X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • manul Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, może z Waszą pomocą rozwikłać zagadkę moich niekonsekwentnych testów:
    Ostatni okres 7.05 przy 27dniowych cyklach, w dniu spodziewanej miesiączki tj. 03.06, zrobiłam test Facelle paskowy - słaby pozytyw, oczy z orbit, zawał i te sprawy :) no i potem: 05.06 dwa testy innych firm, niby droższe, niby lepsze, ujemne, 06.06 test z moczu ujemny, żadnego cienia kreski, no i 06.06 beta z krwi 12,01. Wg norm - 3 tc. ALE.... oczywiście zamartwiam się:
    Czy to nie jakaś mega niska wartość? Jesli 12 we krwi, to chyba w moczu nie ma szans byc 25, tak zeby wykryło większość testów? Ale skoro tak, to jakim cudem facelle wykryło bete 3 dni wczesniej, a wiec przy jeszcze niższym stężeniu? Czy to znaczy ze beta spada??

Pomóżcie, bo świruję :(

• Agga87 Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manul wrote:
    Hej Dziewczyny, może z Waszą pomocą rozwikłać zagadkę moich niekonsekwentnych testów:
    Ostatni okres 7.05 przy 27dniowych cyklach, w dniu spodziewanej miesiączki tj. 03.06, zrobiłam test Facelle paskowy - słaby pozytyw, oczy z orbit, zawał i te sprawy :) no i potem: 05.06 dwa testy innych firm, niby droższe, niby lepsze, ujemne, 06.06 test z moczu ujemny, żadnego cienia kreski, no i 06.06 beta z krwi 12,01. Wg norm - 3 tc. ALE.... oczywiście zamartwiam się:
    Czy to nie jakaś mega niska wartość? Jesli 12 we krwi, to chyba w moczu nie ma szans byc 25, tak zeby wykryło większość testów? Ale skoro tak, to jakim cudem facelle wykryło bete 3 dni wczesniej, a wiec przy jeszcze niższym stężeniu? Czy to znaczy ze beta spada??

Jutro lub pojutrze powtórz betę i będziesz miała jasność. Niestety na tym etapie nikt Ci nic konkretnego nie powie. Powodzenia

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Aga ma racje tylko beta za 48h pokaze czty rosnie czy spada

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny pierwsza ciąża zero mdłości - dzisiaj tak mnie mdli że zaraz rzygać będę... cholera a pracy jestem nie chce do 3 msc nic mówić. Ledwo siedzę. Zajdałam zapiekankę i maluszek jej nie chce....

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manul wrote:

Powtórz za dwa dni bete i będziesz spokojna

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • manul Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, tak zrobię. Jutro dam znać, czy i na który dzień wpisywać mnie na pierwszą stronę..
    Miłego dnia Waszym tandemom życzę :)

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manul czekamy na informację :*

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nadrobilam Was :) jutro do gina. Mdlosci jakos nie mam wymiotowac tez jeszcze nie wymiotowalam. W pjerwszej ciazy mialam tylko mdlosci. Zobaczymy kiedy to w ogole sie zacznie, bo na chwile obecna zeby nie przechwalic, ale czuje sie swietnie :) brak objawow to tez objaw. Nie plamie ni nic wiec sie nie martwie. Trzymam kciuki za dzisiejsze bety i wizyty <3

Ediii lubi tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Hej :) nadrobilam Was :) jutro do gina. Mdlosci jakos nie mam wymiotowac tez jeszcze nie wymiotowalam. W pjerwszej ciazy mialam tylko mdlosci. Zobaczymy kiedy to w ogole sie zacznie, bo na chwile obecna zeby nie przechwalic, ale czuje sie swietnie :) brak objawow to tez objaw. Nie plamie ni nic wiec sie nie martwie. Trzymam kciuki za dzisiejsze bety i wizyty <3
    Paulette czy ja dobrze kojarzę pisałyśmy/ piszemy na "...zajde w upragnioną 2016 ":)

Super że nie masz objawów. Mi już przeszło.. pije dużo wody gazowanej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 11:32

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczęta!
    Dzis odebrałam wyniki z drugiej bety..
    Pierwsza byla w pt i wynosiła 242, druga w pon (wczoraj) dzis odebrałam wyniki i wynosi 832,4... Na kalkulatorze z belly wychodzi ze przyrost dobry jednak pani położna z przychodni stwierdziła ze nie wie czy cos z tego będzie bo w normach się nie mieszcze... Co o tym myślicie?
    Jutro wizyta u gin..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas standardowo noc taka sobie, ja się nie wyspie przez następne 5 lat!

Manul potwierdź betę za dwa dni, jak będzie przyrost to będzie super

Sandrula, nie jestem znawca w tej dziedzinie, ale jest przyrost, może ta ciąża jest jeszcze młoda, ale widoczny przyrost jest, jeżeli Cie to martwi, zrób kolejna betę w czw lub pt.

Ja tez się martwię, ale cóż zrobić, musimy być dobrej myśli, bo pozytywne myśli przyciągają pozytywne rzeczy i sytuacje

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa,byłam Z Olafkiem godzinę w przedszkolu, jak na razie trzyma się kurczowo mamy, mam nadzieje, ze się pogodzi z tą sytuacją

p19uskjok4jap6fv.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Hej dziewczyny, u nas standardowo noc taka sobie, ja się nie wyspie przez następne 5 lat!

Manul potwierdź betę za dwa dni, jak będzie przyrost to będzie super

Sandrula, nie jestem znawca w tej dziedzinie, ale jest przyrost, może ta ciąża jest jeszcze młoda, ale widoczny przyrost jest, jeżeli Cie to martwi, zrób kolejna betę w czw lub pt.

Ja tez się martwię, ale cóż zrobić, musimy być dobrej myśli, bo pozytywne myśli przyciągają pozytywne rzeczy i sytuacje

Cykle nie byly zbyt regularne..a ostatnia @ byla 26 kwietnia..jutro mam wizytę u gin to się wszystkiego dowiem :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula to u mnie jest podobnie, strasznie cykle miałam nieregularne, a ostatni okres z 24 na 25 kwietnia. Bety nie robiłam, bo tu nie ma, ale testy szybko pozytywne wyszły.

I prawda jest taka, że nieplanowana jest ta ciąża, mega wielkim zaskoczeniem, teraz jakże pozytywnym!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Czesc dziewczęta!
    Dzis odebrałam wyniki z drugiej bety..
    Pierwsza byla w pt i wynosiła 242, druga w pon (wczoraj) dzis odebrałam wyniki i wynosi 832,4... Na kalkulatorze z belly wychodzi ze przyrost dobry jednak pani położna z przychodni stwierdziła ze nie wie czy cos z tego będzie bo w normach się nie mieszcze... Co o tym myślicie?
    Jutro wizyta u gin..

Myślę, że powinnaś olać położną i się cieszyć :)

gratuluję! i daj znać po wizycie! :)

derii84, sandrula, Ediii lubią tę wiadomość

• sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ja wczesniej planowałam, patrzalam kiedy mam dni płodne itd. Az w końcu dalam sobie spokój. Ostatni cykl, jakos tak wyszlo ze jeden jedyny raz serduszkowalam z mężem nie wiedząc nawet ze to dni płodne i bum..udalo się :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• mayka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam cieplutko kobietki. Ją już, uwaga po obiedzie:) tak sobie wkecilam, że zrobi dziś kluski serowe z truskawkami, że nie mogłam się doczekać:)
    Dziewczyny któraś pisała, że miała w poprzedniej ciąży cukrzycę ciążowa, czy mógłbyś mi napisać czego należy się wystrzegać i o co w tym chodzi. Pozdrawiam

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Myślę, że powinnaś olać położną i się cieszyć :)

gratuluję! i daj znać po wizycie! :)

Dzieki!! Teraz się uspokoiłam ale jak wyszłam z przychodni to się po prostu rozryczałam po takich słowach ze chyba do godziny mnie trzymało.. Miejmy nadzieje ze wszystko będzie ok :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula kiedy wizyta :)?

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Dzieki!! Teraz się uspokoiłam ale jak wyszłam z przychodni to się po prostu rozryczałam po takich słowach ze chyba do godziny mnie trzymało.. Miejmy nadzieje ze wszystko będzie ok :)

ja wczoraj byłam na wizycie u jakiejś kretynki, która nie mierząc zarodka powiedziała"może mieć 1,5 mm ale to nie ważne bo wszystko za wcześnie", gdybym nie zobaczyła serduszka też by mi nie powiedziała, że bije - dla niektórych ciąża jest od 11-12 tyg.

Wczoraj było mi przykro a dzisiaj jestem pełna pozytywnej energii <3 , nie będę się przejmowała jakąś jakąś babą !
    Trzymam kciukaski! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:11

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ