Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
infinity888 wrote:Ilonka dzieki za odp.
Wczoraj wbilam sie na 1min konsultacje do innego kin pokazalam zalecenia po usg polowkowym i powiedzial zeby brac 1*dz acard 75mg i kupilam wzielam i poczytalam ulotke i tam jest napisane ze nie mozna brac w 3trymestrze.Czy pozniej te przeplywy sie normuja i odstawiamy?
Infinity w moim przypadku clexane i acard będę brała do końca i 6 tygodni po porodzie na pewno clexane nie wiem jak z acardem. Prawdopodobnie chodzi o to, że acard rozrzedza krew i w przypadku porodu/cesarki jest zwiększone ryzyko krwotoku, np. przed punkcją miałam zakaz brania acardu. -
monique1985, gratuluję zdrowego synka!
bloodflower, strasznie potraktował Cię ten lekarz! Kto to widział, żeby nawet nie raczył poinformować Cię jakie są jego obserwacje...Mam nadzieję, że okaże się, że wszystko jest ok.
vriola, świetnie Cię rozumiem. Ja też panikowałam jak dzika gdy w pierwszym trymestrze pojawił się u mnie zabarwiony na różowo śluz. Cieszę się, że już ok. u Ciebie.Zdrówka życzę.
Papcia, gratuluję córci!
A my byliśmy z mężem na tych warsztatach "Bezpieczny maluch", o których już pisała Paulina89. Naprawdę polecam szczerze, bardzo dużo ciekawych rzeczy się dowiedzieliśmy na temat wybierania i odpowiedniego montażu fotelików samochodowych oraz udzielania pierwszej pomocy niemowlętom i kobietom w ciąży.Warto iść tym bardziej, że warsztaty są bezpłatne, wystarczy tylko zarejestrować się na stronie:http://bezpiecznymaluch.com.pl/
Dodatkowo na zakończenie odbyła się loteria, w której do wygrania były różne nagrody.Ja miałam podwójne szczęście, bo nie dość, że wygrałam poduszkę-gniazdko do karmienia, to jeszcze jedna z pań, która wygrała wejściówkę na gimnastykę dla cieżarnych, odstąpiła mi ją, twierdząc, że ona i tak z niej nie skorzysta.
Ja jestem z warsztatów bardzo zadowolona i o dziwo mój małżonek także, mimo że marudził mi przed wyjściem z domu, że na pewno będzie czysta komercja.Papcia, Paulina89, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
kurcze dziewczyny czy was też boli głowa, mnie coraz częściej to dopada żeby nie powiedzieć codziennie, wyniki w normie, ciśnienie też, w skroniach mnie tak uciska, nie jest to ból nie wiadomo jaki nie do zniesienia, ale taki że nie mam siły nic robić, potrafi mnie tak cały dzień trzymać, jak na razie nie brałam żadnych lekarstw na ból głowy, w miarę możliwości chodzę spać, zadyszkę mam jak po schodach w domu wchodzę
tętno mam nieco podwyższone nigdy nie przekroczyło 90 ciśnienie mam zawsze w normie, ale normalnie czuje jak mi w skroniach krew buzuje:( nic fajnego...
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Hej
I ja już po połówkiwych. Wszystko ok i synuś. Kawał chłopa - 420 g.
Też zastanawiam się nad tymi warsztatami, ale mnie ta godzina trochę przeraża 17-20. Nie przepadam za poruszaniem się po Warszawie komunikacją miejską w godzinach popołudniowych. Wszędzie tłumy.Brunetka, Goździk89, Czarnaa94, evs, AleAleksandra, jestemhela, Papcia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jestem właśnie po wizycie i mamy chłopaka na ten moment 280 g
Brunetka, Goździk89, Penduka1, Czarnaa94, evs, Paulina89, AleAleksandra, Papcia lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wizyt i poznanja plci dziewczyny
Ja w tamtej ciąży byłam na wszystkich warsztatach jakie odbywały się w Poznaniu
Bezpieczny Maluch, Planeta Dziecko, Mamo to ja, Warsztaty dla rodziców Ikea... sporo tego dużych miastach. Mega komercja i pranie mozgu, ale część próbek się przydała (mm ja zjadlam), były jakies przydatne informacje, spotkałam się z koleżakami mamami, no i mam nawet darmowa profesjonalna fotę malucha z któregoś warsztatu. W Ikei były bony na jakąś nieduża kwote -
Właśnie! Mamy chłopców, będę mieć masę ubranek po synku na sprzedaż
jako ze noszę teraz córeczkę, to z chęcią się powymieniam na ciuszki, a ze sprzedaży tych chlopiecych uzupełnię małej garderobe o coś nowego
Któraś chętna? Cocodrillo, hm, cool club, 5-10-15 i inne, same markowe i niezniszczone
Jak coś to zapraszam na PW, podajcie maile a jak tylko ogarnę foto to powysylam wam z cenami -
Uu nas dziś potwierdził się syn, takźe bedziemy mieli parkę i całą garderobe po córci trzeba wymieniac:p synio jakis duzy bedzie bo w 17+5 ma juz 13,6cm plus nogi ok 7cm wiec wychodzi ponad 20cm, corka miala taki wymiar w 20+2, az sie boje jak ja urodze takiego chlopa:/ a jak u Was z wymiarami????"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Dzięki za podanie namiaru na warsztatu. Postaram się wybrać, ale pewnie dopiero w grudniu bo w terminie październikowym w Wawie męża nie będzie a chciałabym, żeby uczestniczył.
Super, że mamy kolejnych chlopaków lutowych. Dziewczyny będą miały w czym wybieraćAleAleksandra lubi tę wiadomość
-
mmonis, 19ilonka87, gratuluję syneczków!
fiolk@, a Tobie córuni!
Bardzo miło jest czytać, że wszystko dobrze z naszymi maluszkami i że powoli już ujawniają swoją płeć.Mam nadzieję, że my z mężem też wkrótce poznamy któż to tam mnie podkopuje co i rusz.
Jeszcze tylko 10 dni do połówkowego!
Fiolk@ lubi tę wiadomość
-
evs, ja brałam Vigantoletten - tylko tabletka miała 1000j więc łykałam dwie
z tego co pamiętam najlepiej podczas jedzenia, bo rozpuszcza się w tłuszczach, ale mogę się mylić, bo mi się teraz wszystko myli
U mnie prawdopodobnie będzie dziewczynafajnie, brat ma 10cio miesięczną córkę więc na pewno odziedziczymy dużo ciuszków
a kilka dni temu zaczęłam czuć ruchy, śmieszne to jest - niepodobne do czegokolwiek innego
Miałam bardzo stresujący czas, zapalenie ucha, okropny ból, próbowaliśmy leczyć kroplami, ale skończyło się na antybiotyku. Tydzień wycięty z życia - na szczęście mądrzy lekarze uparcie tłumaczyli mi, że muszę wziąć antybiotyk i fasoli nic nie będzie, a prawdziwym zagrożeniem jest stan zapalny w moim organizmie. No i odkąd przeszło znowu cieszę się ciążą
Dbajcie o siebie dziewczyny - ja nie uważałam na siebie i efekt był marny. Teraz mam jeszcze 2 tyg. zwolnienia i zamierzam głównie się relaksowaćevs lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Właśnie! Mamy chłopców, będę mieć masę ubranek po synku na sprzedaż
jako ze noszę teraz córeczkę, to z chęcią się powymieniam na ciuszki, a ze sprzedaży tych chlopiecych uzupełnię małej garderobe o coś nowego
Któraś chętna? Cocodrillo, hm, cool club, 5-10-15 i inne, same markowe i niezniszczone
Jak coś to zapraszam na PW, podajcie maile a jak tylko ogarnę foto to powysylam wam z cenami
Córke mam z lutego wiec mam na wymiane 56-74 i troche 80"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017