X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam już jakieś 6kg i to mnie trochę przeraża, wszyscy mówią jaki już mam duży brzuszek. Ale mam ostatnio mega problem z zaparciami i ide co pare dni do wc ;/
    Ruchów nadal nie czuje -czasami cos mi się wydaje ale nie jestem pewna czy to to.

w4sqvfxmck01v371.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przybyło już 5 kg i to w 1,5 miesiąca, trochę się obawiam co będzie dalej. Brzuszek też już mam spory, cycki rosną jak szalone już dwa rozmiary większe są. Na problemy z zaparciami codziennie wypijam activie, zjadam gruszkę, śliwki i ide na spacer, trochę pomaga.
    Ruchy czuję już od 16 tygodnia, teraz są bardzo wyraźne, maluszek kopie i rozpycha się prawie za każdym razem jak usiądę albo się położę :)Za tydzień mam połówkowe, może dowiem się kto tam siedzi.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • maadziius Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciązy schudłam 4,5kg, powoli nadrabiam, narazie mam -2 kg, ale zauważyłam że waga już coraz szbciej idzie w góre :)
    W przyszłym tygodniu będe miała krzywą cukrową, aż się boje :(
    Mam nadzieje, że poznamy już płeć na 100 % :)

zi133e3kfw36xf1w.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie +3kg :D jem to na co mam ochotę :) waga ruszyła dopiero gdzies w 16 tygodniu :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4kg na plusie ale wszyscy mowia ze ja ciagle chuda i ze prawie nie widac ze w ciazy jestem tylko brzuszek maly sterczy wiec sie nie przejmuje na razie waga ;)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    U mnie 4kg na plusie ale wszyscy mowia ze ja ciagle chuda i ze prawie nie widac ze w ciazy jestem tylko brzuszek maly sterczy wiec sie nie przejmuje na razie waga ;)

U mnie jest to samo! Wszyscy mówią że jak na 20 tydzień to ja dalej chuda :D nie wiem czemu jest jakieś takie przekonanie, że jak kobieta jest w ciąży to od razu musi mieć brzuch jak w 9 miesiacu i być gruba :/
    Ja tam sie cieszę swoją wagą, bo jest w sam raz, jedyne co to jak jadę do rodziców to non stop mówią że brzuch mi urósł czego ja w ogóle nie widzę :D chodź nie powiem ze podoba mi sie ten brzuszek i chciałabym miec już większy :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kiepską przemianę i te zaparcia to pewnie dlatego mi się odkłada. Poszło mi w nogi i w pupę więc już musiałam zamówić leginsy ciążowe bo wszystkie spodnie mnie cisną albo się nie mieszczę. Połówkowe mam w czwartek. Mam tez nadzieję że sie już dowiem co tam siedzi bo wszyscy sie pytają a szczególnie bratanki mojego męża (czekają na kuzyna) :)

w4sqvfxmck01v371.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Ja mam kiepską przemianę i te zaparcia to pewnie dlatego mi się odkłada. Poszło mi w nogi i w pupę więc już musiałam zamówić leginsy ciążowe bo wszystkie spodnie mnie cisną albo się nie mieszczę. Połówkowe mam w czwartek. Mam tez nadzieję że sie już dowiem co tam siedzi bo wszyscy sie pytają a szczególnie bratanki mojego męża (czekają na kuzyna) :)

Ja juz od dawna nie wchodzę w dżinsy :/ nie mieszcze sie w biodrach :/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam że tylko ja tak przybieram. Ale u mnie zawsze dodatkowe kg tak się odkładają. Dobrze że są leginsy bo jeansy i inne tego typu spodnie sa teraz mega nie wygodne.

w4sqvfxmck01v371.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie nosze jeansow :)
    Jak juz sie cudem zapne to tak mnie cisna ze nie da sie chodzic :)
    Wiec nosze tylko legginsy, dresy, albo cos z lekkiego materialu :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Sandrula to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam że tylko ja tak przybieram. Ale u mnie zawsze dodatkowe kg tak się odkładają. Dobrze że są leginsy bo jeansy i inne tego typu spodnie sa teraz mega nie wygodne.

No ja niby 3kg na plusie ale juz ostatnio mężu jak mnie złapał za nogę stwierdził, że mam ją, ,mniej koscista" :D akurat z tego sie cieszę bo dlugo bylam za chuda i nie umiałam przytyć :/ a te chude nogi były okropne. Wchodzilam w rozmiar s a ostatnio jak mierzylam legginsy rozmiaru m to doszłam tylko do ud :D za niedlugo w biodrach i pupie będę rozmiaru jak Beyonce albo Kim Kardashian :D

Helmi u mnie to samo, jeansy mnie cisną w brzuchol :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vriola wysłałam wiadomość na pocztę :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam spodnie jeansy ze stretchu typowo ciążowe są mega wygodne - tak samo jak legginsy nic a nic nigdzie nie ciśnie:) a wyglądają super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 18:44

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 1,5kg ale spodnie nie mieszczę się już baaardzo dawno :)
    Dziś idę zobaczyć mojego skarba <3 ostatnia wizyta była miesiąc temu, więc cieszę się że w końcu nastał ten dzień!!!! :)

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nareszcie udało mi się zalogować! Przez dwa tygodnie nie mogłam wejść na swoje konto wrr :-/.
    W sobotę byłam na polowkowym. Dzidzia 340 gram, wiercila się niemiłosiernie ;-). Póki co wszystko wygląda w porządku, następne usg dopiero za dwa miesiące bo nie ma potrzeby wcześniej. Ja przytyłam tylko 1,4kg (z czego dziecko waży prawie 40 dag ;-) ale o spodniach z przed ciąży nie mam już co marzyć :-P

Paulina89, Penduka1, AguŚka89 lubią tę wiadomość

• hamadriada Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne dobre wieści!

Ja jestem jeszcze -0,5kg w stosunku do wagi przed ciążą, ale biorąc pod uwagę to, że w talii weszło mi 10 cm i powiększyły mi się piersi aż ciężko mi w to uwierzyć ;)

A któraś z Was stosuje/stosowała poduszki do spania dla kobiet w ciąży? Tak się zastanawiam czy faktycznie pomagają, bo po nocy tak mnie bolą plecy że szok... Już pomijam fakt, że zaraz po zaśnięciu przekręcam się z powrotem na plecy. Polecacie je czy to zbędny wydatek?

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno... Czy któraś z Was jest jeszcze na Duphastonie?
    Mnie lekarka nakazała nadal brać ze względu na ustawiczne bóle podbrzusza i spinanie się macicy. Ale z kolei inna ginekolog wspominała, że przyswajalność na tym etapie jest niska i powinnam koniecznie przerzucić się na luteinę. Już nie wiem, kto ma rację. Ma ktoś jakąś wiedzę lub doświadczenia w tym temacie?

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada ja co prawda nie duphaston ale luteine biorę i mam brać do 32 tc jeszcze. U mnie wskazaniem był krwiak ale już go nie mam od miesiaca a dalej mam brać progesteron

• Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Duphaston 2x dziennie i pewnie tak zostanie do samego końca ;)
    Planuję kupić taką poduszkę w najbliższym czasie. Koleżance bardzo pomogła dlatego też się na nią zdecyduję :)

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada ja mam poduszkę od ponad miesiąca. U mnie sprawdza się super więc polecam. Byłam u rodziców na weekend i jej zapomniałam to budzilam się z bólem pleców. Ja jestem bardzo zadowolona.

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ