WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam już jakieś 6kg i to mnie trochę przeraża, wszyscy mówią jaki już mam duży brzuszek. Ale mam ostatnio mega problem z zaparciami i ide co pare dni do wc ;/
    Ruchów nadal nie czuje -czasami cos mi się wydaje ale nie jestem pewna czy to to.

w4sqvfxmck01v371.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przybyło już 5 kg i to w 1,5 miesiąca, trochę się obawiam co będzie dalej. Brzuszek też już mam spory, cycki rosną jak szalone już dwa rozmiary większe są. Na problemy z zaparciami codziennie wypijam activie, zjadam gruszkę, śliwki i ide na spacer, trochę pomaga.
    Ruchy czuję już od 16 tygodnia, teraz są bardzo wyraźne, maluszek kopie i rozpycha się prawie za każdym razem jak usiądę albo się położę :)Za tydzień mam połówkowe, może dowiem się kto tam siedzi.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • maadziius Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciązy schudłam 4,5kg, powoli nadrabiam, narazie mam -2 kg, ale zauważyłam że waga już coraz szbciej idzie w góre :)
    W przyszłym tygodniu będe miała krzywą cukrową, aż się boje :(
    Mam nadzieje, że poznamy już płeć na 100 % :)

zi133e3kfw36xf1w.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie +3kg :D jem to na co mam ochotę :) waga ruszyła dopiero gdzies w 16 tygodniu :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4kg na plusie ale wszyscy mowia ze ja ciagle chuda i ze prawie nie widac ze w ciazy jestem tylko brzuszek maly sterczy wiec sie nie przejmuje na razie waga ;)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    U mnie 4kg na plusie ale wszyscy mowia ze ja ciagle chuda i ze prawie nie widac ze w ciazy jestem tylko brzuszek maly sterczy wiec sie nie przejmuje na razie waga ;)

U mnie jest to samo! Wszyscy mówią że jak na 20 tydzień to ja dalej chuda :D nie wiem czemu jest jakieś takie przekonanie, że jak kobieta jest w ciąży to od razu musi mieć brzuch jak w 9 miesiacu i być gruba :/
    Ja tam sie cieszę swoją wagą, bo jest w sam raz, jedyne co to jak jadę do rodziców to non stop mówią że brzuch mi urósł czego ja w ogóle nie widzę :D chodź nie powiem ze podoba mi sie ten brzuszek i chciałabym miec już większy :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kiepską przemianę i te zaparcia to pewnie dlatego mi się odkłada. Poszło mi w nogi i w pupę więc już musiałam zamówić leginsy ciążowe bo wszystkie spodnie mnie cisną albo się nie mieszczę. Połówkowe mam w czwartek. Mam tez nadzieję że sie już dowiem co tam siedzi bo wszyscy sie pytają a szczególnie bratanki mojego męża (czekają na kuzyna) :)

w4sqvfxmck01v371.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Ja mam kiepską przemianę i te zaparcia to pewnie dlatego mi się odkłada. Poszło mi w nogi i w pupę więc już musiałam zamówić leginsy ciążowe bo wszystkie spodnie mnie cisną albo się nie mieszczę. Połówkowe mam w czwartek. Mam tez nadzieję że sie już dowiem co tam siedzi bo wszyscy sie pytają a szczególnie bratanki mojego męża (czekają na kuzyna) :)

Ja juz od dawna nie wchodzę w dżinsy :/ nie mieszcze sie w biodrach :/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam że tylko ja tak przybieram. Ale u mnie zawsze dodatkowe kg tak się odkładają. Dobrze że są leginsy bo jeansy i inne tego typu spodnie sa teraz mega nie wygodne.

w4sqvfxmck01v371.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie nosze jeansow :)
    Jak juz sie cudem zapne to tak mnie cisna ze nie da sie chodzic :)
    Wiec nosze tylko legginsy, dresy, albo cos z lekkiego materialu :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Sandrula to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam że tylko ja tak przybieram. Ale u mnie zawsze dodatkowe kg tak się odkładają. Dobrze że są leginsy bo jeansy i inne tego typu spodnie sa teraz mega nie wygodne.

No ja niby 3kg na plusie ale juz ostatnio mężu jak mnie złapał za nogę stwierdził, że mam ją, ,mniej koscista" :D akurat z tego sie cieszę bo dlugo bylam za chuda i nie umiałam przytyć :/ a te chude nogi były okropne. Wchodzilam w rozmiar s a ostatnio jak mierzylam legginsy rozmiaru m to doszłam tylko do ud :D za niedlugo w biodrach i pupie będę rozmiaru jak Beyonce albo Kim Kardashian :D

Helmi u mnie to samo, jeansy mnie cisną w brzuchol :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vriola wysłałam wiadomość na pocztę :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam spodnie jeansy ze stretchu typowo ciążowe są mega wygodne - tak samo jak legginsy nic a nic nigdzie nie ciśnie:) a wyglądają super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 18:44

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 1,5kg ale spodnie nie mieszczę się już baaardzo dawno :)
    Dziś idę zobaczyć mojego skarba <3 ostatnia wizyta była miesiąc temu, więc cieszę się że w końcu nastał ten dzień!!!! :)

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nareszcie udało mi się zalogować! Przez dwa tygodnie nie mogłam wejść na swoje konto wrr :-/.
    W sobotę byłam na polowkowym. Dzidzia 340 gram, wiercila się niemiłosiernie ;-). Póki co wszystko wygląda w porządku, następne usg dopiero za dwa miesiące bo nie ma potrzeby wcześniej. Ja przytyłam tylko 1,4kg (z czego dziecko waży prawie 40 dag ;-) ale o spodniach z przed ciąży nie mam już co marzyć :-P

Paulina89, Penduka1, AguŚka89 lubią tę wiadomość

• hamadriada Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne dobre wieści!

Ja jestem jeszcze -0,5kg w stosunku do wagi przed ciążą, ale biorąc pod uwagę to, że w talii weszło mi 10 cm i powiększyły mi się piersi aż ciężko mi w to uwierzyć ;)

A któraś z Was stosuje/stosowała poduszki do spania dla kobiet w ciąży? Tak się zastanawiam czy faktycznie pomagają, bo po nocy tak mnie bolą plecy że szok... Już pomijam fakt, że zaraz po zaśnięciu przekręcam się z powrotem na plecy. Polecacie je czy to zbędny wydatek?

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno... Czy któraś z Was jest jeszcze na Duphastonie?
    Mnie lekarka nakazała nadal brać ze względu na ustawiczne bóle podbrzusza i spinanie się macicy. Ale z kolei inna ginekolog wspominała, że przyswajalność na tym etapie jest niska i powinnam koniecznie przerzucić się na luteinę. Już nie wiem, kto ma rację. Ma ktoś jakąś wiedzę lub doświadczenia w tym temacie?

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada ja co prawda nie duphaston ale luteine biorę i mam brać do 32 tc jeszcze. U mnie wskazaniem był krwiak ale już go nie mam od miesiaca a dalej mam brać progesteron

• Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Duphaston 2x dziennie i pewnie tak zostanie do samego końca ;)
    Planuję kupić taką poduszkę w najbliższym czasie. Koleżance bardzo pomogła dlatego też się na nią zdecyduję :)

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada ja mam poduszkę od ponad miesiąca. U mnie sprawdza się super więc polecam. Byłam u rodziców na weekend i jej zapomniałam to budzilam się z bólem pleców. Ja jestem bardzo zadowolona.

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ