X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Nie wytrzymam do srody. Jak ma wzrosnac to i tak wzrosnie nawet o kilka jednostek. Ide jutro, bo zwariuje :(

Nie chcialam tego sama sugerowac. ;-)
    To co do 14?

Zbikowa jak tam wizyta?

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta ok. dzidź nie chciał pokazać jakiej jest płci (mnie się zdaje że chłopak). od przyszłego tygodnia idę już na zwolnienie. wszystko z dzieckiem jest ok, oddstawiam w końcu leki które brałam od stymulacji hormonalnej. dosyć krótka to była wizyta, ale słyszałam serduszko więc się uspokoiłam :)

Czarnaa94, Ediii lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys, a jeśli wynik będzie podobny do wczorajszego? To dalej nic nie będize wiadomo... dlatego się czeka 2 dni żeby była pewność, że to nie są wahania przez metodę w laboratorium, tylko faktyczny wzrost/spadek bety...
    No ale co tu gdybać, życzę ci dużego wzrostu :D

U mnie dziś zaczął się najgorszy jak dotąd dzień w ciąży... Od wczoraj mam katar i dreszcze, gorączka mała była w nocy, zimne poty mnie oblały no ale do roboty poszłam dzisiaj... z pewnych powodów nie mogę brać L4 we wrześniu...
    W drodze do pracy miałam pierwszy raz w tej ciąży torsje, mimo że nic nie jadłam- od kataru... Teraz ledwo się trzymam na nogach ale katar przeszedł więc może zdrowieję... mam taką nadzieję bo czuję się źle ;(

Co do ZUSu i L4: Jeśli chodzicie do gina prywatnie, to warto się z nim umówić, że w razie kontroli dzwonicie do niego i dostajecie zaświadczenie od położnej/gina że tego a tego dnia byłyście np. na pomiarze ciśnienia :P Tak to u mnie działało w poprzedniej ciąży. To samo robią szkoły rodzenia jeśli macie dobry układ z położnymi i ZUS to akceptuje...

Iśka79 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde, Nieukowa ale cię wzięło... mam nadzieję, że nie rozłoży Cię to przeziębienie. Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo chciałam podpytać jeszcze o ten balonik epino, zdawało mi się, że dostałam powiadomienie, że zaakceptowałaś, ale teraz nie mam Cię na liście... mogę wysłać jeszcze raz?
    dzięki za radę co do L4 :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Bylam po wyniki hist-pat. Nir ma zasniadu itp. Wszystko ok, jesli tak mozna to nazwac w ogole.. Dorwalam moja gin na rozmowe. Powiedziala, ze w moim przypadku beta powinna spasc w 2 max 3 tyg. Przeszla ze mna trzy ciaze, wiec troche zna moj organizm. Powiedzialam jej o tej becie i stwierdzila, ze dobrze, ze ja zrobilam i powtorzylam dzis, bo w moim przypadku nie powinna w ogole wzrosnac - chyba, ze na ciaze, a to jak stwierdzila jest mozliwe. Wyniki dzis po 14. A wizyta u ginekolog ze wszystkimi papierkami w czwartek. Bedzie sie dluuuzylo.. :(

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maadziius wrote:
    Hej dziewczyny :) aktualnie 17 tydzień. Chciałam się zapytać czy często odczuwacie klucie w szyjce macicy? To nie jest taki ból jak przed okresem, który ponoć zwiastuje powiększająca się macice, bo takie boli tez często miewam. Ale to klucie o którym pisałam wyżej od dwóch dni nie daje mi spokoju. Kluje mnie kilkanaście razy dziennie od wczoraj. Wizytę mam dopiero za dwa tygodnie. Nie wiem czy to normalne , czy jechać do lekarza. Macie może coś podobnego?

A masz może możliwość przyspieszyć wizytę? Ja bym to sprawdziła bo ja też miałam takie kłucia w poprzedniej ciąży tyle że po 30 tc i to było skracanie się szyjki. Oczywiście u Ciebie może się nic nie dziać, ale ja już jestem przewrażliwiona na tym punkcie ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa zdrówka dużo, kuruj się.

Aiwlys trzymam kciuki mocno :) Ja w ciążę z córką zaszłam od razu w cyklu po ciąży biochemicznej, też myślałam że w ogóle nie będzie owulacji a była wcześniej niż zwykle.

aiwlys lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Dawno mnie nie było, bo jakoś nie było o czym pisać :)
    W piątek za to miałam przygodę, bo zaczęłam plamić na różowo i oczywiście spanikowałam lądując na IP. Z dzidzią wszystko dobrze. Lekarz zalecił zmienić tabletki z luteiny dopochwowej na duphaston.
    Dziś o 15 mam wizytę u mojej ginekolog i pewnie zleci mi dodatkowe badania. Możliwe, że trafiła mi się jakaś infekcja...;/

Jak tam Wasze brzuszki? Moje znajome twierdzą, że nic nie widać i twierdzą że nasza koleżanka marcówka ma większy ode mnie... Pocieszam się tym, że pewnie miałam dobrze wyrobione mięśnie brzucha przed ciążą i dlatego nikt jeszcze nie widzi hehehehe :)

Co do ZUS to nie mam zamiaru się nimi przejmować. Na l4 jestem od 03.08 ciekawe czy mnie odwiedzą :P

aiwlys trzymam kciuki obyś w czwartek miała dobre wieści ;)

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina89 wrote:
    Hej dziewczyny
    Dawno mnie nie było, bo jakoś nie było o czym pisać :)
    W piątek za to miałam przygodę, bo zaczęłam plamić na różowo i oczywiście spanikowałam lądując na IP. Z dzidzią wszystko dobrze. Lekarz zalecił zmienić tabletki z luteiny dopochwowej na duphaston.
    Dziś o 15 mam wizytę u mojej ginekolog i pewnie zleci mi dodatkowe badania. Możliwe, że trafiła mi się jakaś infekcja...;/

Jak tam Wasze brzuszki? Moje znajome twierdzą, że nic nie widać i twierdzą że nasza koleżanka marcówka ma większy ode mnie... Pocieszam się tym, że pewnie miałam dobrze wyrobione mięśnie brzucha przed ciążą i dlatego nikt jeszcze nie widzi hehehehe :)

Co do ZUS to nie mam zamiaru się nimi przejmować. Na l4 jestem od 03.08 ciekawe czy mnie odwiedzą :P

aiwlys trzymam kciuki obyś w czwartek miała dobre wieści ;)
    Mialam to samo i tez musieli mi zmienic tabletki z luteiny dopochwowej na duphaston. Tak naprawde nie wiedzieli czy luteina mnie podraznia, czy po prostu powoduje pekniecia jakis naczynek. Ale u mnie nie bylo infekcji tylko przyczyna organizmu. Tez panikara polecialam na ip ;)

Paulina89 lubi tę wiadomość

• Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi się udało dostać do lekarza w sobotę ( lekarz w rodzinie, wujek mojego męża który odbierał jego poród) i z mężem i teściową pojechaliśmy do jego gabinetu podejrzeć płeć.
    Podobno z dzidzią wszystko ok! I ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że dziewczynka! Do tej pory się oswajam z tą myślą bo mimo, że to było moje marzenie wszyscy mówili, że chłopak będzie.

Teraz zaczynam ubrankowe szaleństwo przejrzałam kilkanaście stron (na razie poglądowo bo nie zamierzam jeszcze w najbliższym czasie niczego kupować).
    Także będziemy mieli małą Polę !!! :)

a z takich innych spraw zaczęłam szukać ubrań ciążowych na ćwiczenia. Na razie jeszcze moje leginsy z przed ciąży są dobre. Wszystkie leginsy ciążowe jakie widzą są szare, czarne. Nie wiecie gdzie można kupić takie ciążowe, sportowe kolorowe leginsy?

AIWLYS trzymam kciuki za wynik! Daj nam znać koniecznie jak się dowiesz!

Paulina89, Ediii, aiwlys lubią tę wiadomość

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak zwykle nie mam kiedy nadrobić. Ale moje małe dzisiaj wierzga... coś czuje że to będzie bardzo żywe dziecko :) nawet teraz szaleje w brzuszku. Własnie dzisiaj zaczęłam 16tc 15+0. Od dzisiaj jestem na L4 bo mam silne bóle kręgosłupa i brzucha ... że siedzieć mogę max 15 min- teraz leże z laptopem a dziedzi chyba nie odpowiada to ze laptop na biodrze - biodra mam przekręcone żeby laptopa na brzuchu nie trzymać.

Penduka to super że dziewczynka - teraz pewnie zacniesz szaleć zakupowo - ja pewnie się dowiem na połowkowym.

Paulina ja mam już spory brzuszek - każde z nas jest inna, ma inną budowe i inaczej położona macice więc no cóż u każdej inaczej widać.

Paulina89 lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a robiłaś jakieś cwiczenia na kręgosłup? ja znalazłam jakieś cwiczenia na youtube i zapisałam się na ćwiczenia i z plecami właściwie od razu lepiej. A już miałam w głowie czarne scenariusze...

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie miałam poszukam spróbuje dziękuję. Ja miałam w niedzielę gigantyczny stres który zafundował mi mój szwagier ( nigdy wiecej się do niego nie odezwę nie chce go znać, tak samo mój M jego brat rodzony powiedział że nigdy mu tego nie wybaczy ) zbyt przykra sytuacja nie będe opowiadała ale przez to jak już skończyła się akcja dziecko mnie kopało jak oszalałe - a wczoraj miałam skurcze ze stresu... dzisiaj już ok.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys daj znać jak beta

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najlepsza na "wywołanie" skurczy jest teściowa...:/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    aiwlys daj znać jak beta

Daj koniecznie. ..tez trzymam mocno kciuki i zaglądam tu

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa. Beta dzis wynosi: 49mIu/ml.
    Więc mysle, ze skoro stezenie utrzymuje sie nadal to do owulacji nawet nie doszlo, tak wiec pozostaje mi czekac na @.
    Nie wydaje mi sie zeby byla mozliwosc pozniejszego "zagniezdzenia" przy becie dodatniej i raczej nie zacznie wzrastac. Wszystkie objawy tak naprawde liczac ze sluzem mam ciazowe i szczerze mowiac nawet bylam zdziwiona, ze spada.
    Raczej nie ma szansy na ten cykl..

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi :( Trzymam kciuki żebyś jak najszybciej wróciła do nas z dobrą wiadomością! :*

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi :(

• AgataL Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys bardzo mi przykro. Ja po poronieniu przez miesiac miałam podwyższona betę a potem przez kilka miesięcy zaburzenia hormonale. Trzymam kciuki za owocne starania.

Ja tam ruchów jeszcze nie czuję chociaż brzuch mam całkiem okazały. Ciuchy ciażowe kupiłam na allergo, udało mi się za 250zł wylicytować super zestaw w idealnym stanie. Nawet płaszcz ciażowy tam był :-)
    Bardzo chciałabym zaczać kompletować wyprawkę dla dziecka ale nieznajomość płci nie ułatwia zadania.
    Po suwaczkach widzę że niedługo dziewczyny będa na połówkowych badaniach.

gannyx8dt8d9juc3.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ