X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • bebag Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream - zrób tsh, jak wyjdzie ok, to nie ma co robić innych :) jak wyjdzie w górnych granicach normy to marsz do endokrynologa i on Cię dalej pokieruje :)

Babydream lubi tę wiadomość

age.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Dziewczyny przyszedł dziś czas i na mnie, dziś ja mam prenatalne o 17.00. Bardzo prosiłabym o kciuki :)

będzie dobrze :) nie ma innej opcji :)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Dawno się nie odzywałam. Ale zle się czuje. Od 11tyg wziely mnie wymioty i często mnie żołądek boli. Min raz dziennie musze zwymiotować. Troche to uciążliwe. Prenatalne dopiero 8 sierpnia. Juz się nie mogę doczekać.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i apropo infekcji tez ciągle cos mam. Na pierwszej wizycie od razu grzybica. Teraz znów chyba cos się przypałętało.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Dziewczyny przyszedł dziś czas i na mnie, dziś ja mam prenatalne o 17.00. Bardzo prosiłabym o kciuki :)

Trzymam mocno kciuki :) Będzie dobrze i basta :)

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Podczas ostatniego usg gin stwierdził, że mam tyłozgięcie macicy- niby nic takiego, bo 25% kobiet to ma i widocznie taka moja uroda. Czy ktoraś z Was też to ma, a np. rodziła już wczesniej? Chcialabym wiedzieć, jak to jest w praktyce, czy np. nie przeszkadza w żaden sposób w porodzie itd

Też mam tyłozgięcie. Nie ma się czym martwić jeśli o to chodzi.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:

Będę Trzymać! :)

Ja mam już wyniki z Papa:
    Wolne beta hCG 80,34 IU/I Odpowiada 2,299 MoM
    PAPP-A 1,920 IU/I Odpowiada 0,612 MoM

Trisomia 21 Ryzyko Podstawowe 1: 846 a ja mam ryzyko sugerowane 1:941
    Trisomia 18 Ryzyko podstawowe 1:2015 a ja mam ryzyko sugerowane <1:20000
    Trisomia 13 Ryzyko podstawowe 1:6336 a ja mam ryzyko sugerowane <1:20000

Trochę po poczytaniu o tym myślę, że będzie dobrze.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:

Też mam dzisiaj prenatalne - o 15:30. Będzie dobrze! :)

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Gosia jak dobrze pobierzesz mocz to w badaniu ogólnym powinnaś mieścić się w normie... ja miałam ostatnio kilkadziesiąt bakterii.

Infekcje intymne w wielu przypadkach są przez luteinę/duphaston. One zwiększaja ilość śluzu i pogarszają ochronę przed infekcjami. Dla mnie zalecanie co 2 kobiecie progesteronu to jakieś nieporozumienie. On NIC nie daje a tylko naraża na infekcje i naszą kieszeń na koszty. Badanie które to wykazało trwało 5 lat i objęło kilka tys kobiet... http://www.miscarriageassociation.org.uk/information/research/the-promise-trial/

A wracając do infekcji: zróbcie sobie wymaz jeśli macie nawracające infekcje intymne. To często nie są bakterie, tylko drożdżaki i leczy się to środkami przeciwgrzybiczymi, np. Clotrimazolem, Pimafucinem, Macmirorem ale już Monuralem, odpadaja też inne antybiotyki... A jeżeli macie parcie na mocz i raczej zakażenie dotyczy układu moczowego to raczej zakażenie bakteryjne...

Nieukowa kilka dni temu mialam.problem z siusianiem. W badaniu moczu wyszlo.ph 8 i ciężar właściwy niewiele poniżej normy a bakteri 39,2 przy normie 0-385,2 wiec mysle ze to dobry wynik jesli chodzi o bakterie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boje się że złapałam jelitówkę. Strasznie mnie boli głowa (ból migrenowy wręcz), niedobrze mi strasznie i przed chwilą byłam w ubikacji z małą biegunką...
    Dzisiaj w pracy koleżanka powiedziała że z dala od niej bo chyba ma jelitówkę, i że ponoć jakiś wirus panuje.
    Co robić? Wizyta dopiero w czwartek za tydzień :(

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream nie wiem dokładnie co to jelitówka.. ale mnie głowa boli dość często w ciąży, zwłaszcza od drugiego trymestru czasem zdarza się i migrena która trzyma z 24 h. Mała biegunka też się czasem zdarza. Obserwuj czy biegunka jest jednorazowa czy się powtarza jeśli Ci się będzie ciągnąć wybrałabym się do lekarza wcześniej.

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy na jelitówkę to można coś poradzić... Na pewno musisz dużo pić żeby się nie odwodnić. No i jak będziesz się bardzo źle czuła to IP, w szpitalu to chociaż jakieś kroplówki będą mogli podać.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj czy coś się będzie dalej działo. Wiem, że w ciązy można węgiel i smectę wziąć więc moze tym się poratuj. dużo pij bo łatwo się odwodnic. w razie pogorszenia pojedz na ip to tam chociaż kroplówką Cie nawodnią

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, właśnie dowiedziałam się że nie przedłużą mi umowy o pracę. Któraś z dziewczyn które ze mną pracują chyba zauważyła ciąże i doniosła menadżerce. Chciałam pracować do końca a tak muszę kombinować ze zwolnieniem :(.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Podczas ostatniego usg gin stwierdził, że mam tyłozgięcie macicy- niby nic takiego, bo 25% kobiet to ma i widocznie taka moja uroda. Czy ktoraś z Was też to ma, a np. rodziła już wczesniej? Chcialabym wiedzieć, jak to jest w praktyce, czy np. nie przeszkadza w żaden sposób w porodzie itd
    Tylozgiecie u mnie objawialo sie miedzyinnymi tym ze czasem czulam ruchy dziecka w posladkach... oraz bardziej bolal mnie tylek I kregoslup na dole, szczegolnie jak maly juz podrosl. Przy porodzie jak sadze nic sie nie zmienia choc ja mialam cc wiec doswiadczenia nie mam. Na spokojnie :-)

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo. Wczoraj mialam prenatalne i wszystko ok:) nie robilam pappa. Na usg byl maz i moja 5 letnia corka. To byla.niespodzianka dla niej i dowiedziala sie ze bedzie miala rodzenstwo. Jest szczesliwa pod.niebiosa przytula i caluje mnie i moj brzuch. Pilnuje zebym jadla bo dzidzius jest głodny. Ciagle mowi o dziecku ... spelnilo sie jej najwieksze marzenie ...:)

Fiolk@, Helmi, AguŚka89, Czarnaa94, Mmeryy88, bebag, Nuteczka91, Kasiula02, Ediii, bloodflower, Nieukowa, Suomi lubią tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Ech, właśnie dowiedziałam się że nie przedłużą mi umowy o pracę. Któraś z dziewczyn które ze mną pracują chyba zauważyła ciąże i doniosła menadżerce. Chciałam pracować do końca a tak muszę kombinować ze zwolnieniem :(.
    No.to.nie ladnie. Ludzie to swinie bleee

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już jest lepiej, tylko mi się w głowie zawraca. Zobaczę jak będę się czuła jutro :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gozdzik nie moga tego zrobic jestes powyzej 3 miesiaca wiec umowa przedluza Ci sie automatycznie do dnia porodu. Rozmumiem, ze teraz mialas na czas okreslony a kiedy mialas miec na czas nieokreslony?

Nieukowa lubi tę wiadomość

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Dziewczyny boje się że złapałam jelitówkę. Strasznie mnie boli głowa (ból migrenowy wręcz), niedobrze mi strasznie i przed chwilą byłam w ubikacji z małą biegunką...
    Dzisiaj w pracy koleżanka powiedziała że z dala od niej bo chyba ma jelitówkę, i że ponoć jakiś wirus panuje.
    Co robić? Wizyta dopiero w czwartek za tydzień :(
    Ja dostałam jelitowke podczas pobytu w szpitalu, byłam w 6tc. U mnie objawila się tak że zaczęło mi się robić niedobrze ale to było zupełnie inne "niedobrze" niż nudności ciążowe, do tego po niedługim czasie doszło bulgotanie w brzuchu no i trzeba było szybciutko do łazienki. Odrazu po pierwszym "przeczyszczeniu" dali mi węgiel i kroplowke. Po dwóch godzinach przeszło, także może poratuj się tym węglem mi pomogl.
    Ale z tego co piszesz to u Ciebie takie w miarę łagodne objawy więc może ro nie to. Miałam jelitówkę kilka razy i dopadala nagle, odrazu wymioty i biegunka i tak kilkanaście razy przez dzień lub dwa :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:42

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: