X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka mój dziś też coś leniwy..;/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna dziękuję :)

Livia super, że z maleństwem wszystko w porządku, słodziak <3

Mamaztrojmiasta kciuki za wizyte :)

Dzidziol trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku :)

Agata ja mam lozysko na przedniej ścianie ale ja czuję ruchy juz od 15tc (co prawda bardziej po bokach brzucha niż z samego przodu) na co sam lekarz się dziwi. A teraz to już mi cały brzuch faluje od kilku tygodni wiec ta moja królewna musi nieźle tam brykac :D z reszta na każdym badaniu tak się wierci ze trzeba czekać aż się zmęczy żeby ją zbadać :) czasem zdarzy się, że ma leniwy dzień a wtedy przeważnie pół nocy szaleje.
    Ale nie martw się bo lekarz mi mówił ze przez łożysko na przedniej ścianie później się czuje ruchy i delikatniej i to normalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:07

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam łożysko na przedniej ścianie i mimo, że to moja trzecia ciąża wyraźne ruchy czuję od niedawna bo wcześniej łożysko amortyzowało. Teraz już większy to okłada mnie, szczególnie po pęcherzu ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam lozysko na tylniej scianie i moja lekarka od 3 mies panikuje ze za nisko ale na prenatalnych gosciu mowil ze wysoko :| badz tu madry ...a co do ruchow to lekkie czzulam od 16 tyg a tak od 22 coraz bardziej sie rozwijaja :) wczoraj byl moj 24tydz i 3dni i pierwszy raz dala tak czadu ze moz poczol ruchy :) wkoncu :)jestem dosc spora kobietka wiec myslalam ze dlugo nie bede czula ruchow a tu juz takie harce ze po nocach budzi :)ale za dnia mam kilka godz ciszy i tez zaraz sobie wkrecam czy wszystko ok? to chyba nasze glowy sa nadwrazliwe :) przeciez dzidzius ponoc potrafi przespac na tym etapie 20 h! :)

dzidziol
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak liczyc moje tyg ciazy ? mam juz 3 terminy ;) od 12 do 16 lutego ,chociaz pierwszy byl na 14go :) lekarz mowi ze to przez to ze mialam nieregularne miesiaczki. ostatnia mialam 8 maja wiec jak liczyc?

dzidziol
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Hej, ja po wizycie. Junior waży 589g i wszystko OK. Mam brać tylko magnez 2x1 bo serduszko mu bardzo szybko biło (w normie ale górna granica) ale to po porannej kawie pewnie. No i żelazo bo hemoglobina leci w dół. Na mój cukier ginka powiedziała tylko tylko, że mam ograniczyć cukry proste tzn ciasteczko czasem po obiedzie a nie przed. Dlatego czasem tak słabo mi się robi a myślałam, że to ciśnienie, wychodzi na to, że cukier mi spada po tym jak sobie dogodzę :P

0c3ba206a9bb7de0med.jpg
    Jaki okruszek sliczny

livia30 lubi tę wiadomość

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 co tam u Ciebie słychać?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj miałam podobną sytuację - mały praktycznie cały dzień był bardzo mało aktywny i czekałam z utęsknieniem na umówioną wizytę - i oczywiście okazało się, że wszystko jest w jak najlepszym porządeczku maluszek waży już 750g :) też udało nam się zobaczyć synka w 3D i mamy śliczne zdjęcia :D
    Co do ruchów mały nadrobił w nocy - takie balety, że aż sobie myślę, że może się odwrócił, bo póki co to ma pośladki w dół ;/
    Agata - mam podobnie jak Ty - w bardziej intensywne dni, ruchy również odczuwam sporadycznie, natomiast myślę, że nie ma co się martwić... :)

Widzę, że poruszacie tematy dentysty ja również muszę się wybrać na przegląd, bo położna kazała pieczątkę załatwić do karty ciąży...
    Natomiast jutro idę do dermatologa, żeby coś poradził na moją kurzajkę, muszę się jej pozbyć do rozwiązania... mam nadzieje, że się nie wystraszy brzucha :P

jestemhela lubi tę wiadomość

• Suomi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata.l wrote:
    Dziewczyny a ma ktoras lozysko na przedniej scianie? U mnie wlasnie tak jest i ruchy malej sa delikatne, nie dosc ze pozno poczulam to teraz kilka razy w ciagu dnia mnie stuknie,czsem wieczorem troche bardziej jest aktywna. Ale byly takie dni ze jak mialam intesywniejszy dzien to potrafila w ogole nie dac znaku zycia. Wczoraj jak mialam usg to fikala jak szalona a ja nic nie czulam. Podczytalam Was troche i az zazdroszcze niektorym ze Wasze maluchy tak fikaja.

Ja też mam na przedniej ścianie :) I czasem też dosłownie nic nie czuję, czasem fika, ale kopniaki czuję tylko z samego dołu brzucha, czyli pewnie tam, gdzie nie ma łożyska. Miałam tak samo - z USG wynikało, że maluch bardzo ruchliwy, a ja nic nie czułam.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata.l wrote:
    Dziewczyny a ma ktoras lozysko na przedniej scianie? U mnie wlasnie tak jest i ruchy malej sa delikatne, nie dosc ze pozno poczulam to teraz kilka razy w ciagu dnia mnie stuknie,czsem wieczorem troche bardziej jest aktywna. Ale byly takie dni ze jak mialam intesywniejszy dzien to potrafila w ogole nie dac znaku zycia. Wczoraj jak mialam usg to fikala jak szalona a ja nic nie czulam. Podczytalam Was troche i az zazdroszcze niektorym ze Wasze maluchy tak fikaja.

Również mam łożysko na przedniej ścianie, ale mam strasznego wiercipiętę :) Aż się boję co będzie po porodzie, bo bardzo jest ruchliwy i mąż od dwóch tygodni może podziwiać te harce dotykając brzuszka. Co jakieś 4-5 dni się wycisza i wówczas tylko co jakiś czas coś czuję, więc nie ma reguły. Najważniejsze że Twój maluch jest zdrowy i w badaniach wszystko wychodzi u Ciebie ok ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol mój termin 23.02 z miesiaczki 18.05 więc Twój powinien być 10 dni wczesniej czyli 13.02 ;) Pozdrawiam.

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidziol wrote:
    dziewczyny jak liczyc moje tyg ciazy ? mam juz 3 terminy ;) od 12 do 16 lutego ,chociaz pierwszy byl na 14go :) lekarz mowi ze to przez to ze mialam nieregularne miesiaczki. ostatnia mialam 8 maja wiec jak liczyc?

To jest i tak orientacyjny termin. Tylko ok. 5% rozwiązań jest zgodnych z przewidywaną datą porodu, więc nie ma co się tak bardzo do tego przywiązywać a rozbieżność 4 dni nie jest duża :)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to nie jest ważna data ostatniej miesiączki a owulacji. Ja mam wcześniej wyznaczony termin porodu niż wynika to z daty ostatniej miesiączki z racji wczesnej owulacji (pozytywny sikany test ciążowy miałam dodatni już w 20 dniu cyklu). W takim wypadku warto trzymać się terminu porodu z USG genetycznego.

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak sie uspokajam ze to normalne ale zawsze cos tam w glowie sie pojawia ;) jak mielismy wesele to chyba tak ja wybujalam ze dwa dni nic, albo poprostu ja nie czulam w ferworze tych emocji ;) no i najlepsze jest to ze czuje ja tylko z prawej strony gdzie ma pupe:) na kazdym usg glowka w dol i pozycji nie zmienia.
    Dzidzil z tego co mowil mi moj gin termin wyznacza sie na poczatku ciazy z ostatniego terminu okresu i ewentualnie koryguje sie przez usg. U mnie bylo dwa dni roznicy i zostawil termin z ostatniej miesiaczki. A mowil ze glupota jest zmieniac termin w pozniejszym okresie ciazy bo wymiary malenstwa sa wtedy mierzone w duzym przyblizeniu.

v1kdmjn.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ze te pare dni bez roznicy,dla mnie tez obojetne czy to bedzie 12 czy 14, ale jakos zawsze na wizytach lekarskich(a ja ich troche mam ) oczekuja precyzji a jak mowie ze sa male rozbieznosci to payrza jak na wariata. kij z nimi ;) i tak mam sie nastawiac na cc przed terminem :) czlowiek chyba na starosc za duzo analizuje ,jak mialam 22lata i zaszlam w ciaze i powiedzieli ze termin na 15 pazdziernika to poprostu czekalam i juz ,bylam w tych malych procentach i urodzilam w dzien terminu :) teraz czlowiek starszy i wsztstko sledzi, panikuje ,przezywa...ja tak mam ..ta ciaze to taka podeksctyowana jestem ze musze uwazac bo cora robi sie zazdrosna i moja 9 letnia ale nawet meza cora ktora ma prawie 18 lat i tez noskiem kreci jak za duzo gadam do brzucha :) ach moje zazdrosniki :)

dzidziol
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Goździk89 co tam u Ciebie słychać?
    Jutro wychodzę że szpitala jeśli wszystko będzie ok. Już nie mam skurczy i boli.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Paulina89 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 gratuluję synka :)

dzidziol mam podobną sytuacje OM miałam 5.05 i z tego wynika, że termin miałby być chyba ok 09.02. Serduszko pojawiło się dopiero 05.07 więc wg pierwszych pomiarów usg termin mam w karcie wpisany na 20.02 :P a znowu z pierwszych prenatalnych termin mam na 14.02 i taki ogólnie podaję jak ktoś pyta :) po prostu nastawiam się na luty a jaki to będzie dzień to zobaczymy :D

Agata też mam łożysko na przedniej ścianie :) i generalnie ruchy czuję jak odpoczywam najczęściej po lewej stornie na dole kopniaki okazało się że to kopniaki bo jak miałam tydz temu USG to mała była ułożona z głową po prawej stronie w okolicach pępka a nogi miała właśnie niżej na lewo :D a że to moja pierwsza ciąża to na początku mogłam się tylko domyślać czy to nóżki czy rączki :P
    Są też dni w których jest mało aktywna ale staram się nie panikować tylko spokojnie czekam :)

MamazTrójmiasta trzymam kciuki daj znać jak tam u mnie córka tydzień temu ważyła ok 550g :)

eikt9n73z7d1c0iu.png
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które siedzą w domu na zwolnieniu, czy lekarz wam wypisuje zwolnienie co jakiś czas?
    czy ma któraś zwolnienie na kilka miesięcy?
    lekarz mi właśnie wystawił takie do końca stycznia, nie chciałabym być wzywana na kontrole do ZUS-u.

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ktoś może rozglądał się już za wózkami? Ja od jakiegoś czasu interesuje się tematem i tak mam pytanie czy jest sens kupować wózek 3w1? Czy może lepiej kupić spacerówkę osobno?
    Bardzo podobają mi się wózki Mutsy Evo, ale ceny trochę odstraszają, zwłaszcza, że chciałabym wózek za ok 2tyś.
    Mamy bardziej doświadczone podzielcie się opiniami :)

• Helmi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wozek bebetto torino 3w1. Czytalam dobre opinie i jest przepiekny a zobaczymy jak bedzie jak sie zaczna spacery :)

Co do lozyska to tez mam na przedniej scianie i czasem widze jak mi delikatnie brzuch podskakuje ale malo, no i moj maluch jest ulozony nogami do dolu i czasem kopniecia czuje tak nisko, gleboko jakby.

Karcia a co do l4 to ja mam wypisywane co miesiac. W sumie nie spotkalam jeszcze kogos kto mialby l4 na kilka miesiecy, tak w ogole mozna? U mnie gin zawsze pilnuje zeby noe bylo wystawione na dluzej niz 4 tygodnie

7v8r3e3k6t0s43kt.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ