X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bierzecie też zestaw dla ciężarnych plus dodatkowo D3 czy nie bierzecie zestawu?
    Co do bóli głowy mam je też - zauważyłam że po przepracowaniu mam takie zwykłe bóle, a migreny po serze żółtym, kawie i czekoladzie i orzechach - dzięki temu nie tyję, bo nie mogę tego jeść :/

• Olek Nowa

Wysłany: 25 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Ja też się przywitam i w końcu do Was dołączam :)

To moja pierwsza ciąża i według obliczeń córeczka pojawi się na świecie 5 lutego :)))

Pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli :*

jestemhela, paulka86, Brunetka, Paulina89, Papcia, AleAleksandra lubią tę wiadomość

oar8vfxmt69d14xv.pngKalendarz ciąży BellyBestFriend
  • bebag Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vriola, ja teraz biorę tylko Omegamed Optima, który zawiera wit. D więc nie ma sensu dublować. Przed ciążą brałam vigantoletten, lekarka poleciła, bo mówiła że jeszcze do niedawna wit. D była na receptę i vigantoletten był wtedy dostępny więc jest dobrze przebadany i przetestowany, ale to zapewne była taka marketingowa gadka, w końcu to tylko witamina D, podejrzewam że taka sama z każdej firmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 17:25

age.png
  • aleksandraola Znajoma

Wysłany: 25 września 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek wrote:
    Cześć dziewczynki! Ja też się przywitam i w końcu do Was dołączam :)

To moja pierwsza ciąża i według obliczeń córeczka pojawi się na świecie 5 lutego :)))

Pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli :*

o! to mamy taki sam termin :-)
    już po połówkowym czy jeszcze przed?

Aleksandra
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje poznania nowych mieszkańców waszych brzuszków :D ja drugi trymestr przywitałam okropnymi migrenami na szczęście mam juz za sobą :) mi ma ból głowy pomagało wypicie kawy wiec moze spróbujcie

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • maadziius Koleżanka

Wysłany: 26 września 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Gratuluje poznania nowych mieszkańców waszych brzuszków :D ja drugi trymestr przywitałam okropnymi migrenami na szczęście mam juz za sobą :) mi ma ból głowy pomagało wypicie kawy wiec moze spróbujcie

Mi też pomaga kawa, zwłaszcza, że nie pije jej codziennie. Więc jest idealnym ratunkiem na ból głowy :)

zi133e3kfw36xf1w.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, były tu jakieś dziewczyny które wstrzykują sobie heparynę... Powiedzcie nadal wbijacie się w brzuch? Trochę się martwię bo gdy robiE zastrzyk dziecko się mocno rusza jakbym mu robiła krzywdę. Lekarz mówi że mogę nadal robić w brzuch bo wbijam się pod kątem. W uda bardzo boli.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk, jak mocno złapiesz fałd skórny i wbijesz nawet prosto, to dziecko na pewno nic do dziecka nie trafia, chociaż może czuje, że ktoś coś nad nim majstruje ;) Ja już co prawda nie wstrzykuję od jakichś dwóch tyg, ale wiem, że dziewczyny robiły do końca ciąży w brzuch. Ja parę razy robiłam w uda i nawet nie bolało, ale zostawały okropne siniaki. Najbardziej bolało mnie w rękę.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89, moja siostra robiła do końca ciąży te zastrzyki :( Mówi że to był dla niej okropny stres, ale dała radę do końca, a dzieciątku nic nie było, to chyba za dużo warstw do pokonania żeby coś do niego dotarło :)

age.png
  • 19ilonka87 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Hej, były tu jakieś dziewczyny które wstrzykują sobie heparynę... Powiedzcie nadal wbijacie się w brzuch? Trochę się martwię bo gdy robiE zastrzyk dziecko się mocno rusza jakbym mu robiła krzywdę. Lekarz mówi że mogę nadal robić w brzuch bo wbijam się pod kątem. W uda bardzo boli.

Goździk, ja będę wstrzykiwać do końca ciąży i na ten moment dalej w brzuch :)

III 2014 - 8tc; XII 2014 - ciąża biochemiczna; X 2015 IVF; XII 2015 transfer; I 2016 IVF transfer 2 zarodków c. biochemiczna; V 2016 IVF
    ckaivfxmnzhi9kva.png
  • Platanowa Debiutantka

Wysłany: 26 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, miło Was poznać :) u mnie prawdopodobny termin pojawienia się Maleństwa to to 20.02 :) połówkowe jeszcze przed nami, czekamy z niecierpliwością :). Podpinam się pod pytanie Vriola - jakie suplementy bierzecie (jeśli bierzecie)?

jestemhela lubi tę wiadomość

• hamadriada Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe forumowiczki!

Dzisiaj byłam na badaniach połówkowych - wszystko w jak najlepszym porządku, maluch zdrowy, ruchliwy i również, zgodnie z naszymi przypuszczeniami, spodziewamy się chłopca. Póki co mamy nieco ponad 340 gram szczęścia! :)

Byłam dzisiaj także na konsultacji neurochirurgicznej (problemy z kręgosłupem) i na 100% będę miała cesarskie cięcie. Przynajmniej wiem już do czego mam się przymierzać.

A co do suplementów i witaminy D, to przed ciążą brałam Vigantoletten, ale teraz tylko Femibion Natal 2 Plus i co dzień wychodzę na spacer, żeby pozbierać ze słoneczka ;)

Papcia, bebag, AleAleksandra, AguŚka89, jestemhela lubią tę wiadomość

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w witaminach mama folik mam wit. D i innej juz nie biorę

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, w stanie spoczynku mam puls 110. Czy to nie za dużo? Najgorzej jest wieczorami jak już położe się wygodnie przed tv. Na ostatniej wizycie dzidziuś miał tętno 150. A jak Wasze dzieciaczki? Jak szybko boje im serduszko?

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko dzieci bije szybciej niż nasze- norma to chyba od około 130-170. Także wynik Twojej dzidzi jest na pewno ok. Co do Twojego pulsu pocieszę Cię, że też mam taki wysoki puls, ale czytałam ostatnio, że w ciąży puls wzrasta, bo organizm musi przepompować (chyba o 20 %) więcej krwi.
    Możesz jeszcze podpytać lekarza, ale u mnie np. to nie oznacza nic złego, bo ja normalnie miałam około 90, więc teraz też mi wzrósł.

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platanowa wrote:
    Cześć Kochane, miło Was poznać :) u mnie prawdopodobny termin pojawienia się Maleństwa to to 20.02 :) połówkowe jeszcze przed nami, czekamy z niecierpliwością :). Podpinam się pod pytanie Vriola - jakie suplementy bierzecie (jeśli bierzecie)?

Ja biorę MAMA DHA + 3x1 magnez (w dawce 56) + witaminę D 2000j co drugi dzień

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę prosić o emaila zeby dołączyć na fb

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja biorę aby kwas foliowy i magnez.polowkowe mam 5 października doczekać się nie mogę :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk ja mam brać heparyne do końca, też zaczynam mieć obawy czy nie zrobię krzywdy dzidzusiowi. Robię nadal w brzuch ale dalej od pępka w kierunku boczkow w porównaniu z tym co wcześniej. Na najbliższej wizycie zamierzam zapytać lekarza, ale wydaje mi się że to jest bezpieczne bo przecież mamy trochę ttluszczyku.
    Ja z witamin biorę femibion, magne b6 max, vitrum d3 forte.
    Dziewczyny śpicie nadal na brzuchu? Ja uwielbiam tak spać i nadal tak robię. A może pilnujecie się już żeby spać na lewym boku?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dream baby ja nadal śpię na brzuchu... jaka jestem świadoma to trochę się pilnuje Ale jak śpię nie jestem w stanie nad tym zapanować. Nie mam dużego.brzucha więc mi nie przeszkadza w spaniu na brzuchu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 08:28

dreambaby lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ