Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Fiolk@ wrote:Co do tych materacy to robiłam wywiad po rodzinie i znajomych i faktycznie coś z tymi robalami jest. Jeżeli materac dostanie wilgoci to mnożą się one w gryce. Widziałam zdjęcie takiego materaca z białymi robaczkami - okropieństwo. Okazało się że materace były przechowywane a magazynie w złych warunkach i trafiły do sprzedaży.
Brunetka dasz namiary na materacyk który ty wybrałaś?
Jasne- ja akurat kupowałam tutaj
http://allegro.pl/materac-lateksowo-piankowy-120x60cm-13cm-gruby-i6187155269.html?snapshot=MjAxNi0xMC0xOVQxNToxMTo0OFo7YnV5ZXI7Y2EyOWJlYzY2OGE2N2U3OTc4NzM1YjJlNzhkM2U3ZTgwNDM0Yjk1ZmU2YjBmNjBkMzBiZjIxYTYzN2I2MGE2NQ==
Fiolk@ lubi tę wiadomość
-
Fiolk@, czasami można kupić sam stelaż z ggondolą, ja np. potrzebuję sam stelaż do wózka jedo fyn, bo bratowa ma dla mnie prawie nową gondolę i fotelik z adapterami do tego modelu. Myślałam że nie można kupić samego stelaża, ewentualnie tylko ze spacerowka, ale napisałam do producenta (firma polska więc to dużo łatwiejsze) i można zamówić sam stelaż, albo stelaż tylko ze spacerowka do modelu, który jest jest sprzedaży jako 3w1 więc warto się dowiedzieć
Aguśka89, współczuję,leż dużo, bierz leki, wszystko będzie dobrze -
Aguśka89 współczuję, odpoczywaj dużo i dbaj o siebie
Brunetka chyba też się skuszę na ten materacwolę nie ryzykować. Znajoma nie zauważyła niby robaków na materacu gryka-pianka-kokos ale dziecko non stop płakało w łóżeczku, miało problemy ze skórą, lekarz zapytał na jakim materacu śpi i zalecił lateksowy. Po zmianie materaca jak ręką odjął, wszystko przeszło.
Brunetka lubi tę wiadomość
Nasze największe Szczęście
-
czytam i sie pocieszam, bo mi po nocach tez sie si dzidzius, porod ( nier zawsze wesolo) ale chyba w glowie sie juz tak wszystko przewija.... tez sie martwie o moja szyjke bo 2 lata temu miala polowe wycietej i zaczynalam ciaze od niecalych 3 cm ,od trzech tygodni nie mialam zadnego badania i nastepne mam dopiero22go, a to brzuch boli,tetno wysokie i tak sie tym stresuje ze powiedzialam mezowi ze dzis wieczorem dzwonie do gin zeby wczesniej sie spotkac. ale zapomnialam ze jutro mam diabetolog i pewnie wysle mnie na oddzial na pare dni zeby wprowadzic insuline bo cukry na czczo juz po ok 110
wiec chyba zrezygnuje jednak z dodatkowej teraz wizyty bo na oddziale i tak mnie przebadaja,moze i spotkam swoja gin bo zalezy na ktory oddzial trafie
dzidziol -
Witam!
Wczoraj miałam wykonane badanie dopplerowskie dziecka.Wyniki dla tętnicy pępkowej wyszły w normie, natomiast wyniki dla tętnicy środkowej mózgu minimalnie poniżej normy (PI 1,50; PSV 23,0 cm/s; Współczynnik mózgowo-pępowinowy wyniósł 1,36). Czy któraś z Was miała już wykonywane te badania? Jak wyniki? Bo ja trochę się martwię.... Wiem że jest to bardzo ważne badanie... -
Dzidzol no to na bank insulinka bedzie:/ ja biore po 12 jednostek nocnej i w nocy cukier ok a rano i tak od 95 do 110 mi skacze i niemoge dac wiecej w nocy bo sie boje hipoglikemi i moja diablo kazala zostawic ranne takie jakie sa:/ dzis w nocy miala 64 a rano 103 jaka roznica nie heh
-
Babydream wrote:Witam!
Wczoraj miałam wykonane badanie dopplerowskie dziecka.Wyniki dla tętnicy pępkowej wyszły w normie, natomiast wyniki dla tętnicy środkowej mózgu minimalnie poniżej normy (PI 1,50; PSV 23,0 cm/s; Współczynnik mózgowo-pępowinowy wyniósł 1,36). Czy któraś z Was miała już wykonywane te badania? Jak wyniki? Bo ja trochę się martwię.... Wiem że jest to bardzo ważne badanie...
A to standardowe badanie? Ja na razie go nie miałam, gin też póki co nic nie wspominał, następną wizytę ma 25listopada to zobaczymy. Niestety nie potrafię Ci nic w tym temacie doradzićA lekarz co mówił?
Nasze największe Szczęście
-
Skonczylo sie ze wyladowalam w szpitalu. Zadzwonilam do mojej gin i jak uslyszala ze mam bole brzucha to kazala zbierac sie do szpitala. Takze leze po przyjeciu i czekam na cokolwiek bo nie wiem co sie dzieje i czemu dzidzia zeszla tak nisko. Lekarka mowila o sterydach do poloznych czyli boi sie przedwczesnego porodu. Masakra
-
Chyba niestandardowe... wybrałam się na trzecie prenatalne badania, było sprawdzanie czy narządy rozwijają się prawidłowo no i te przepływy właśnie. Na kartce mam opis badania dopplerowskiego i się dopatrzyłam że wyniki trochę zaniżone. Pytałam lekarza czy wszystko z dzieckiem w porządku, czy się dobrze rozwija, powiedział że tak, ale potem zobaczyłam ten wynik i nie zdążyłam dopytać o to.
Mam nadzieję że wszystko w porządku
Poza tym, od niedzieli męczyły mnie bóle podbrzusza, ciągłe, lekarz powiedział że mi się trochę szyjka skróciła i muszę dużo odpoczywać.
-
Brunetka wrote:Jasne- ja akurat kupowałam tutaj
http://allegro.pl/materac-lateksowo-piankowy-120x60cm-13cm-gruby-i6187155269.html?snapshot=MjAxNi0xMC0xOVQxNToxMTo0OFo7YnV5ZXI7Y2EyOWJlYzY2OGE2N2U3OTc4NzM1YjJlNzhkM2U3ZTgwNDM0Yjk1ZmU2YjBmNjBkMzBiZjIxYTYzN2I2MGE2NQ==
Kupiłam dokładnie te same materaceBrunetka lubi tę wiadomość
-
Ahuśka89 miałam to samo, od niedzieli ból brzucha jak na miesiączkę, wczoraj to już myślałam że nie wytrzymam, miałam wizytę i lekarz powiedział że trochę szujka skrócona, kazał brać nospę i luteinę. Dzisiaj już mnie brzuch nie boli.
Lekarz podejrzewał że to skurcze, ale podłączyli mi ktg i nie wykazało żadnych skurczy. Położna powiedziała że organizm daje znać że potrzebuje więcej odpoczynku i trzeba sfolgować. Bardzo krótką masz tą szyjkę? -
AguŚka89 wrote:Skonczylo sie ze wyladowalam w szpitalu. Zadzwonilam do mojej gin i jak uslyszala ze mam bole brzucha to kazala zbierac sie do szpitala. Takze leze po przyjeciu i czekam na cokolwiek bo nie wiem co sie dzieje i czemu dzidzia zeszla tak nisko. Lekarka mowila o sterydach do poloznych czyli boi sie przedwczesnego porodu. Masakra
-
Nitka- powiedz czy jak dostalas luteine to tez w szpitalu? przy jakich wartosciach dostalas? i jesli mozesz to powiedz czy zaczelas jakos szczegolnie tyc, bo mnie diabetolog straszy ze dopiero po zaczyna sie porzadne tycie
a tego mi naprawde juz nie trzeba....
dziewczyny mnie brzuch pobolewa kilka razy dziennie i bol przechodzi na plecy i mija..nie wiem jakos tak dziwnie...boje sie bo jak juz pisalkam ciaze zaczynalam z polowa szyjki bo pol mam usuniete. jak jutro diabetolog mnie zostawi na oddziale to chyba mnie przebadaja? a jak nie to chyba musze szybciej zalatwic wizyte niz czekac do 22? co myslicie?dzidziol