Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Babydream widziałam ten mózg- pani dr mi pokazywałam ciemne przestrzenie i wyjaśniała że to są komory płynowe, a jasne to mózg. Powinien być symetryczny, te komory jakiejś tam wielkości itd... na poprzednim usg tak dokładnie tego nie nie było widać także sama byłam zdumiona że można przez brzuch takie obrazy w tak wczesnej ciąży widzieć
Za jakość się płaci bo razem z pappa zapłaciłam 390zł... Duży wydatek ale jestem teraz spokojna i myślę że było warto...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 12:37
Babydream lubi tę wiadomość
-
Mój lekarz też badał mózg, mam kilka jego zdjęć, ale powiedział tylko ze ok, nic więcej nie mówił i baaardzo baaardzo długo serce, bo ja i moja mama mamy problem z zastawką, a mój siostrzeniec urodził się z poważną wadą serca, więc lekarz położył szczególny nacisk na serce właśnie, ale na szczęscie wszystko ok
Nieukowa, Babydream lubią tę wiadomość
-
Co do wizyt w lux medzie- moja pani dr po 2 wizycie napisala mi karteczke, ze prosi o ustalenie wizyt co 4 tyg z tym poszlam do rejestracji i do konca ciazy mam wizyty ustalone- inaczej nie byloby szans bi do niej zapisy sa co najmniej na 2 miechy do przodu.
Regularne wizyty zwalniaja sie ok 12:30/13 bo wtedy sa sms wysylane.na portalu czasami tez sprawdzalam rano i czasami sie udawalo.
W sob i nd umieralam z bolu glowy jeszcze nie mialam tak, ze kladlam sie spac z bolem i wstalam z bolem..ale wytrzymalam bez tabletki
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
nick nieaktualny
-
groszek87 wrote:AguŚka, Czarnaa - widzę, że macie podobny wiek i termin ciąży, powiedzcie mi, mówicie teraz,że jesteście w 13 czy w 14 tygodniu? bo ja głupieje, belly mi pisze ze jestem w 14 w kalendarzu, tak samo lekarz w Niemczech, natomiast lekarz w Polsce na prenatalnych mówi, że jestem w 13.
Ja dziś mam jakąś masakrę, rano wymiotowałam (pierwszy raz w ciąży!) a teraz mam straszne mdłości, ledwo siedzę w pracychciałam poczekać z informowaniem o ciąży do usg 11.08 ale chyba będę musiała powiedzieć wcześniej, żeby mieli świadomość, że przytrafiają mi się masakryczne dni
-
Z tym współżyciem to lekarz mówił, że może dojść do skurczów macicy i plamień jeśli soczek męża;) wniknie głębiej
Dlatego radził spokojniej fikać.
Współczuję Wam dziewczyny, że macie takie niefajne mdłości, zaparcia etc. Bidulki...
Ja nie toleruję zapachów, zwłaszcza mięsa. Nawet pieczoną domową karkówkęJak dobrze, że jest teraz sezon na owoce i warzywa:) Codziennie wsuwam miskę gotowanej żółtej fasolki na kolację
Nie śmierdzi mi jak się ostudzi.
-
Katarzyna.G wrote:Hej dziewczyny, chciałam zapytać mamy,które już raz przechodziły ciążę. Kiedy mogę się spodziewać pierwszych ruchów? Jak narazie oczekuje, nasłuchuje, ale nic z tego.
Ja poczułam w 16 tc. To wczesnie jak na ruchy, w pierwszej ciazy, ale jednak:). Standardowo 18-22 tc.
Trzeba uzbroić sie w cierpliwośćjestemhela lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Babydream widziałam ten mózg- pani dr mi pokazywałam ciemne przestrzenie i wyjaśniała że to są komory płynowe, a jasne to mózg. Powinien być symetryczny, te komory jakiejś tam wielkości itd... na poprzednim usg tak dokładnie tego nie nie było widać także sama byłam zdumiona że można przez brzuch takie obrazy w tak wczesnej ciąży widzieć
Za jakość się płaci bo razem z pappa zapłaciłam 390zł... Duży wydatek ale jestem teraz spokojna i myślę że było warto...
Gratulacje !
u mnie cena za usg + płyta + pappa = 500 zł
kolejna wizyta u tej samej Pani Dr 300 zł ( z usg)
a połówkowa pewnie też 500.kupa kasy ale spokój jest bezcenny
-
paulka86 wrote:Dziewczyny pomocy od kilku dni cierpię na zaparcia. Dziś musiałam się wspomóc kawa. Tak mnie bolał brzuch ze nie mogłam spać w nocy. Próbowałam śliwki, woda z cytryna. Ale nie pomaga. Macie jakieś sposoby?
ma ten sam problem, na mnie tez nic nie działa, jem jabłka, sporo pije, najadłam się ostatnio świezych sliwek i zero reakcji ;/ w sobote z 2h po kawie coś mnie ruszyło..ogolnie dramatpaulka86 lubi tę wiadomość
-
Ja co dzień rano jem owsiankę i nie mam żadnych problemów z zaparciami. Czasem dosypuję trochę otrębów pszennych, żeby było więcej błonnika. Tylko, że przy otrębach trzeba pić dużo wody. Mnie to pomaga:) Spróbujcie, może przyniesie to efekt i Wam.
paulka86 lubi tę wiadomość
-
Jurka wrote:Dziewczyny doradźcie proszę jak radzić sobie ze swędzeniem po luteinie dopochwowej? Dawkuje po 1 tabletce - rano i wieczorem i tak mnie wszystko swędzi, że nie idzie wytrzymać...
Podmywanie daje efekt tylko na parę chwil.