X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin kazała mi przyjść teraz dopiero w 20 tyg na usg ale nie wytrzymam i też pójdę koło 16 i myślę że już wtedy poznam płeć ;-)

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Hej. Następne usg wypada mi w 16 tydzień. Jak myślicie jaka szansa na poznanie płci?

Myślę że wszystko zależy od dziecka :P Jak się nie pozasłania to powinno już być widoczne wszystko ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo dziewczyn juz nawet na prenatalnych poznaje jak sie dzidzius ladnie ulozy :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was się orientuje może jaka jest różnica między no-spą forte a no-spą max? Wiem że dawka jest ta sama wiec byłam przekonana ze to to samo. Bo mi gin przepisał tylko 2 opakowania forte i musiałam kupić max, a odkąd zmieniłam znowu mam bóle brzucha :(
    Hmmm pewnie ta forte jako lek na receptę ma silniejsze działanie.
    A nadal miewasz bóle brzucha? Ogólnie jak się czujesz?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją jestem w 14 i lekarz powiedział że teraz jeszcze nie widać. Więc sama już nie wiem, a niektóre dziewczyny już wcześniej się dowiadują.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zalezy od sprzetu :)
    Albo nie chce mowic bo nie ma jeszcze pewnosci i nie chce pomylki :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dodatkowo dostalam cisnienia w oku jezeli sie nie poprawi po kropelkach beda kazać mi przyjść na odział trzymajcie kciuki żeby to świństwo odeszło:)
    A jak objawiało się to ciśnienie w oku? Mi od dwóch dni łzawi oko i przyznam że zignorowałam to bo pomyślałam że to uczulenie na tusz, ale chyba jednak bez okulisty się nie obędzie :(

age.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Hmmm pewnie ta forte jako lek na receptę ma silniejsze działanie.
    A nadal miewasz bóle brzucha? Ogólnie jak się czujesz?

W środę mam wizytę to zapytam jak to jest z tą no-spą. Odkąd zaczęłam ją brać 3x1 to w sumie wcale mnie brzuch nie bolał, a wcześniej co dzień. Dopiero teraz jak zmieniłam na max to kilka razy się zdarzyło. A ogólnie to już lepiej się czuję, mdłości przeszły, pojawiają się sporadycznie.
    Czekam na tą wizytę z utęsknieniem żeby się upewnić że dziecko żyje, żebym mogła wszystkim powiedzieć bo brzuch już mam duży i ciężko mi to ukrywać. I tak wydaje mi się że niektórzy zerkają...
    A Ty Gosia jak się czujesz?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,tu tegoroczna marcowka:) Strasznie mnie mdlosci mecza,mam je cala dobe,od 2 tygodni leze plackiem,bo do niczego sie nie nadaje.Tak sie pocieszam,ze to tylko do konca pierwszego trymestru.Pocieszcie mnie i napiszcie,ze te okropne mdlosci macie juz za soba:)

Nieukowa lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie 13tc a objawy ciąży się nasilily :-(

• Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam wymiotów w ogóle, oprócz dwa dni temu. Mam nadzieje, ze to nie jest początek...

ganngox10a3bxdik.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi polecić jakiegoś sensownego lekarza do prowadzenia ciąży w Warszawie? Będę wdzięczna za rady, bo nie umiem się ogarnąć z tymi lekarzami w luxmedzie. A może macie jakiś patent na zapisywanie się na wizyty w luxmedzie, bo ciężko jest złapać jakaś wizytę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 19:39

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tak cichutko dzisiaj?? Śpicie?? :D

ganngox10a3bxdik.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ka sie czuje super. Mam nadzieję że jak najdłużej:)
    Ja jutro idę na usg w luxmedzie a wizytę mam w piatek bo L4 mi sie kończy
    Powodzenia w środę na wizycie &&&&&

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia ja w ogole nie rzygalam. Jedynie czasem mnie mulilo na poczatku teraz apetyt dopisuje ze hej :)
    Naszykuj wieczorem kolo lozka wode i krakersy albo jakies suche wafle ryzowe czy wase i rano zanim wstaniesz zjedz i sie napij. Staraj sie nie dopuszczac nifdy do glodu, jedz malo ale czeste porcje :)
    Moze sprobuj herbaty ze swiezym imbirem? A jak mega mocno to znosisz to gin moze przepisac Ci tabletki na wymioty w ciazy :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis cudowny dzien spedzony z przyszlym Tatusiem. Dzis koncze 40 lat, rano czekalo na mnie pyszne sniadanko - co prawda Damian nie mogl sie zdecydowac, wiec talerz wygladal jak dla glodnego wojska :) Potem wypad nad morze i obiad. Dawno nie mialam takiego dnia dla siebie.
    Pozdrawiam Was,

Mmeryy88, AguŚka89, zbikowa lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć! Wieki mnie tu nie było, Zabiegane mam życie :) Staże, praca, synek, plus męczy mnie seeeennnnność :) Poza tym jednak bez wielkich mdłości i całe szczęście, bo bym chyba umarła :D

Jutro mam usg genetyczne, trochę się stresuję, ale wierzę że będzie dobrze. Jak wyniki będą spoko to pojutrze dowiedzą się u mnie w pracy, a za 2 tyg w końcu powiemy rodzicom i teściom :D

Współczuję Ula i życzę Ci, żebyś szybko doczekała się maluszka...

Gratuluję dobrych wieści, serduszek i wyników USG!

Jest któraś z was Poznania lub okolic?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby mi polecić jakiegoś sensownego lekarza do prowadzenia ciąży w Warszawie? Będę wdzięczna za rady, bo nie umiem się ogarnąć z tymi lekarzami w luxmedzie. A może macie jakiś patent na zapisywanie się na wizyty w luxmedzie, bo ciężko jest złapać jakaś wizytę...

Aguu, co do luxmedu to jest kilka metod:
    1) Sprawdzam od razu po wizycie kiedy jest najbliższy termin- zdarza się, że na za 4 tygodnie jest wolny termin
    2) Sprawdzam na bieżąco portal pacjenta w luxmedzie i tam baaardzo często zwalniają się wizyty z dnia na dzień
    3) Jak się bardzo wkurzę to dzwonię na infolinię i mówię, że za 4 tygodnie mam mieć wizytę kontrolną u tego lekarza- jest to wizyta ciążowa i lekarz dał mi zalecenie, żeby była za 4 tygodni. Skutkuje to tym, że czasem uda się wcisnąć, ale zwykle dopisują mnie na wizytę dodatkową więc siedzę np. od 7:30 i czekam, aż jakaś pacjentka np. się spóźni czy też lekarz mnie przyjmie "gdzieś w przerwie".

Aguu lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Aguu, co do luxmedu to jest kilka metod:
    1) Sprawdzam od razu po wizycie kiedy jest najbliższy termin- zdarza się, że na za 4 tygodnie jest wolny termin
    2) Sprawdzam na bieżąco portal pacjenta w luxmedzie i tam baaardzo często zwalniają się wizyty z dnia na dzień
    3) Jak się bardzo wkurzę to dzwonię na infolinię i mówię, że za 4 tygodnie mam mieć wizytę kontrolną u tego lekarza- jest to wizyta ciążowa i lekarz dał mi zalecenie, żeby była za 4 tygodni. Skutkuje to tym, że czasem uda się wcisnąć, ale zwykle dopisują mnie na wizytę dodatkową więc siedzę np. od 7:30 i czekam, aż jakaś pacjentka np. się spóźni czy też lekarz mnie przyjmie "gdzieś w przerwie".

Brunetka, dzięki za odpowiedź. Próbuję tych metod, ale czatowanie na portalu że względu na pracę odpada. Musze chyba zaangażować w to męża.

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę Ci w tajemnicy podpowiedzieć, że chyba najwięcej wizyt zwalnia się około godziny 12 dzień przed- chyba wtedy wysyłane są sms'y ;)

w4sqdqk37ek35kuj.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ