X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu wrote:
    Dzisiaj rano byłam na wizycie. Z córeczką wszystko ok, szyjkę mam krótką, ale stabilną i mam się niczym nie przejmować.
    Powiedziałam lekarzowi, że od kilku dni męczą mnie wodniste upławy (zupełnie przezroczyste i bezzapachowe). Polecił mi brać Macmiror, chociaż twierdzi, że nie widzi infekcji, ale tak zapobiegawczo. Czy któraś z Was używała Macmiror? Szczerze nigdy nie przyjmowałam nic dopochwowo i mam trochę obaw, że nie będę wiedziała jak :).

Dziwne ze kazal Ci brac cos skoro nic sie niedzieje, mi raz tez na ip przepisala jakies globulki wrazie gdyby cos mialo byc ale niekupilam bo nic sie niedzialo i niebralam... moja polozna co tydzien mowi ze jak beda takie wodniste mocno uplawy zebym niewpadala w panike ze to wody odchodza bo to normalne ze tak moze sie dziac. Takze skoro nic Ci niedolega to moze niefaszeruj sie tym i juz;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc, mimo pozytywnych doświadczeń z lekiem, też bym nie brała Macmiroru jako środka zapobiegawczego, bo to lek przeciwbakteryjny i przeciwgrzybiczny, raczej jakiś probiotyk, w ciąży przy antybiotyku brałam lactovaginal i żadna infekcja się nie rozwinęła ;)

age.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata nie mogło mnie niestety przewiać bo 3 dni nie byłam na zewnątrz ;) to już któraś pozytywna opinia o osobie noszącej to imię, fajnie :D

Wracam po wizycie. Lekarz nic nie wybadał, mówi, że wszystko jest w porządku i żeby się nie martwić także póki co się staram nie martwić

Gin na dzień dobry do mnie "Jaki Pani ma ładny brzuszek, jakby ktoś go dokleił do Pani albo piłeczkę włożył" :D

Moja córcia waży dziś 1650gram (30+0) <3
    Dziś nie za bardzo chciała współpracować bo wypięła plecki ale na chwilkę się obróciła i widziałam jak ziewa <3 lekarz mówi, że chyba do męża podobna bo ma zadarty nosek :D Obrócona jest główkowo teraz czyli tak jak myślałam to pupcie mi tak wypina. Jestem wyzamykana na trzy spusty, szyjka długa. Cieszę się bo wszystko w porządku :)
    Na następną wizytę 23.12 mam trochę badań do zrobienia, będzie mi też jakiś wymaz robić.

Dla mnie Macmiror jest genialny, tylko to mi leczyło infekcje przed ciążą. W ciąży raz miałam infekcję i pytałam o Macmiror (bo wiedziałam, że zawsze tylko to mi pomagało i po tym nie miałam zaraz nawrotu) to gin powiedział, że absolutnie bo za silne na taką drobnostkę i dał mi Pimafucin i rzeczywiście pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 16:35

paulka86, Fiolk@, Nieukowa, AguŚka89, Nitka_lutowa, Papcia lubią tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:

Moja córcia waży dziś 1650gram (30+0) <3

O wow, jaka już duża. Super :)

rqkqj11.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Do mnie gin powiedział że jak po dobrym obiedzie wyglądam a nie w ciąży. Mała na 30w0d wygląda, 1300g. nie wiem, gdzie to się mieści. Szyjka ok 4cm, mówił że wszystko dobrze w podwoziu i nie wiadomo skąd skurcze wczorajsze. W razie czego nospa i tyle.

Nastepna wizyta 21 grudnia.

AguŚka89, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

• Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w poniedziałek mam ostatnie większe prenatalne usg. Będziemy mierzyć małego. Ostatnio był dupką w dół obrócony, może fiknął już w odpowiednią stronę. ;) I jestem ciekawa czy duży chłopak będzie.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 i zbikowa gratuluję dzieciaczki ładnie rosną:)

Goździk89 super ze juz w poniedziałek masz badanie:) ja do 6 grudnia czekam;)jeszcze tyyyyyyyyyyyyle czasuuu

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny ze dobre wieści z wizyt nam tu piszecie :-) ja mam prenatalne w czwartek 1 grudnia i juz tez chce wiedziec ile ta moja mala waży...

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam we wtorek badanie i mam nadzieje ze mi zrobi usg choc z moja lekarka to roznie byla heh
    Ale pochwale sie kupilismy dzisiaj wozek:) :):):):):):) iiii kupilam rowniez hustake elektryczna :):):):):) takze dzien udany bardzo bardzo bardzo zadowolona jestem mega trafily sie okazje wiec niemoglam nieskorzystac choc to jeszze tyle czasu;P

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny ratujcie przez nawiew w aucie chyba zaczelo mnie bolec gardlo myslalam ze przejdzie po herbacie w domu ale nic to niedaje boli nadal co moge na bol wziasc tylko nie zadne syropy z malin czy cebuli mam cukrzyce takze slodkie odadaja??:/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum verde polecam

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • chloet Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Dzieczyny ratujcie przez nawiew w aucie chyba zaczelo mnie bolec gardlo myslalam ze przejdzie po herbacie w domu ale nic to niedaje boli nadal co moge na bol wziasc tylko nie zadne syropy z malin czy cebuli mam cukrzyce takze slodkie odadaja??:/

polecam również inhalację - jeśli nie masz żadnych ziół (szałwia, rumianek), może być zwykła sól kuchenna lub morska.

rqkqj11.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz bede stosowac wszystko naraz oby tylko przeszlo i gorzej niebylo... a tamtum verde wolno w ciazy?? Albo jakies do ssania tabletki??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozna sie smarowac vikiem na rozgrzanie ktoras cos o tym wie??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rewelacja... pakowalam dziś auto na tygodniowy wyjazd z malym i kotem do dziadków i chyba się przeciazylam. Kot zwial i go lapalam z małym na reku... 9kg kota +9kg syna. Brzuch się cale popolidnie lekko napina jak nigdy a ja ledwo oddycham. Jesteśmy w drodze a mały właśnie zarzygal cały fotelik i wszystko wokół... chyba limit pecha wyczerpany? :/ mam nadzieje ze jak odpoczne rano przestanie się napinac... na szczęście nie boli ale uczucia dusznosci paskudne.

Na gardło Sinupret można brać, inhalacje z soli, płukanie szałwia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 22:19

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum verde mozna jak najbardziej :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :-)
    Niesmialo dolaczam.. W nocy bo ostatnimi czasy, ciężko spac :-)
    Moj termin z OM to 22.02 ale ma usg wychodzi wczesniej :-)

Moja szyjka ok 32 mm bałam sie ze za krótka ale gin gada ze ok.
    Mam pytanko czy któreś z Was glowka dzieckaw wychodzi wieksza jak reszta ciala w stosunku do danego tc ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 04:52

Nieukowa, Mila123, jestemhela lubią tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane za rady w nocy pare razy psikalam tamtum verde i dzis jest lepiej choc w nocy bolalo mocno:/ mam nadzieje ze sie nic z tego nie rozwinie...

Witaj Serducho ja bym tak mocno niewierzyla w te wszystkie wymiary jak im soe zlapie tak pomierza... u nas wyszlo zw maly ma bardzo duza kosc udowa w porownaniu do reszty a kolejnym badaniu pewnie sie zmieni...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka mi jeszcze na przeziębienie pomógł syrop Prenalen i tantum verde płyn do płukania gardła

Serducho nie martw się, te pomiary mają próg 2tyg różnicy w jedna i druga strone

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho u mnie te wymiary wychodzą każdy na inny tc wiec nie ma co sie przejmowac. Rozbieżność do ok 2 tyg jest normalna. Jakby było coś nie tak to na pewno lekarz zwróciłby na to uwagę :)

Nieukowa lepiej dzisiaj? Swoją drogą fajny kot,9 kg :D

Ja dziś musiałam sama z córką do lekarza jechać, myślałam że padnę. Ciągle mi gdzieś zwiewała a na koniec awantura bo chciała na plac zabaw.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ