X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin kazała mi przyjść teraz dopiero w 20 tyg na usg ale nie wytrzymam i też pójdę koło 16 i myślę że już wtedy poznam płeć ;-)

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Hej. Następne usg wypada mi w 16 tydzień. Jak myślicie jaka szansa na poznanie płci?

Myślę że wszystko zależy od dziecka :P Jak się nie pozasłania to powinno już być widoczne wszystko ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo dziewczyn juz nawet na prenatalnych poznaje jak sie dzidzius ladnie ulozy :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was się orientuje może jaka jest różnica między no-spą forte a no-spą max? Wiem że dawka jest ta sama wiec byłam przekonana ze to to samo. Bo mi gin przepisał tylko 2 opakowania forte i musiałam kupić max, a odkąd zmieniłam znowu mam bóle brzucha :(
    Hmmm pewnie ta forte jako lek na receptę ma silniejsze działanie.
    A nadal miewasz bóle brzucha? Ogólnie jak się czujesz?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją jestem w 14 i lekarz powiedział że teraz jeszcze nie widać. Więc sama już nie wiem, a niektóre dziewczyny już wcześniej się dowiadują.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zalezy od sprzetu :)
    Albo nie chce mowic bo nie ma jeszcze pewnosci i nie chce pomylki :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dodatkowo dostalam cisnienia w oku jezeli sie nie poprawi po kropelkach beda kazać mi przyjść na odział trzymajcie kciuki żeby to świństwo odeszło:)
    A jak objawiało się to ciśnienie w oku? Mi od dwóch dni łzawi oko i przyznam że zignorowałam to bo pomyślałam że to uczulenie na tusz, ale chyba jednak bez okulisty się nie obędzie :(

age.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Hmmm pewnie ta forte jako lek na receptę ma silniejsze działanie.
    A nadal miewasz bóle brzucha? Ogólnie jak się czujesz?

W środę mam wizytę to zapytam jak to jest z tą no-spą. Odkąd zaczęłam ją brać 3x1 to w sumie wcale mnie brzuch nie bolał, a wcześniej co dzień. Dopiero teraz jak zmieniłam na max to kilka razy się zdarzyło. A ogólnie to już lepiej się czuję, mdłości przeszły, pojawiają się sporadycznie.
    Czekam na tą wizytę z utęsknieniem żeby się upewnić że dziecko żyje, żebym mogła wszystkim powiedzieć bo brzuch już mam duży i ciężko mi to ukrywać. I tak wydaje mi się że niektórzy zerkają...
    A Ty Gosia jak się czujesz?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,tu tegoroczna marcowka:) Strasznie mnie mdlosci mecza,mam je cala dobe,od 2 tygodni leze plackiem,bo do niczego sie nie nadaje.Tak sie pocieszam,ze to tylko do konca pierwszego trymestru.Pocieszcie mnie i napiszcie,ze te okropne mdlosci macie juz za soba:)

Nieukowa lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie 13tc a objawy ciąży się nasilily :-(

• Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam wymiotów w ogóle, oprócz dwa dni temu. Mam nadzieje, ze to nie jest początek...

ganngox10a3bxdik.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi polecić jakiegoś sensownego lekarza do prowadzenia ciąży w Warszawie? Będę wdzięczna za rady, bo nie umiem się ogarnąć z tymi lekarzami w luxmedzie. A może macie jakiś patent na zapisywanie się na wizyty w luxmedzie, bo ciężko jest złapać jakaś wizytę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 19:39

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tak cichutko dzisiaj?? Śpicie?? :D

ganngox10a3bxdik.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ka sie czuje super. Mam nadzieję że jak najdłużej:)
    Ja jutro idę na usg w luxmedzie a wizytę mam w piatek bo L4 mi sie kończy
    Powodzenia w środę na wizycie &&&&&

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia ja w ogole nie rzygalam. Jedynie czasem mnie mulilo na poczatku teraz apetyt dopisuje ze hej :)
    Naszykuj wieczorem kolo lozka wode i krakersy albo jakies suche wafle ryzowe czy wase i rano zanim wstaniesz zjedz i sie napij. Staraj sie nie dopuszczac nifdy do glodu, jedz malo ale czeste porcje :)
    Moze sprobuj herbaty ze swiezym imbirem? A jak mega mocno to znosisz to gin moze przepisac Ci tabletki na wymioty w ciazy :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis cudowny dzien spedzony z przyszlym Tatusiem. Dzis koncze 40 lat, rano czekalo na mnie pyszne sniadanko - co prawda Damian nie mogl sie zdecydowac, wiec talerz wygladal jak dla glodnego wojska :) Potem wypad nad morze i obiad. Dawno nie mialam takiego dnia dla siebie.
    Pozdrawiam Was,

Mmeryy88, AguŚka89, zbikowa lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć! Wieki mnie tu nie było, Zabiegane mam życie :) Staże, praca, synek, plus męczy mnie seeeennnnność :) Poza tym jednak bez wielkich mdłości i całe szczęście, bo bym chyba umarła :D

Jutro mam usg genetyczne, trochę się stresuję, ale wierzę że będzie dobrze. Jak wyniki będą spoko to pojutrze dowiedzą się u mnie w pracy, a za 2 tyg w końcu powiemy rodzicom i teściom :D

Współczuję Ula i życzę Ci, żebyś szybko doczekała się maluszka...

Gratuluję dobrych wieści, serduszek i wyników USG!

Jest któraś z was Poznania lub okolic?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi polecić jakiegoś sensownego lekarza do prowadzenia ciąży w Warszawie? Będę wdzięczna za rady, bo nie umiem się ogarnąć z tymi lekarzami w luxmedzie. A może macie jakiś patent na zapisywanie się na wizyty w luxmedzie, bo ciężko jest złapać jakaś wizytę...

Aguu, co do luxmedu to jest kilka metod:
    1) Sprawdzam od razu po wizycie kiedy jest najbliższy termin- zdarza się, że na za 4 tygodnie jest wolny termin
    2) Sprawdzam na bieżąco portal pacjenta w luxmedzie i tam baaardzo często zwalniają się wizyty z dnia na dzień
    3) Jak się bardzo wkurzę to dzwonię na infolinię i mówię, że za 4 tygodnie mam mieć wizytę kontrolną u tego lekarza- jest to wizyta ciążowa i lekarz dał mi zalecenie, żeby była za 4 tygodni. Skutkuje to tym, że czasem uda się wcisnąć, ale zwykle dopisują mnie na wizytę dodatkową więc siedzę np. od 7:30 i czekam, aż jakaś pacjentka np. się spóźni czy też lekarz mnie przyjmie "gdzieś w przerwie".

Aguu lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Aguu, co do luxmedu to jest kilka metod:
    1) Sprawdzam od razu po wizycie kiedy jest najbliższy termin- zdarza się, że na za 4 tygodnie jest wolny termin
    2) Sprawdzam na bieżąco portal pacjenta w luxmedzie i tam baaardzo często zwalniają się wizyty z dnia na dzień
    3) Jak się bardzo wkurzę to dzwonię na infolinię i mówię, że za 4 tygodnie mam mieć wizytę kontrolną u tego lekarza- jest to wizyta ciążowa i lekarz dał mi zalecenie, żeby była za 4 tygodni. Skutkuje to tym, że czasem uda się wcisnąć, ale zwykle dopisują mnie na wizytę dodatkową więc siedzę np. od 7:30 i czekam, aż jakaś pacjentka np. się spóźni czy też lekarz mnie przyjmie "gdzieś w przerwie".

Brunetka, dzięki za odpowiedź. Próbuję tych metod, ale czatowanie na portalu że względu na pracę odpada. Musze chyba zaangażować w to męża.

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę Ci w tajemnicy podpowiedzieć, że chyba najwięcej wizyt zwalnia się około godziny 12 dzień przed- chyba wtedy wysyłane są sms'y ;)

w4sqdqk37ek35kuj.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ