Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja. Dawno się nie odzywałam. Ale zle się czuje. Od 11tyg wziely mnie wymioty i często mnie żołądek boli. Min raz dziennie musze zwymiotować. Troche to uciążliwe. Prenatalne dopiero 8 sierpnia. Juz się nie mogę doczekać.
-
Magda86_0309 wrote:Podczas ostatniego usg gin stwierdził, że mam tyłozgięcie macicy- niby nic takiego, bo 25% kobiet to ma i widocznie taka moja uroda. Czy ktoraś z Was też to ma, a np. rodziła już wczesniej? Chcialabym wiedzieć, jak to jest w praktyce, czy np. nie przeszkadza w żaden sposób w porodzie itd
Też mam tyłozgięcie. Nie ma się czym martwić jeśli o to chodzi. -
Czarnaa94 wrote:Dziewczyny przyszedł dziś czas i na mnie, dziś ja mam prenatalne o 17.00. Bardzo prosiłabym o kciuki
Będę Trzymać!
Ja mam już wyniki z Papa:
Wolne beta hCG 80,34 IU/I Odpowiada 2,299 MoM
PAPP-A 1,920 IU/I Odpowiada 0,612 MoM
Trisomia 21 Ryzyko Podstawowe 1: 846 a ja mam ryzyko sugerowane 1:941
Trisomia 18 Ryzyko podstawowe 1:2015 a ja mam ryzyko sugerowane <1:20000
Trisomia 13 Ryzyko podstawowe 1:6336 a ja mam ryzyko sugerowane <1:20000
Trochę po poczytaniu o tym myślę, że będzie dobrze.Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Gosia jak dobrze pobierzesz mocz to w badaniu ogólnym powinnaś mieścić się w normie... ja miałam ostatnio kilkadziesiąt bakterii.
Infekcje intymne w wielu przypadkach są przez luteinę/duphaston. One zwiększaja ilość śluzu i pogarszają ochronę przed infekcjami. Dla mnie zalecanie co 2 kobiecie progesteronu to jakieś nieporozumienie. On NIC nie daje a tylko naraża na infekcje i naszą kieszeń na koszty. Badanie które to wykazało trwało 5 lat i objęło kilka tys kobiet... http://www.miscarriageassociation.org.uk/information/research/the-promise-trial/
A wracając do infekcji: zróbcie sobie wymaz jeśli macie nawracające infekcje intymne. To często nie są bakterie, tylko drożdżaki i leczy się to środkami przeciwgrzybiczymi, np. Clotrimazolem, Pimafucinem, Macmirorem ale już Monuralem, odpadaja też inne antybiotyki... A jeżeli macie parcie na mocz i raczej zakażenie dotyczy układu moczowego to raczej zakażenie bakteryjne...
Nieukowa kilka dni temu mialam.problem z siusianiem. W badaniu moczu wyszlo.ph 8 i ciężar właściwy niewiele poniżej normy a bakteri 39,2 przy normie 0-385,2 wiec mysle ze to dobry wynik jesli chodzi o bakterie -
Dziewczyny boje się że złapałam jelitówkę. Strasznie mnie boli głowa (ból migrenowy wręcz), niedobrze mi strasznie i przed chwilą byłam w ubikacji z małą biegunką...
Dzisiaj w pracy koleżanka powiedziała że z dala od niej bo chyba ma jelitówkę, i że ponoć jakiś wirus panuje.
Co robić? Wizyta dopiero w czwartek za tydzień -
Babydream nie wiem dokładnie co to jelitówka.. ale mnie głowa boli dość często w ciąży, zwłaszcza od drugiego trymestru czasem zdarza się i migrena która trzyma z 24 h. Mała biegunka też się czasem zdarza. Obserwuj czy biegunka jest jednorazowa czy się powtarza jeśli Ci się będzie ciągnąć wybrałabym się do lekarza wcześniej.
-
Nie wiem czy na jelitówkę to można coś poradzić... Na pewno musisz dużo pić żeby się nie odwodnić. No i jak będziesz się bardzo źle czuła to IP, w szpitalu to chociaż jakieś kroplówki będą mogli podać.
-
Magda86_0309 wrote:Podczas ostatniego usg gin stwierdził, że mam tyłozgięcie macicy- niby nic takiego, bo 25% kobiet to ma i widocznie taka moja uroda. Czy ktoraś z Was też to ma, a np. rodziła już wczesniej? Chcialabym wiedzieć, jak to jest w praktyce, czy np. nie przeszkadza w żaden sposób w porodzie itd
-
Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo. Wczoraj mialam prenatalne i wszystko ok:) nie robilam pappa. Na usg byl maz i moja 5 letnia corka. To byla.niespodzianka dla niej i dowiedziala sie ze bedzie miala rodzenstwo. Jest szczesliwa pod.niebiosa przytula i caluje mnie i moj brzuch. Pilnuje zebym jadla bo dzidzius jest głodny. Ciagle mowi o dziecku ... spelnilo sie jej najwieksze marzenie ...
Fiolk@, Helmi, AguŚka89, Czarnaa94, Mmeryy88, bebag, Nuteczka91, Kasiula02, Ediii, bloodflower, Nieukowa, Suomi lubią tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Goździk89 wrote:Ech, właśnie dowiedziałam się że nie przedłużą mi umowy o pracę. Któraś z dziewczyn które ze mną pracują chyba zauważyła ciąże i doniosła menadżerce. Chciałam pracować do końca a tak muszę kombinować ze zwolnieniem
.
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Gozdzik nie moga tego zrobic jestes powyzej 3 miesiaca wiec umowa przedluza Ci sie automatycznie do dnia porodu. Rozmumiem, ze teraz mialas na czas okreslony a kiedy mialas miec na czas nieokreslony?
Nieukowa lubi tę wiadomość
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
nick nieaktualnyBabydream wrote:Dziewczyny boje się że złapałam jelitówkę. Strasznie mnie boli głowa (ból migrenowy wręcz), niedobrze mi strasznie i przed chwilą byłam w ubikacji z małą biegunką...
Dzisiaj w pracy koleżanka powiedziała że z dala od niej bo chyba ma jelitówkę, i że ponoć jakiś wirus panuje.
Co robić? Wizyta dopiero w czwartek za tydzień
Ale z tego co piszesz to u Ciebie takie w miarę łagodne objawy więc może ro nie to. Miałam jelitówkę kilka razy i dopadala nagle, odrazu wymioty i biegunka i tak kilkanaście razy przez dzień lub dwaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:42