X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower dużo siły i zdrówka kochana :* pisz di nas jak tylko bedziesz miala potrzebe!<3

Vitoria hemoglobine mam 12,0 wiec tak juz na granicy ;) dam znac jak bede po wizycie na pewno!:)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower najważniejsze, że lekarz was utwierdzil, że podjęliście dobra decyzję.
    Teraz wraz z rodziną macie czas na żałobę i zaakceptowanie tej decyzji i sytuacji, nie pisze pogodzenie, bo tego nigdy nie będzie.
    Ściskam Cie mocno, śliczne imię dostał wasz synuś.Niech aniołek teraz czuwa nad wami szczególnie nad tobą. Przytulam

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower ściskam Cię mocno. Dbaj o siebie i trzymaj się:*

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower trzymaj się życzę Ci dużo siły! Myslami jestem z Tobą :*

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower - też ściskam ciepło, trzymaj się kochana.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower ściskam mocno trzymajcie się

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower, bardzo mi przykro. Nawet nie wiem co można jeszcze napisać w takiej sytuacji. :( Jak najwięcej sił psychicznych i mam nadzieję, że czas zrobi swoje. Dużo zdrowia Ci życzę.

125e5056ef.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_86 i co, rozmawiałaś z teściową?

• vitoria Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Vitoria hemoglobine mam 12,0 wiec tak juz na granicy ;) dam znac jak bede po wizycie na pewno!:)

Czekam wiec co ci powiedza :-) ale widac ze wiecej dziewczyn ma jakies spadki w morfologii. Dla mnie to nowosc bo w poprzedniej ciazy nawet raz nie spadl mi ani jeden parametr, a teraz prosze.

• sandrula Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitoria u mnie to pierwsza ciąża więc nie mam porównania:p
    Jakoś sie tym zbytnio nie przejmuje bo tak jak mowisz,w ciazy czesto są spadki a u Nas aż tak tragicznych nie ma :) no okaże sie co gin powie :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale noc... starszak budzil sie co 5 minut od godziny 3... jak go maz wzial do nas do wyrka to zasnal ale za to ja zdretwialam bo nie bylo jak sie ruszyc, nie mowiac o spaniu. Jak juz widzialam ze mlody spi to kazalam mezu go przeniesc do jego lozeczka, ok 5 nad ranem. Spal tam 15min I znow obudzony. Siedzialam przy nim do 6 I w koncu poszlismy spac... wyspana sie nie czuje...

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem juz w domu. Dostalam skrocony wypis, pelen dopiero 3.11. Na tym skroconym jedna z wad Henia jest chondrodysplazja. Pozwolilam sobie o tym poczytac i okazuje sie, ze powinno zostac to wykryte juz w bdaniu prenatlnym 12t (gdzie mialam i usg i pappe i wyszlo dobrze). Dlatego tez zastanawiam sie, jakim cudem tego nie wykryto i czy cos dzialac w tym kierunku.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy uda ci sie cos zdzialac... mi gin mowila ze owszem wykrywa sie wiele chorob dzieki usg ale do tego potrzebny jest dobry sprzet I wprawne oko lekarza. Czasem jeden czy drugi element szwankuje i nie wiadomo kto jest winny niestety... juz nie mowiac o lekarzach ktorzy widza wade ale zatajaja przed pacjentka - podobno tak tez sie dzieje choc w glowie mi sie to nie miesci. O tescie pappa slyszalam ze nie jest miarodajny, jesli wychodzi dobrze uspokaja, jak zle budzi niepokoj a w rzeczywistosci wynik niewiele mowi o konkretnym dziecku... moze dziewczyny doradza ci cos konkretniej bo chocbym chciala nie mam wiedzy.
    Powiedz czy na usg 12tc byla ok kosc nosowa I przeziernosc?
    Jak sie czujesz fizycznie? bo o psychike nawet nie pytam... dostalas jakis antybiotyk na to wysokie crp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 15:09

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne niedaja 100% pewnosci mi mowili ze daja jedynie badz az 80% pewnosci czy dzidzia jest zdrowa badz chora, takze niemozna tak bardzo wierzyc badania niestety...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tylko w przypadku moim 0 otylosc jak sie okazalo takie badanie powinno byc zrobione przez pochwe. a nie bylo. Tak wiem przemawia przeze mnie zlosc i zal.

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower wcale Ci się nie dziwię ze czujesz złość i żal i masz pretensje ze tego nie wykryto wcześniej. Ja pierwsze badanie genetyczne w 12+4 miałam przez pochwe, dopiero jak juz wszystko było zbadane i gin przełączyla usg na to z bajerami to wtedy robila przez brzuch. Dwoch lekarzy mi mowilo ze przez pochwe w tym okresie jest dokladniejsze (i nie wazne czy ktos ma tluszczyk czy nie bo ja jestem mega szczupla) Jeszcze jedno później usg tez miałam przez pochwie, dopiero potem reszta usg już przez brzuch.
    Tez bym się doszukiwala winy lekarza, na usg raczej takie wady powinny być widoczne a pappa to dodatek.

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również należę do.osob szczupłych i badanie w ok 13tc mialam robione najpierw przez brzuch ale lekarka nie byla zadowolona z jakości obrazu i zrobila mi przez pochwe gdzie bylo.wszysyko o 100 proc lepiej widać, sama to widziałam zupełnie inny wyraźniejszy obraz. Jak to.ujęła czasami.udaje.zrobic sie przez brzuch, ale nie zawsze.

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w test pappa średnio wierzę, juz tylke slyszalam w swoim otoczeniu o bardzo zlych wynikach gdzie dzieci rodzily się zdrowe. Usg jest duzo wazniejsze i teoretycznie wykrywa te wieksze wady... ale ja widać nie zawsze...

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny była może któraś podczas ciąży z wizytą u dentysty bądź robiła coś z zębami? Mam dylemat bo ząb jakiś czas temu pękł mi na pół i nie wiem czy wyrywać czy naprawiać. Rozmawiałam o tym z gin ona twierdzi, że trzeba leczyć zęby w ciąży i jak też tak myślę ale boję się o wyrwanie czy krwawienie z zęba nie wpłynie na ciążę :? Moja dentystka powiedziała, że nic mi nie zrobi bo boi się robić cokolwiek kobiecie w ciąży stad właśnie dała mi do myślenia. Muszę coś z nim zrobić tylko u innego dentysty. Może macie już z tym jakieś doświadczenia?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży normalnie leczyłam zęby - robiłam kanałowe, brałam znieczulenia, usuwałam kamień. Nie było żadnych komplikacji, dentystka również powtarzała, że jest to dla mnie jak najbardziej bezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:46

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ