X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka z tego co usłyszałam to 1,5 cm ale nie wiem czy dobrze usłyszałam bo ordynator cicho gadał.. :/ a ja przy przyjeciu zestresowana byłam tak,że jak mnie badal to non stop kazał sie rozluźnić:D

Ale opieka ok, w nocy co jakis czas zagladaly pielęgniarki, przed piątą pompa zaczela pikac ze juz koniec wiec chwilowo jestem od tego uwolniona :D pewnie po obchodzie znow podlacza :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lezalam to dostalam 4 lecialy dlugo bo wielkie i powoli kapala bo tak podobno sie podaje i na wizycie ordynator cos tam rozmawial do innych lekarzy ze to sie podaje tylko przez 48 godzin pozniej tabletki tak przynajmniej zrozumialam. Ja mialam asmag 3x2 plus luteina 2x100 g.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula a mowili cos o pessarze?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie malenka :)
    Najwazniejsze ze widzisz poprawe po kroplowce :)

sandrula lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic o pessarze nie słyszałam..

Gin rano przyszedł do mnie i pytał się o ten brzuch i czy chce jeszcze dzisiaj ten magnez to mu mówiłam ze lepiej ale jak mnie w nocy odlaczyli to jeszcze twardnial.. Wiec stwierdził ze ,,jeszcze dziś " podlaczymy :)
    Czuje sie tu lepiej dzięki temu, ze codziennie jest mój gin prowadzący:D a ordynator też nie taki zly :)

Fakt, magnez idzie powoli, wczoraj podlaczyli mnie po 9 a skończył się jakoś za 15 piata rano.. W tym przerwy na siku :D
    No i do tego dostaje też nospe :)

Fiolk@ lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Trzymaj sie malenka :)
    Najwazniejsze ze widzisz poprawe po kroplowce :)

Dzięki kochana :*

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula sciskaj nogi ;) trzymam kciuki :) a ja pozdrawiam z poczekalni glukozowej. Teraz wiem o czym pisalyscie wypicie tego to nic w porownaniu z utrzymaniem tego w sobie bllee. Jeszcze tylko pol godziny :)

v1kdmjn.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula trzymajcie się :)

Agata powodzenia :)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata.l wrote:
    Sandrula sciskaj nogi ;) trzymam kciuki :) a ja pozdrawiam z poczekalni glukozowej. Teraz wiem o czym pisalyscie wypicie tego to nic w porownaniu z utrzymaniem tego w sobie bllee. Jeszcze tylko pol godziny :)

Na polowkowym Pani gin mówiła,że mały to łobuz bo się odwrócić nie chcial i wszystko zakrywal i chyba miała racje :D ciśnie się ten nasz łobuz za wcześnie.. Mam nadzieję, żeby jeszcze posiedzi:)

Co do glukozy to fakt- jakoś się to zmeczy i wypije ale żeby to utrzymać i nie zwrócić to juz wyższa szkoła jazdy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 12:14

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• chloet Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    a ja przy przyjeciu zestresowana byłam tak,że jak mnie badal to non stop kazał sie rozluźnić:D

ginekolog i tekst "proszę się rozluźnić" to największy oksymoron na świecie :D

Brunetka, sandrula lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Czy któraś z mam chustowała? Jakie chusty polecicie na początek? Trochę się napaliłam na chustowanie. :)

ooo, też chętnie poczytam :)

Brunetka lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam glukoze. Pilo sie w miare znosnie ale na koncu mialam troche nierozpuszczonego proszku i wtedy wyrwalo mnie na pawia ale jakos popilam woda i przeszlo.
    1 godz gorsza bo bylo mi chwilami slabo a potem juz normalnie sie czulam :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wypicie byle.najgorsze a pozniej czulam sie dobrze :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to był dwa razy dramat, z resztą wiecie bo pisałam.

Proszę o kciuki bo dziś ma wizytę a boję się o coś innego bo od wczoraj boli mnie pierś z lewej strony a dziś mam lekką opuchliznę nad lewym obojczykiem i boli mnie szyja z lewej strony i jestem przerażona :(

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    U mnie to był dwa razy dramat, z resztą wiecie bo pisałam.

Proszę o kciuki bo dziś ma wizytę a boję się o coś innego bo od wczoraj boli mnie pierś z lewej strony a dziś mam lekką opuchliznę nad lewym obojczykiem i boli mnie szyja z lewej strony i jestem przerażona :(

trzymamy kciuki:) daj znać co lekarz powiedział!

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moze Cie przewialo? A wiesz ze mam siostre Emilie:) super kobietka :) Sandrula nie pozwol lobuzowi ;) a my trzymamy kciuki.. Dalam rade ale naprawde pierwsza godzina to jakis dramat dobrzeze tylko raz trzeba to robic. Milego dzionka kobietki :)

v1kdmjn.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano byłam na wizycie. Z córeczką wszystko ok, szyjkę mam krótką, ale stabilną i mam się niczym nie przejmować.
    Powiedziałam lekarzowi, że od kilku dni męczą mnie wodniste upławy (zupełnie przezroczyste i bezzapachowe). Polecił mi brać Macmiror, chociaż twierdzi, że nie widzi infekcji, ale tak zapobiegawczo. Czy któraś z Was używała Macmiror? Szczerze nigdy nie przyjmowałam nic dopochwowo i mam trochę obaw, że nie będę wiedziała jak :).

karolina1488, Fiolk@ lubią tę wiadomość

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam Macmiror na infekcje, mi akurat nie pomogł, aplikowałąm 14 bądź 15 tych tabletek i dla mnie akurat to byly najgorsze globulki jakie brałam w życiu.
    Po pierwsze nie pomogły mi a druga sprawa to taka, że wyciekają cały następny dzień o wściekło żółtym kolorze i tak męczyłam się te 2 tygodnie a po kilku dniach dalej czułam, że infekcja jest.
    Ale wiadomo każdy jest inny, moze Tobie podpasują :) skoro lekarz nie widzi infekcji to moze na upławy Ci pomogą :)

Aguu lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu, ja brałam Macmiror przed ciążą - dla mnie to lek na całe zło tego świata, dwa razy wyciągnął mnie ekspresowo z niemałych infekcji, które już nie powróciły :D Przyjmowanie jest proste, tylko pamiętaj, żeby nosić jakąś wkładkę, bo wycieka sporo żółtego płynu :)

O Helmi, to faktycznie każdemu pomaga coś innego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:48

Aguu lubi tę wiadomość

age.png
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o infekcje to mi ostatnio cos sie pojawilo prawdopodobnie swedzenie od luteiny. Polecam lacibios femina tabletki i do tego zel do higieny lacibios femina pregna. W trzy dni wszystko minelo. Mysle ze w profilaktyce warto w to zainwestowac bo dzialanie super

v1kdmjn.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ