X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • maadziius Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 no może, dzisiaj się go zapytam na wizycie :)

zi133e3kfw36xf1w.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak nie robiłam prenatalnych. Lekarz na wizycie ocenił przezierność i stwierdził obecność kości nosowej. Powiedział mi że nie widzi sensu robienia prenatalnych jeśli wszystko jest prawidłowo i nie mam nawet 30 lat. Jak tak czytam wasze przygody na prenatalnych to mam wrażenie że zaoszczędziłam kilkaset zł. :P

Czarnaa94, maadziius lubią tę wiadomość

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia wrote:
    Jestem już po prenatalnych :) niby wszystko ok! więc powinnam się cieszyć... ;)

ale mam duży niesmak po tym badaniu i muszę się tym podzielić - ze względu na moje gapiostwo nie było terminów do mojej pani doktor na prenatalne, bo jest na urlopie i byłam zmuszona iść gdzie indziej. Lekarz, do którego trafiłam, od początku był niezbyt miły (może dlatego, że robiłam u niego tylko to jedno badanie? a może miał zły dzień? nie dowiem się...)

na samym początku badania stwierdził, że dziecko jest źle ułożone i żebym trochę pochodziła, zjadła batona i przyszła najlepiej PO WSZYSTKICH PACJENTKACH (a kolejka w gabinecie się wydłużała, sama czekałam ponad godzinę...)! Grzecznie odpowiedziałam mu, że nie mieszkam 5 minut od gabinetu, a w domu czeka na mnie 1,5 roczne dziecko, więc na pewno nie będę tyle czekać i czy mogę w takim razie wejść bez kolejki (bo byłam w gabinecie może 3 minuty) - odpowiedział: "niech sobie to pani z pacjentkami załatwi".

Wyszłam z gabinetu, zagadałam z kolejną panią i poszłam na spacer, wróciłam do gabinetu, okazało się, że maluszek już trochę lepiej się ustawił. Lekarz zaczął robić badanie, potrwało to może 5 minut, przy czym większość czasu komentował, jaki "dzieciak" jest uparty. Zmierzył na długość, stwierdził, że jest kość nosowa, sprawdził bicie serca i zmierzył NT i... TYLE. Powiedział, że przy moim wieku (26 lat) i NT ryzyko wad jest NISKIE. Dostałam tylko wydruk, bez opisu, bez określenia ryzyka 1:n! Zapłaciłam jak za zboże i "do widzenia". W porównaniu do badań, które miałam w pierwszej ciąży w Krakowie potraktowano mnie bardzo nieprofesjonalnie i po łebkach :(
    Jak czytałam Twój wpis przypomniałam sobie moje prenatalne z których wyszłam rozczarowana. I mimo tego że z dzieckiem wszystko dobrze nie polecę tego lekarza nikomu. Z córką też robiłam w Krakowie u doktora Zarotyńskiego i byłam zachwycona natomiast teraz wybrałam Rzeszów z polecenia mojego ginekologa, który przebywał na urlopie i tak jak Ty wyszłam niezadowolona. Ja nie oczekiwałam traktowania jak księżniczke ale odrobina empatii nie zaszkodzi.

• Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Dzięki za wsparcie :)

Wieści z frontu są takie, że plamienia ustają. Lekarz potwierdził, że macica i.szyjka w porządku. Czekam jeszcze na usg. Prawdopodobnie jutro do domu :)

Tak sobie myślę, że to jakieś resztki po cytologii się oczyścić.

Ja robie prenatalne i Pappa bo mam za darmo. Siostrze te główne wskaźniki lekarz pomierzyl na normalnym usg.

AguŚka89, zbikowa lubią tę wiadomość

ganngox10a3bxdik.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmeryy88 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Dzięki za wsparcie :)

Wieści z frontu są takie, że plamienia ustają. Lekarz potwierdził, że macica i.szyjka w porządku. Czekam jeszcze na usg. Prawdopodobnie jutro do domu :)

Tak sobie myślę, że to jakieś resztki po cytologii się oczyścić.

Ja robie prenatalne i Pappa bo mam za darmo. Siostrze te główne wskaźniki lekarz pomierzyl na normalnym usg.

Brałaś może Duphaston?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 10:29

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Duphaston brałam tylko w 6. tygodniu profilaktycznie ze względu na bóle brzucha. Teraz nie brałam nic oprócz witamin.

ganngox10a3bxdik.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Pytanie do tych w drugiej i kolejnej ciąży... 13 tc- czy można czuć ruchy? Maskara to moja 2 ciąża w pierwszej ruchy poczułam 17 -18 tc.. teraz raz na jakis czas czuje w miejscu gdzie jest dziecko ( wiem gdzie jest po USG) ale tylko wtedy jak by się dziecko przekręciło - nie są to kiszki bo kiszki inaczej mi grają... ale sama w to nie wierze że można ruchy czuć tak wcześnie - tym bardziej że mam trochę tłuszczu na brzuchu... co o tym myślicie ?? zwariawałam chyba.....

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ostatnio z którąś z dziewczyn pisałam właśnie o tym bo ja też czuję. Tylko czasami, właśnie jak dziecko się przekręca. Ale to na pewno nie jelita. Ja też myślałam że oszalałam bo nigdy nie wierzyłam w to że można tak wcześnie :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy czylam ruchy dosc wczesnie bo juz w 15tc, teraz wciaz nic nie czuje ale tez nie koncentruje sie na czuciu czegokolwiek tak jak wtedy. Mysle ze od skonczonego 13tc jest mozliwe wyczucie motylkow :-) ale jak mowie u mnie na tym etapie cisza :-)

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Hej Dziewczyny. Pytanie do tych w drugiej i kolejnej ciąży... 13 tc- czy można czuć ruchy? Maskara to moja 2 ciąża w pierwszej ruchy poczułam 17 -18 tc.. teraz raz na jakis czas czuje w miejscu gdzie jest dziecko ( wiem gdzie jest po USG) ale tylko wtedy jak by się dziecko przekręciło - nie są to kiszki bo kiszki inaczej mi grają... ale sama w to nie wierze że można ruchy czuć tak wcześnie - tym bardziej że mam trochę tłuszczu na brzuchu... co o tym myślicie ?? zwariawałam chyba.....
    Ja czuje takie ruchy. Tez bylam w szoku ze tak.szybko.i.wmawialm.sobie ze.to.nie to..ale.to.musi byc dzieciatko. Nawet przed chwila czulam. I nie jest to.tak ze leze.i czekam-tylko tak kilka razy w ciagdu dnia mam ze dziecjo tak sie poruszy ze zwraca to moja.uwage:)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Dziewczyny to już 14 tydzień a mnie zaczęły męczyć straszne bóle głowy i zawroty.
    Czy któraś z Was tak ma? Z drugim trymestrem ponoć wszystko powinno się już skończyć.... Na prawdę ciężko u mnie z tą głową :/ Wczoraj wyszłam wcześniej z pracy bo takie samoloty miałam...
    Ja tak mam! jak juz.mysle ze najgorszy czas za mną - to nadchodzi taki dzien.jak dziś ze czuje sie przeokropnie... glowa od rana.mnie.boli.. mdlosci mnie.mecza.. jakos tak mnie ciagnelo od.podbrzusza az do ud.. i w ogóle jakieś rewolucje zoladkowe mam grrrrr i ziewam jak glupiaaaa ..uszy mi sie.przytykaja... i wogole zamulam strasznie

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję takie jakby bąbelki, łaskotanie na dole brzucha. Ale tylko przed zaśnieciem gdy się koncentruje. W środku dnia nic nie czuję. Nie wiem czy to jelita czy dziecko. :D

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • bebag Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta wrote:
    Ja tak mam! jak juz.mysle ze najgorszy czas za mną - to nadchodzi taki dzien.jak dziś ze czuje sie przeokropnie... glowa od rana.mnie.boli.. mdlosci mnie.mecza.. jakos tak mnie ciagnelo od.podbrzusza az do ud.. i w ogóle jakieś rewolucje zoladkowe mam grrrrr i ziewam jak glupiaaaa ..uszy mi sie.przytykaja... i wogole zamulam strasznie

Przytykające się uszy... moja zmora! :]

age.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziele ale mnie wkurza ten serwis!

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dziwnie mi działa ta strona :/

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Lutówki :-)
    U mnie dwa ostatnie dni plus dzisiejszy póki co bez wymiotów tylko z delikatnymi mdłościami. Dzisiaj Bellybest pokazuje start 15 tygodnia więc może nadchodzi czas na poprawę samopoczucia. Czytałam że wczoraj niektóre z Was skarżyły się na ból głowy. Mnie on też dopadł, ale to ze względu na niskie ciśnienie - 94/67. Skusiłam się wczoraj na małą czarną trochę pomogła. Wy też macie takie niskie ciśnienie w ciąży?

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieeczyny :) mnie tez niestey dopadl ostatnio okropny bol glowy... moze to kwestia cisnienia poniewaz jestem niskociśnieniowcem. Ostatnio na wizycie u połoźnej mialam 80 na 50 i czulam się normalnie... lekarz kazal pic kawe natomiast polozna odradzala. Mowila zeby nie pobudzac dziecka kofeina. Jak się dzis czujecie?

04f963f7bc.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja też 80 na 50 ból głowy przez 3 dni. Wczoraj zdecydowałam sie na kawę i było chyba trochę lepiej. Wydaje mi sie ze jedna z rana nie zaszkodzi

jestemhela, Marsjanka2 lubią tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też należę do niskociśnieniowców. Lepiej wypić tą kawę niż paść na twarz.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekka kawka dziennie nie zaszkodzi :)
    u mnie cisnienie jest w normie :) około 110/70 a przed ciążą miałam przeważnie ciut wyższe, ale niewiele :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ