Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój "odważniak" też ostatnio zadeklarował, że będzie mnie wspierał przy porodzie, ale jak sobie pomyślę, że on słabnie na widok krwi to się zastanawiam komu pomoc na porodówce będzie bardziej potrzebna - mi czy mdlejącemu mężowi :)
    A tak poważnie to jeszcze nie wybiegam tak w przyszłość. Na razie skupiam się na badaniach i tym, żeby z dzidzią wszystko było oki. Do lutego jeszcze kupę czasu :)

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój "odważniak" też ostatnio zadeklarował, że będzie mnie wspierał przy porodzie, ale jak sobie pomyślę, że on słabnie na widok krwi to się zastanawiam komu pomoc na porodówce będzie bardziej potrzebna - mi czy mdlejącemu mężowi :)
    A tak poważnie to jeszcze nie wybiegam tak w przyszłość. Na razie skupiam się na badaniach i tym, żeby z dzidzią wszystko było oki. Do lutego jeszcze kupę czasu :)

w5wqio4puxjzt1om.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie, chętnie do Was dołącze, w lutym 2015 zostałam mamą i teraz jak wszystko dobrze sie ułoży 23 lutego bede mama poraz drugi:)
    Pierwsza ciaze znioslam dobrze, troche gorzej z porodem sn ale mimo piatku 13-nastego córka urodziła sie zdrowa, M był z nami i ciął pepowine, jego obecnosc bardzo mi pomogla
    Teraz ciaze znosze duzo gorzej:-/
    Postaram sie sledzic watek ale poki co pracuje i zajmuje sie 1,5 r corka wiec ciezko o wolny czas

Papcia, bebag, paulka86, gosia86, Mmeryy88, AnnaE., Nieukowa, jestemhela lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz byl ze mna przy porodzie i tez nie wyobrazam sobie jakby bylo bez niego.
    Wiadomo, faze pierwsza przespal na worku sako :-D, niby nic cudownego nie robil, ale byl ze mna, rozmawial, czulam sie bezpiecznie. O 00:00 stal w oknie i ogladal fajerwerki a ja akurat mialam podpiete ktg tylem do okna to opowiadal jakie piekne kolorowe. Potem odbieral telefony z zyczeniami noworocznymi i sciemnial ze jestesmy na imprezie i jest super. Dopiero rano po naszych dwoch godzinach powiadomilismy cala rodzine.
    Jak byly skurcze parte, wspieral, pomagal nogi podciagac do brzucha i powtarzal polecenia poloznej, poszlo szybko.
    Potem przecial pepowine, zrobil od razu zdjecia. Jest zamotany, tam tez troche byl, ale widok jego wzruszenia jak zobaczyl synka jest bezcenny.
    Po prostu trzeba im wytlumaczyc zeby nie gapic sie tam, tylko skupic na was. Choc pewnie nie kazdy facet sie zdecyduje i tez bym to uszanowala.

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M tez byl ze mną na porodówce. Kiedy lekarz mnie badali wypraszali go na korytarz. A kiedy gin powiedzial: NO TO BEDZIEMY RODZIC to M zrobil sie blady i sam uciekl na korytarz. Ale i tak jestem mu wdzięczna ze byl.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)
    Dawno mnie tu nie było ale w sumie nie było o czym pisać :p
    Teraz jest problem.
    Chyba dopadla mnie jakas infekcja w środku. . Problem w tym ze gin na urlopie do 24... ostatnio poprosilam go o cos na ochronę w razie jak bym jechala nad jezioro i przepisal mi gyno-femidazol zebym sobie wzięła w ten dzien jak bede miala sie pluskac..
    Stosowala któraś z was ten lek?

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula skocz do innego gina szkoda zebys sie meczyla tyle czasu a jak juz masz tam jakiegod grzybka to oslonowym lekiem sie tego i tak nie pozbedziesz :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Sandrula skocz do innego gina szkoda zebys sie meczyla tyle czasu a jak juz masz tam jakiegod grzybka to oslonowym lekiem sie tego i tak nie pozbedziesz :)

Z tego co wyczytalam na necie to lek ktory właśnie jest przepisywany na infekcje, m.in. grzybice też. . Na razie tragedii nie ma, raz mnie troszke zaswedzialo ale sluz tak jak by inny i to mne zmartwilo..
    A wiem ze infekcji sie nie powinno bagatelizować. . No chyba muszę jednak poszukać jakiegoś innego gina ..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula a może zrób jeszcze badania moczu?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Malo się tutaj udzielam bo jestem na 2 forach na fb i od kiedy zmienił mi się termin na 1marzec to zaglądam też tutaj na marcowki. Mam nadzieję że u was wszystko dobrze. Ja we wtorek mam drugą wizytę u lekarza i czekam aż usłyszę serduszko. Brzuszek mi rośnie więc myślę że ciąża się rozwija prawidłowo
    Co do porodu to mój mąż był od początku do końca. Był bardziej pomocny niż położne. Trzymał mi nogi, dawał pić, smarowal usta wazelina, robił masaż,patrzył w krocze, dopingowal,przecinal pępowinine i nawet widział jak mnie szyja... jego nic nie rusza. Po wszystkim stwierdził że było to coś niesamowitego! Chyba minął się z powołaniem i powinien zostać lekarzem hehe nie wiem.jak bym dała radę bez niego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 23:44

Mmeryy88, Czarnaa94, bebag lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cxesc kobitki, u mnie tez brak czasu na bbf :( wspieram was i kciukam za wszystkie kolejne wizyty. U nas dobrze, choc starszak absorbujacy a ja jeszcze troche popracuje zawodowo :)

Maz byl ze mna prxy 1 porodzie, choc ominelo go najgorzze:D w skrocie nudzil sie ze mna 10h na porodowce, bo rano poszly mi wody i do 22:00 nic sie nie dzialo. Potem odeslali go zebymsobie pospal a u mnie akcja sie rpzkrecila momentalnie miedzy 23 a 1 w nocy... Maz wrocil akirst na parte i ledwo zdazyl ;) 20 minut i bylo po zabawie :D ale wspieral mnie na parciu i to bylo dla mnie mega wazne. Siedzial przy mojej glowie i w zasadzie w ogole nie widzial krwi ;) cial pepowine i potem znow go odeslali jak ja odpoczywalam i maly tez...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 09:01

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu, to decyduje przypadek. Ja sie nastawialam na sn, obejrzalam.wszysfkie odcinki Midwifes i Porodow na Ipla, filmiki imstrultazowe itd. Cwicxylam rozwarcie z balonikiem epino (zamiast masazu krocza, POLECAM!) i psychicznie mastawilam sie ze dam rade. Napisalm oswiadczenie, ze nie zgadzam sie na naciecie krocza i to tez byla dla mnie najlepsza dycyzja ever.
    E kazdym razie porod nir byl idealny, bo polozne nie chcialy mnie od ktg odlaczyca ja musialam chodzic, bo na lezaco skurcze byly straszne. Jak mnie laskawoe odlaczyly, to kleczalam przy pilce i skupialam sie... na odmierzaniu skurczy przez komorke :P mialam aplikacje do kiczenia skurczy i przez prawie cale 2,5h pwiekszania rozwarcia skupialam sie tylko na oddychaniu i klikaniu. Moze glupie, ale to byl taki trans i caly ten czas mi sie skompresowal niemalze do sekundy, po prostu jakby czas nie istnial ;) skurcze bolaly ale jakos tak jakby nie mnie dotyczyly... Lubie chodzic po gorach i zawsze to porownuje do wchodzenia na wierzcholek& brak tchu, nogi odmawoaja posluszenstwa ale idziesz.mimo to, skupiajac sie tylko na robieniu kroku za krokiem, a jak jestes.na gorze to nagroda jest wspaniala!

Kasiula02 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Sandrula a może zrób jeszcze badania moczu?

Wlasnie w pt robilam badania krwi i moczu, w środę beda wyniki . Któreś badanie z krwi mam w srode powtarzac bo dzwonili z przychodni ze w jednej z probek jest skrzep ale nie doszlyszalam w ktorej :/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOBITKI chce zacząć kompletować wyprawkę od czego powinnam zacząć narazie kupiłam przewijak jakieś tam ubranka i koniec nie wiem co dalej któraś pomoże??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 12:16

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dużo tego jest. Jedne rzeczy bardzo potrzebne inne mniej. Najlepiej znaleźć jakąś listę w internecie.
    Tak na szybko to: łóżeczko, materac,wózek, fotelik, bujaczek, mata edukacyjna, karuzela do łóżeczka i jakies wiszące zabawki, kołysanki, projektor, lampka nocna, mis szumis, body, spioszki, kombinezony, czapeczki, rekawiczki niedrapki, skarpetki, kocyki, spiworki, dużo wielorazowych pieluszek tetrowych i flanelowych, butelki,szczotka do butelek, laktator, wkładki laktacyjne, monitor oddechu, termometr, szczotka do włosów, oliwka, witamina d, krem na odparzenia,żel do mycia, ręczniki, wanienka, smoczek.
    Tyle mi teraz przyszło do głowy ale jeszcze pewnie dużo rzeczy powinno być na liście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 13:05

201703012752.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wyszukalam wszystko w necie i pospisywalam co uwazam za potrzebne bo niektore to jakies pierdoly pisali :)

Pisalam wszystko wlacznie z rzeczami do higieny ale nie mam jeszcze calosci. Chce kupic przed narodzinami takie rzeczy jak np. Aspirator do nosa zeby nie wyszlo ze jest potrzebny a ja nie mam i trzeba extra jechac szybko kupowac

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa gdzie kupiłaś ten balonik i jaki to koszt?
    Ze mną też rodził mąż i hyl bardzo pomocny. Bo niestety położna nie mogla być ze mną cały czas. Ale juz nie mogę się doczekać lutego :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzeczy dla dziecka będę kupowała jak będę znała płeć. Zamierzam we wrześniu rozpocząć sukcesywnie zakupy dla siebie tj. koszulę nocną, szlafrok itp.

Nelus wspomniałaś o monitorze oddechu. Jakie jest wasze zdanie na jego temat? Z tego co do tej pory czytałam to zdania na ten temat są podzielone. Słyszałam, że fale źle wpływają na dziecko, że monitory oddechu zostały wycofane z wielu aptek, że można je kupić przeważnie w sklepach bądź aptekach internetowych. Nie wiem ile w tym wszystkim prawdy. Nasze mamy radziły sobie jednak bez tego i też dały rade wychować dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 17:03

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę pewnie kupować gdy będę znała płeć i po 24 tyg gdy dziecko będzie w razie czego miało szansę na przeżycie. Boję się że znowu coś się wydarzy i będę patrzeć na wyprawkę ...
    Osobiście monitor oddechu przydał mi się w pierwszych miesiącach. Używałam go bo inaczej nie mogłam spać. Livia często jadła w nocy i ulewala i zawsze bałam się że się udusi. Kupiłam też jej poduszkę specjalna dla dzieci z refluksem i też przez jakiś czas na niej spala. Nie czytałam o żadnym negatywnym wpływie fal w monitorze więc nie wypowiem się na ten temat. Z doświadczenia swojego i koleżanek polecam

201703012752.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie bez monitora nie moglabym usnac spokojnie, miam taki do pieluszki senza wiec jak wyjmowalamcorke do karmienia to nie musialam pamietac o wylaczaniu i wlmdaczaniu, no i na wyjazdy brałam, uźywalismy ok 10mc i teraz teź zamierzam

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ