X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Co do tych materacy to robiłam wywiad po rodzinie i znajomych i faktycznie coś z tymi robalami jest. Jeżeli materac dostanie wilgoci to mnożą się one w gryce. Widziałam zdjęcie takiego materaca z białymi robaczkami - okropieństwo. Okazało się że materace były przechowywane a magazynie w złych warunkach i trafiły do sprzedaży. :-(
    Brunetka dasz namiary na materacyk który ty wybrałaś?

Jasne- ja akurat kupowałam tutaj
    http://allegro.pl/materac-lateksowo-piankowy-120x60cm-13cm-gruby-i6187155269.html?snapshot=MjAxNi0xMC0xOVQxNToxMTo0OFo7YnV5ZXI7Y2EyOWJlYzY2OGE2N2U3OTc4NzM1YjJlNzhkM2U3ZTgwNDM0Yjk1ZmU2YjBmNjBkMzBiZjIxYTYzN2I2MGE2NQ==

Fiolk@ lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@, czasami można kupić sam stelaż z ggondolą, ja np. potrzebuję sam stelaż do wózka jedo fyn, bo bratowa ma dla mnie prawie nową gondolę i fotelik z adapterami do tego modelu. Myślałam że nie można kupić samego stelaża, ewentualnie tylko ze spacerowka, ale napisałam do producenta (firma polska więc to dużo łatwiejsze) i można zamówić sam stelaż, albo stelaż tylko ze spacerowka do modelu, który jest jest sprzedaży jako 3w1 więc warto się dowiedzieć :)

Aguśka89, współczuję,leż dużo, bierz leki, wszystko będzie dobrze :)

age.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka89 współczuję, odpoczywaj dużo i dbaj o siebie :)

Brunetka chyba też się skuszę na ten materac :D wolę nie ryzykować. Znajoma nie zauważyła niby robaków na materacu gryka-pianka-kokos ale dziecko non stop płakało w łóżeczku, miało problemy ze skórą, lekarz zapytał na jakim materacu śpi i zalecił lateksowy. Po zmianie materaca jak ręką odjął, wszystko przeszło.

Brunetka lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam i sie pocieszam, bo mi po nocach tez sie si dzidzius, porod ( nier zawsze wesolo) ale chyba w glowie sie juz tak wszystko przewija.... tez sie martwie o moja szyjke bo 2 lata temu miala polowe wycietej i zaczynalam ciaze od niecalych 3 cm ,od trzech tygodni nie mialam zadnego badania i nastepne mam dopiero22go, a to brzuch boli,tetno wysokie i tak sie tym stresuje ze powiedzialam mezowi ze dzis wieczorem dzwonie do gin zeby wczesniej sie spotkac. ale zapomnialam ze jutro mam diabetolog i pewnie wysle mnie na oddzial na pare dni zeby wprowadzic insuline bo cukry na czczo juz po ok 110 :( wiec chyba zrezygnuje jednak z dodatkowej teraz wizyty bo na oddziale i tak mnie przebadaja,moze i spotkam swoja gin bo zalezy na ktory oddzial trafie

dzidziol
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :)
    Wczoraj miałam wykonane badanie dopplerowskie dziecka.Wyniki dla tętnicy pępkowej wyszły w normie, natomiast wyniki dla tętnicy środkowej mózgu minimalnie poniżej normy (PI 1,50; PSV 23,0 cm/s; Współczynnik mózgowo-pępowinowy wyniósł 1,36). Czy któraś z Was miała już wykonywane te badania? Jak wyniki? Bo ja trochę się martwię.... Wiem że jest to bardzo ważne badanie...

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzol no to na bank insulinka bedzie:/ ja biore po 12 jednostek nocnej i w nocy cukier ok a rano i tak od 95 do 110 mi skacze i niemoge dac wiecej w nocy bo sie boje hipoglikemi i moja diablo kazala zostawic ranne takie jakie sa:/ dzis w nocy miala 64 a rano 103 jaka roznica nie heh

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie u mnie tym bardziej panikuja z hipoglikemia bo przy niskim cukrze w nocy moge dostac napadow padaczkowych dlatego pare nocek spedze na oddziale :( ale czego my nie przetrwamy dla tych kruszyn :)

dzidziol
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream ja pierwsze slysze o takim badaniu...

Fiolk@ ja wozek wystawilam tylko na trojmiejskiej, zamknietej grupie zeby nie bawic sie w wysylki wiec nie zobaczysz. Jesli chcesz moge Ci zdjecia na priv wyslac zeby nie zasmiecac tu furum ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem jak Wy ale ja juz bym chciala LUTY :):):):):):) cos mi sie dluzy ostatnio ;)

Brunetka, kita78 lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Witam! :)
    Wczoraj miałam wykonane badanie dopplerowskie dziecka.Wyniki dla tętnicy pępkowej wyszły w normie, natomiast wyniki dla tętnicy środkowej mózgu minimalnie poniżej normy (PI 1,50; PSV 23,0 cm/s; Współczynnik mózgowo-pępowinowy wyniósł 1,36). Czy któraś z Was miała już wykonywane te badania? Jak wyniki? Bo ja trochę się martwię.... Wiem że jest to bardzo ważne badanie...

A to standardowe badanie? Ja na razie go nie miałam, gin też póki co nic nie wspominał, następną wizytę ma 25listopada to zobaczymy. Niestety nie potrafię Ci nic w tym temacie doradzić :( A lekarz co mówił?

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonczylo sie ze wyladowalam w szpitalu. Zadzwonilam do mojej gin i jak uslyszala ze mam bole brzucha to kazala zbierac sie do szpitala. Takze leze po przyjeciu i czekam na cokolwiek bo nie wiem co sie dzieje i czemu dzidzia zeszla tak nisko. Lekarka mowila o sterydach do poloznych czyli boi sie przedwczesnego porodu. Masakra :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba niestandardowe... wybrałam się na trzecie prenatalne badania, było sprawdzanie czy narządy rozwijają się prawidłowo no i te przepływy właśnie. Na kartce mam opis badania dopplerowskiego i się dopatrzyłam że wyniki trochę zaniżone. Pytałam lekarza czy wszystko z dzieckiem w porządku, czy się dobrze rozwija, powiedział że tak, ale potem zobaczyłam ten wynik i nie zdążyłam dopytać o to.
    Mam nadzieję że wszystko w porządku :)
    Poza tym, od niedzieli męczyły mnie bóle podbrzusza, ciągłe, lekarz powiedział że mi się trochę szyjka skróciła i muszę dużo odpoczywać.

ex2bcwa1570qltn4.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Jasne- ja akurat kupowałam tutaj
    http://allegro.pl/materac-lateksowo-piankowy-120x60cm-13cm-gruby-i6187155269.html?snapshot=MjAxNi0xMC0xOVQxNToxMTo0OFo7YnV5ZXI7Y2EyOWJlYzY2OGE2N2U3OTc4NzM1YjJlNzhkM2U3ZTgwNDM0Yjk1ZmU2YjBmNjBkMzBiZjIxYTYzN2I2MGE2NQ==

Kupiłam dokładnie te same materace ;-)

Brunetka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahuśka89 miałam to samo, od niedzieli ból brzucha jak na miesiączkę, wczoraj to już myślałam że nie wytrzymam, miałam wizytę i lekarz powiedział że trochę szujka skrócona, kazał brać nospę i luteinę. Dzisiaj już mnie brzuch nie boli.
    Lekarz podejrzewał że to skurcze, ale podłączyli mi ktg i nie wykazało żadnych skurczy. Położna powiedziała że organizm daje znać że potrzebuje więcej odpoczynku i trzeba sfolgować. Bardzo krótką masz tą szyjkę?

ex2bcwa1570qltn4.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream ja nie miałam ani razu takiego badania ale skoro powiedział, że wszystko w porządku to tego należy się trzymać ;-)

AguŚka trzymaj się dzielnie!

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,8 cm szyjka z tym, ze jest miekka a dziecko jest bardzo nisko takze tetno badane jest praktycznie na moim "lonie". Narazie boli mnie brzuch nawet dosyc mocno i czekam az cos w koncu sie ruszy i ktos przyjdzie. Mam miec jeszcze usg szyjki.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mialam tego badania. Ze skracajaca szyjka nie ma zartow wypoczywaj sobie.

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daj sobie za wcześnie tych sterydów wpakować, mnóstwo dziewczyn ze skróconą szyjką donosi ciąże do końca przy leżeniu i uważaniu. Porozmawiaj z lekarką, może jest jeszcze trochę czasu. I daj znać koniecznie! :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Skonczylo sie ze wyladowalam w szpitalu. Zadzwonilam do mojej gin i jak uslyszala ze mam bole brzucha to kazala zbierac sie do szpitala. Takze leze po przyjeciu i czekam na cokolwiek bo nie wiem co sie dzieje i czemu dzidzia zeszla tak nisko. Lekarka mowila o sterydach do poloznych czyli boi sie przedwczesnego porodu. Masakra :/
    trzymaj sie dzielnie. sterydy to nic strasznego. dzieci beda sie po nich czuly znacznie lepiej i dluzej mozna donosic cisaze i nie być "uwiezioną" w szpitalu

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka- powiedz czy jak dostalas luteine to tez w szpitalu? przy jakich wartosciach dostalas? i jesli mozesz to powiedz czy zaczelas jakos szczegolnie tyc, bo mnie diabetolog straszy ze dopiero po zaczyna sie porzadne tycie :( a tego mi naprawde juz nie trzeba....

dziewczyny mnie brzuch pobolewa kilka razy dziennie i bol przechodzi na plecy i mija..nie wiem jakos tak dziwnie...boje sie bo jak juz pisalkam ciaze zaczynalam z polowa szyjki bo pol mam usuniete. jak jutro diabetolog mnie zostawi na oddziale to chyba mnie przebadaja? a jak nie to chyba musze szybciej zalatwic wizyte niz czekac do 22? co myslicie?

dzidziol
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ