Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, może z Waszą pomocą rozwikłać zagadkę moich niekonsekwentnych testów:
Ostatni okres 7.05 przy 27dniowych cyklach, w dniu spodziewanej miesiączki tj. 03.06, zrobiłam test Facelle paskowy - słaby pozytyw, oczy z orbit, zawał i te sprawy no i potem: 05.06 dwa testy innych firm, niby droższe, niby lepsze, ujemne, 06.06 test z moczu ujemny, żadnego cienia kreski, no i 06.06 beta z krwi 12,01. Wg norm - 3 tc. ALE.... oczywiście zamartwiam się:
Czy to nie jakaś mega niska wartość? Jesli 12 we krwi, to chyba w moczu nie ma szans byc 25, tak zeby wykryło większość testów? Ale skoro tak, to jakim cudem facelle wykryło bete 3 dni wczesniej, a wiec przy jeszcze niższym stężeniu? Czy to znaczy ze beta spada??
Pomóżcie, bo świruję -
manul wrote:Hej Dziewczyny, może z Waszą pomocą rozwikłać zagadkę moich niekonsekwentnych testów:
Ostatni okres 7.05 przy 27dniowych cyklach, w dniu spodziewanej miesiączki tj. 03.06, zrobiłam test Facelle paskowy - słaby pozytyw, oczy z orbit, zawał i te sprawy no i potem: 05.06 dwa testy innych firm, niby droższe, niby lepsze, ujemne, 06.06 test z moczu ujemny, żadnego cienia kreski, no i 06.06 beta z krwi 12,01. Wg norm - 3 tc. ALE.... oczywiście zamartwiam się:
Czy to nie jakaś mega niska wartość? Jesli 12 we krwi, to chyba w moczu nie ma szans byc 25, tak zeby wykryło większość testów? Ale skoro tak, to jakim cudem facelle wykryło bete 3 dni wczesniej, a wiec przy jeszcze niższym stężeniu? Czy to znaczy ze beta spada??
Pomóżcie, bo świruję
Jutro lub pojutrze powtórz betę i będziesz miała jasność. Niestety na tym etapie nikt Ci nic konkretnego nie powie. Powodzenia -
Jej dziewczyny pierwsza ciąża zero mdłości - dzisiaj tak mnie mdli że zaraz rzygać będę... cholera a pracy jestem nie chce do 3 msc nic mówić. Ledwo siedzę. Zajdałam zapiekankę i maluszek jej nie chce....MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
manul wrote:Hej Dziewczyny, może z Waszą pomocą rozwikłać zagadkę moich niekonsekwentnych testów:
Pomóżcie, bo świruję
Powtórz za dwa dni bete i będziesz spokojnaMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
nick nieaktualnyHej nadrobilam Was jutro do gina. Mdlosci jakos nie mam wymiotowac tez jeszcze nie wymiotowalam. W pjerwszej ciazy mialam tylko mdlosci. Zobaczymy kiedy to w ogole sie zacznie, bo na chwile obecna zeby nie przechwalic, ale czuje sie swietnie brak objawow to tez objaw. Nie plamie ni nic wiec sie nie martwie. Trzymam kciuki za dzisiejsze bety i wizyty
Ediii lubi tę wiadomość
-
Paulette wrote:Hej nadrobilam Was jutro do gina. Mdlosci jakos nie mam wymiotowac tez jeszcze nie wymiotowalam. W pjerwszej ciazy mialam tylko mdlosci. Zobaczymy kiedy to w ogole sie zacznie, bo na chwile obecna zeby nie przechwalic, ale czuje sie swietnie brak objawow to tez objaw. Nie plamie ni nic wiec sie nie martwie. Trzymam kciuki za dzisiejsze bety i wizyty
Super że nie masz objawów. Mi już przeszło.. pije dużo wody gazowanejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 11:32
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Czesc dziewczęta!
Dzis odebrałam wyniki z drugiej bety..
Pierwsza byla w pt i wynosiła 242, druga w pon (wczoraj) dzis odebrałam wyniki i wynosi 832,4... Na kalkulatorze z belly wychodzi ze przyrost dobry jednak pani położna z przychodni stwierdziła ze nie wie czy cos z tego będzie bo w normach się nie mieszcze... Co o tym myślicie?
Jutro wizyta u gin..
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Hej dziewczyny, u nas standardowo noc taka sobie, ja się nie wyspie przez następne 5 lat!
Manul potwierdź betę za dwa dni, jak będzie przyrost to będzie super
Sandrula, nie jestem znawca w tej dziedzinie, ale jest przyrost, może ta ciąża jest jeszcze młoda, ale widoczny przyrost jest, jeżeli Cie to martwi, zrób kolejna betę w czw lub pt.
Ja tez się martwię, ale cóż zrobić, musimy być dobrej myśli, bo pozytywne myśli przyciągają pozytywne rzeczy i sytuacje -
derii84 wrote:Hej dziewczyny, u nas standardowo noc taka sobie, ja się nie wyspie przez następne 5 lat!
Manul potwierdź betę za dwa dni, jak będzie przyrost to będzie super
Sandrula, nie jestem znawca w tej dziedzinie, ale jest przyrost, może ta ciąża jest jeszcze młoda, ale widoczny przyrost jest, jeżeli Cie to martwi, zrób kolejna betę w czw lub pt.
Ja tez się martwię, ale cóż zrobić, musimy być dobrej myśli, bo pozytywne myśli przyciągają pozytywne rzeczy i sytuacje
Cykle nie byly zbyt regularne..a ostatnia @ byla 26 kwietnia..jutro mam wizytę u gin to się wszystkiego dowiem
-
Sandrula to u mnie jest podobnie, strasznie cykle miałam nieregularne, a ostatni okres z 24 na 25 kwietnia. Bety nie robiłam, bo tu nie ma, ale testy szybko pozytywne wyszły.
I prawda jest taka, że nieplanowana jest ta ciąża, mega wielkim zaskoczeniem, teraz jakże pozytywnym!! -
sandrula wrote:Czesc dziewczęta!
Dzis odebrałam wyniki z drugiej bety..
Pierwsza byla w pt i wynosiła 242, druga w pon (wczoraj) dzis odebrałam wyniki i wynosi 832,4... Na kalkulatorze z belly wychodzi ze przyrost dobry jednak pani położna z przychodni stwierdziła ze nie wie czy cos z tego będzie bo w normach się nie mieszcze... Co o tym myślicie?
Jutro wizyta u gin..
Myślę, że powinnaś olać położną i się cieszyć
gratuluję! i daj znać po wizycie!derii84, sandrula, Ediii lubią tę wiadomość
-
To prawda, ja wczesniej planowałam, patrzalam kiedy mam dni płodne itd. Az w końcu dalam sobie spokój. Ostatni cykl, jakos tak wyszlo ze jeden jedyny raz serduszkowalam z mężem nie wiedząc nawet ze to dni płodne i bum..udalo się
-
Witam cieplutko kobietki. Ją już, uwaga po obiedzie:) tak sobie wkecilam, że zrobi dziś kluski serowe z truskawkami, że nie mogłam się doczekać
Dziewczyny któraś pisała, że miała w poprzedniej ciąży cukrzycę ciążowa, czy mógłbyś mi napisać czego należy się wystrzegać i o co w tym chodzi. PozdrawiamOlaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
jestemhela wrote:Myślę, że powinnaś olać położną i się cieszyć
gratuluję! i daj znać po wizycie!
Dzieki!! Teraz się uspokoiłam ale jak wyszłam z przychodni to się po prostu rozryczałam po takich słowach ze chyba do godziny mnie trzymało.. Miejmy nadzieje ze wszystko będzie ok
-
sandrula wrote:Dzieki!! Teraz się uspokoiłam ale jak wyszłam z przychodni to się po prostu rozryczałam po takich słowach ze chyba do godziny mnie trzymało.. Miejmy nadzieje ze wszystko będzie ok
ja wczoraj byłam na wizycie u jakiejś kretynki, która nie mierząc zarodka powiedziała"może mieć 1,5 mm ale to nie ważne bo wszystko za wcześnie", gdybym nie zobaczyła serduszka też by mi nie powiedziała, że bije - dla niektórych ciąża jest od 11-12 tyg.
Wczoraj było mi przykro a dzisiaj jestem pełna pozytywnej energii , nie będę się przejmowała jakąś jakąś babą !
Trzymam kciukaski!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:11