Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Licze ze mnie puszcza dzis stad w cholere. Lezec to ja w domu moge skoro usg, ktg i szyjka ok. Tylko skad te twardnienia
Z reszta jutro mam dodatkowa wizyte u mojego innego ginekologa i chcialabym na nia pojsc.
Denerwuja mnie te szpitale. Robili morfologie i crp, nikt nawet nie przyjdzie i nie powie co i jak. Obchod trwa minute i caly dzien nawet nikt nie zagladnie do sali...popoludniu znow mi brzuch twardnial i bolal to sama poczlapalam do poloznych. Dostalam taki zastrzyk ze lezec na lewej stronie nie moglam a wieczorem kolejne dwa w oba posladki. Babka z takim impetem mi zaladowala te leki ze chcialam sie odwinac i ja piznac w glowe. Nie wiedzialam potem jak mam lezec -
Helmi współczuję.. No ale jak mus to mus, widocznie muszą Cię mieć na oku
Ja sie cieszę, że jednak udało mi się zostać w domu.. W szpitalu ostatnio lezalam jak miałam 3 latka wiec nie wyobrażam sobie jakoś tego wszystkiego:D
Przez ten tydzień leżę jak kłoda i wychodzę tylko siku.. Z resztą nie mogę nic więcej robić bo jak dłużej siedzę czy chodzę to zaczyna mnie podbrzusze boleć..
A dziś rano dostalam śniadanie do łóżka od teściowej:D
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Samdrula jak Ci dobrze:)
Helmi wspolczuje ze trafilas na taka pigule:/ jak im sie spieszy niewiem do czego to wsrzykna ci zastrzyc szybko szybko i wtedy to najpier....a a nie tylko boli a mogla by powoli zeby sie spokojnie rozeszlo i nic bys nieczula ale po co lepiej szybko szybko i kolejna ehhh zero zrozumienia dla pacjenta:/ ja jak bylam po cesarce bralam ketonal dozylnie i jak widzialam taka jedna pigule to wolalam sie maczyc i czekac na inna zmiane niz dac sie jej zeby zastrzyk zrobila, bo po nim przez pol h niemoglam nawet usiasc na dupie tak bolalo i stalam nad lozeczkiem maliszka i klnelam na ta chora babe... ehhh a kysz z takimi -
Nitka_lutowa wrote:Samdrula jak Ci dobrze:)
Helmi wspolczuje ze trafilas na taka pigule:/ jak im sie spieszy niewiem do czego to wsrzykna ci zastrzyc szybko szybko i wtedy to najpier....a a nie tylko boli a mogla by powoli zeby sie spokojnie rozeszlo i nic bys nieczula ale po co lepiej szybko szybko i kolejna ehhh zero zrozumienia dla pacjenta:/ ja jak bylam po cesarce bralam ketonal dozylnie i jak widzialam taka jedna pigule to wolalam sie maczyc i czekac na inna zmiane niz dac sie jej zeby zastrzyk zrobila, bo po nim przez pol h niemoglam nawet usiasc na dupie tak bolalo i stalam nad lozeczkiem maliszka i klnelam na ta chora babe... ehhh a kysz z takimi
No tylko korci mnie żeby coś porobić...burdel w domu,sprzatnelabym, pranie bym zrobiła... A tu trzeba lezec :p no ale teraz nie ma żartów,szyjka już się nie wydłuży..
A tu jeszcze święta idą.. Mama juz się ostatnio zapowiedziała ze przyjedzie mi okna umyć a trochę ich mamto dziś się śmiała że teraz cały dom mi musi sprzatnac..oczywiście mówiłam jej ze maz jest to sprzatnie ale ona i tak pewnie zrobi po swojemu :p
-
Mila123 wrote:Ja na ostatniej wizycie mowilam mojej gin ze czuje malucha praktycznie tylko po prawej stronie (rzadko z lewej) juz wtedy synek byl ulozony glowka w dol i nic nie bolalo dopiero teraz zaczelo. Dzisiaj to samo a wizyta dopiero 7 grudnia
A co Cię dokladnie boli?
-
Sandrula niedziwie sie ilez mozna leniuchowac no ale niestety to dla dobra Maluszka.. i lepiej niech Ci mama sprzatnie bo facet to facet wiadomo jak to moze wygladac po jego sprzataniu, podobnie jak przed;) ;P ja nienawidze jak moj cos zrobi bo jest niepo mojemu i tak musze poprawic po swojemu...
-
Nitka_lutowa wrote:Sandrula niedziwie sie ilez mozna leniuchowac no ale niestety to dla dobra Maluszka.. i lepiej niech Ci mama sprzatnie bo facet to facet wiadomo jak to moze wygladac po jego sprzataniu, podobnie jak przed;) ;P ja nienawidze jak moj cos zrobi bo jest niepo mojemu i tak musze poprawic po swojemu...
a ja wręcz odwrotnie. jeszcze pochwalę, że dobrze zrobił, nawet jak mi się nie podoba, bo wiem, że jak zacznę po swojemu, to mi więcej nie pomoże. a tak to i zupę wstawi i pranie i okna umyje. z dzieckiem jak podrośnie też będę chwalić że ładnie sprząta, chociaż mi się nie będzie podobać, żeby się nie zraziło do pomocy i porządków. moja mama mnie tego nauczyła i uważam, że to super działa.Brunetka, karolina1488, bebag, Aguu lubią tę wiadomość
-
Szczerze to nie jestem przyzwyczajona do tego, że ktoś mi sprząta itd. Bo zawsze sama wszystko sobie robiłam:D
No ale teraz muszę z tej pomocy skorzystaćbyle by mały siedział w brzuszku jak najdłużej:D
-
Helmi współczuję takich przeżyć
Mila maluszek mógł być główką w dół ale potem mógł się znowu obrócić inaczej i może naciska Ci z tej prawej strony (ja tak mam). Jak będzie Cię to niepokoić to może wybierz się do lekarza wcześniej. Ja idę do lekarza 25-tego i wypytam dokładnie o to naparzanie w kręgosłupie i ból promieniujący do prawej nogi ale zapewne powie tak jak ostatnio, że mała jest bardziej z prawej strony i naciska co powoduje dyskomfort i że to nic groźnego
Sandrula odpoczywaj i niczym się nie przejmujwiadomo, każdy woli mieć porobione po swojemu ale jak mus to mus
Ja na męża narzekać nie mogę bo jak tylko jest w domu to gotuje i piecze różności - uwielbia to a ja nie znoszę więc jak jest w domu to ja do kuchni nie wchodzę nawet. Posprząta, pomyje okna, nastawi pranie jak ja nie mogę (np byłam w pracy a on miał wolne lub teraz jak jestem w ciąży to mył okna) i wszystko robi super także chwalę i to bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 10:16
sandrula lubi tę wiadomość
Nasze największe Szczęście
-
Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam ale widzie że dużo dziewczyn ma problemy z szyjką i u mnie też coś się zadziało bo na ostatniej wizycie gin jak mnie zbadał to zabronił mi dużo chodzić, usg nie miałam więc nie wiem jakiej długości jest szyjka, ale coś musi być nie tak. Dziś pierwszą noc spałam z nogami w górze, tylko nie wiem jak wysoko trzeba podnieść łóżko żeby było dobrze. Może któraś tak spała i wie?
-
Wyszlam do domu, wypis dostane dopiero za kilka dni.
Badal mnie dzis inny lekarz niz przy przyjeciu. We wtorek mowil ze szyjka ladnie wszystko trzyma a dzis inny po badaniu stwierdzil ze "taka jakby troszeczke miekawa"
W sumie mowi zebym zostala na obserwacji ale koncem koncow zgodzil sie zebym wyszlq do domu ale mam lezec, nie dziwgac i nospa 3 razy dziennie -
Helmi wrote:Wyszlam do domu, wypis dostane dopiero za kilka dni.
Badal mnie dzis inny lekarz niz przy przyjeciu. We wtorek mowil ze szyjka ladnie wszystko trzyma a dzis inny po badaniu stwierdzil ze "taka jakby troszeczke miekawa"
W sumie mowi zebym zostala na obserwacji ale koncem koncow zgodzil sie zebym wyszlq do domu ale mam lezec, nie dziwgac i nospa 3 razy dziennie
No to to samo co ja, tyle że u mnie szyjka rozpulchniona i skrócona...
No tak, w domu jak to mówią szybciej się zdrowiejechodź u mnie szyjka już się nie wydłuży...
No i do nospy mam jeszcze brać magnez
-
dziewczyny trzymajcie się dzielnie!! oby dotrwać do 36 tc! juz tak niewiele zostało:)
wkurzona jetem bo moj gin przepadł - nikt nie wie kiedy wróci - umowiłam się do kogo innego na 30 z nadzieja że do tej pory coś się wyjaśni. na wizycie kontrolnej byłam 3 tyg temu a tu jeszcze min 2 tyg czekania i to do gina z przypadku...grrrrr
niby nic takiego się nie dzieje, ale czytam co piszecie i wolałabym upewnić się że wszystko ok z szyją i w ogóle ehhhhhhsandrula lubi tę wiadomość
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Helmi wrote:Sandrula a masz jakies bole podbrzusza?
Twardnienia? Kiedy teraz masz wizyte?
Jak leżę to rzadziej mi twardnieje brzuch, częściej jak chodzę lub siedzę.. wczoraj w ciągu pół godziny jak siedziałam na poczekalni naliczyłam, że 6 razy stwardniał.. jak chodziłam to po 2-3 min twardniał i podbrzusze pobolewało...
Wizytę mam w środę... do tego czasu jak nie pomoże nospa i magnez to do szpitala..
Aguśka no to samo mam.. niby nie taki mocny ból, ale daje się we znaki i nic zrobić nie można..
-
Ja dziś idę do lekarza na wizytę kontrolną, cieszę się, bo ostatnia była 4 tygodnie temu i jestem ciekawa co słychać u Małej
Dodatkowo trochę się martwię bo od wczoraj bobas jest mało aktywny, rusza się, ale raczej delikatnie i zdecydowanie mniej niż ostatnio, także dobrze, że dziś wizyta - uspokoję nerwy