X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Co do tych materacy to robiłam wywiad po rodzinie i znajomych i faktycznie coś z tymi robalami jest. Jeżeli materac dostanie wilgoci to mnożą się one w gryce. Widziałam zdjęcie takiego materaca z białymi robaczkami - okropieństwo. Okazało się że materace były przechowywane a magazynie w złych warunkach i trafiły do sprzedaży. :-(
    Brunetka dasz namiary na materacyk który ty wybrałaś?

Jasne- ja akurat kupowałam tutaj
    http://allegro.pl/materac-lateksowo-piankowy-120x60cm-13cm-gruby-i6187155269.html?snapshot=MjAxNi0xMC0xOVQxNToxMTo0OFo7YnV5ZXI7Y2EyOWJlYzY2OGE2N2U3OTc4NzM1YjJlNzhkM2U3ZTgwNDM0Yjk1ZmU2YjBmNjBkMzBiZjIxYTYzN2I2MGE2NQ==

Fiolk@ lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@, czasami można kupić sam stelaż z ggondolą, ja np. potrzebuję sam stelaż do wózka jedo fyn, bo bratowa ma dla mnie prawie nową gondolę i fotelik z adapterami do tego modelu. Myślałam że nie można kupić samego stelaża, ewentualnie tylko ze spacerowka, ale napisałam do producenta (firma polska więc to dużo łatwiejsze) i można zamówić sam stelaż, albo stelaż tylko ze spacerowka do modelu, który jest jest sprzedaży jako 3w1 więc warto się dowiedzieć :)

Aguśka89, współczuję,leż dużo, bierz leki, wszystko będzie dobrze :)

age.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka89 współczuję, odpoczywaj dużo i dbaj o siebie :)

Brunetka chyba też się skuszę na ten materac :D wolę nie ryzykować. Znajoma nie zauważyła niby robaków na materacu gryka-pianka-kokos ale dziecko non stop płakało w łóżeczku, miało problemy ze skórą, lekarz zapytał na jakim materacu śpi i zalecił lateksowy. Po zmianie materaca jak ręką odjął, wszystko przeszło.

Brunetka lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam i sie pocieszam, bo mi po nocach tez sie si dzidzius, porod ( nier zawsze wesolo) ale chyba w glowie sie juz tak wszystko przewija.... tez sie martwie o moja szyjke bo 2 lata temu miala polowe wycietej i zaczynalam ciaze od niecalych 3 cm ,od trzech tygodni nie mialam zadnego badania i nastepne mam dopiero22go, a to brzuch boli,tetno wysokie i tak sie tym stresuje ze powiedzialam mezowi ze dzis wieczorem dzwonie do gin zeby wczesniej sie spotkac. ale zapomnialam ze jutro mam diabetolog i pewnie wysle mnie na oddzial na pare dni zeby wprowadzic insuline bo cukry na czczo juz po ok 110 :( wiec chyba zrezygnuje jednak z dodatkowej teraz wizyty bo na oddziale i tak mnie przebadaja,moze i spotkam swoja gin bo zalezy na ktory oddzial trafie

dzidziol
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :)
    Wczoraj miałam wykonane badanie dopplerowskie dziecka.Wyniki dla tętnicy pępkowej wyszły w normie, natomiast wyniki dla tętnicy środkowej mózgu minimalnie poniżej normy (PI 1,50; PSV 23,0 cm/s; Współczynnik mózgowo-pępowinowy wyniósł 1,36). Czy któraś z Was miała już wykonywane te badania? Jak wyniki? Bo ja trochę się martwię.... Wiem że jest to bardzo ważne badanie...

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzol no to na bank insulinka bedzie:/ ja biore po 12 jednostek nocnej i w nocy cukier ok a rano i tak od 95 do 110 mi skacze i niemoge dac wiecej w nocy bo sie boje hipoglikemi i moja diablo kazala zostawic ranne takie jakie sa:/ dzis w nocy miala 64 a rano 103 jaka roznica nie heh

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie u mnie tym bardziej panikuja z hipoglikemia bo przy niskim cukrze w nocy moge dostac napadow padaczkowych dlatego pare nocek spedze na oddziale :( ale czego my nie przetrwamy dla tych kruszyn :)

dzidziol
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream ja pierwsze slysze o takim badaniu...

Fiolk@ ja wozek wystawilam tylko na trojmiejskiej, zamknietej grupie zeby nie bawic sie w wysylki wiec nie zobaczysz. Jesli chcesz moge Ci zdjecia na priv wyslac zeby nie zasmiecac tu furum ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem jak Wy ale ja juz bym chciala LUTY :):):):):):) cos mi sie dluzy ostatnio ;)

Brunetka, kita78 lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Witam! :)
    Wczoraj miałam wykonane badanie dopplerowskie dziecka.Wyniki dla tętnicy pępkowej wyszły w normie, natomiast wyniki dla tętnicy środkowej mózgu minimalnie poniżej normy (PI 1,50; PSV 23,0 cm/s; Współczynnik mózgowo-pępowinowy wyniósł 1,36). Czy któraś z Was miała już wykonywane te badania? Jak wyniki? Bo ja trochę się martwię.... Wiem że jest to bardzo ważne badanie...

A to standardowe badanie? Ja na razie go nie miałam, gin też póki co nic nie wspominał, następną wizytę ma 25listopada to zobaczymy. Niestety nie potrafię Ci nic w tym temacie doradzić :( A lekarz co mówił?

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonczylo sie ze wyladowalam w szpitalu. Zadzwonilam do mojej gin i jak uslyszala ze mam bole brzucha to kazala zbierac sie do szpitala. Takze leze po przyjeciu i czekam na cokolwiek bo nie wiem co sie dzieje i czemu dzidzia zeszla tak nisko. Lekarka mowila o sterydach do poloznych czyli boi sie przedwczesnego porodu. Masakra :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba niestandardowe... wybrałam się na trzecie prenatalne badania, było sprawdzanie czy narządy rozwijają się prawidłowo no i te przepływy właśnie. Na kartce mam opis badania dopplerowskiego i się dopatrzyłam że wyniki trochę zaniżone. Pytałam lekarza czy wszystko z dzieckiem w porządku, czy się dobrze rozwija, powiedział że tak, ale potem zobaczyłam ten wynik i nie zdążyłam dopytać o to.
    Mam nadzieję że wszystko w porządku :)
    Poza tym, od niedzieli męczyły mnie bóle podbrzusza, ciągłe, lekarz powiedział że mi się trochę szyjka skróciła i muszę dużo odpoczywać.

ex2bcwa1570qltn4.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Jasne- ja akurat kupowałam tutaj
    http://allegro.pl/materac-lateksowo-piankowy-120x60cm-13cm-gruby-i6187155269.html?snapshot=MjAxNi0xMC0xOVQxNToxMTo0OFo7YnV5ZXI7Y2EyOWJlYzY2OGE2N2U3OTc4NzM1YjJlNzhkM2U3ZTgwNDM0Yjk1ZmU2YjBmNjBkMzBiZjIxYTYzN2I2MGE2NQ==

Kupiłam dokładnie te same materace ;-)

Brunetka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahuśka89 miałam to samo, od niedzieli ból brzucha jak na miesiączkę, wczoraj to już myślałam że nie wytrzymam, miałam wizytę i lekarz powiedział że trochę szujka skrócona, kazał brać nospę i luteinę. Dzisiaj już mnie brzuch nie boli.
    Lekarz podejrzewał że to skurcze, ale podłączyli mi ktg i nie wykazało żadnych skurczy. Położna powiedziała że organizm daje znać że potrzebuje więcej odpoczynku i trzeba sfolgować. Bardzo krótką masz tą szyjkę?

ex2bcwa1570qltn4.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream ja nie miałam ani razu takiego badania ale skoro powiedział, że wszystko w porządku to tego należy się trzymać ;-)

AguŚka trzymaj się dzielnie!

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,8 cm szyjka z tym, ze jest miekka a dziecko jest bardzo nisko takze tetno badane jest praktycznie na moim "lonie". Narazie boli mnie brzuch nawet dosyc mocno i czekam az cos w koncu sie ruszy i ktos przyjdzie. Mam miec jeszcze usg szyjki.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mialam tego badania. Ze skracajaca szyjka nie ma zartow wypoczywaj sobie.

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daj sobie za wcześnie tych sterydów wpakować, mnóstwo dziewczyn ze skróconą szyjką donosi ciąże do końca przy leżeniu i uważaniu. Porozmawiaj z lekarką, może jest jeszcze trochę czasu. I daj znać koniecznie! :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Skonczylo sie ze wyladowalam w szpitalu. Zadzwonilam do mojej gin i jak uslyszala ze mam bole brzucha to kazala zbierac sie do szpitala. Takze leze po przyjeciu i czekam na cokolwiek bo nie wiem co sie dzieje i czemu dzidzia zeszla tak nisko. Lekarka mowila o sterydach do poloznych czyli boi sie przedwczesnego porodu. Masakra :/
    trzymaj sie dzielnie. sterydy to nic strasznego. dzieci beda sie po nich czuly znacznie lepiej i dluzej mozna donosic cisaze i nie być "uwiezioną" w szpitalu

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka- powiedz czy jak dostalas luteine to tez w szpitalu? przy jakich wartosciach dostalas? i jesli mozesz to powiedz czy zaczelas jakos szczegolnie tyc, bo mnie diabetolog straszy ze dopiero po zaczyna sie porzadne tycie :( a tego mi naprawde juz nie trzeba....

dziewczyny mnie brzuch pobolewa kilka razy dziennie i bol przechodzi na plecy i mija..nie wiem jakos tak dziwnie...boje sie bo jak juz pisalkam ciaze zaczynalam z polowa szyjki bo pol mam usuniete. jak jutro diabetolog mnie zostawi na oddziale to chyba mnie przebadaja? a jak nie to chyba musze szybciej zalatwic wizyte niz czekac do 22? co myslicie?

dzidziol
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ