Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przytyłam już jakieś 6kg i to mnie trochę przeraża, wszyscy mówią jaki już mam duży brzuszek. Ale mam ostatnio mega problem z zaparciami i ide co pare dni do wc ;/
Ruchów nadal nie czuje -czasami cos mi się wydaje ale nie jestem pewna czy to to. -
Mi przybyło już 5 kg i to w 1,5 miesiąca, trochę się obawiam co będzie dalej. Brzuszek też już mam spory, cycki rosną jak szalone już dwa rozmiary większe są. Na problemy z zaparciami codziennie wypijam activie, zjadam gruszkę, śliwki i ide na spacer, trochę pomaga.
Ruchy czuję już od 16 tygodnia, teraz są bardzo wyraźne, maluszek kopie i rozpycha się prawie za każdym razem jak usiądę albo się położę :)Za tydzień mam połówkowe, może dowiem się kto tam siedzi. -
Helmi wrote:U mnie 4kg na plusie ale wszyscy mowia ze ja ciagle chuda i ze prawie nie widac ze w ciazy jestem tylko brzuszek maly sterczy wiec sie nie przejmuje na razie waga
U mnie jest to samo! Wszyscy mówią że jak na 20 tydzień to ja dalej chudanie wiem czemu jest jakieś takie przekonanie, że jak kobieta jest w ciąży to od razu musi mieć brzuch jak w 9 miesiacu i być gruba
Ja tam sie cieszę swoją wagą, bo jest w sam raz, jedyne co to jak jadę do rodziców to non stop mówią że brzuch mi urósł czego ja w ogóle nie widzęchodź nie powiem ze podoba mi sie ten brzuszek i chciałabym miec już większy
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Ja mam kiepską przemianę i te zaparcia to pewnie dlatego mi się odkłada. Poszło mi w nogi i w pupę więc już musiałam zamówić leginsy ciążowe bo wszystkie spodnie mnie cisną albo się nie mieszczę. Połówkowe mam w czwartek. Mam tez nadzieję że sie już dowiem co tam siedzi bo wszyscy sie pytają a szczególnie bratanki mojego męża (czekają na kuzyna)
-
moniqe1985 wrote:Ja mam kiepską przemianę i te zaparcia to pewnie dlatego mi się odkłada. Poszło mi w nogi i w pupę więc już musiałam zamówić leginsy ciążowe bo wszystkie spodnie mnie cisną albo się nie mieszczę. Połówkowe mam w czwartek. Mam tez nadzieję że sie już dowiem co tam siedzi bo wszyscy sie pytają a szczególnie bratanki mojego męża (czekają na kuzyna)
Ja juz od dawna nie wchodzę w dżinsynie mieszcze sie w biodrach
-
moniqe1985 wrote:Sandrula to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam że tylko ja tak przybieram. Ale u mnie zawsze dodatkowe kg tak się odkładają. Dobrze że są leginsy bo jeansy i inne tego typu spodnie sa teraz mega nie wygodne.
No ja niby 3kg na plusie ale juz ostatnio mężu jak mnie złapał za nogę stwierdził, że mam ją, ,mniej koscista"akurat z tego sie cieszę bo dlugo bylam za chuda i nie umiałam przytyć
a te chude nogi były okropne. Wchodzilam w rozmiar s a ostatnio jak mierzylam legginsy rozmiaru m to doszłam tylko do ud
za niedlugo w biodrach i pupie będę rozmiaru jak Beyonce albo Kim Kardashian
Helmi u mnie to samo, jeansy mnie cisną w brzuchol :p
-
nick nieaktualnyHej nareszcie udało mi się zalogować! Przez dwa tygodnie nie mogłam wejść na swoje konto wrr
.
W sobotę byłam na polowkowym. Dzidzia 340 gram, wiercila się niemiłosiernie. Póki co wszystko wygląda w porządku, następne usg dopiero za dwa miesiące bo nie ma potrzeby wcześniej. Ja przytyłam tylko 1,4kg (z czego dziecko waży prawie 40 dag
ale o spodniach z przed ciąży nie mam już co marzyć
Paulina89, Penduka1, AguŚka89 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne dobre wieści!
Ja jestem jeszcze -0,5kg w stosunku do wagi przed ciążą, ale biorąc pod uwagę to, że w talii weszło mi 10 cm i powiększyły mi się piersi aż ciężko mi w to uwierzyć
A któraś z Was stosuje/stosowała poduszki do spania dla kobiet w ciąży? Tak się zastanawiam czy faktycznie pomagają, bo po nocy tak mnie bolą plecy że szok... Już pomijam fakt, że zaraz po zaśnięciu przekręcam się z powrotem na plecy. Polecacie je czy to zbędny wydatek?
2015 Aniołek
2017 Synuś -
I jeszcze jedno... Czy któraś z Was jest jeszcze na Duphastonie?
Mnie lekarka nakazała nadal brać ze względu na ustawiczne bóle podbrzusza i spinanie się macicy. Ale z kolei inna ginekolog wspominała, że przyswajalność na tym etapie jest niska i powinnam koniecznie przerzucić się na luteinę. Już nie wiem, kto ma rację. Ma ktoś jakąś wiedzę lub doświadczenia w tym temacie?
2015 Aniołek
2017 Synuś -
nick nieaktualny