X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    asiaaaaaa tak myślałam skąd Cię kojarzę, no i z czerwcówek 2015 przecież :) Tak podejrzewałam, ale nie byłam pewna ;) Ja też czerwcówka, tyle że w maju się rozpakowałam :P
    Tez kojaze :p i tak sie zastanawialam czy to ta sama osoba :) wiec teraz razem na luty ?

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • barley Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Ja w przyszłym tyg będę mieć 7tydz, a BBF wylivzylo mi datę na 29 stycznia przy 30dniowych cyklach?
    Chyba ze liczysz, że zaczniesz 7 tydz?

Belly 7 tydzień wyliczyło mi na sobotę ;)

derii84 lubi tę wiadomość

oar8gov3n7iha1kd.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela to super że wszystko elegancko! Na nfz nie masz co liczyć na laurki, ale powiem ci, że ja wolę swojego gina na nfz, bo nie owija w bawełnę i jest rzeczowy i konkretny. Prywatni dzisiaj są tak nastawieni na utrzymanie pacjentki i kasę (ciąża to przecież kilkanaście wizyt po kilkaset zł!) że są aż zbyt przymilni. No nie leży mi to. Do prywatnego w tej ciąży pójdę tylko na prenatalne i połówkowe (do kogoś z certyfikatem FMF) i potem do kogoś z fajnym 4D żeby mieć filmik pamiątkowy :P
    A tak to albo do położnych, albo do gina na NFZ.
    Tak wcześnie USG bardzo orientacyjnie ci podpowie który to tydzień, z wymiarów zarodka i serduszka bijącego wynika że połowa lub końcówka 5go jakoś ...

Nie dziwi mnie że nie założył karty ciąży i nie mierzył FHR... faktycznie jest wcześnie, zawsze się z tym zdąż :) Powiem wam że przez moją zbyt drobiazgowo wypełnioną kartę ciąży to miałam przeboje na porodówce ale mniejsza o to :)
    Generalnie podoba mi się to norweskie podejście - robią tylko te wizyty któe są potrzebne i nie wpędzają pacjentek w hipochondrię i nerwicę :P

Ale fajnie że tak tu dużo mam z 2015 :D Czarna pamiętam cię bardzo dobrze! Super że się udało drugi raz :D
    Asiaaa a ty jakoś szybko zniknęłaś z czerwcówek z forum a szkoda. My dalej zżytą ekipą piszemy do siebie na zamkniętym forum, odwiedzamy się w różnych miastach, wysyłamy sobie kartki na roczek itd :)

Właśnie mamy, które są szybko w 2 ciąży: macie trochę stracha, jak to będzie z dwulatkiem i noworodkiem? :) Ja się cholernie cieszę że jestem szybko w 2 ciąży, ale jednak jest ten cień niepokoju :D Szczególnie że obiecałam mężowi, że biorę na siebie wstawanie nocne (taka była umowa, inaczej nie chciał drugiego dziecka) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:16

jestemhela, asiaaaaaa, derii84, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Zmieniam lekarza to nie ulega wątpliwości, tylko teraz zastanawiam się czy czekać te dwa tygodnie? Poprzednia ciąża przestała się rozwijać ok. 7 tyg., Gdy poszłam po 8 - było już po wszystkim. Czy będzie przesadą jeśli pójdę za tydzień?
    Myślę,że jeśli chcesz iśc do innego lekarza to nie ma to znaczenia ,że dopiero byłaś,spokój w ciąży i dobre samopoczucie są nieocenione :)

jestemhela lubi tę wiadomość

Agula82
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie miłe słowa <3

Nieukowa lubi tę wiadomość

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hela to super że wszystko elegancko! Na nfz nie masz co liczyć na laurki, ale powiem ci, że ja wolę swojego gina na nfz, bo nie owija w bawełnę i jest rzeczowy i konkretny. Prywatni dzisiaj są tak nastawieni na utrzymanie pacjentki i kasę (ciąża to przecież kilkanaście wizyt po kilkaset zł!) że są aż zbyt przymilni. No nie leży mi to. Do prywatnego w tej ciąży pójdę tylko na prenatalne i połówkowe (do kogoś z certyfikatem FMF) i potem do kogoś z fajnym 4D żeby mieć filmik pamiątkowy :P
    A tak to albo do położnych, albo do gina na NFZ.
    Tak wcześnie USG bardzo orientacyjnie ci podpowie który to tydzień, z wymiarów zarodka i serduszka bijącego wynika że połowa lub końcówka 5go jakoś

Ale fajnie że tak tu dużo mam z 2015 :D Czarna pamiętam cię bardzo dobrze! Super że się udało drugi raz :D
    Asiaaa a ty jakoś szybko zniknęłaś z czerwcówek z forum a szkoda. My dalej zżytą ekipą piszemy do siebie na zamkniętym forum, odwiedzamy się w różnych miastach, wysyłamy sobie kartki na roczek itd :)

Właśnie mamy, które są szybko w 2 ciąży: macie trochę stracha, jak to będzie z dwulatkiem i noworodkiem? :) Ja się cholernie cieszę że jestem szybko w 2 ciąży, ale jednak jest ten cień niepokoju :D Szczególnie że obiecałam mężowi, że biorę na siebie wstawanie nocne (taka była umowa, inaczej nie chciał drugiego dziecka) :P
    No ja ucieklam cala ciaze w strachu bylam. Super he bas troche sie tu zbiera :) Ja nie planowalam ale wcale nie jestem smutna :D to meza tak jak ja z lokcia tera twoj dyzur ja mam dzien :p

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega obawy, czy dań sobie rade, jestem niestety wybuchowa osoba, boje się, że mnie to przerosnie, ale z drugiej strony, będę się cieszyć, że Olaf jednak nie będzie taki biedny i pokrzywdzony, jak straszy brat.Mam nadzieje, ze młodszej dwójce będę mogła poświęcić tyle samo czasu, a ze starszakiem chociaż miała czas na rozmowę i przytulenie

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia no na to wygląda. Ale ja to na bank się w styczniu rozpakuję bo moja szyjka tyle nie wytrzyma ;)

Nieukowa ja Ciebie też bardzo dobrze pamiętam, gratulacje! :) U nas to nieplanowana ciąża i ja sobie nie wyobrażam tej dwójki dzieci! Stracha mam i to niemałego! A z naszej małej to taka agentka, jeszcze nie chodzi a i tak wszędzie wlezie, no oczy dookoła głowy ;)

Co do ginów to poprzednią ciążę prowadziłam na nfz ale gin super! Zawsze uśmiechnięty, mimo że nieraz po 24h dyżurze. Zawsze pogadaliśmy o wszystkim i o niczym, a i wszystko co chciałam wytłumaczył. Czasami to mi wręcz w myślach czytał :P Teraz też u niego będę ciążę prowadzić ale już prywatnie bo nfz z przychodnią kontraktu nie podpisał :( No i do endo też przez to prywatnie muszę.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • mayka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też mam pewne obawy. Tym bardziej , że starszy jest bardzo nie posłuchamy :(
    A między młodszymi będzie 1.5 roku różnicy. Już sobie myślałam jak to ja będę ich w wózku wozić :)
    Będzie chwila hardcore, lecz będą potem się bawić razem i będą na pewno się dogadywać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:29

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzcie mi z kolejnym dzieckiem jest lepiej,może nie zawsze łatwiej,ale na pewno lepiej.Wiem co mówię mam trzy córki w odstępie co dwa lata,z każdym rokiem jest zabawniej i ciekawiej ;) pół ro ku temu stwierdziły,że jest ich za mało ;) i już wtedy dzieliły się obowiązkami przy maluchu...zobaczymy jak będzie
    Mąż przypomina mi cały czas moje słowa,które kiedyś mówiłam-po dwójce nie chciałam ani jednego więcej,po trójce mówiłam,że może być kolejna trójka :)

Czarnaa94, derii84, Nieukowa, gosia86 lubią tę wiadomość

Agula82
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to i tak nie chciałam dużej różnicy wieku, a z drugiej strony myślałam że za wcześnie jeszcze. A tak los zdecydował za nas i też dobrze ;) Między moimi braćmi jest rok i 3 miesiące różnicy, moja mama to dopiero miała sajgon z nami, jak tak sobie pomyślę :P Ale tak jak mówisz Mayka, później razem się bawili, zawsze i wszędzie razem i super relacje zawsze mieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:40

Agula82, derii84, Nieukowa, gosia86 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś mówiłam że chcę czwórkę, ale teraz dwoje to dla mnie max! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 21:41

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Ja kiedyś mówiłam że chcę czwórkę, ale teraz dwoje to dla mnie max! :D
    Ja to czułam tak jakbym przekroczył jakąś granicę,po której zmieniły mi się zupełnie poglądy.Poczekaj,a może zobaczysz gdzie jest Twoja granica ;)

Agula82
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mówiłam, że chce trójkę, po drugim stwierdziłam, że już dwójka mi wystarczy. Natomiast mąż od września zeszłego roku zagadywal o trzecie, a ja się głośno śmiałam, Oczywiście do zeszłej środy :-)

Nieukowa, gosia86 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeszcze zapytam- suplementujecie się jakimś zestawem witamin? czy tylko kwas foliowy?

Byłam dzisiaj u endokrynologa i polecił mi MAMA DHA, a ja ostatnio nabyłam vitaminer prenatal i go przyjmuje

Jak to u Was wygląda?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy trzeciej odkryłam piosenkę Natalii Niemen-Jestem mamą,to moja kariera,no i przykleiła się do mnie,fajna ,znacie ją?

Agula82
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Dziewczyny, a jeszcze zapytam- suplementujecie się jakimś zestawem witamin? czy tylko kwas foliowy?

Byłam dzisiaj u endokrynologa i polecił mi MAMA DHA, a ja ostatnio nabyłam vitaminer prenatal i go przyjmuje

Jak to u Was wygląda?
    Teraz biorę femibion 1,po 12 tygodniu femibion 2,w dwójce z tego co pamiętam była tabletka i kapsułka,ale już nie mam pewności

Agula82
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleście dały czadu z pisaniem :) ciężko nadrobić i dogonić :)

xnw4krntb6zbdc82.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    aleście dały czadu z pisaniem :) ciężko nadrobić i dogonić :)
    no co Ty,piszemy między nudnościami,a spaniem i bólem głowy ;) no i oczywiście są jeszcze te uczciwsze z nas co pracują i tego czasu mają zupełnie niewiele

Agula82
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mi się poglądy drastycznie zmieniły, bo wcześniej chciałam mieć dużą różnicę wieku. Ale teraz wiele czynników się złożyło...
    -raz że praca mnie wkurza i bym zmieniła, ale przecież zaraz po zmianie roboty nie zajdę w ciążę więc wolę iść za ciosem.
    -Dwa, że długo się o Radka staraliśmy, więc nie wiedzieliśmy czy i kiedy w ogóle uda się z drugim- szkoda czasu reprodukcyjnego...
    -Trzy, że głupio mi będzie znowu rzucić "karierę" (specjalizacja medyczna) i po raz kolejny włazić w pieluchy itd.
    -No i jeszcze to, że mamy już leciwych rodziców i jeśli mają coś pomóć przy bąblach, to tylko teraz gdy są sprawni i chętni. A my jesteśmy aktywni i nie chcemy zupełnie rezygnować z siebie, więc jeżeli można, to podrzucamy im małego i jedziemy na wycieczkę albo do knajpy itd :)
    -ekonomia: żal mi sprzedawać ciuszki, meble, fotelik itp itd i potem na nowo kupować...
    -no i cierpię na bóle pleców, z wiekiem będzie gorzej więc lepiej teraz podzwigać, niż potem mieć problemy i kontuzje
    ...
    No i co tu dużo mówić: macierzyństwo mi się spodobało :P

A że będzie ciężko... pewnie tak, ale za to jak pisałyście, na pewno przyjemnie i odjechanie :D

Brunetka, Agula82 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ