X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • manul Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, może z Waszą pomocą rozwikłać zagadkę moich niekonsekwentnych testów:
    Ostatni okres 7.05 przy 27dniowych cyklach, w dniu spodziewanej miesiączki tj. 03.06, zrobiłam test Facelle paskowy - słaby pozytyw, oczy z orbit, zawał i te sprawy :) no i potem: 05.06 dwa testy innych firm, niby droższe, niby lepsze, ujemne, 06.06 test z moczu ujemny, żadnego cienia kreski, no i 06.06 beta z krwi 12,01. Wg norm - 3 tc. ALE.... oczywiście zamartwiam się:
    Czy to nie jakaś mega niska wartość? Jesli 12 we krwi, to chyba w moczu nie ma szans byc 25, tak zeby wykryło większość testów? Ale skoro tak, to jakim cudem facelle wykryło bete 3 dni wczesniej, a wiec przy jeszcze niższym stężeniu? Czy to znaczy ze beta spada??

Pomóżcie, bo świruję :(

• Agga87 Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manul wrote:
    Hej Dziewczyny, może z Waszą pomocą rozwikłać zagadkę moich niekonsekwentnych testów:
    Ostatni okres 7.05 przy 27dniowych cyklach, w dniu spodziewanej miesiączki tj. 03.06, zrobiłam test Facelle paskowy - słaby pozytyw, oczy z orbit, zawał i te sprawy :) no i potem: 05.06 dwa testy innych firm, niby droższe, niby lepsze, ujemne, 06.06 test z moczu ujemny, żadnego cienia kreski, no i 06.06 beta z krwi 12,01. Wg norm - 3 tc. ALE.... oczywiście zamartwiam się:
    Czy to nie jakaś mega niska wartość? Jesli 12 we krwi, to chyba w moczu nie ma szans byc 25, tak zeby wykryło większość testów? Ale skoro tak, to jakim cudem facelle wykryło bete 3 dni wczesniej, a wiec przy jeszcze niższym stężeniu? Czy to znaczy ze beta spada??

Jutro lub pojutrze powtórz betę i będziesz miała jasność. Niestety na tym etapie nikt Ci nic konkretnego nie powie. Powodzenia

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Aga ma racje tylko beta za 48h pokaze czty rosnie czy spada

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny pierwsza ciąża zero mdłości - dzisiaj tak mnie mdli że zaraz rzygać będę... cholera a pracy jestem nie chce do 3 msc nic mówić. Ledwo siedzę. Zajdałam zapiekankę i maluszek jej nie chce....

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manul wrote:

Powtórz za dwa dni bete i będziesz spokojna

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • manul Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, tak zrobię. Jutro dam znać, czy i na który dzień wpisywać mnie na pierwszą stronę..
    Miłego dnia Waszym tandemom życzę :)

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manul czekamy na informację :*

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nadrobilam Was :) jutro do gina. Mdlosci jakos nie mam wymiotowac tez jeszcze nie wymiotowalam. W pjerwszej ciazy mialam tylko mdlosci. Zobaczymy kiedy to w ogole sie zacznie, bo na chwile obecna zeby nie przechwalic, ale czuje sie swietnie :) brak objawow to tez objaw. Nie plamie ni nic wiec sie nie martwie. Trzymam kciuki za dzisiejsze bety i wizyty <3

Ediii lubi tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Hej :) nadrobilam Was :) jutro do gina. Mdlosci jakos nie mam wymiotowac tez jeszcze nie wymiotowalam. W pjerwszej ciazy mialam tylko mdlosci. Zobaczymy kiedy to w ogole sie zacznie, bo na chwile obecna zeby nie przechwalic, ale czuje sie swietnie :) brak objawow to tez objaw. Nie plamie ni nic wiec sie nie martwie. Trzymam kciuki za dzisiejsze bety i wizyty <3
    Paulette czy ja dobrze kojarzę pisałyśmy/ piszemy na "...zajde w upragnioną 2016 ":)

Super że nie masz objawów. Mi już przeszło.. pije dużo wody gazowanej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 11:32

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczęta!
    Dzis odebrałam wyniki z drugiej bety..
    Pierwsza byla w pt i wynosiła 242, druga w pon (wczoraj) dzis odebrałam wyniki i wynosi 832,4... Na kalkulatorze z belly wychodzi ze przyrost dobry jednak pani położna z przychodni stwierdziła ze nie wie czy cos z tego będzie bo w normach się nie mieszcze... Co o tym myślicie?
    Jutro wizyta u gin..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas standardowo noc taka sobie, ja się nie wyspie przez następne 5 lat!

Manul potwierdź betę za dwa dni, jak będzie przyrost to będzie super

Sandrula, nie jestem znawca w tej dziedzinie, ale jest przyrost, może ta ciąża jest jeszcze młoda, ale widoczny przyrost jest, jeżeli Cie to martwi, zrób kolejna betę w czw lub pt.

Ja tez się martwię, ale cóż zrobić, musimy być dobrej myśli, bo pozytywne myśli przyciągają pozytywne rzeczy i sytuacje

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa,byłam Z Olafkiem godzinę w przedszkolu, jak na razie trzyma się kurczowo mamy, mam nadzieje, ze się pogodzi z tą sytuacją

p19uskjok4jap6fv.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Hej dziewczyny, u nas standardowo noc taka sobie, ja się nie wyspie przez następne 5 lat!

Manul potwierdź betę za dwa dni, jak będzie przyrost to będzie super

Sandrula, nie jestem znawca w tej dziedzinie, ale jest przyrost, może ta ciąża jest jeszcze młoda, ale widoczny przyrost jest, jeżeli Cie to martwi, zrób kolejna betę w czw lub pt.

Ja tez się martwię, ale cóż zrobić, musimy być dobrej myśli, bo pozytywne myśli przyciągają pozytywne rzeczy i sytuacje

Cykle nie byly zbyt regularne..a ostatnia @ byla 26 kwietnia..jutro mam wizytę u gin to się wszystkiego dowiem :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula to u mnie jest podobnie, strasznie cykle miałam nieregularne, a ostatni okres z 24 na 25 kwietnia. Bety nie robiłam, bo tu nie ma, ale testy szybko pozytywne wyszły.

I prawda jest taka, że nieplanowana jest ta ciąża, mega wielkim zaskoczeniem, teraz jakże pozytywnym!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Czesc dziewczęta!
    Dzis odebrałam wyniki z drugiej bety..
    Pierwsza byla w pt i wynosiła 242, druga w pon (wczoraj) dzis odebrałam wyniki i wynosi 832,4... Na kalkulatorze z belly wychodzi ze przyrost dobry jednak pani położna z przychodni stwierdziła ze nie wie czy cos z tego będzie bo w normach się nie mieszcze... Co o tym myślicie?
    Jutro wizyta u gin..

Myślę, że powinnaś olać położną i się cieszyć :)

gratuluję! i daj znać po wizycie! :)

derii84, sandrula, Ediii lubią tę wiadomość

• sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ja wczesniej planowałam, patrzalam kiedy mam dni płodne itd. Az w końcu dalam sobie spokój. Ostatni cykl, jakos tak wyszlo ze jeden jedyny raz serduszkowalam z mężem nie wiedząc nawet ze to dni płodne i bum..udalo się :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• mayka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam cieplutko kobietki. Ją już, uwaga po obiedzie:) tak sobie wkecilam, że zrobi dziś kluski serowe z truskawkami, że nie mogłam się doczekać:)
    Dziewczyny któraś pisała, że miała w poprzedniej ciąży cukrzycę ciążowa, czy mógłbyś mi napisać czego należy się wystrzegać i o co w tym chodzi. Pozdrawiam

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Myślę, że powinnaś olać położną i się cieszyć :)

gratuluję! i daj znać po wizycie! :)

Dzieki!! Teraz się uspokoiłam ale jak wyszłam z przychodni to się po prostu rozryczałam po takich słowach ze chyba do godziny mnie trzymało.. Miejmy nadzieje ze wszystko będzie ok :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula kiedy wizyta :)?

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Dzieki!! Teraz się uspokoiłam ale jak wyszłam z przychodni to się po prostu rozryczałam po takich słowach ze chyba do godziny mnie trzymało.. Miejmy nadzieje ze wszystko będzie ok :)

ja wczoraj byłam na wizycie u jakiejś kretynki, która nie mierząc zarodka powiedziała"może mieć 1,5 mm ale to nie ważne bo wszystko za wcześnie", gdybym nie zobaczyła serduszka też by mi nie powiedziała, że bije - dla niektórych ciąża jest od 11-12 tyg.

Wczoraj było mi przykro a dzisiaj jestem pełna pozytywnej energii <3 , nie będę się przejmowała jakąś jakąś babą !
    Trzymam kciukaski! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:11

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ