażenie bezobjawowo.

ganngox10a3bxdik.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream ja bym zrobiła TSH, ft3 i ft4. Podobno w ciąży ft3 jest bardzo ważne.

Co do macicy, to z tego co mi wiadomo macica przodozgięta to właśnie prawidłowa ;)

Babydream lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszedł dziś czas i na mnie, dziś ja mam prenatalne o 17.00. Bardzo prosiłabym o kciuki :)

Tomalwa, Nieukowa, bebag, Babydream, AguŚka89, Brunetka, Penduka1, Mmeryy88, Ediii lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy!! Powodzenia ;-)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ