Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
barley wrote:Cześć
Dorosłam do myśli wpisania się do was. Belly wyliczyło mi termin 12 luty. Wizyta u ginekolog dopiero 13 czerwca (7 tydzień), a więc potwierdzoną datę dopiero otrzymam.
Puki co jestem pełna nadziei i euforii. Oby wszystko było w porządku.
Ja w przyszłym tyg będę mieć 7tydz, a BBF wylivzylo mi datę na 29 stycznia przy 30dniowych cyklach?
Chyba ze liczysz, że zaczniesz 7 tydz? -
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie, generalnie opóźnienie 1,5 h było. Babka zalatana i niezbyt uprzejma... generalnie: Zarodek ma 1,5 mm , bije mu serduszko, umiejscowiony prawidłowo, na ten dzień wszystko odpowiednie, mam przyjść za 2 tyg gdy już będzie małym człowiekiem.
Teraz mnie tam pobolewa i czuję dyskomfort po tym usg, też tak miałyście może?
Poczułam się osrana,myslalam że ze względu na to poronienie jakoś miło podejdzie do sprawy... zdjęcia nie dostałam. Jednak prywatnie chyba lepiej niż na nfz. Nawet nie wiem który tydzień wg usg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 19:12
Paulette, cinnamon cookie, Ediii, asiaaaaaa, Fryzia33, Mojeszczescie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jestemhela wrote:Jestem po wizycie, generalnie opóźnienie 1,5 h było. Babka zalatana i niezbyt uprzejma... generalnie: Zarodek ma 1,5 mm , bije mu serduszko, umiejscowiony prawidłowo, na ten dzień wszystko odpowiednie, mam przyjść za 2 tyg gdy już będzie małym człowiekiem.
Teraz mnie tam pobolewa i czuję dyskomfort po tym usg, też tak miałyście może?
Poczułam się osrana,myslalam że ze względu na to poronienie jakoś miło podejdzie do sprawy... zdjęcia nie dostałam. Jednak prywatnie chyba lepiej niż na nfz. Nawet nie wiem który tydzień wg usg...
Super, że jest wszystko ok
Szkoda tylko, że lekarze nie potrafią wykazać empatii
Rozumiem, że dla nich jesteśmy kolejną pacjentką, ale mogliby chwile pomyśleć, że to jedna z piękniejszych chwil naszego życia...
Nic to Hela, nie przejmuj się- ciesz się swoim maleństwem, a jeśli masz możliwość to za 2 tygodnie zapisz się do innego lekarza:)
Założyli Ci już kartę ciąży?
derii84 lubi tę wiadomość
-
No ja następna wizytę mam dopiero 23.06 jak sobie pomyślę że tak długo mam czekać to mnie strzela. Ją nawet jeszcze serduszka nie widzialam, więc mnie aż skręca czy wszystko ok i czy serduszko już bije.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 19:40
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
U mnie dzisiaj 5tydz i 4 dni wg belly ale pomerdalo mi się z okresem bo źle wyliczylam więc +3 dni czyli 6 tydz.
AAA najlepsze ona nie powiedziała, że jest serduszko tylko że za wcześnie przyszłam i trudno jej więcej powiedzieć, na co ja: czy tam bije serduszko ? A ona: "no taaa ale za wcześnie być mierzyć, raczej prawidlowo'' -
Witam wszystkie mamusie!
Belly wyliczylo mi termin na 31 stycznia ale według innych kalkulatorów wychodzi początek lutego:D w środę mam gina moze juz mi poda orientacyjna datę :p tak czy siak postanowiłam tu zajrzećWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 19:56
derii84, Paulette lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Brunetka wrote:Super, że jest wszystko ok
Szkoda tylko, że lekarze nie potrafią wykazać empatii
Rozumiem, że dla nich jesteśmy kolejną pacjentką, ale mogliby chwile pomyśleć, że to jedna z piękniejszych chwil naszego życia...
Nic to Hela, nie przejmuj się- ciesz się swoim maleństwem, a jeśli masz możliwość to za 2 tygodnie zapisz się do innego lekarza:)
Założyli Ci już kartę ciąży?
Nie założyła nic... chociaż miałam wszystkie badania itp. -
jestemhela wrote:U mnie dzisiaj 5tydz i 4 dni wg belly ale pomerdalo mi się z okresem bo źle wyliczylam więc +3 dni czyli 6 tydz.
AAA najlepsze ona nie powiedziała, że jest serduszko tylko że za wcześnie przyszłam i trudno jej więcej powiedzieć, na co ja: czy tam bije serduszko ? A ona: "no taaa ale za wcześnie być mierzyć, raczej prawidlowo'' -
No tak dobry lekarz to połowa sukcesu,mój omawiał ze mną wszystko,począwszy od serduszka a skończywszy na zmianie samochodu
często te nasze wizyty zaczynały się od tego,że pierwsze 10 minut rozmowy było między nim a mężem
a i jeszcze mieliśmy jeden rytuał-najpierw mierzył mi ciśnienie a potem wchodziłam na wagę,jak raz zrobiłam inaczej to ciśnienie było zbyt wysokiejestemhela, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
Agula82 -
Zmieniam lekarza to nie ulega wątpliwości, tylko teraz zastanawiam się czy czekać te dwa tygodnie? Poprzednia ciąża przestała się rozwijać ok. 7 tyg., Gdy poszłam po 8 - było już po wszystkim. Czy będzie przesadą jeśli pójdę za tydzień?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 20:57
Agula82 lubi tę wiadomość