X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyprawke kompletowalam ok3 mc przed porodem, teraz wiekszosc mam, a srodki higieniczne i inne drobiazgi dokupie ok grudnia

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mam, ktore beda kompletowany wyprawkę po raz pierwszy :) Mi wiele pomogło: http://yourbabyproject.pl.tl/Ubranka-i-tekstylia.htm

zbikowa, Goździk89 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa poczytałam o tym baloniku epino i jeśli nie będę miała przeciwskazań, to na pewno wypróbuje! dzięki wielkie za info

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Helmi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola faktycznie fajna ta strona co podałaś :) przyda się na pewno :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy będziecie robiły drugie badania prenatalne te połówkowe? I czy robicie je w tych samych miejscach gdzie te pierwsze? Ja się zastanawiam czy nie zrobić je gdzie indziej bo mam bliżej do kliniki gdzie robia je w 4d praktycznie za tą samą cene.

w4sqvfxmck01v371.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w dokładnie dziś w 11 tygodniu + 6 dzień, czyli jeszcze w tzw. 12-stym. Paczka witamin skończyła mi się na pierwszy trymestr za szybko (mało tabletek), myślicie czy mogę brać już tablety na II trymestr? Na Femibionie 2 napisane jest, że od końca 13 tygodnia... a może przez te 7 dni pobrać tylko zwykły kwas foliowy w odpowiedniej dawce jak dla I trymestru? Poradźcie mi proszę :*

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • jola0101 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja Femibion 2 biorę od 12t5d :-)

• milola86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wrote:
    Jestem w dokładnie dziś w 11 tygodniu + 6 dzień, czyli jeszcze w tzw. 12-stym. Paczka witamin skończyła mi się na pierwszy trymestr za szybko (mało tabletek), myślicie czy mogę brać już tablety na II trymestr? Na Femibionie 2 napisane jest, że od końca 13 tygodnia... a może przez te 7 dni pobrać tylko zwykły kwas foliowy w odpowiedniej dawce jak dla I trymestru? Poradźcie mi proszę :*

Cokolwiek nie zrobisz bedzie ok. Tydzien bez dodatkowych witamin a tylko z kwasem foliwowym bedzie ok, jak wezmiesz witaminy na 2 trymestr tez bedzie dobrze, tam są dodatkowe kwasy DHA które wpływaja na rozwój mózgu, jesli wezmiesz je wczesniej na pewno nie zaszkodza..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 18:55

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Hej dziewczyny czy będziecie robiły drugie badania prenatalne te połówkowe? I czy robicie je w tych samych miejscach gdzie te pierwsze? Ja się zastanawiam czy nie zrobić je gdzie indziej bo mam bliżej do kliniki gdzie robia je w 4d praktycznie za tą samą cene.

Połówkowe to jedno z najważniejszych badań w ciąży...Mysle ze to koniecznosc. Co do wyboru miejsca, to nie ma to znaczenia czy to to samo miejsce/lekarz który robił badania prenatalne 1 trymestru, wazne by lekarz znał się na rzeczy i miał dobry sprzęt.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy takie badania robi sie tylko na własna rekę? Czy te badania powinny być refundowane na NFZ?

w4sqvfxmck01v371.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    A czy takie badania robi sie tylko na własna rekę? Czy te badania powinny być refundowane na NFZ?

Jesli prowadzisz ciążę na NFZ np w szpitalnej poradni dla kobiet lub po prostu u lekarza, który przyjmuje na NFZ to badani jest refundowane oczywiscie, tak samo jak kazda wizyta, czy badania które zleca lekarz na NFZ.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja właśnie wróciłam z wiyty u mojej gin. Dziecko ma się dobrze. Moge odstawić Duphaston a infekcja podleczona. Dziecko było odwrócone główką w dół i trochę się pokazało a raczej pokazała bo prawdopodobnie to dziewczynka :) Na bóle brzucha jedynie nospa i magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 19:53

Jurka, Helmi lubią tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Dla mam, ktore beda kompletowany wyprawkę po raz pierwszy :) Mi wiele pomogło: http://yourbabyproject.pl.tl/Ubranka-i-tekstylia.htm

Świetna strona, będzie na pewno pomocna :)

A teraz pytanie z innej beczki. Problemy z porannymi mdłościami jeszcze jednak nie odeszły w zapomnienie :( a dodatkowo w ciągu dnia pojawiła się zgaga! Zaznaczam, że nigdy wcześniej nie miałam zgagi. Pali jak cholera w przełyku. Dziewczyny czym się ratować? Pomocy.

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Jurka Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ mnie też zgaga męczy i to dosyć często. Zauważyłam, że z reguły pojawia się wieczorem, przed snem jak już jestem totalnie padnięta, lub jak zjem coś co się Bobo nie spodoba :D Niedawno się przeprowadziliśmy i teraz ciągle ktoś u nas jest wieczorami, więc jak chce im dotrzymać towarzystwa dłuzej niż do 23 to zawsze pojawia się zgaga i albo staram się przeczekać, albo idę po prostu spać:P Czasem biorę też łyżeczkę majeranku i popijam wodą. Czasem pomaga, czasem nie. Ostatnio musiałam poratować się Rennie. Dopiero to przyniosło efekt. :)

Mnie niestety dopadł teraz ból gardła.. i nie wiem czy się przeziębiłam, czy to może ta zgaga już mi tak gardło przepaliła, że boli przy przełykaniu. :D Jak spojrzę w gardło to nie widać zaczerwienia, boli dopiero w przełyku. Boję się trochę brać jakieś leki na gardło, na wszystkich napisane konsultacja z lekarzem. Jutro chyba się w końcu zbiorę i się zapiszę do internisty :)

Fiolk@ lubi tę wiadomość

w5wq3e3kd8k8hwwf.png
  • Saszu Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co na zgagę, czasami też ją mam :/ W ogóle w drugim trymestrze miało być lepiej a jest gorzej :( Jak wcześniej nie miałam mdłości, ogólnie super się czułam tak teraz rano mnie mdli, boli mnie głowa i mogłabym spać 20 godzin na dobę :(

oar89jcgiqg4of0h.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wtrącę się Wam w rozmowę, przypadkiem zobaczyłam na głównej post o zgadze.
    Mam ją bardzo często pod koniec ciąży, lekarz prowadzący ciąże powiedział, że śmiało można stosować rennie lub ranigast :) ja ratuję się rennie owocowym, ma lepszy smak, więc polecam w ostateczności ;) pozdrawiam

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) Dawno mnie tu nie bylo, to dlatego ze jestem na urlopie:) czuje sie lepiej, póki co nie biorę nic na nadczynność, na wizyte pójdę w przyszłym tyg jak wrócę do domu. Nawet nie wiecie jak te wakacje dobrze mi robimy, zresetowałam sie totalnie, przestalam myśleć o tym czy wszystko jest dobrze z dzidzia, pełen luz. Polecam Wam wszystkim taka odskocznie:) pozdrawiam z naszego ukochanego Sopotu! :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też boli gardło i przyplątało się przeziębienie (cudowne mamy lato tego roku, dziś do pracy szłam w bluzie i kurtce) poszłam do apteki i pani poleciła mi prenalen na gardło własnie - jest ziołowy i dedykowany dla kobiet w ciązy i karmiących. wzięłam na razie dwie tabletki jest trochę lepiej.

• Helmi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krople do nosa z prenalen i tez jestem zadowolona. Na przeziebienie polecam herbate z lipy. Jest rewelacyjna i mozna pic w ciazy :)
    Zbija goraczke,przeciwzapalna, dziala napotnie. Mozna dodac miodu czy tam soku z malin :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zgaga męczyła pod koniec ciazy i to strasznie!!! Pomagało mi...mleko. Zawsze pojawiała sie wieczorami wiec do Smu popijalam małymi łyczkami szklankę mleka u modliłam sie zeby zasnąć jak najszybciej :)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ