X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula82 wrote:
    no co Ty,piszemy między nudnościami,a spaniem i bólem głowy ;) no i oczywiście są jeszcze te uczciwsze z nas co pracują i tego czasu mają zupełnie niewiele

Ja Wam powiem, że nie wiem ile jeszcze dam radę być "uczciwa":(
    Zmęczenie, nudności i na dodatek dopadł mnie jeszcze katarzysko :(
    A w pracy co chwila koncert życzeń- jedni skręcają klimę na 18 stopni to za godzinę ktoś przestawia na 23 (a już podejrzewałam, że to uderzenia gorąca;))

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka to zależy od osoby, tego jak przechodzi ciążę i od samozaparcia. Ja straszliwe katusze przechodziłam między 8 a 11 tc poprzednio, jeździłam do pracy autem i zdarzyly mi się ze 2x womity na parkingu pod pracą ;/ W robocie siedziałąm i kumplowi prawie bekałąm w twarz bo mialam takiego zmuła że ciągle mi się odbijało i nie mogłam patrzeć w komputer, na którym pracuję... Ale rpzeżyłąm to, potem było super aż do 30tc, kiedy postanowiłąm iść na zwolnienie bo zaczęło mi być znowu niedobrze przez zgagę i skurcze przepowiadające...
    I tak sobie myślę,że mimo wszystko czas mi szybciej mijałw robocie, niż miałąbym się w sufit patrzeć i myśleć, jak to mi źle i że zaraz zwymiotuję. Przynajmniej coś się działo i na głowę nie dostawałam :P

Brunetka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie mnie bierze ,dobranoc,do jutra

Agula82
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na początku miało być jedno dziecko, na drugie zdecydowaliśmy się po 9 latach bo bardzo szkoda mi było syna, wszystkie dzieci dookoła miały rodzeństwo a on sam. A teraz też bardzo spodobało mi się macierzyństwo, zresztą córka tak szybko nam urosła że nie nacieszylismy się takim maluskim szkrabem, zresztą nie miałabym jej też z kim zostawić żeby wrócić do pracy i dlatego też zdecydowaliśmy się iść za ciosem i jak na razie się udało.

Nieukowa, Agula82, derii84 lubią tę wiadomość

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie mogę spać. Mu dopiero po 5 latach się zdecydowaliśmy.chyba doroslismy do drugiego. Córka była planowana i to jest planowane. Ale więcej dzieci nie planuje. Jestem mało cierpliwa :). Córka od roku marzy o rodzeństwie... bardzo ładnie opiekuje się kuzynem... nie odstępuje na krok. Zresztą rodzeństwo jest bardzo ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 23:09

Fryzia33, Nieukowa, Agula82, derii84 lubią tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejnym dniu wczoraj spalabym cały dzień a dzis juz od 4 nie mogę spać coś mi się zdaję że będzie ciężko jako ciężarna.
    Kochane czy któraś choruje na hashimoto i zazywa euthyrox ?
    Ja właśnie zazywam i nie wiem co dalej do.endrokrynologa mam dopiero na 14czerwca strasZnie sie boje bo wiem ze hormony mogą mi skakać:(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) i mi się ciężko śpi-dziwna bezsenność mnie ogarnia :P lecę wyszykować chłopaczków do szkoły i na betkę do ośrodka zdrowia :) miłego dnia :)

xnw4krntb6zbdc82.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa30 wrote:
    Witam z rana :) i mi się ciężko śpi-dziwna bezsenność mnie ogarnia :P lecę wyszykować chłopaczków do szkoły i na betkę do ośrodka zdrowia :) miłego dnia :)

Malwa to razem dzis będziemy wyczekiwac wyników betki

Malwa30, derii84 lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny gratulacje i nudnych ciąż :)

Bylabym wam bardzo wdzięczna za głosy na mojego synka :) brakuje nam tylko 50 by wejść do wygrywajacej 15 :)

http://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/49822/sort:ContestsFile.rating

74diqps6a69lyc94.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Nie wiem co się stało że nie dodaje moich postów?

Jestemhela ogromne gratulacje że wypatrzyłaś <3 swoją drogą co to za lekarz że pacjentka sama musi sie wgapiać w monitor żeby zobaczyć serduszko. Szukaj innego lekarza.

Ja wczoraj mialam nie planowane usg , nadal sam.pecherzyk i ciałko żółte. Potwierdza to późniejszą owulację. Gin twierdzi że nie wygląda to na puste jajo płodowe i niedługo będzie zarodek. Do żadnego gina juz nie idę aż do 17.06

Co do drogiego/kolejnego dziecka to mu sie zdecydowaliśmy bo nie chcieliśmy żeby Pola była jedynaczką. A tak szybko bo po pierwsze nie mamy co z nią teraz zrobić żebym mogła wrócić do pracy, po drugie pracy swojej nie lubię, po trzecie wolę żeby była mniejsza różnica wieku mniedzy dziećmi

Kciuki za dzisiaj wizytujące

kasiaiic, jestemhela, derii84 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, duzo nas tutaj mamuski! I mamy mamuski z bogatym doswiadczeniem, suoer!
    U mnie roznica bedzie 13 miesiecy... Sajgon, ale cieszymy sie bardzo. Chcielismy szybko bo ja tez nie chcialam wracac do pracy i za rok znowu miec przerwe, polece jednym ciagiem i wroce na serio do pracy. Dla mnie dwojka to koniec, a moj maz zawsze gada o trójce. Jak wy sobie radzicie? Podziwiam!

Zapisuje sie na wizyte na przyszly tydzien, zobaczymy co to bedzie.

derii84, Agula82 lubią tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się już z pracy. Powtórzyłam rano test - mało nie zeszłam na zawał.. wczoraj II kreska pojawiła się od razu.. dzisiaj miałam inny test II pojawiła się po ok 4 minutach... i nadal jest blada... ale to 12 dpo... więc pewnie jeszcze mało się wydziela ... może pójdę jednak na betę zobacze.

Czy któraś z Was jest z lubelskiego?? Lublin??

kasiaiic, derii84 lubią tę wiadomość

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Hej witam się już z pracy. Powtórzyłam rano test - mało nie zeszłam na zawał.. wczoraj II kreska pojawiła się od razu.. dzisiaj miałam inny test II pojawiła się po ok 4 minutach... i nadal jest blada... ale to 12 dpo... więc pewnie jeszcze mało się wydziela ... może pójdę jednak na betę zobacze.

Czy któraś z Was jest z lubelskiego?? Lublin??
    Ja jestem z lubelskiego ale w Lublinie tylko studiowalam na umcs, bo tak to mam ok 100km.
    Trzymajcie kciuki za dzisiejsza wizyte.

jestemhela lubi tę wiadomość

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za bety i wizyty :)

kasiaiic, jestemhela, derii84 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki!
    Agatka46 to może zalezec od czulosci testu. Ten co wykryl szybciej może wykrywal juz od 10 a ten drugi od 25, albo robilas o innej porze nie z porannych siuskow.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Witam w kolejnym dniu wczoraj spalabym cały dzień a dzis juz od 4 nie mogę spać coś mi się zdaję że będzie ciężko jako ciężarna.
    Kochane czy któraś choruje na hashimoto i zazywa euthyrox ?
    Ja właśnie zazywam i nie wiem co dalej do.endrokrynologa mam dopiero na 14czerwca strasZnie sie boje bo wiem ze hormony mogą mi skakać:(

Ja nie mam Hashimoto, ale niedoczynność tarczycy (tylko w ciąży). Właśnie powinnam brać euthyrox 3 miesiące przed ciążą, a zaczęłam dopiero jak o ciąży się dowiedziałam. Pierwsze co to właśnie na drugi dzień od razu poszłam TSH zbadać, wyszło 2,9 więc tragedii nie ma ale mogłoby być lepiej. Dzisiaj idę do endokrynologa.
    Jak się martwisz to zrób sobie TSH, do endo i tak powinnaś pójść z wynikami.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii wrote:
    Kciuki!
    Agatka46 to może zalezec od czulosci testu. Ten co wykryl szybciej może wykrywal juz od 10 a ten drugi od 25, albo robilas o innej porze nie z porannych siuskow.

Szukałam na teście czułości - nie znalazłam... wczoraj robiłam dopiero z drugiego moczu a dzisiaj z pierwszego porannego.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agga87 Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w kolejnym dniu. Dziś po pracy mam gina. Strasznie się stresuję. Bardzo bym chciała zobaczyć serducho ale wiem, że to jeszcze za wcześnie. Jeśli chodzi o choroby tarczycy to ja choruje na Gravesa-Basedowa ale obecnie jestem cały czas na sterydach więc tarczyca funkcjonuje prawidłowo i nie biorę leków tarczycowych.Obecne TSH 1,5.

derii84 lubi tę wiadomość

• Agga87 Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Szukałam na teście czułości - nie znalazłam... wczoraj robiłam dopiero z drugiego moczu a dzisiaj z pierwszego porannego.
    Jeśli nie znalazłaś informacji o czułości to zapewne jest to 25. U mnie 12dpo to wychodził cień cienia na teście o czułości 10. 2 dni później beta wynosiła 100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 09:31

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Ja nie mam Hashimoto, ale niedoczynność tarczycy (tylko w ciąży). Właśnie powinnam brać euthyrox 3 miesiące przed ciążą, a zaczęłam dopiero jak o ciąży się dowiedziałam. Pierwsze co to właśnie na drugi dzień od razu poszłam TSH zbadać, wyszło 2,9 więc tragedii nie ma ale mogłoby być lepiej. Dzisiaj idę do endokrynologa.
    Jak się martwisz to zrób sobie TSH, do endo i tak powinnaś pójść z wynikami.

Tsh zrobione teraz czekam na wyniki tsh i betki :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ