Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ale bierzecie też zestaw dla ciężarnych plus dodatkowo D3 czy nie bierzecie zestawu?
Co do bóli głowy mam je też - zauważyłam że po przepracowaniu mam takie zwykłe bóle, a migreny po serze żółtym, kawie i czekoladzie i orzechach - dzięki temu nie tyję, bo nie mogę tego jeść -
Cześć dziewczynki! Ja też się przywitam i w końcu do Was dołączam
To moja pierwsza ciąża i według obliczeń córeczka pojawi się na świecie 5 lutego))
Pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli :*jestemhela, paulka86, Brunetka, Paulina89, Papcia, AleAleksandra lubią tę wiadomość
-
Vriola, ja teraz biorę tylko Omegamed Optima, który zawiera wit. D więc nie ma sensu dublować. Przed ciążą brałam vigantoletten, lekarka poleciła, bo mówiła że jeszcze do niedawna wit. D była na receptę i vigantoletten był wtedy dostępny więc jest dobrze przebadany i przetestowany, ale to zapewne była taka marketingowa gadka, w końcu to tylko witamina D, podejrzewam że taka sama z każdej firmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 17:25
-
Olek wrote:Cześć dziewczynki! Ja też się przywitam i w końcu do Was dołączam
To moja pierwsza ciąża i według obliczeń córeczka pojawi się na świecie 5 lutego))
Pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli :*
o! to mamy taki sam termin
już po połówkowym czy jeszcze przed?Aleksandra -
anaaa wrote:Gratuluje poznania nowych mieszkańców waszych brzuszków
ja drugi trymestr przywitałam okropnymi migrenami na szczęście mam juz za sobą
mi ma ból głowy pomagało wypicie kawy wiec moze spróbujcie
Mi też pomaga kawa, zwłaszcza, że nie pije jej codziennie. Więc jest idealnym ratunkiem na ból głowy
-
Hej, były tu jakieś dziewczyny które wstrzykują sobie heparynę... Powiedzcie nadal wbijacie się w brzuch? Trochę się martwię bo gdy robiE zastrzyk dziecko się mocno rusza jakbym mu robiła krzywdę. Lekarz mówi że mogę nadal robić w brzuch bo wbijam się pod kątem. W uda bardzo boli.
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
Goździk, jak mocno złapiesz fałd skórny i wbijesz nawet prosto, to dziecko na pewno nic do dziecka nie trafia, chociaż może czuje, że ktoś coś nad nim majstruje
Ja już co prawda nie wstrzykuję od jakichś dwóch tyg, ale wiem, że dziewczyny robiły do końca ciąży w brzuch. Ja parę razy robiłam w uda i nawet nie bolało, ale zostawały okropne siniaki. Najbardziej bolało mnie w rękę.
-
Goździk89 wrote:Hej, były tu jakieś dziewczyny które wstrzykują sobie heparynę... Powiedzcie nadal wbijacie się w brzuch? Trochę się martwię bo gdy robiE zastrzyk dziecko się mocno rusza jakbym mu robiła krzywdę. Lekarz mówi że mogę nadal robić w brzuch bo wbijam się pod kątem. W uda bardzo boli.
Goździk, ja będę wstrzykiwać do końca ciąży i na ten moment dalej w brzuch -
Cześć Kochane, miło Was poznać
u mnie prawdopodobny termin pojawienia się Maleństwa to to 20.02
połówkowe jeszcze przed nami, czekamy z niecierpliwością
. Podpinam się pod pytanie Vriola - jakie suplementy bierzecie (jeśli bierzecie)?
jestemhela lubi tę wiadomość
-
Witam nowe forumowiczki!
Dzisiaj byłam na badaniach połówkowych - wszystko w jak najlepszym porządku, maluch zdrowy, ruchliwy i również, zgodnie z naszymi przypuszczeniami, spodziewamy się chłopca. Póki co mamy nieco ponad 340 gram szczęścia!
Byłam dzisiaj także na konsultacji neurochirurgicznej (problemy z kręgosłupem) i na 100% będę miała cesarskie cięcie. Przynajmniej wiem już do czego mam się przymierzać.
A co do suplementów i witaminy D, to przed ciążą brałam Vigantoletten, ale teraz tylko Femibion Natal 2 Plus i co dzień wychodzę na spacer, żeby pozbierać ze słoneczkaPapcia, bebag, AleAleksandra, AguŚka89, jestemhela lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Serduszko dzieci bije szybciej niż nasze- norma to chyba od około 130-170. Także wynik Twojej dzidzi jest na pewno ok. Co do Twojego pulsu pocieszę Cię, że też mam taki wysoki puls, ale czytałam ostatnio, że w ciąży puls wzrasta, bo organizm musi przepompować (chyba o 20 %) więcej krwi.
Możesz jeszcze podpytać lekarza, ale u mnie np. to nie oznacza nic złego, bo ja normalnie miałam około 90, więc teraz też mi wzrósł. -
Platanowa wrote:Cześć Kochane, miło Was poznać
u mnie prawdopodobny termin pojawienia się Maleństwa to to 20.02
połówkowe jeszcze przed nami, czekamy z niecierpliwością
. Podpinam się pod pytanie Vriola - jakie suplementy bierzecie (jeśli bierzecie)?
Ja biorę MAMA DHA + 3x1 magnez (w dawce 56) + witaminę D 2000j co drugi dzień
-
Goździk ja mam brać heparyne do końca, też zaczynam mieć obawy czy nie zrobię krzywdy dzidzusiowi. Robię nadal w brzuch ale dalej od pępka w kierunku boczkow w porównaniu z tym co wcześniej. Na najbliższej wizycie zamierzam zapytać lekarza, ale wydaje mi się że to jest bezpieczne bo przecież mamy trochę ttluszczyku.
Ja z witamin biorę femibion, magne b6 max, vitrum d3 forte.
Dziewczyny śpicie nadal na brzuchu? Ja uwielbiam tak spać i nadal tak robię. A może pilnujecie się już żeby spać na lewym boku?
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Dream baby ja nadal śpię na brzuchu... jaka jestem świadoma to trochę się pilnuje Ale jak śpię nie jestem w stanie nad tym zapanować. Nie mam dużego.brzucha więc mi nie przeszkadza w spaniu na brzuchu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 08:28
dreambaby lubi tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017