Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się wczoraj zdziwiłam u lekarza bo od miesiąca waga nie drgnęła, a byłam przekonana, że galancie przytyłam bo ciuszki już małe. A zwłaszcza biustonosze. Wczoraj się przeraziłam w sklepie. Postanowiłam kupić nowy stanik bo stare już mnie cisnęły. i kupiłam... Rozmiar 75... H... :o
-
Hej, ja dzis bylam Na prenatalnych. Wszystko OK, wszelkie pomiary dobre, ryzyko chorób bardzo niskie. dziecko ma 5,23 cm serduszko 163/min. Płci nie zgadywal. Jakby ktoś był z gdyni to mogę polecić lekarza u którego byłam.
Nieukowa, AguŚka89, bloodflower, Czarnaa94, Mmeryy88, infinity888, Helmi, Magda86_0309, Ediii lubią tę wiadomość
-
MamaZtrójmiasta wrote:zbikowa gratuluję dobrych wiadomości!
ja wczoraj na brodawkach zauważyłąm siarę, wszystko jakos tak troche szybko dzieję się w tej ciąży:)
Własnie mi też się wydaje, że też mi się pojawiła. Jestem pierwszy raz w ciąży i nie jestem pewna. -
Witam
My też już po prenatalnych, wszystko ok uff.. NT 1,7 kość nosowa obecna. Wielkość malucha 7,57 cm. Prawdopodobnie chłopczyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 14:34
jestemhela, Brunetka, Mmeryy88, AguŚka89, Magda86_0309, Czarnaa94, Nieukowa, Ediii, Paulina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jola0101 wrote:Dziewczynki, czy któraś z Was brala duphaston i miala po nim objawy depresji?
Mam do Was pytanie. Od początku ciąży czułam się rewelacyjnie, aż tu niestety od zeszłego tygodnia zaczęły mnie męczyć nudności. Nie wymiotuję w ogóle, ani razu się dotychczas nie zdarzyło. Tylko muszę jeść na siłę, bo dopóki się nie porządnie nie najem, to ciągle towarzyszy mi uczucie, że zaraz wszystko zwrócę. Najgorsze, że tak jest praktycznie co 2-3 godziny i boję się, że przez to nadmiernie przytyję. Macie jakieś sprawdzone sposoby na nudności w ciąży. Gdyby to była grypa żołądkowa, paluszek do gardła i sprawa byłaby prosta, niestety w ciąży tak to nie działa. Właśnie zaparzyłam sobie mięte i liczę, że to trochę pomoże. -
Magda mnie na poczatku ciązy do jakiegos 12 tyg strasznie meczyly mdłości i tak jak piszesz jedynym rozwiazaniem bylo zmuszac sie do jedzenia co 2 -3,5 h. Powiem Ci jednak ze dopoki jesz w miare zdrowe rzeczy (ciemne pieczywo,warzywa nabial) itp to jest to czesto dieta nawet waskazana w ciazy przy cukrzycy i jesli nie jest to nadmierne obzeranie sie jest to sposob wlasnie na utrzymanie wagi w ryzach. Ja od poczatku ciazy stosujac to metode + eliminacja cukru schudlam. teraz idzie mi chyba juz 15 tyg (wg usg 14 tyg 2 dzien) i na plusie mam zaledwie 0,5 kg. ( ale to moze po ostatnim tygodniowym pobycie u teściowej
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 19:08
Magda86_0309 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć? Jestem teoretycznie w 13 tyg ciazy jednak wg usg ciąża jest młodsza o ok półtora tyg. Jest to moja druga ciąża mam 1.5 rocznego Synka
Przewidywany termin porodu 18 lutego
Pozdrowionka MartaMmeryy88, Helmi, Magda86_0309, Czarnaa94, Brunetka, jestemhela, Katarzyna.G, bloodflower, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
ja pierwsze 11 tygodnie praktycznie bez objawów - poza piersiami - poza tym że jak się staraliśmy, obudziłam się w nocy z przeświadczeniem - UDAŁO SIĘ -
aż do przedwczoraj MEGA STRASZNa dwudniowa migrena mnie dopadła, z aurą itp, masakra - bez leków bo apap to nie na migreny a innych nie można... mam nadzieję ze więcej się to nie powtórzy, nawet w pracy nie byłam co w moim przypadku jest rzadkością -
Tomalwa wrote:Dziewczyny a mnie od początku ciąży męczą jakieś infekcje. Co skończę kuracje lekami to mam spokój może na tydzień a potem wraca wszystko
może wiecie jak się dodatkowo wspomóc domowymi sposobami?
Niestety mam to samo juz nie wiem co robic. Lekarz mnie nie pocieszyl i powiedzial ze jak juz mialam to w ciazy bedzie co chwile nawracac...
Ponad tydzien temu skonczylam kuracje macmirorem (wczesniej byl tylko pimafucin) a znow czuje ze cos tam zaczyna sie dziac. Lykam poki co probiotyk provag i od dzis aplikuje kapsulki dopochwowe gynomed -
Mi lekarka powiedziala ze infekcji w ciazy nie da sie do konca wyleczyc. Prawie cala ciaze biore cos dopochwowo. Teraz jak jest podlwczona to biore pimafufin globulki co trzy dni zeby utrzymac ten stan jaki jest. Przy czym poinformowala mnie ze moze byc tak przez cala ciaze niestety.
-
Penduka1 wrote:Magda mnie na poczatku ciązy do jakiegos 12 tyg strasznie meczyly mdłości i tak jak piszesz jedynym rozwiazaniem bylo zmuszac sie do jedzenia co 2 -3,5 h. Powiem Ci jednak ze dopoki jesz w miare zdrowe rzeczy (ciemne pieczywo,warzywa nabial) itp to jest to czesto dieta nawet waskazana w ciazy przy cukrzycy i jesli nie jest to nadmierne obzeranie sie jest to sposob wlasnie na utrzymanie wagi w ryzach. Ja od poczatku ciazy stosujac to metode + eliminacja cukru schudlam. teraz idzie mi chyba juz 15 tyg (wg usg 14 tyg 2 dzien) i na plusie mam zaledwie 0,5 kg. ( ale to moze po ostatnim tygodniowym pobycie u teściowej
)
z tym jedzeniem tylko zdrowych rzeczy to wlasnie jest pewien problem, bo zauważyłam, że nudnosci przechodzą mi najczęściej po tych niezdrowych typu frytki. Staram się nie przesadzać, ale czasem to trudne. Doraźnie pomaga mi cola, ale też nie cchę jej dużo pić z uwagi na to, że niezdrowa i zawiera kofeinę. -
Magda ja jem przynajmniej co 2h. Nie zawsze są to rzeczy zdrowe bo czasem po prostu nie jestem w stanie wcisnąć w siebie nic innego jak np frytki czy kebab. Jeszcze nic nie przytyłam. Widocznie nasze organizmy potrzebują takiego trybu jedzenia (chodzi mi oczywiście o częste posiłki
)
-
nick nieaktualnyHelmi wrote:Niestety mam to samo juz nie wiem co robic. Lekarz mnie nie pocieszyl i powiedzial ze jak juz mialam to w ciazy bedzie co chwile nawracac...
Ponad tydzien temu skonczylam kuracje macmirorem (wczesniej byl tylko pimafucin) a znow czuje ze cos tam zaczyna sie dziac. Lykam poki co probiotyk provag i od dzis aplikuje kapsulki dopochwowe gynomed