X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria ale ty pod pajaca nic nie wkładasz? Bo mi się widzi tak że body to bielizna a pajac to taki dresik... czy jak to jest. Matko już nic nie pamiętam (starszy syn ma 13 lat)

• vitoria Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze zalezy od dziecka. Nasz synek odkad minal okres noworodkowy nie lubil przegrzewania I po domu chodzil w samym pajacyku lub body + spioszki, zero skarpetek, kaftanikow na dokladke. Urodzil siew grudniu, na spacer zakladalam na samego pajacyka kombinezon zimowy I okrywalam kocykiem, nigdy nie marzl. Nigdy tez nie zakladalam mu o warstwe wiecej niz sobie, zwykle sama bylam ubrana cieplej od malego, jestem zmarzluchem, a synek wrecz przeciwnie. Teraz tez czasem wydaje mi sie ze jest zimno, proponuje mu bluze, zwykle nie chce, ale tez nigdy nie chorowal poza 2 katarami. Z kolei bratowej synek od narodzil wymagal kilku warstw ubranek I grubego koca nawet w domu. Mysle ze nie da sie przyjac jak nalezy robic. Trzeba obserwowac I sluchac dziecka. Przegrzewanie napewno nie jest dobre.

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam jak Victoria nie ma co... przegrzewanie jest.najgorsze dla dziecka. Lepiej.niech troche zmarznie. Ja tak robilam I.Moja nie choruje. Zawsze.na.karczku mozna sprawdzic.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam w maju i córka w domu zawsze była tylko w bodziakach na długi rękaw i skarpetkach. Na spacer sam pajacyk plus ewentualnie kocyk. I nie bałam się od samego początku okien otwierać przy małej. Ma półtora roku i odpukać, nigdy nawet katarku nie miała.
    Mi położna powiedziała że lepiej żeby dziecko zmarzło niż jakby miało się przegrzać bo takie maluchy nie potrafią sobie radzić z wysokimi temperaturami i im się po prostu organy wewnętrzne przegrzewają a to może być bardzo niebezpieczne. I nie ważne ze dziecko ma zimne rączki czy nóżki, jak ma ciepły kark to jest mu tak dobrze :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy twardnienie brzucha w nocy na tym etapie ciąży jest normalne? Pytałam ostatnio gina o to, to powiedzial tylko żeby brać nospe.

• chloet Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, do tej pory udzielałam się na "marcówkach", ale że tam jakoś nic się nie dzieje, stwierdziłam, że przyjdę do Was :)

wg miesiączki termin mam na 28.02 / wg USG 4.03

Nieukowa, karolina1488, Fryzia33, Mila123, jestemhela lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj chloet. Czekasz na synka czy córeczkę? Zbikowa mi też twardnieje brzuch mam brać nospe doraźnie i magnez trzy razy dziennie. Ginka mówiła że ta tym etapie to norma macica ćwiczy przed porodem. Szkoda że moja nie wie że będzie cc :). Mój mąż mnie dziś zaskoczył wrócił z pracy i się pyta czemu ja nie pakuje torbę do szpitala :) A tu jeszcze troszkę ponad dwa miesiące.

zbikowa, Nitka_lutowa, karolina1488, Mila123 lubią tę wiadomość

• dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno nie pisalam ale na biezaco czytam co u Was :)
    mi tez brzuch twardnieje i ciezki jakis, mam obawy bo jakos nisko jest i niziutko czuje mala :| juz nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty. dzis sie wkurzylam bo juz tydzien po wyjsciu ze szpitala a wypisu dalej nie ma. byla jedna mila mloda dziewczyna i potajemnie wydrukowala mi chociaz wyniki badan i mowila ze w zleceniach bylo usg szyjki do powtorki ale mi nikt tego nie powtorzyl :| byla zdziwiona ze skoro wynik niepewny a wypuscili do domu ,to ze nawet nikt nie wezwal tylko na to badanie. no coz polski nfz:|

dam znac jutro jaka duza dzidzia i jak z ta szyjka?

a u was postepuje skracanie szyjek?

dzidziol
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa mi brzuch twardnieje w nocy za każdym razem jak się przekrecam na drugi bok albo jak wstaje.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak w nocy wstaję sisuiu to zawsze mam bardzo twardy brzuch. W dzień przez większość czasu też mam twardy ale wątpię żeby non stop to było stawianie macicy. Chyba po prostu mam tak bardzo napięty od wielkości, sama nie wiem, plus jest bardzo nisko- na szczęście w piątek wizyta. Przed ciążą też zawsze miałam twardy brzuch jak kamień i podobno "taki mój urok"

Dziś mi Emilka urządziła taki nocny maraton, że hoho, wierciła się tak mocno, że mnie trzy razy w nocy obudziła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 18:57

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez mam skurcze wczesniej tylko czasem a od dwoch dni to non stop dotego takie jakby wlasnie ciagniecie w dol ktore czasem gilgocze:) dopoki nieboli jednoczesnie nie ma co panikowac niech se macica cwiczy...

Dzidziol to faktycznie ladnie w kulki polecieli:/ az szkoda gadac. Ja mam za tydzien wizyte i juz tez odliczam ciekawa jestem ile maly przybral;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przed wypisem do domu zmierzyli na szczęście szyjke. Brzuch mi czasem twardnieje i czasem boli. Ide jutro na wizytę do mojej gin takze zobaczymy jak tam ta moja szyjka czy sie skraca i czy pessar ja tam pilnuje.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska bedzie dobrze:) juz jestes dosc wysoko w ciazy takze to duuuuzy plus. Dbaj o siebie odpoczywaj i spokojnie donosisz do terminu:)

AguŚka89 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro wizytę, okaże się, czy będą mi zakładać pessar, czy obędzie się bez póki co :) ale nie mam kłuć w szyjce, więc liczę, że odpoczynek zrobił swoje ;)

co do ubierania niemowlaka, to tak jak dziewczyny wcześniej pisały, lepiej nie przegrzewać ;) noworodki mają zwykle zimne rączki, więc najlepiej sprawdzać na karku temp. jeśli jest zimny to dodatkowo dziecku ubrać jedną warstwę, jeśli ciepły i spocony, jedną warstwę zdjąć, jeśli nie jest ani zimny, ani gorący, tylko taki jak nasz - jest ok :)

Nieukowa, maggdax lubią tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki.hemoglobina spadla do 11 pewnie dostanę jakies leki. Jutro.ide.na wizytę nie do swojego.gina - bo go nie ma, a miesiac mija od ostatniej kontroli. Zobaczymy jak.sprawy sie mają.

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia a co z Twoja szyjka?
    Duzo sie skrocila?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej ostatnio to jakiś ranny ptaszek jestem... :D chociaż pół nocy nie spałam bo mnie zgaga meczyla :/ ale potem już mleko pomogło:D Mój jedyny lek...

Papcia co z szyjka sie dzialo?

Odnośnie szyjki to czy jednym z objawów skracania jest kłucie w pochwie,tak właśnie głębiej jakby w szyjce? Ehh,leżę i staram się jak najmniej chodzić i wszystko było ok a od wczoraj czuje te klucia często i już panikuje ze dalej sie ta szyjka skraca :/ o infekcji raczej nie ma mowy bo dopiero co skończyłam brac na nią tabletki.. A wizyta dopiero jutro :(

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula na tez mialam czasem takie klocia jesli to te same a u mnie z szyjka ok takze niekoniecznie to objaw tylko tego...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Sandrula na tez mialam czasem takie klocia jesli to te same a u mnie z szyjka ok takze niekoniecznie to objaw tylko tego...

Już chyba zaczynam wariować na punkcie tej szyjki... ;p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ginekolodzy na nfz... czekam glodna od godziny na wizytę (planowo 8:30). A doktorek sobie właśnie zaprosił przedstawicielkę med. do gabinetu. Pięknie. Chociaż taki plus, że tatuś przymusowo dostał calutkie przedpołudnie zabaw z synkiem ;P

Mnie też czasem kluje, pobolewa itd. W końcu to 3 trymestr :) ja te ciążę gorzej znoszę niż z małym... on grzecznie leżał w kulke zwiniety a teraz to mi córa albo na pęcherzu siedzi albo zoladek gniecie. I albo mam mdlosci gorsze niż w 1 trym, albo sikam co 5 minut, albo cały bok mnie boli jak się kolanami pod zebra wpycha... no i jak poganie ze starszakiem to i w szyjce kluje.

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ