X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • bebag Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream - zrób tsh, jak wyjdzie ok, to nie ma co robić innych :) jak wyjdzie w górnych granicach normy to marsz do endokrynologa i on Cię dalej pokieruje :)

Babydream lubi tę wiadomość

age.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Dziewczyny przyszedł dziś czas i na mnie, dziś ja mam prenatalne o 17.00. Bardzo prosiłabym o kciuki :)

będzie dobrze :) nie ma innej opcji :)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Dawno się nie odzywałam. Ale zle się czuje. Od 11tyg wziely mnie wymioty i często mnie żołądek boli. Min raz dziennie musze zwymiotować. Troche to uciążliwe. Prenatalne dopiero 8 sierpnia. Juz się nie mogę doczekać.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i apropo infekcji tez ciągle cos mam. Na pierwszej wizycie od razu grzybica. Teraz znów chyba cos się przypałętało.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Dziewczyny przyszedł dziś czas i na mnie, dziś ja mam prenatalne o 17.00. Bardzo prosiłabym o kciuki :)

Trzymam mocno kciuki :) Będzie dobrze i basta :)

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Podczas ostatniego usg gin stwierdził, że mam tyłozgięcie macicy- niby nic takiego, bo 25% kobiet to ma i widocznie taka moja uroda. Czy ktoraś z Was też to ma, a np. rodziła już wczesniej? Chcialabym wiedzieć, jak to jest w praktyce, czy np. nie przeszkadza w żaden sposób w porodzie itd

Też mam tyłozgięcie. Nie ma się czym martwić jeśli o to chodzi.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:

Będę Trzymać! :)

Ja mam już wyniki z Papa:
    Wolne beta hCG 80,34 IU/I Odpowiada 2,299 MoM
    PAPP-A 1,920 IU/I Odpowiada 0,612 MoM

Trisomia 21 Ryzyko Podstawowe 1: 846 a ja mam ryzyko sugerowane 1:941
    Trisomia 18 Ryzyko podstawowe 1:2015 a ja mam ryzyko sugerowane <1:20000
    Trisomia 13 Ryzyko podstawowe 1:6336 a ja mam ryzyko sugerowane <1:20000

Trochę po poczytaniu o tym myślę, że będzie dobrze.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:

Też mam dzisiaj prenatalne - o 15:30. Będzie dobrze! :)

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Gosia jak dobrze pobierzesz mocz to w badaniu ogólnym powinnaś mieścić się w normie... ja miałam ostatnio kilkadziesiąt bakterii.

Infekcje intymne w wielu przypadkach są przez luteinę/duphaston. One zwiększaja ilość śluzu i pogarszają ochronę przed infekcjami. Dla mnie zalecanie co 2 kobiecie progesteronu to jakieś nieporozumienie. On NIC nie daje a tylko naraża na infekcje i naszą kieszeń na koszty. Badanie które to wykazało trwało 5 lat i objęło kilka tys kobiet... http://www.miscarriageassociation.org.uk/information/research/the-promise-trial/

A wracając do infekcji: zróbcie sobie wymaz jeśli macie nawracające infekcje intymne. To często nie są bakterie, tylko drożdżaki i leczy się to środkami przeciwgrzybiczymi, np. Clotrimazolem, Pimafucinem, Macmirorem ale już Monuralem, odpadaja też inne antybiotyki... A jeżeli macie parcie na mocz i raczej zakażenie dotyczy układu moczowego to raczej zakażenie bakteryjne...

Nieukowa kilka dni temu mialam.problem z siusianiem. W badaniu moczu wyszlo.ph 8 i ciężar właściwy niewiele poniżej normy a bakteri 39,2 przy normie 0-385,2 wiec mysle ze to dobry wynik jesli chodzi o bakterie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boje się że złapałam jelitówkę. Strasznie mnie boli głowa (ból migrenowy wręcz), niedobrze mi strasznie i przed chwilą byłam w ubikacji z małą biegunką...
    Dzisiaj w pracy koleżanka powiedziała że z dala od niej bo chyba ma jelitówkę, i że ponoć jakiś wirus panuje.
    Co robić? Wizyta dopiero w czwartek za tydzień :(

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream nie wiem dokładnie co to jelitówka.. ale mnie głowa boli dość często w ciąży, zwłaszcza od drugiego trymestru czasem zdarza się i migrena która trzyma z 24 h. Mała biegunka też się czasem zdarza. Obserwuj czy biegunka jest jednorazowa czy się powtarza jeśli Ci się będzie ciągnąć wybrałabym się do lekarza wcześniej.

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy na jelitówkę to można coś poradzić... Na pewno musisz dużo pić żeby się nie odwodnić. No i jak będziesz się bardzo źle czuła to IP, w szpitalu to chociaż jakieś kroplówki będą mogli podać.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj czy coś się będzie dalej działo. Wiem, że w ciązy można węgiel i smectę wziąć więc moze tym się poratuj. dużo pij bo łatwo się odwodnic. w razie pogorszenia pojedz na ip to tam chociaż kroplówką Cie nawodnią

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, właśnie dowiedziałam się że nie przedłużą mi umowy o pracę. Któraś z dziewczyn które ze mną pracują chyba zauważyła ciąże i doniosła menadżerce. Chciałam pracować do końca a tak muszę kombinować ze zwolnieniem :(.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Podczas ostatniego usg gin stwierdził, że mam tyłozgięcie macicy- niby nic takiego, bo 25% kobiet to ma i widocznie taka moja uroda. Czy ktoraś z Was też to ma, a np. rodziła już wczesniej? Chcialabym wiedzieć, jak to jest w praktyce, czy np. nie przeszkadza w żaden sposób w porodzie itd
    Tylozgiecie u mnie objawialo sie miedzyinnymi tym ze czasem czulam ruchy dziecka w posladkach... oraz bardziej bolal mnie tylek I kregoslup na dole, szczegolnie jak maly juz podrosl. Przy porodzie jak sadze nic sie nie zmienia choc ja mialam cc wiec doswiadczenia nie mam. Na spokojnie :-)

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo. Wczoraj mialam prenatalne i wszystko ok:) nie robilam pappa. Na usg byl maz i moja 5 letnia corka. To byla.niespodzianka dla niej i dowiedziala sie ze bedzie miala rodzenstwo. Jest szczesliwa pod.niebiosa przytula i caluje mnie i moj brzuch. Pilnuje zebym jadla bo dzidzius jest głodny. Ciagle mowi o dziecku ... spelnilo sie jej najwieksze marzenie ...:)

Fiolk@, Helmi, AguŚka89, Czarnaa94, Mmeryy88, bebag, Nuteczka91, Kasiula02, Ediii, bloodflower, Nieukowa, Suomi lubią tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Ech, właśnie dowiedziałam się że nie przedłużą mi umowy o pracę. Któraś z dziewczyn które ze mną pracują chyba zauważyła ciąże i doniosła menadżerce. Chciałam pracować do końca a tak muszę kombinować ze zwolnieniem :(.
    No.to.nie ladnie. Ludzie to swinie bleee

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już jest lepiej, tylko mi się w głowie zawraca. Zobaczę jak będę się czuła jutro :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gozdzik nie moga tego zrobic jestes powyzej 3 miesiaca wiec umowa przedluza Ci sie automatycznie do dnia porodu. Rozmumiem, ze teraz mialas na czas okreslony a kiedy mialas miec na czas nieokreslony?

Nieukowa lubi tę wiadomość

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Dziewczyny boje się że złapałam jelitówkę. Strasznie mnie boli głowa (ból migrenowy wręcz), niedobrze mi strasznie i przed chwilą byłam w ubikacji z małą biegunką...
    Dzisiaj w pracy koleżanka powiedziała że z dala od niej bo chyba ma jelitówkę, i że ponoć jakiś wirus panuje.
    Co robić? Wizyta dopiero w czwartek za tydzień :(
    Ja dostałam jelitowke podczas pobytu w szpitalu, byłam w 6tc. U mnie objawila się tak że zaczęło mi się robić niedobrze ale to było zupełnie inne "niedobrze" niż nudności ciążowe, do tego po niedługim czasie doszło bulgotanie w brzuchu no i trzeba było szybciutko do łazienki. Odrazu po pierwszym "przeczyszczeniu" dali mi węgiel i kroplowke. Po dwóch godzinach przeszło, także może poratuj się tym węglem mi pomogl.
    Ale z tego co piszesz to u Ciebie takie w miarę łagodne objawy więc może ro nie to. Miałam jelitówkę kilka razy i dopadala nagle, odrazu wymioty i biegunka i tak kilkanaście razy przez dzień lub dwa :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:42

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ