Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A wyprawke kompletowalam ok3 mc przed porodem, teraz wiekszosc mam, a srodki higieniczne i inne drobiazgi dokupie ok grudnia"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Dla mam, ktore beda kompletowany wyprawkę po raz pierwszy
Mi wiele pomogło: http://yourbabyproject.pl.tl/Ubranka-i-tekstylia.htm
zbikowa, Goździk89 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny czy będziecie robiły drugie badania prenatalne te połówkowe? I czy robicie je w tych samych miejscach gdzie te pierwsze? Ja się zastanawiam czy nie zrobić je gdzie indziej bo mam bliżej do kliniki gdzie robia je w 4d praktycznie za tą samą cene.
-
Jestem w dokładnie dziś w 11 tygodniu + 6 dzień, czyli jeszcze w tzw. 12-stym. Paczka witamin skończyła mi się na pierwszy trymestr za szybko (mało tabletek), myślicie czy mogę brać już tablety na II trymestr? Na Femibionie 2 napisane jest, że od końca 13 tygodnia... a może przez te 7 dni pobrać tylko zwykły kwas foliowy w odpowiedniej dawce jak dla I trymestru? Poradźcie mi proszę :*
-
Kasiula02 wrote:Jestem w dokładnie dziś w 11 tygodniu + 6 dzień, czyli jeszcze w tzw. 12-stym. Paczka witamin skończyła mi się na pierwszy trymestr za szybko (mało tabletek), myślicie czy mogę brać już tablety na II trymestr? Na Femibionie 2 napisane jest, że od końca 13 tygodnia... a może przez te 7 dni pobrać tylko zwykły kwas foliowy w odpowiedniej dawce jak dla I trymestru? Poradźcie mi proszę :*
Cokolwiek nie zrobisz bedzie ok. Tydzien bez dodatkowych witamin a tylko z kwasem foliwowym bedzie ok, jak wezmiesz witaminy na 2 trymestr tez bedzie dobrze, tam są dodatkowe kwasy DHA które wpływaja na rozwój mózgu, jesli wezmiesz je wczesniej na pewno nie zaszkodza..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 18:55
-
moniqe1985 wrote:Hej dziewczyny czy będziecie robiły drugie badania prenatalne te połówkowe? I czy robicie je w tych samych miejscach gdzie te pierwsze? Ja się zastanawiam czy nie zrobić je gdzie indziej bo mam bliżej do kliniki gdzie robia je w 4d praktycznie za tą samą cene.
Połówkowe to jedno z najważniejszych badań w ciąży...Mysle ze to koniecznosc. Co do wyboru miejsca, to nie ma to znaczenia czy to to samo miejsce/lekarz który robił badania prenatalne 1 trymestru, wazne by lekarz znał się na rzeczy i miał dobry sprzęt. -
moniqe1985 wrote:A czy takie badania robi sie tylko na własna rekę? Czy te badania powinny być refundowane na NFZ?
Jesli prowadzisz ciążę na NFZ np w szpitalnej poradni dla kobiet lub po prostu u lekarza, który przyjmuje na NFZ to badani jest refundowane oczywiscie, tak samo jak kazda wizyta, czy badania które zleca lekarz na NFZ. -
Cześć dziewczyny. Ja właśnie wróciłam z wiyty u mojej gin. Dziecko ma się dobrze. Moge odstawić Duphaston a infekcja podleczona. Dziecko było odwrócone główką w dół i trochę się pokazało a raczej pokazała bo prawdopodobnie to dziewczynka
Na bóle brzucha jedynie nospa i magnez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 19:53
Jurka, Helmi lubią tę wiadomość
-
milola86 wrote:Dla mam, ktore beda kompletowany wyprawkę po raz pierwszy
Mi wiele pomogło: http://yourbabyproject.pl.tl/Ubranka-i-tekstylia.htm
Świetna strona, będzie na pewno pomocna
A teraz pytanie z innej beczki. Problemy z porannymi mdłościami jeszcze jednak nie odeszły w zapomnieniea dodatkowo w ciągu dnia pojawiła się zgaga! Zaznaczam, że nigdy wcześniej nie miałam zgagi. Pali jak cholera w przełyku. Dziewczyny czym się ratować? Pomocy.
-
Fiolk@ mnie też zgaga męczy i to dosyć często. Zauważyłam, że z reguły pojawia się wieczorem, przed snem jak już jestem totalnie padnięta, lub jak zjem coś co się Bobo nie spodoba
Niedawno się przeprowadziliśmy i teraz ciągle ktoś u nas jest wieczorami, więc jak chce im dotrzymać towarzystwa dłuzej niż do 23 to zawsze pojawia się zgaga i albo staram się przeczekać, albo idę po prostu spać
Czasem biorę też łyżeczkę majeranku i popijam wodą. Czasem pomaga, czasem nie. Ostatnio musiałam poratować się Rennie. Dopiero to przyniosło efekt.
Mnie niestety dopadł teraz ból gardła.. i nie wiem czy się przeziębiłam, czy to może ta zgaga już mi tak gardło przepaliła, że boli przy przełykaniu.Jak spojrzę w gardło to nie widać zaczerwienia, boli dopiero w przełyku. Boję się trochę brać jakieś leki na gardło, na wszystkich napisane konsultacja z lekarzem. Jutro chyba się w końcu zbiorę i się zapiszę do internisty
Fiolk@ lubi tę wiadomość
-
Cześć, wtrącę się Wam w rozmowę, przypadkiem zobaczyłam na głównej post o zgadze.
Mam ją bardzo często pod koniec ciąży, lekarz prowadzący ciąże powiedział, że śmiało można stosować rennie lub ranigastja ratuję się rennie owocowym, ma lepszy smak, więc polecam w ostateczności
pozdrawiam
-
Czesc dziewczyny:) Dawno mnie tu nie bylo, to dlatego ze jestem na urlopie:) czuje sie lepiej, póki co nie biorę nic na nadczynność, na wizyte pójdę w przyszłym tyg jak wrócę do domu. Nawet nie wiecie jak te wakacje dobrze mi robimy, zresetowałam sie totalnie, przestalam myśleć o tym czy wszystko jest dobrze z dzidzia, pełen luz. Polecam Wam wszystkim taka odskocznie:) pozdrawiam z naszego ukochanego Sopotu!
-
mnie też boli gardło i przyplątało się przeziębienie (cudowne mamy lato tego roku, dziś do pracy szłam w bluzie i kurtce) poszłam do apteki i pani poleciła mi prenalen na gardło własnie - jest ziołowy i dedykowany dla kobiet w ciązy i karmiących. wzięłam na razie dwie tabletki jest trochę lepiej.
-
Mnie zgaga męczyła pod koniec ciazy i to strasznie!!! Pomagało mi...mleko. Zawsze pojawiała sie wieczorami wiec do Smu popijalam małymi łyczkami szklankę mleka u modliłam sie zeby zasnąć jak najszybciej