Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Cześć, wtrącę się Wam w rozmowę, przypadkiem zobaczyłam na głównej post o zgadze.
    Mam ją bardzo często pod koniec ciąży, lekarz prowadzący ciąże powiedział, że śmiało można stosować rennie lub ranigast :) ja ratuję się rennie owocowym, ma lepszy smak, więc polecam w ostateczności ;) pozdrawiam

W poniedziałek idę na wizytę i właśnie chciałam podpytać lekarza czy można się poratować rennie albo jakimiś innymi tabletkami. Koleżanka mi odradzała więc narazie jakoś znoszę tą zgagę bo boję się sama brać bez konsultacji.

w5wqio4puxjzt1om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jak tam samopoczucie? Ja ostatnio jestem wulkanem energii, póki co mogę potwierdzić tezę że w drugim trymestrze samopoczucie jest dużo lepsze. Szkoda tylko że pogoda nie dopisuje bo wybralby się człowiek w końcu na zaległe wczasy. W sobotę wizytuje już nie mogę się doczekać i stresuje się czy wszystko z groszkiem jest ok i czy dowiem się czy mam kupować sukieneczki czy spodenki ;-)

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

• sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiej to dobrze, ja złapałam przeziebienie kilka dni temu, z bólem gardła sie juz uporałam, katar też zchodzi a teraz zdycham przez kaszel :(

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to kiepsko :-( kurde bo takie mamy lato w tym roku zimne :-/

Babydream lubi tę wiadomość

• Helmi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez o niebo lepiej w drugim trymestrze :) rzadko kiedy już spie popołudniu :)
    tylko czasem bol glowy mi doskwiera a w I trymestrze ani razu mnie nie bolala

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was wybrała się na ćwiczenia dla kobiet w ciąży? Jakie macie rodzaje ćwiczeń? Byłam dzisiaj pierwszy raz i te moje zajęcia to bardziej taki pilates z piłką. Czy Wy macie jakieś bardziej intensywne?

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bardzo często boli głowa, wczoraj nie miałam nawet siły siedzieć. W pierwszym trymestrze też miałam częste bóle głowy, nadal czuję ogólne zmęczenie. Niestety jeszcze nie zauważyłam znaczącej poprawy samopoczucia.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • AgataL Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Rzadko tutaj zaglądam, bo nadal pracuję i jeszcze dwójka dzieci w domu.

Byłam na USG prenatalnym i wszystko wygląda idealnie, jutro odbieram wyniki testu Pappa i mam nadzieję, że potwierdzą obraz z USG.
    Od września myślę o zapisaniu się na ćwiczenia dla kobiet w ciąży, znalazłam miejsce specjalnie dedykowane przyszłym mamom http://www.mamoiselle.pl/

Przez długi weekend ściągałam i oglądałam odcinki z Bosacką "O Matko!" - polecam dla poprawienia humoru.

A samopoczucie mam do dupy ;-( Głowa mnie non stop boli, głodna jestem co 3 godziny, nawet w nocy wstaję coś zjeść, cierpię na bezsenność, bardzo szybko się męczę, łapię zadyszkę przy normalnych czynnościach. Jestem płaczliwa, rozleniwiona i zmęczona a do tego ciągle się martwię chorobami. Mam dwoje dzieci i przy nich tak się nie stresowałam a teraz świadomość, że nie chorowałam na toksoplazmozę (mam dwa koty w domu) i cytomegalię jakoś nie daje mi spokoju.

Pisałyście o porodach. Ja się nie boję porodu. Syna rodziłam niecałe 6 godzin, ze znieczuleniem zzo a córcię 2 godziny bez znieczulenia. Teraz będę się modlić o to bym zdążyła do szpitala ;-) Mąż był przy mnie przy obydwu porodach.

Nieukowa lubi tę wiadomość

gannyx8dt8d9juc3.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, mnie dziś dopadły torsje :/ A już było całkiem nieźle ostatnio :( mam nadzieję, że to ostatnie takie akcje i za chwilę będzie duuuuużo lepiej....
    też się strasznie rozleniwiłam i w ogóle czuję się jak niepełnosprawna :/ Oby to przeszło, bo jak na razie to średnio przyjemny stan :/

age.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Siostrzeniec zapytał ostatnio co.się taka ruchliwa zrobiłam, więc z tym przybytkiem energii to chyba fakt ;)

ganngox10a3bxdik.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki co do przypływu energii to potwierdzam i ostrzegam bo ja przesadziłam. W weekend dużo chodziłam , byliśmy z mężem w ogrodzieńcu i oczywiscie nie mogłam sobie odpuścić wdrapania się na pare skałek. Następny dzień spędziliśmy zwiedzając Zoo w Osravie i ledwo doszłam do auta nogi i plecy wysiadały. Dwa dni przeleżałam i dziś było ok więc w przypływie energii i dla zabicia czasu zabrałam się za obcinanie dywanu. Skracałam sfilcowane włosy nożyczkami przez 4h na kolanach i w przysiadzie na zmianę i teraz nie mogę wstać z tapczanu tak mnie lędźwia bolą. No stara a głupia..także kochane uważajcie i oszczędzajcie się.

w4sqvfxmck01v371.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro badania prenatalne. Powiedzcie, jak takie badania wyglądają i jak długo trwają, bo odczuwam już lekki stres z tym związany.

Do dziewczyn, które były już w ciąży- w którym tygodniu odczułyście pierwsze ruchy maluszka??

rrb7y10.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie stresowałam a nie ma czym

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Magda, moje badania trwały długo, w sumie z przerwą 1,5 h. Moje dziecko zasneło w trakcie badań i nie było siły by je obudzić. Musialam wyjsc na spacer i coś słodkiego. Dopiero wtedy zmierzyła przezierność. Ja miałam na przemian i przez brzuch i przez pochwe robione, bo niektórych rzeczy nie było widać od strony brzucha. A tak poza tym bardzo się cieszę, że tak długo to trwało bo mogłam długo podglądać mojego maluszka ;)

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Ja mam jutro badania prenatalne. Powiedzcie, jak takie badania wyglądają i jak długo trwają, bo odczuwam już lekki stres z tym związany.

Do dziewczyn, które były już w ciąży- w którym tygodniu odczułyście pierwsze ruchy maluszka??

Magda- to jest normalne USG0- u mnie trwało około 15 minut + ewentualnie pobieranie krwi, jeśli robisz Pappa

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje USG trwało 40 minut, bo też fasola nie chciała się odpowiednio ułożyć, ale w końcu udało się :) USG miałam przez brzuch :D
    Papp-a to zwykłe pobranie krwi :)

age.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki ;)
    Wlasnie odebralam wyniki testu podwojnego: troche gorzej niz w poprzedniej ciazy (ZD wtedy mialam 1;14tys a teraz mam 1:2tys) ale ujdzie :)
    U mnie dalej zmul z rana codziennie, jak jestem glodna popolidniami to tez... Brzuch mi masakrycznie wyskoczyl, waga +1,5kg... Zgagi jeszcze nie mam, ale to byla dla mnie trauma pod koniec 1 ciazy... Masakra, lykalam rennie mietowe jak cukierki bo pomagaly tylko na jakies 15min :(

Zbikowa epino ma jeszcxe swoj odpowienik czeski, Aniball sie nazywa. Wygladaja identycznie wiec po co przeplacac :)
    Ja na bank bym byla mocno nacieta albo bym strasznie pekla bez niego- jak zacxynalam rozciaganir to nawet 4,5cm nie moglam wyprzec, a na kilka dni przed porodem dawalam rade 10,5 :) mysle ze to pomoglo mi szybko urodzic (no ale mialam tez male dziecko, hehe).

A co do aktywnosci fizycznej: no bez przesady, ja tam sie nie oszczedzam i zyje normalnie :) w weekend chodzilam caly dzien po Karkonoszach (20km zrobilismy 1 dnia, drugiego bardziej lajtowo tylko 8 ;) ) i zyje, nic nie boli, troche sobie oskrobalam piete co najwyzej :P energii chyba mam tyle.l co zawsze, z malym dzieckiem pod opieka nie ma chyba czegos takiego jak nadmiar powera :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 21:01

Magda86_0309, zbikowa lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa zazdroszczę, jak muszę wejść na 3 piętro to na drugim robię przerwę bo się idzie zasapać. Przejdę się po osiedlu do sklepu szybszym krokiem i muszę poleżeć po powrocie do domu. Mam niewiele energii i nie mogę się doczekać tej poprawy w drugim trymestrze. Do tego teraz doszły mi jeszcze paskudne bóle głowy, z czym średnio sobie radzę. Ogólnie mam jakiś zjazd formy i liczę głęboko na zastrzyk energii.

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja mam takie samo podejście. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo to można żyć normalnie, uprawiać sport i być aktywnym. To samo zdrowie! ja z livia w ciazy w 36 tyg jeszcze wioslowalam łódkę nad jeziorem. Teraz też jeżdżę rowerem, plywam i trochę gram w tenisa oczywiście dla zabawy. mało zmieniłam w trakcie ciazy

Nieukowa, Magda86_0309 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • AgataL Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam energii. Kiedyś co weekend gdzieś podróżowaliśmy, najczęściej na nurkowanie. Teraz wyjście do sklepu jest dla mnie wyzwaniem :-( Mam nadzieję, że mnie nie ominie to super samopoczucie w 2 trymestrze.
    To zabawne, każda ciaża jest zupełnie inna i wcale nie jest łatwiej niż za pierwszym czy drugim razem.

gannyx8dt8d9juc3.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ