WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka z tego co usłyszałam to 1,5 cm ale nie wiem czy dobrze usłyszałam bo ordynator cicho gadał.. :/ a ja przy przyjeciu zestresowana byłam tak,że jak mnie badal to non stop kazał sie rozluźnić:D

Ale opieka ok, w nocy co jakis czas zagladaly pielęgniarki, przed piątą pompa zaczela pikac ze juz koniec wiec chwilowo jestem od tego uwolniona :D pewnie po obchodzie znow podlacza :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lezalam to dostalam 4 lecialy dlugo bo wielkie i powoli kapala bo tak podobno sie podaje i na wizycie ordynator cos tam rozmawial do innych lekarzy ze to sie podaje tylko przez 48 godzin pozniej tabletki tak przynajmniej zrozumialam. Ja mialam asmag 3x2 plus luteina 2x100 g.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula a mowili cos o pessarze?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie malenka :)
    Najwazniejsze ze widzisz poprawe po kroplowce :)

sandrula lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic o pessarze nie słyszałam..

Gin rano przyszedł do mnie i pytał się o ten brzuch i czy chce jeszcze dzisiaj ten magnez to mu mówiłam ze lepiej ale jak mnie w nocy odlaczyli to jeszcze twardnial.. Wiec stwierdził ze ,,jeszcze dziś " podlaczymy :)
    Czuje sie tu lepiej dzięki temu, ze codziennie jest mój gin prowadzący:D a ordynator też nie taki zly :)

Fakt, magnez idzie powoli, wczoraj podlaczyli mnie po 9 a skończył się jakoś za 15 piata rano.. W tym przerwy na siku :D
    No i do tego dostaje też nospe :)

Fiolk@ lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Trzymaj sie malenka :)
    Najwazniejsze ze widzisz poprawe po kroplowce :)

Dzięki kochana :*

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula sciskaj nogi ;) trzymam kciuki :) a ja pozdrawiam z poczekalni glukozowej. Teraz wiem o czym pisalyscie wypicie tego to nic w porownaniu z utrzymaniem tego w sobie bllee. Jeszcze tylko pol godziny :)

v1kdmjn.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula trzymajcie się :)

Agata powodzenia :)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata.l wrote:
    Sandrula sciskaj nogi ;) trzymam kciuki :) a ja pozdrawiam z poczekalni glukozowej. Teraz wiem o czym pisalyscie wypicie tego to nic w porownaniu z utrzymaniem tego w sobie bllee. Jeszcze tylko pol godziny :)

Na polowkowym Pani gin mówiła,że mały to łobuz bo się odwrócić nie chcial i wszystko zakrywal i chyba miała racje :D ciśnie się ten nasz łobuz za wcześnie.. Mam nadzieję, żeby jeszcze posiedzi:)

Co do glukozy to fakt- jakoś się to zmeczy i wypije ale żeby to utrzymać i nie zwrócić to juz wyższa szkoła jazdy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 12:14

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• chloet Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    a ja przy przyjeciu zestresowana byłam tak,że jak mnie badal to non stop kazał sie rozluźnić:D

ginekolog i tekst "proszę się rozluźnić" to największy oksymoron na świecie :D

Brunetka, sandrula lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Czy któraś z mam chustowała? Jakie chusty polecicie na początek? Trochę się napaliłam na chustowanie. :)

ooo, też chętnie poczytam :)

Brunetka lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam glukoze. Pilo sie w miare znosnie ale na koncu mialam troche nierozpuszczonego proszku i wtedy wyrwalo mnie na pawia ale jakos popilam woda i przeszlo.
    1 godz gorsza bo bylo mi chwilami slabo a potem juz normalnie sie czulam :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wypicie byle.najgorsze a pozniej czulam sie dobrze :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to był dwa razy dramat, z resztą wiecie bo pisałam.

Proszę o kciuki bo dziś ma wizytę a boję się o coś innego bo od wczoraj boli mnie pierś z lewej strony a dziś mam lekką opuchliznę nad lewym obojczykiem i boli mnie szyja z lewej strony i jestem przerażona :(

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    U mnie to był dwa razy dramat, z resztą wiecie bo pisałam.

Proszę o kciuki bo dziś ma wizytę a boję się o coś innego bo od wczoraj boli mnie pierś z lewej strony a dziś mam lekką opuchliznę nad lewym obojczykiem i boli mnie szyja z lewej strony i jestem przerażona :(

trzymamy kciuki:) daj znać co lekarz powiedział!

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moze Cie przewialo? A wiesz ze mam siostre Emilie:) super kobietka :) Sandrula nie pozwol lobuzowi ;) a my trzymamy kciuki.. Dalam rade ale naprawde pierwsza godzina to jakis dramat dobrzeze tylko raz trzeba to robic. Milego dzionka kobietki :)

v1kdmjn.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano byłam na wizycie. Z córeczką wszystko ok, szyjkę mam krótką, ale stabilną i mam się niczym nie przejmować.
    Powiedziałam lekarzowi, że od kilku dni męczą mnie wodniste upławy (zupełnie przezroczyste i bezzapachowe). Polecił mi brać Macmiror, chociaż twierdzi, że nie widzi infekcji, ale tak zapobiegawczo. Czy któraś z Was używała Macmiror? Szczerze nigdy nie przyjmowałam nic dopochwowo i mam trochę obaw, że nie będę wiedziała jak :).

karolina1488, Fiolk@ lubią tę wiadomość

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam Macmiror na infekcje, mi akurat nie pomogł, aplikowałąm 14 bądź 15 tych tabletek i dla mnie akurat to byly najgorsze globulki jakie brałam w życiu.
    Po pierwsze nie pomogły mi a druga sprawa to taka, że wyciekają cały następny dzień o wściekło żółtym kolorze i tak męczyłam się te 2 tygodnie a po kilku dniach dalej czułam, że infekcja jest.
    Ale wiadomo każdy jest inny, moze Tobie podpasują :) skoro lekarz nie widzi infekcji to moze na upławy Ci pomogą :)

Aguu lubi tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu, ja brałam Macmiror przed ciążą - dla mnie to lek na całe zło tego świata, dwa razy wyciągnął mnie ekspresowo z niemałych infekcji, które już nie powróciły :D Przyjmowanie jest proste, tylko pamiętaj, żeby nosić jakąś wkładkę, bo wycieka sporo żółtego płynu :)

O Helmi, to faktycznie każdemu pomaga coś innego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:48

Aguu lubi tę wiadomość

age.png
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o infekcje to mi ostatnio cos sie pojawilo prawdopodobnie swedzenie od luteiny. Polecam lacibios femina tabletki i do tego zel do higieny lacibios femina pregna. W trzy dni wszystko minelo. Mysle ze w profilaktyce warto w to zainwestowac bo dzialanie super

v1kdmjn.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ