Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Koleżanka mi mówiła że miała wiadomosci osób których nie zna, w tym adres email. pracuje w IT i to jest na prawdę gruba akcja, ja wypływają dane osobowe i prywatne wiadomości. No ale u mnie na koncie nie było takich rzeczy,tylko ciągle problemy z hostingiem. Więc nie mogę do nikogo wyskoczyć z pretensjami jakim prawem udostępniają prywatne wiadomości.
-
Tomalwa wrote:A do mnie powróciły bóle w dole pleców promieniujace do pośladka
miałam tak do ok 10 tyg, potem chwila spokoju i dzisiaj od nowa
najgorzej je odczuwam przy schylaniu i chodzeniu. Wspominałam o tym dr ale stwierdziła tylko że tak czasem jest. Czy tylko ja tak mam?
U mnie dokladnie tak samo. Czasem nie boli a czasem ni z tego ni z owego jak mnie zakluje nad lewym posladkiem to wstac nie moge...zastanawiam sie czy to nie poczatki rwy -
Alicja222 wrote:A u Ciebie juz stwierdzili plec?
Jeszcze nie
Teraz w piatek mam wizyte
Chcialabym cos podejrzec
Bo znam sporo dziewczyn ktore juz znaja plec w 13-14 tygodniu
Wszyscy mi mowia ze jak nic bedzie coreczka
W sumie chcialabym pierwsza core -
Ja z no-spa ostrożnie postępuje, biorę jak juz bol jest duzy. Słyszałam ze branie jej w dużych ilościach moze powodować problemy z napięciem mięśniowym u dziecka. U mojej jednej koleżanki tak wlasnie było, za to druga no-Spr brała cała ciaze i żadnych skutków ubocznych...
-
U mnie też brzuch widać, dlatego moja mama się domyśliła i brat też powiedział że zauważył że mam brzuch większy.
milola ja tak biorę no-spę bo tak lekarz zalecił, na bóle brzucha które miałam codziennie i to mocne. Mi też się nie uśmiecha brać takiej góry leków ale jednak ufam swojemu lekarzowi i myślę że te bóle mogłyby bardziej zaszkodzić. W poprzedniej ciąży też brałam no-spę 3x1, potem przez jakiś czas buscopan, tyle że dopiero po 30 tc ze względu na skracającą się szyjkę i skurcze. Córa zdrowa -
Oczywiście, ze jeśli bol jest duzy to lepiej wziąć lek, bi dolegliwość moze byc bardziej szkodliwa dla dziecka. Absolutnie tego nie neguje. Ja tez biorę duzo leków niestety, ale tak jak ty ufam lekarzowi.
-
Dziewczyny, a macie jakieś zapachy, na które jesteście szczególnie wyczulone? Ja nie mogę znieść zapachu zmywarki. Jest nowa, zmywała może z 15 razy więc nie ma opcji, żeby coś w niej zaległo czy była brudna - zresztą sprawdziłam już wszystkie kąty. Mąż się ze mnie śmieje i mówi, że dziwak ze mnie jak widzi, że wyciągam naczynia ze szmatką przypiętą spinką na nosie. U znajomych ostatnio od progu wyczułam, że mają włączoną zmywarkę... coś niesamowitego. Ciekawa jestem jak jest u Was?
-
nick nieaktualnyPapcia wrote:To widzę, że też niezbyt ciekawie miałaś... Przynajmniej możesz do luxmedu skargę złożyć, ja nie bardzo, bo to prywatny gabinet, chyba w dwóch lekarzy prowadzą, ale pacjentek od groma i zastanawiam się co je tam ciągnie
na znanymlekarzu ma raczej dobre opinie, chociaż ja na pewno też coś tam od siebie napiszę... Może inaczej traktuje swoje pacjentki, a inaczej takie "z doskoku" jak ja, ale tak nie powinno być przecież!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 13:25
-
ja nie wiem jakaś dziwna jestem, niemal każda z was pisze o silnych bólach na które bierzecie nospę, mnie to omineło w poprzednich ciążch i w tej jak na razie też.w sumie to troche dziwne, że nie czuję bólu jak tam na dole wszystko się zmienia, rośnie...
bóle głowy niestety cały czas miewam, ale nie tak silne żeby leki brać, ale męczące są musze przyznać
z mdłościami jakoś sobie radze,
na sennosć niestety nie znalazłam sposobu.
co do męczących zapachów - jak miałam mdłości bardzo silne ok 8 tygodnia - drażniło mnie niemal wszystko - jak robilam jedzenie dla dzieci musialm przygotowywac z zatkanym nosem, zapach jedzenia np wędzonej kiebasy, tostów z serem zapewniał mi strasze doznania....grrrrrrrrr na szęście ten czas mam chyba za sobą...
córeczka 2010 córeczka 2012 -
nick nieaktualnyEhh dziewczyny drugi trymestr się zaczął a mam wrażenie że zamiast lepiej jest coraz gorzej. Wczoraj ni z tego ni z owego zaczęła boleć mnie głowa, doszły zawroty i bladosc na twarzy. Zmierzylam ciśnienie - 136/81. Telefon do le, pani dr kazała wziąć magnez, acard, a w razie uporczywego bólu głowy paracetamol. A gdyby ciśnienie przekroczyło 140/90 lecieć do szpitala. Na szczęście zaczęło spadać, ale dzisiaj jestem przymroczona, głowa się kręci, ciśnienie skacze od 113 do 133, dziwnie się czuje
. Nie brałam tego acardu bo w domu nie miałam nie wiecie czy on jest na receptę?
-
MamaZtrójmiasta - w sumie to dobrze, ja też nie biore nospy. Gdyby nie senność i mdłości też nie mogłabym narzekać
ale znalazłam sposób na senność - SEN
chociaż wiem, że jak się już ma dzieci to można pomarzyć
Jeśli chodzi o zapach to mnie dużo rzeczy odrzuca - odkrycie z dziś: jajka, które uwielbiam pod każdą postacią a teraz nie dość że mi śmierdzą to jeszcze nie smakują