Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Alicja222 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie,mam 30 lat i 1,5 rocznego synka ...a teraz jestem w 14 tc od jutra 15tc..CiAza nie była planowana, była totalna wpadka..do tego piereszy trymestr to był koszmar..wymioty do 8 razy dziennie,mdlosci itd..teraz jest trochę lepiej ale nie ukrywam ze psychicznie czuje sie kiepsko ..3tygidnie temu miałam usg genetyczne i lekarz sugerował chłopca na. 80%..ja cały czas mam nadzieje ma córeczek..podobno na tym etapie często zdarzają sie pomyłki...a jak u Was?plec juz znana?Mam nadzieje ,ze moge sie dołączyć do Was o dzielić sie tym co przeżywamy w tym pięknym stanie jednak często pełnym obaw i stresów ..

jestemhela, bloodflower, Marsjanka2 lubią tę wiadomość

Alisss
  • Alicja222 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ustawić suwaczek?

Alisss
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co by nie bylo najwazniejsze zeby zdrowe :)
    A suwaczek to mozesz poszulac strony z suwakami wpisz sobie w google.jak stworzysz suwak to pojawi sie link do skopiowania. Wchodzisz tu na belly-ustawienia-spolecznosc i tam bedzie "podpis na forum" czy cos takiego i w to miejsce wklejasz link i zapisujesz :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Alicja222 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi dziekuje a co do płci ..to wiadomo ze najważniejsze zeby zdrowe jednak cudnego synka juz mam a zawsze marzyła mi sie córcia...wiecej dzieci nie planuje wiec to ostatnia szansa ..

Alisss
  • Alicja222 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Ciebie juz stwierdzili plec?

Alisss
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja222 u mnie w 13 tygodniu lekarz powiedział, że na płeć za wcześnie, bo tak często zdarzają się pomyłki, że szkoda sobie głowy zawracać. Także trzymam kciuki za dziewczynkę. Zresztą mam w rodzinie taki przypadek, że do końca miała być dziewczyna, a okazał się Adasiem :) Siusiak na USG musiał się zawinąć:)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Alicja222 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka,dziekuje:) 7 września mam połówkowe ..nie wiem ile wytrzymam jeszcze..

Alisss
  • Alicja222 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciaze przeszłam super a teraz masakra jakas ...wymioty,mdlosci ...tez mnie wszyscy nakręcają ze to na dziewczynke;)

Alisss
  • Alicja222 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mimo tego ,ze lekarz w 13tc sugerował chłopca to ja mam tak silne poczucie ,ze to jednak córka...

Alisss
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Wymioty nie zależą niestety od płci, a każda ciąża jest inna, ale jak to się mówi...oby było zdrowe ;)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wymioty pare razy dziennie i chlopak jest jak sie patrzy stwierdzone przez dwóch innych lekarzy przez usg 3d

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• bebag Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja222 wystarczy, że klikniesz w suwak którejś z nas i przekieruje Cię na stronę do zrobienia suwaka, a później tak jak pisała Helmi - wystarczy wkleić link do podpisu :)

Ja wczoraj wieczorem miałam kucie w prawym boku, i oczywiście już spać nie mogłam, bo się nakręcałam co to może być :/ To straszne, bo od zawsze jestem oazą spokoju, a tu jedna rzecz i taka panika - co te hormony robią z człowiekiem :/ Na szczęście dziś jest już dobrze, może wczoraj niepotrzebnie objadłam się pierogami z kapustą i grzybami, mniam mniam :)

Byle do czwartku wieczorem - wtedy mam usg i będzie można zobaczyć co w brzuchu piszczy :D

age.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś wiem o objadaniu się pierogami z kapustą i grzybami :D od początku ciąży o nich myślę a jak się dorwę do wióry lecą :P

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie powróciły bóle w dole pleców promieniujace do pośladka :-/ miałam tak do ok 10 tyg, potem chwila spokoju i dzisiaj od nowa :-( najgorzej je odczuwam przy schylaniu i chodzeniu. Wspominałam o tym dr ale stwierdziła tylko że tak czasem jest. Czy tylko ja tak mam?

• Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomalwa wrote:
    A do mnie powróciły bóle w dole pleców promieniujace do pośladka :-/ miałam tak do ok 10 tyg, potem chwila spokoju i dzisiaj od nowa :-( najgorzej je odczuwam przy schylaniu i chodzeniu. Wspominałam o tym dr ale stwierdziła tylko że tak czasem jest. Czy tylko ja tak mam?
    Mnie też dość mocno boli kręgosłup na samym dole - ale głównie jak leże. Jak chodzę i jak siedzę to jest ok.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj zimno. Alicja witam. Nie planowana ale dziecko.na.pewno bedzie kochane na maxa. Co do płci dziecka to poczekaj do polowkowego to bylo za wczesnie nawet na sugestie. Mnie codziennie boli w.dole.kregoslupa dluzej jak godz siedziec nie moge w kurde w pracy siedze przed kompem 8h. W pon do pracy po 2tyg urlopie. Niskie cisnienie bo glowa mnie boli.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Alicja222 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiadomo ze bedzie kochane bardzo..jednak póki co czuje rozczarowanie i w ogóle psychicznie czuje sie fatalnie ..po prostu nie byłam gotowa na kolejna ciaze i pewnie przez to trudniej mi podejść racjonalnie do tej całej sytuacji..:(dotego hormony wymioty ,mdlosci ...ehhh pierwsza ciaze straciłam w 10tc ..a o druga tak sie bałam,ze przez pierwszy trymestr nie żyłam tylko funkcjonowal z dnia ma dzień byle by dotrwać do usg genetycznego ..i to wszystko sie zadziało w ciagu 2lat ..dlatego teraz nie jest mi łatwo :(

Alisss
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, boli mnie dzis brzuch, to jakby skurcze, kilka było bardzo bolesnych. Wzięłam nospe i trochę przeszło. Moze powinnam wziąć jakiś magnez? Wy bierzecie juz? W poprzedniej ciazy miałam zalecony dopiero od 16 tc.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Widzę że większość postów z czwartku gdzieś wcięło... Więc ponowię swoje pytanie: Czy któraś z Was bierze Aspargin?

Alicja, ja mam 3 aniołki w niebie, wiele nas tu jest po poronieniach. Dla mnie najgorszy był czas do prenatalnych, starałam się w ogóle nie przyzwyczajać do myśli o ciąży. Teraz już mam inne podejście. U nas też ta ciąża nie była planowana, nie byłam jeszcze gotowa na drugie dziecko. Wstyd przyznać, ale pierwsze 2 dni przepłakałam. Jednak obserwując każdego dnia jak mój mąż jest szczęśliwy z powodu tej ciąży, już nie myślę po prostu o tym że to źle. Jakoś lepiej nawet się układa między nami. Wiem, że będzie bardzo ciężko bo córka ma charakterek ale nie ja pierwsza i nie ostatnia ;)

milola ja na bóle brzucha biorę no-spę 3x1 i właśnie ostatnio lekarz zalecił dołączyć magnez. Właśnie wydaje mi się że mówił żebym brałą Aspargin, ale ja byłam tak roztargniona że już nie jestem pewna.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wam też się takie cyrki z belly działy? Wyobraźcie sobie że ja się logowałam na swoje konto, a tak jakbym była zalogowana na czyjeś inne! I normalnie były wiadomości, powiadomienia, kalendarz ciąży tamtej osoby... Cyrk jakiś.

zbikowa lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ