X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście polecam zoo. Ja uważam że bez sensu jest cierpieć na życzenie. Skoro jest możliwość sobie pomóc bez żadnego szkodliwego wpływu na dziecko to czemu nie? To tak jakby ktoś zapytał cie "chcesz wyrywać zęba na żywca czy ze znieczuleniem?" Wybór chyba jest prosty

bebag lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus- oczywiście o zoo to naturalne, tylko w Polsce jest tak, że niby zoo jest bezpłatne, ale często zdarza się tak, że akurat anestezjolog jest na innym oddziale, albo na operacji i po prostu masz pecha, bo nie dostaniesz tego zoo- nie można tego zaplanować i mieć zapewnionego.

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lipa. U nas zawsze robią gdy się poprosi
    Ale są takie kobiety które za wszelką cenę chcą naturalnie i bez pomocy. Ja nigdy tego nie mogę zrozumieć

201703012752.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja chcialam naturalnie ale nie przekreslalam zadnej formy znieczulenia. Nie bylo mi potrzebne po prostu :)
    Aha, przypomnialo mi sie- zeby nie peknac polozna kazala ki NIE przec na partych. I to bylo tez koszmarne przezycie bo sie niemalze nie dalo :) smieszna rzecz tdn porod, nie mozna sie przygotowac, a jakos to idzie samo z siebie ;P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbudowałyście mnie trochę. Podziwiam dziewczyny, które rodzą bez znieczulenia...

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja tez mialam podejscie ze jak nie bedzie tak mocno bolalo to pojde na żywca ale spanikowalam od razu. Maz tez prosil zebym wziela juz zoo bo on nie chce zebym cierpiala i w sumie byla to dobra decyzja. Teraz tez wezme. A jak nie przec na partych?

Nieukowa lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    mam pytanie czy nadal macie nabrzmiale piersi? Bo ja koncze 15 tydzien i od kilku dni mam takie "normalne" piersi. Tzn sa troche wieksze, ale miekkie, a w 1 trymestrze musialam spac w staniku, bo bez niego bolalo. Sutki mam drazliwe, ale ta miekkosc mnie troche denerwuje. Boje sie, ze moze cos sie stalo, nie chce sie negatywnie nastawiac i biegac co chwile do lekarza, dlatego pytam sie Was

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Witajcie,
    mam pytanie czy nadal macie nabrzmiale piersi? Bo ja koncze 15 tydzien i od kilku dni mam takie "normalne" piersi. Tzn sa troche wieksze, ale miekkie, a w 1 trymestrze musialam spac w staniku, bo bez niego bolalo. Sutki mam drazliwe, ale ta miekkosc mnie troche denerwuje. Boje sie, ze moze cos sie stalo, nie chce sie negatywnie nastawiac i biegac co chwile do lekarza, dlatego pytam sie Was

Mnie nigdy nie bolały, ale czytałam na innych stronach/forach, że w II trymestrze to normalne, ale żeby się nie martwić, bo w III bóle powrócą ;D

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że nie ma powodów do niepokoju. Ja tylko przez pewien okres miałam nabrzmiałe, twarde piersi. Teraz cały czas są miękkie z bolącymi sutkami i wszystko jest ok, dzidzia rośnie zdrowo :)

Skoro jesteśmy przy piersiach to czy któraś z Was ma ten sam problem co ja, tzn. wklęsły sutek? Mam go wklęsłego od zawsze, teraz próbuje go trochę wyciągać nakładką niplette, żeby dzidzia miała jak jeść, ale chyba trochę za późno się za to zabrałam.. :(

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wklęsłe sutki, nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak niplette. Ciekawa jestem czy to naprawdę działa. Muszę poczytać w necie opinie

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam na allegro tańszy odpowiednik, moim zdaniem cena niplette jest mocno przestadzona. Sama myślałam że będę potrzebować ale moje brodawki chyba poczuły powagę sytuacji

http://allegro.pl/lansinoh-korektor-brodawki-piersi-latch-assist-i6285940763.html

• Jurka Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Zbikowa cena jest z kosmosu wzięta chyba jak za strzykawkę i nakładkę z rurką :) nie widziałam wcześniej tego odpowiednika. Mnie na szczęście udało się odkupić od osoby, której okazało się zbędne :)
    Jak rozciągnę trochę brodawkę to sutek nawet wychodzi w miarę na wierzch. Więc chyba niplette ma jakieś działanie. Nie wiem tylko czy dzidzia będzie chciała takiego ukrytego sutka. A może właśnie ssanie dziecka samo pomoże i go wyciągnie na stałe?

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam wrażenie, że wszystkie dzieciowe akcesoria to cena + 50% w górę. to samo było przed ślubem tort - X zł tort ślubny dwa razy tyle. przeleciałam przed chwilą przez jeden dział dzieciowy w allegro i można znaleźć uwaga : maszynkę do golenia niezbędną przed porodem i ochraniacze na buty na porodówkę do przyszłego taty. wariactwo :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 13:03

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys ginekolog powiedziała mi, że dzieci podobno je wyciągają.
    Wy macie takie, które w ogóle nie chcą wyjść czy przy niektórych sytuacjach same wychodzą? :D
    lol co za pytanie:)

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to taki wstydniś raczej :) całkiem nie wychodzi wcale, przy rozciąganiu brodawki połowa się pokazuje. Nawet gdy jest zimno to się nie wychyla. Drugi sutek od początku ciąży pięknie sterczy, a ten jakoś nie chce się przekonać :p

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje się nie pokazują w żadnej sytuacji, do tej pory nie zwracałam za bardzo na to uwagi, ale teraz myśle że to może jednak być duży problem dla maleństwa. Chyba przy najbliższej wizycie zapytam o to położną albo lekarza.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na ból gardła? :-(
    Wczoraj zafundowałam sobie pyszne lody włoskie a w nocy wstałam z takim bólem gardła - same żyletki czuję w przełyku jak połykam ślinę. W aptece dostałam tabletki dla kobiet w ciąży - Prenalen gardło, ale nic nie pomaga :-(

sylwciaaa lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam płukankę wody z soda oczyszczona na szklankę wody łyżeczka. A pozniej mleczko z miodem po dwuch dniach wszystko przeszło

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płuczę gardło szałwią trzy razy dziennie. Mi pomaga :)

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Dziewczyny co na ból gardła? :-(
    Wczoraj zafundowałam sobie pyszne lody włoskie a w nocy wstałam z takim bólem gardła - same żyletki czuję w przełyku jak połykam ślinę. W aptece dostałam tabletki dla kobiet w ciąży - Prenalen gardło, ale nic nie pomaga :-(
    Polecam tantun verde w spray'u oraz płukanie 3 x dziennie solą.

Fiolk@ lubi tę wiadomość

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ