Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agula82 wrote:no co Ty,piszemy między nudnościami,a spaniem i bólem głowy no i oczywiście są jeszcze te uczciwsze z nas co pracują i tego czasu mają zupełnie niewiele
Ja Wam powiem, że nie wiem ile jeszcze dam radę być "uczciwa"
Zmęczenie, nudności i na dodatek dopadł mnie jeszcze katarzysko
A w pracy co chwila koncert życzeń- jedni skręcają klimę na 18 stopni to za godzinę ktoś przestawia na 23 (a już podejrzewałam, że to uderzenia gorąca;)) -
Brunetka to zależy od osoby, tego jak przechodzi ciążę i od samozaparcia. Ja straszliwe katusze przechodziłam między 8 a 11 tc poprzednio, jeździłam do pracy autem i zdarzyly mi się ze 2x womity na parkingu pod pracą ;/ W robocie siedziałąm i kumplowi prawie bekałąm w twarz bo mialam takiego zmuła że ciągle mi się odbijało i nie mogłam patrzeć w komputer, na którym pracuję... Ale rpzeżyłąm to, potem było super aż do 30tc, kiedy postanowiłąm iść na zwolnienie bo zaczęło mi być znowu niedobrze przez zgagę i skurcze przepowiadające...
I tak sobie myślę,że mimo wszystko czas mi szybciej mijałw robocie, niż miałąbym się w sufit patrzeć i myśleć, jak to mi źle i że zaraz zwymiotuję. Przynajmniej coś się działo i na głowę nie dostawałamBrunetka lubi tę wiadomość
-
U nas też na początku miało być jedno dziecko, na drugie zdecydowaliśmy się po 9 latach bo bardzo szkoda mi było syna, wszystkie dzieci dookoła miały rodzeństwo a on sam. A teraz też bardzo spodobało mi się macierzyństwo, zresztą córka tak szybko nam urosła że nie nacieszylismy się takim maluskim szkrabem, zresztą nie miałabym jej też z kim zostawić żeby wrócić do pracy i dlatego też zdecydowaliśmy się iść za ciosem i jak na razie się udało.
Nieukowa, Agula82, derii84 lubią tę wiadomość
-
Hej. Nie mogę spać. Mu dopiero po 5 latach się zdecydowaliśmy.chyba doroslismy do drugiego. Córka była planowana i to jest planowane. Ale więcej dzieci nie planuje. Jestem mało cierpliwa . Córka od roku marzy o rodzeństwie... bardzo ładnie opiekuje się kuzynem... nie odstępuje na krok. Zresztą rodzeństwo jest bardzo ważne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 23:09
Fryzia33, Nieukowa, Agula82, derii84 lubią tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Witam w kolejnym dniu wczoraj spalabym cały dzień a dzis juz od 4 nie mogę spać coś mi się zdaję że będzie ciężko jako ciężarna.
Kochane czy któraś choruje na hashimoto i zazywa euthyrox ?
Ja właśnie zazywam i nie wiem co dalej do.endrokrynologa mam dopiero na 14czerwca strasZnie sie boje bo wiem ze hormony mogą mi skakać -
Malwa30 wrote:Witam z rana i mi się ciężko śpi-dziwna bezsenność mnie ogarnia lecę wyszykować chłopaczków do szkoły i na betkę do ośrodka zdrowia miłego dnia
Malwa to razem dzis będziemy wyczekiwac wyników betkiMalwa30, derii84 lubią tę wiadomość
-
Hej
Nie wiem co się stało że nie dodaje moich postów?
Jestemhela ogromne gratulacje że wypatrzyłaś swoją drogą co to za lekarz że pacjentka sama musi sie wgapiać w monitor żeby zobaczyć serduszko. Szukaj innego lekarza.
Ja wczoraj mialam nie planowane usg , nadal sam.pecherzyk i ciałko żółte. Potwierdza to późniejszą owulację. Gin twierdzi że nie wygląda to na puste jajo płodowe i niedługo będzie zarodek. Do żadnego gina juz nie idę aż do 17.06
Co do drogiego/kolejnego dziecka to mu sie zdecydowaliśmy bo nie chcieliśmy żeby Pola była jedynaczką. A tak szybko bo po pierwsze nie mamy co z nią teraz zrobić żebym mogła wrócić do pracy, po drugie pracy swojej nie lubię, po trzecie wolę żeby była mniejsza różnica wieku mniedzy dziećmi
Kciuki za dzisiaj wizytującekasiaiic, jestemhela, derii84 lubią tę wiadomość
-
Hehe, duzo nas tutaj mamuski! I mamy mamuski z bogatym doswiadczeniem, suoer!
U mnie roznica bedzie 13 miesiecy... Sajgon, ale cieszymy sie bardzo. Chcielismy szybko bo ja tez nie chcialam wracac do pracy i za rok znowu miec przerwe, polece jednym ciagiem i wroce na serio do pracy. Dla mnie dwojka to koniec, a moj maz zawsze gada o trójce. Jak wy sobie radzicie? Podziwiam!
Zapisuje sie na wizyte na przyszly tydzien, zobaczymy co to bedzie.
derii84, Agula82 lubią tę wiadomość
-
Hej witam się już z pracy. Powtórzyłam rano test - mało nie zeszłam na zawał.. wczoraj II kreska pojawiła się od razu.. dzisiaj miałam inny test II pojawiła się po ok 4 minutach... i nadal jest blada... ale to 12 dpo... więc pewnie jeszcze mało się wydziela ... może pójdę jednak na betę zobacze.
Czy któraś z Was jest z lubelskiego?? Lublin??kasiaiic, derii84 lubią tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Agatka_46 wrote:Hej witam się już z pracy. Powtórzyłam rano test - mało nie zeszłam na zawał.. wczoraj II kreska pojawiła się od razu.. dzisiaj miałam inny test II pojawiła się po ok 4 minutach... i nadal jest blada... ale to 12 dpo... więc pewnie jeszcze mało się wydziela ... może pójdę jednak na betę zobacze.
Czy któraś z Was jest z lubelskiego?? Lublin??
Trzymajcie kciuki za dzisiejsza wizyte.jestemhela lubi tę wiadomość
Klara 28.12.2014
Matylda 02.02.2017 -
KlaudyŚ wrote:Witam w kolejnym dniu wczoraj spalabym cały dzień a dzis juz od 4 nie mogę spać coś mi się zdaję że będzie ciężko jako ciężarna.
Kochane czy któraś choruje na hashimoto i zazywa euthyrox ?
Ja właśnie zazywam i nie wiem co dalej do.endrokrynologa mam dopiero na 14czerwca strasZnie sie boje bo wiem ze hormony mogą mi skakać
Ja nie mam Hashimoto, ale niedoczynność tarczycy (tylko w ciąży). Właśnie powinnam brać euthyrox 3 miesiące przed ciążą, a zaczęłam dopiero jak o ciąży się dowiedziałam. Pierwsze co to właśnie na drugi dzień od razu poszłam TSH zbadać, wyszło 2,9 więc tragedii nie ma ale mogłoby być lepiej. Dzisiaj idę do endokrynologa.
Jak się martwisz to zrób sobie TSH, do endo i tak powinnaś pójść z wynikami. -
Ediii wrote:Kciuki!
Agatka46 to może zalezec od czulosci testu. Ten co wykryl szybciej może wykrywal juz od 10 a ten drugi od 25, albo robilas o innej porze nie z porannych siuskow.
Szukałam na teście czułości - nie znalazłam... wczoraj robiłam dopiero z drugiego moczu a dzisiaj z pierwszego porannego.MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Witajcie dziewczyny w kolejnym dniu. Dziś po pracy mam gina. Strasznie się stresuję. Bardzo bym chciała zobaczyć serducho ale wiem, że to jeszcze za wcześnie. Jeśli chodzi o choroby tarczycy to ja choruje na Gravesa-Basedowa ale obecnie jestem cały czas na sterydach więc tarczyca funkcjonuje prawidłowo i nie biorę leków tarczycowych.Obecne TSH 1,5.
derii84 lubi tę wiadomość
-
Agatka_46 wrote:Szukałam na teście czułości - nie znalazłam... wczoraj robiłam dopiero z drugiego moczu a dzisiaj z pierwszego porannego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 09:31
-
Czarnaa94 wrote:Ja nie mam Hashimoto, ale niedoczynność tarczycy (tylko w ciąży). Właśnie powinnam brać euthyrox 3 miesiące przed ciążą, a zaczęłam dopiero jak o ciąży się dowiedziałam. Pierwsze co to właśnie na drugi dzień od razu poszłam TSH zbadać, wyszło 2,9 więc tragedii nie ma ale mogłoby być lepiej. Dzisiaj idę do endokrynologa.
Jak się martwisz to zrób sobie TSH, do endo i tak powinnaś pójść z wynikami.
Tsh zrobione teraz czekam na wyniki tsh i betki