X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie z szyjka jest ok wiec mowi ze nie ma sie co martwic. Pozdrowionka mamuski ☺

v1kdmjn.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki na czczo 78, po 1h 101, po 2h 131. Wyniki w normie ale dziwi mnie to to po 2 h poziom wzrósł.

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chciałam się zapisać do dentysty i też nic z tego bo muszę mieć zaświadczenie z pozwoleniem od mojej gin i kserokopię mojej karty ciążowej bo inaczej nic nie zdziałam a wizytę mam dopiero za dwa tygodnie :( ja nie wiem co jest z tymi stomatologami kolejni boją się kobiety w ciąży jak ognia...

Neferka lubi tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro się dowiem jak miałam na czco bo mi Pani w okienku nie wydrukowała ale po godzinie było 67 a po dwóch 94.. więc chyba dobrze :p
    Jutro idę do gin to się okaże jak tam z tą resztą wyników ;p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 na jakichś dziwnych dentystów trafiasz ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 dziwne strasznie. Ja nic takiego nie musiałam załatwiać, poszłam i nikt ode mnie nie wymagał żadnych zaświadczeń.

Ale powiem szczerze, że mnie to nie dziwi nawet. Jak byłam przeziębiona jakiś miesiąc temu to lekarka rodzinna dała mi skierowanie do laryngologa (zapalenie zatok) a sama nic z siebie nie przepisała bo jak powiedziała "boi się". Laryngolog jak mnie tylko zobaczył to powiedział "o jejku, brzuszek". Na szczęście nie spławił tylko dał antybiotyk bezpieczny dla kobiet w ciąży.

W poprzedniej ciąży miałam ropień do rozcięcia i też wszyscy załamywali nade mną ręce bo jakie to znieczulenie mi dać? Skończyło się na miejscowym dentystycznym.

Niestety lekarze boją się kobiet w ciąży :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 18:13

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo mam pecha jakiegoś albo już nie wiem co:/ jutro zadzwonię do jeszcze innego miasta do takiej kliniki uśmiechu oferują się leczeniem kobiet w ciąży bo nie będę czekać dwa tygodnie na wizytę a specjalnie nie zabulę mojej gin za wizytę dodatkowo 100 zł bo dentyści (wydawałoby się nowoczesny ośrodek dentystyczny) wymyślili zaświadczenia. Pewnie, że to niby taki dupochron dla nich ale nie wystarczyła im zgoda ustna od mojej gin.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej wizycie u mojej młodej stomatolog usłyszałam coś o zaświadczeniu, ale nie dopytywałam o szczegóły bo uznałam że jeśli powiem mojej ginekolog to od razu będzie wiedziała o co chodzi. Jak wspomniałam o tym ginekolog to się oburzyła, że żadnego takiego zaświadczenia nie wystawi i domyśla się że p. stomatolog chodzi o przerzucenie odpowiedzialności i że jakby zrobiła coś nie tak to zawsze będzie się mogła wybronić że ginekolog wystawił pozwolenie. Jeszcze wkurzona mi powiedziała, że dentysta to też lekarz który został wyszkolony i kobiety w ciąży musi przyjąć bez problemu.
    Jak przyszłam na drugą wizytę do tej młodej stomatolog to chyba zdążyła wybadać temat, bo o żadnym zaświadczeniu nie wspomniała już ani razu.

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30, miałam z lekarzem pierwszego kontaktu dokładnie taką samą historię, poszłam z zapaleniem ucha, a Pani lekarka na wiadomość, że jestem w ciąży powiedziała, że ona nie wie co ze mną zrobić i zaczęła szukać w encyklopedii leków, czy może mi jakieś krople przepisać, a później kazała iść do laryngologa... tylko że to był piątek wieczór :] Ale poszłam do innej lekarki w przychodni gdzie chodzę prywatnie do ginekologa i natychmiast podjęła leczenie. Moim zdaniem to jakieś nieporozumienie, że tacy lekarze jak internista czy stomatolog mają wątpliwości co można w ciąży, tak jakby zatrzymali się w edukacji kilkanaście lat temu :/ ja rozumiem że zaswiadczenia o braku przeciwwskazań mogą potrzebować osoby prowadzące fitness dla ciężarnych, ale inny lekarz? :O

age.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to, że po prostu kobieta w ciąży nie ma prawa chorować ani źle się poczuć bo strach ją dotknąć ehhhhh....

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te wyniki w koncu:
    Na czczo 4,84 mmol/l (wg przelicznik internetowego to 87mg/dl) a w ubiegla srode miałam 4,36 mmol/l czyli 76mg/dl
    Po 1 godzinie 9,43 mmol /l (wg przelicznika internetowego to 170mg/dl)

Wg norm jest ok, górne granice ale w normie (ale krew po godzinie byla pobierana jakies 2 minuty po wymiotach) zobaczymy co gin powie aż się boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 22:28

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • jola0101 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Można mi dopisać do terminu że będzie dziewczynka Emilia :-)

jestemhela lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raz miałam akcję z lekarzem rodzinnym ale on jest dziwny i u niego zależy jaki ma humor. Wtedy widocznie miał zły. Poszłam do niego bo męczył mnie okropny kaszel, nie mogłam spać w nocy bo się dusiłam. A on kazał mi pić herbatę z cytryną... Osłuchał mnie i stwierdził że strasznie mi serce wali, mówię że mi się słabo przed wejściem do gabinetu zrobiło bo dużo ludzi. A on: jasne na pewno palisz papierosy. (Oczywiście nie palę). A kawę pijesz? Mówię że jedną dziennie. A on: to dlaczego trujesz swoje dziecko? Zła byłam jak osa jak od niego wyszłam, poszłam do apteki i pani mi dała syrop który zwykle lekarze przepisują kobietom w ciąży. Wzięłam go 3 razy i po kaszlu...

A jeszcze w temacie dentystów to ode mnie tylko kartę ciąży sobie kserowali bo potrzebna była żeby nfz to kanałowe refundował.
    To jest śmieszne że lekarze tak odsyłają od jednego do drugiego. Chyba się kurcze czegoś na tych studiach uczyli...

karolina1488 trzymam kciuki żeby gin nie kazał Ci tego badania kolejny raz robić.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Junior waży 589g i wszystko OK. Mam brać tylko magnez 2x1 bo serduszko mu bardzo szybko biło (w normie ale górna granica) ale to po porannej kawie pewnie. No i żelazo bo hemoglobina leci w dół. Na mój cukier ginka powiedziała tylko tylko, że mam ograniczyć cukry proste tzn ciasteczko czasem po obiedzie a nie przed. Dlatego czasem tak słabo mi się robi a myślałam, że to ciśnienie, wychodzi na to, że cukier mi spada po tym jak sobie dogodzę :P

0c3ba206a9bb7de0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 11:29

Paulina89, Czarnaa94, jestemhela lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis popołudniu mam wizytę kontrolną:) nie mogę doczekac się, może dowiem się ile córcia już waży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 11:28

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja jutro mam diabetolog,boje sie ze znow trafie na oddzial i dadza ta insuline :( i nie chodzi ze boje sie samej insuliny ,bo niech daja jak trzeba,tylko strasza tymi reakcjami z innymi moimi lekami :( i sam pobyt w szpitalu ..:( corcia codziennie poplakuje i przezywa czy znowu mnie nie bedzie ....

dzidziol
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ma ktoras lozysko na przedniej scianie? U mnie wlasnie tak jest i ruchy malej sa delikatne, nie dosc ze pozno poczulam to teraz kilka razy w ciagu dnia mnie stuknie,czsem wieczorem troche bardziej jest aktywna. Ale byly takie dni ze jak mialam intesywniejszy dzien to potrafila w ogole nie dac znaku zycia. Wczoraj jak mialam usg to fikala jak szalona a ja nic nie czulam. Podczytalam Was troche i az zazdroszcze niektorym ze Wasze maluchy tak fikaja.

v1kdmjn.png
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol najwazniejsze zeby wszystko bylo ok a jak sa obawy ze moze wystapic jakas reakcja z lekami to lepiej byc pod fachowa opieka, zobaczysz szybko zleci :) a moze w ogole nie trzeba bedzie insuliny.. Trzymaj sie

v1kdmjn.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na tylnej ścianie a mała czasem ma takie ciche dni przez które siedzę tylko myślę i martwię się co taka mało aktywna. M in. dziś coś nie fika :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:01

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja mam na przedniej ścianie :) jednak ruchy odczuwam dość intensywnie...oczywiście są dni kiedy mały jest leniwy i parę razy kopnie i się tylko poprzekręca ale są też takie, jak np.miałam w piątek, że zasnąć nie mogłam bo tak szalał... nie ma reguły :)
    Gdzieś kiedyś wyczytałam że martwić można się po 24 h żadnego ruchu dziecka.. po prostu masz grzeczną dzidzię ;)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ