Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Osobiście polecam zoo. Ja uważam że bez sensu jest cierpieć na życzenie. Skoro jest możliwość sobie pomóc bez żadnego szkodliwego wpływu na dziecko to czemu nie? To tak jakby ktoś zapytał cie "chcesz wyrywać zęba na żywca czy ze znieczuleniem?" Wybór chyba jest prosty
bebag lubi tę wiadomość
-
Nelus- oczywiście o zoo to naturalne, tylko w Polsce jest tak, że niby zoo jest bezpłatne, ale często zdarza się tak, że akurat anestezjolog jest na innym oddziale, albo na operacji i po prostu masz pecha, bo nie dostaniesz tego zoo- nie można tego zaplanować i mieć zapewnionego.
-
Nelus ja chcialam naturalnie ale nie przekreslalam zadnej formy znieczulenia. Nie bylo mi potrzebne po prostu
Aha, przypomnialo mi sie- zeby nie peknac polozna kazala ki NIE przec na partych. I to bylo tez koszmarne przezycie bo sie niemalze nie dalosmieszna rzecz tdn porod, nie mozna sie przygotowac, a jakos to idzie samo z siebie ;P
-
Nieukowa ja tez mialam podejscie ze jak nie bedzie tak mocno bolalo to pojde na żywca ale spanikowalam od razu. Maz tez prosil zebym wziela juz zoo bo on nie chce zebym cierpiala i w sumie byla to dobra decyzja. Teraz tez wezme. A jak nie przec na partych?
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
mam pytanie czy nadal macie nabrzmiale piersi? Bo ja koncze 15 tydzien i od kilku dni mam takie "normalne" piersi. Tzn sa troche wieksze, ale miekkie, a w 1 trymestrze musialam spac w staniku, bo bez niego bolalo. Sutki mam drazliwe, ale ta miekkosc mnie troche denerwuje. Boje sie, ze moze cos sie stalo, nie chce sie negatywnie nastawiac i biegac co chwile do lekarza, dlatego pytam sie Was -
bloodflower wrote:Witajcie,
mam pytanie czy nadal macie nabrzmiale piersi? Bo ja koncze 15 tydzien i od kilku dni mam takie "normalne" piersi. Tzn sa troche wieksze, ale miekkie, a w 1 trymestrze musialam spac w staniku, bo bez niego bolalo. Sutki mam drazliwe, ale ta miekkosc mnie troche denerwuje. Boje sie, ze moze cos sie stalo, nie chce sie negatywnie nastawiac i biegac co chwile do lekarza, dlatego pytam sie Was
Mnie nigdy nie bolały, ale czytałam na innych stronach/forach, że w II trymestrze to normalne, ale żeby się nie martwić, bo w III bóle powrócą -
Wydaje mi się, że nie ma powodów do niepokoju. Ja tylko przez pewien okres miałam nabrzmiałe, twarde piersi. Teraz cały czas są miękkie z bolącymi sutkami i wszystko jest ok, dzidzia rośnie zdrowo
Skoro jesteśmy przy piersiach to czy któraś z Was ma ten sam problem co ja, tzn. wklęsły sutek? Mam go wklęsłego od zawsze, teraz próbuje go trochę wyciągać nakładką niplette, żeby dzidzia miała jak jeść, ale chyba trochę za późno się za to zabrałam.. -
widziałam na allegro tańszy odpowiednik, moim zdaniem cena niplette jest mocno przestadzona. Sama myślałam że będę potrzebować ale moje brodawki chyba poczuły powagę sytuacji
http://allegro.pl/lansinoh-korektor-brodawki-piersi-latch-assist-i6285940763.html -
Masz rację Zbikowa cena jest z kosmosu wzięta chyba jak za strzykawkę i nakładkę z rurką
nie widziałam wcześniej tego odpowiednika. Mnie na szczęście udało się odkupić od osoby, której okazało się zbędne
Jak rozciągnę trochę brodawkę to sutek nawet wychodzi w miarę na wierzch. Więc chyba niplette ma jakieś działanie. Nie wiem tylko czy dzidzia będzie chciała takiego ukrytego sutka. A może właśnie ssanie dziecka samo pomoże i go wyciągnie na stałe? -
W ogóle mam wrażenie, że wszystkie dzieciowe akcesoria to cena + 50% w górę. to samo było przed ślubem tort - X zł tort ślubny dwa razy tyle. przeleciałam przed chwilą przez jeden dział dzieciowy w allegro i można znaleźć uwaga : maszynkę do golenia niezbędną przed porodem i ochraniacze na buty na porodówkę do przyszłego taty. wariactwo :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 13:03
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co na ból gardła?
Wczoraj zafundowałam sobie pyszne lody włoskie a w nocy wstałam z takim bólem gardła - same żyletki czuję w przełyku jak połykam ślinę. W aptece dostałam tabletki dla kobiet w ciąży - Prenalen gardło, ale nic nie pomagasylwciaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFiolk@ wrote:Dziewczyny co na ból gardła?
Wczoraj zafundowałam sobie pyszne lody włoskie a w nocy wstałam z takim bólem gardła - same żyletki czuję w przełyku jak połykam ślinę. W aptece dostałam tabletki dla kobiet w ciąży - Prenalen gardło, ale nic nie pomagaFiolk@ lubi tę wiadomość