Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem, trochę się zeszło bo to w innym mieście a i córę musieliśmy od babci odebrać ;)
    Ja robiłam tylko usg bez pappa i to normalnie u mojego lekarza a nie jakiegoś specjalisty. Ale wszystko pomierzone NT 1,9 kość nosowa jest, jakieś tam przepływy tez ok. Dziecko ma 6,6 cm i prawdopodobnie będzie to chłopiec :) oczywiście lekarz kazał się nie nastawiać ale ja tam widziałam jajka :P
    A tak poza tym to mam odstawiać duphaston, acard do 17 tc a kolejna wizyta za 4 tyg.

Nieukowa, AguŚka89, Mmeryy88, Papcia, zbikowa, Ediii, jestemhela lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia po Twoim opisie to ciesze się że nie szukałam specjalisty, mega zła byłabym gdybym trafiła na takiego. Chyba skargę bym gdzieś złożyła...
    Do mnie gin odrazu powiedział że albo się uda w 5 min albo będziemy siedzieć godzinę jak dzieć nie będzie współpracował. Na szczęście udało się, ale od razu po pomiarach mały odwrócił się tyłkiem i tyle go żeśmy widzieli ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam u takiego jelopa w luxmedzie na usg. A sprzęt tali że ledwo kinczyny było widać. Zmuerzyl tylko nt jeden raz, a kości nosowej nawet nie sprawdził.
    Papcia ja bym złożyła skargę na tego lekarza

Czarna wspaniałe wieści. My też z mężem cos tam widzieliśmy miedzy nogami ale lekarz nie chcial potwierdzić. Może w piatek na wizycie będzie coś więcej widać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nieukowe Czerwiec 2015. Tak zadko tutaj zaglądałam ze dopiero dziś cię zauważyłam. Jak tam synek Radek. Kiedy zaczął chodzić?

ea895dd043.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Masakra juz bym zrozumiała gdyby takie sytuacje miały miejsce na NFZ ale prywatnie to sie można wnerwić. Ile zapłaciłaś jak mogę spytać?\

200 zł za samo USG bez papp-a, a w zasadzie nawet bez wizyty, bo tylko pod USG i za drzwi :P w Bielsku-B.

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja wczoraj bylam u takiego jelopa w luxmedzie na usg. A sprzęt tali że ledwo kinczyny było widać. Zmuerzyl tylko nt jeden raz, a kości nosowej nawet nie sprawdził.
    Papcia ja bym złożyła skargę na tego lekarza

Czarna wspaniałe wieści. My też z mężem cos tam widzieliśmy miedzy nogami ale lekarz nie chcial potwierdzić. Może w piatek na wizycie będzie coś więcej widać

To widzę, że też niezbyt ciekawie miałaś... Przynajmniej możesz do luxmedu skargę złożyć, ja nie bardzo, bo to prywatny gabinet, chyba w dwóch lekarzy prowadzą, ale pacjentek od groma i zastanawiam się co je tam ciągnie :P na znanymlekarzu ma raczej dobre opinie, chociaż ja na pewno też coś tam od siebie napiszę... Może inaczej traktuje swoje pacjentki, a inaczej takie "z doskoku" jak ja, ale tak nie powinno być przecież!

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży chodziłam na usg też do lekarza u którego nie prowadziłam ciąży ale na szczęście trafiłam na super specjalistę i wspaniałego człowieka a teraz prowadzę u niego ciążę.
    Nie musiałam iść na to usg w luxmedzie, poszłam tylko po to żeby podejrzeć maluszka. Dobrze że wszystko wyszło ok bo tak to bym się tylko niepotrzebnie denerwowała

Papcia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Mała35 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmeryy88 wrote:
    Dziewczyny! Niestety witam się ze szpitala... Pojawiły się dzisiaj plamienia... Jestem juz po USG i z dziusiem wszystko ok, jednak zostawili mnie na obserwacji...

Ojej. To współczuję stresu, ale jak już tu dziewczyny mówiły, najważniejsze, że dzidzia ok. Ja miałam plamienia w 6 tygodniu i mnie też sprawdzali i mówili, że to się dość często zdarza i najczęściej nie wiedzą dlaczego. Gdzieś czytałam, że jak się macica rozrasta to może jakieś naczynka przerwać i trochę krwawią. Z pierwszą ciążą też 2 razy byłam sprawdzana w szpitalu przez lekkie krwawienia i też dziecku nic nie było :-) Powodzenia!

nzjdgzu3r0u1ebhp.png
  • Mała35 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo. Wczoraj mialam prenatalne i wszystko ok:) nie robilam pappa. Na usg byl maz i moja 5 letnia corka. To byla.niespodzianka dla niej i dowiedziala sie ze bedzie miala rodzenstwo. Jest szczesliwa pod.niebiosa przytula i caluje mnie i moj brzuch. Pilnuje zebym jadla bo dzidzius jest głodny. Ciagle mowi o dziecku ... spelnilo sie jej najwieksze marzenie ...:)

Super! Moja ma podobnie. Dziś nawet zaczęła mówić do brzucha. Przedstawiła siebie i mnie :-) Mam nadzieję, że po porodzie im ten entuzjazm nie przejdzie.

nzjdgzu3r0u1ebhp.png
  • Mała35 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria wrote:
    A ja dziś testuję opaski uciskowe przeciw mdłościom i wymiotom :] no i zobaczymy co z tego będzie. Wiążę z nimi duże nadzieje. Koleżanka mi je polecała, że niby są super skuteczne a bez chemii. Wg ulotki używane są przy chorobie lokomocyjnej, mdłościach spowodowanych np chemioterapią oraz w czasie ciąży. Miałam trochę problemów z ich prawidłowym założeniem i prawdę mówiąc nadal nie jestem pewna czy jest ok. Zobaczymy czy rano będę wymiotować. Aktualnie mdłości mam delikatne...

U mojej 3-latki działają super w trakcie podróży autokarem. Zanim je odkryliśmy haftowała za każdym razem, a od kiedy zaczęliśmy używać rok temu ani razu. Ja też się zawsze stresuję, że może źle założyłam, ale jak dotąd nie było problemów. Tam chyba jest lekki margines błędu.
    Nie myślałam, że na ciążę też je można zastosować, ale w sumie dobry pomysł. Daj znać czy działa.

nzjdgzu3r0u1ebhp.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    ja dzis prenatalne na 16. czekam jak na szpilkach.
    Dobrego dnia

Czarnaa94, AguŚka89, Brunetka lubią tę wiadomość

• Papcia Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Witajcie,
    Dobrego dnia

Trzymam kciuki! :)

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała35 wrote:
    U mojej 3-latki działają super w trakcie podróży autokarem. Zanim je odkryliśmy haftowała za każdym razem, a od kiedy zaczęliśmy używać rok temu ani razu. Ja też się zawsze stresuję, że może źle założyłam, ale jak dotąd nie było problemów. Tam chyba jest lekki margines błędu.
    Nie myślałam, że na ciążę też je można zastosować, ale w sumie dobry pomysł. Daj znać czy działa.
    Odsiedzialam juz swoje w wc, umylam sie I nawet odwazylam sie wpuscic meza do lazienki... lekko mnie mdli ale nie czuje sie na wymioty. Moze wiec jest nadzieja ze te opaski dzialaja? Podziwiam ze 3letnie dziecko nie zdejmuje sobie tego, sama nieraz mam ochote bo sa mega niewygodne! Ta kulka ma byc miedzy sciegnami i kiedy rusza sie reka nie jest to zbyt przyjemne. Inaczej dorosly, rozumie ze lepiej niech cisnie niz mdli. Jak znikna wymioty bede przeszczesliwa. Mdlosci poki co mam ale licze ze tez zlagodnieja. Czytalam o badaniach na kobietach w ciazy - najlepszy efekt jest po ok 4 dniach.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Witajcie,
    Dobrego dnia
    Bedzie git :-) ja sie niby w tej ciazy tak niczym nie stresuje, mam przeczucie ze bedzie ok, ale przed badaniami tez stracilam pewnosc siebie. Tak juz jest :-)

• Bella1 Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia jesteś z B-B? Odezwij się do mnie na prywatny e-mail ja też stąd pochodzę napiszę Ci gdzie ja byłam i też placilam 200 bez Pappa. Przyda Ci się na polowkowe.

Papcia lubi tę wiadomość

• maadziius Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki, że się tak wtrące w rozmowe :) Moj ginekolog powiedział, że w moim przypadku prenatalne nie jest potrzebne. Jestem młoda (22lata) a w rodzinie nie było żadnych wad, więc nie muszę go robić ale wszystko zależy oczywiście ode mnie. Co wy o tym myślicie? Dodam, że mieszkam w Niemczech.

zi133e3kfw36xf1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak nie jest potrzebne? To obok polowkowego najważniejsze badanie w ciąży. Ja mam 23 lata i też żadnych wad w rodzinie a badanie miałam. W sumie to przecież zwykle usg tyle że dodatkowo lekarz dokonuje pomiarów więc jaki on ma z tym problem? Dziwny jakiś

• Bella1 Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam że jest potrzebne moim zdaniem wiek tu nie ma nic do znaczenia.

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maadziius myślę że on miał na myśli właśnie usg u specjalisty z certyfikatami i testem pappa. Mogłaś zapytać czy on pomierzy to co najważniejsze ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to już 14 tydzień a mnie zaczęły męczyć straszne bóle głowy i zawroty.
    Czy któraś z Was tak ma? Z drugim trymestrem ponoć wszystko powinno się już skończyć.... Na prawdę ciężko u mnie z tą głową :/ Wczoraj wyszłam wcześniej z pracy bo takie samoloty miałam...

ex2bcwa1570qltn4.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ