Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przytyłam już jakieś 6kg i to mnie trochę przeraża, wszyscy mówią jaki już mam duży brzuszek. Ale mam ostatnio mega problem z zaparciami i ide co pare dni do wc ;/
Ruchów nadal nie czuje -czasami cos mi się wydaje ale nie jestem pewna czy to to.
-
Mi przybyło już 5 kg i to w 1,5 miesiąca, trochę się obawiam co będzie dalej. Brzuszek też już mam spory, cycki rosną jak szalone już dwa rozmiary większe są. Na problemy z zaparciami codziennie wypijam activie, zjadam gruszkę, śliwki i ide na spacer, trochę pomaga.
Ruchy czuję już od 16 tygodnia, teraz są bardzo wyraźne, maluszek kopie i rozpycha się prawie za każdym razem jak usiądę albo się położę :)Za tydzień mam połówkowe, może dowiem się kto tam siedzi.
-
Helmi wrote:U mnie 4kg na plusie ale wszyscy mowia ze ja ciagle chuda i ze prawie nie widac ze w ciazy jestem tylko brzuszek maly sterczy wiec sie nie przejmuje na razie waga

U mnie jest to samo! Wszyscy mówią że jak na 20 tydzień to ja dalej chuda
nie wiem czemu jest jakieś takie przekonanie, że jak kobieta jest w ciąży to od razu musi mieć brzuch jak w 9 miesiacu i być gruba 
Ja tam sie cieszę swoją wagą, bo jest w sam raz, jedyne co to jak jadę do rodziców to non stop mówią że brzuch mi urósł czego ja w ogóle nie widzę
chodź nie powiem ze podoba mi sie ten brzuszek i chciałabym miec już większy

02.02.2017 - Błażejek
3080 g i 54 cm do kochania 
-
Ja mam kiepską przemianę i te zaparcia to pewnie dlatego mi się odkłada. Poszło mi w nogi i w pupę więc już musiałam zamówić leginsy ciążowe bo wszystkie spodnie mnie cisną albo się nie mieszczę. Połówkowe mam w czwartek. Mam tez nadzieję że sie już dowiem co tam siedzi bo wszyscy sie pytają a szczególnie bratanki mojego męża (czekają na kuzyna)

-
moniqe1985 wrote:Ja mam kiepską przemianę i te zaparcia to pewnie dlatego mi się odkłada. Poszło mi w nogi i w pupę więc już musiałam zamówić leginsy ciążowe bo wszystkie spodnie mnie cisną albo się nie mieszczę. Połówkowe mam w czwartek. Mam tez nadzieję że sie już dowiem co tam siedzi bo wszyscy sie pytają a szczególnie bratanki mojego męża (czekają na kuzyna)

Ja juz od dawna nie wchodzę w dżinsy
nie mieszcze sie w biodrach

02.02.2017 - Błażejek
-
moniqe1985 wrote:Sandrula to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam że tylko ja tak przybieram. Ale u mnie zawsze dodatkowe kg tak się odkładają. Dobrze że są leginsy bo jeansy i inne tego typu spodnie sa teraz mega nie wygodne.
No ja niby 3kg na plusie ale juz ostatnio mężu jak mnie złapał za nogę stwierdził, że mam ją, ,mniej koscista"
akurat z tego sie cieszę bo dlugo bylam za chuda i nie umiałam przytyć
a te chude nogi były okropne. Wchodzilam w rozmiar s a ostatnio jak mierzylam legginsy rozmiaru m to doszłam tylko do ud
za niedlugo w biodrach i pupie będę rozmiaru jak Beyonce albo Kim Kardashian 
Helmi u mnie to samo, jeansy mnie cisną w brzuchol :p
02.02.2017 - Błażejek
-
nick nieaktualnyHej nareszcie udało mi się zalogować! Przez dwa tygodnie nie mogłam wejść na swoje konto wrr
.
W sobotę byłam na polowkowym. Dzidzia 340 gram, wiercila się niemiłosiernie
. Póki co wszystko wygląda w porządku, następne usg dopiero za dwa miesiące bo nie ma potrzeby wcześniej. Ja przytyłam tylko 1,4kg (z czego dziecko waży prawie 40 dag
ale o spodniach z przed ciąży nie mam już co marzyć
Paulina89, Penduka1, AguŚka89 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne dobre wieści!
Ja jestem jeszcze -0,5kg w stosunku do wagi przed ciążą, ale biorąc pod uwagę to, że w talii weszło mi 10 cm i powiększyły mi się piersi aż ciężko mi w to uwierzyć
A któraś z Was stosuje/stosowała poduszki do spania dla kobiet w ciąży? Tak się zastanawiam czy faktycznie pomagają, bo po nocy tak mnie bolą plecy że szok... Już pomijam fakt, że zaraz po zaśnięciu przekręcam się z powrotem na plecy. Polecacie je czy to zbędny wydatek?
2015 Aniołek
2017 Synuś -
I jeszcze jedno... Czy któraś z Was jest jeszcze na Duphastonie?
Mnie lekarka nakazała nadal brać ze względu na ustawiczne bóle podbrzusza i spinanie się macicy. Ale z kolei inna ginekolog wspominała, że przyswajalność na tym etapie jest niska i powinnam koniecznie przerzucić się na luteinę. Już nie wiem, kto ma rację. Ma ktoś jakąś wiedzę lub doświadczenia w tym temacie?
2015 Aniołek
2017 Synuś -
nick nieaktualny