WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady puki co wygrywa rożek bez udziwnień. :) Kocyk i tak jaki nie kupie to pewnie maleństwo będzie mieć ostatnie zdanie czy mama dobry wybrała.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kocykiem to bardziej chodzi o to ze jak jest zbyt sztywny to dziecko raz sie ruszy I cale jest odkryte, a takie kocyki lejace, otulajace sa bardzo miekkie, bardziej przylegaja do cialka I nie jest dziecku tak latwo sie poodkrywac, mowie tu juz o starszych niemowlaczkach bo wiadomo ze noworodek to I spod pieluchy sie nie odkryje.

sylwciaaa lubi tę wiadomość

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam dwa przypadki, że z dziewczynki zrobil się chłopiec i dwa, że z chłopca jest dziewczynka choć tu juz nie wiem jak się tak mozna pomylic ;) Ja od początku miałam ogromne przeczucie, że bedzie syn. Każdy kto mnie widział również mówił, że na pewno będzie syn. Choć od zawsze bardzo chciałam mieć syna tak teraz już tak przywyklam do myśli, że bedzie córeczka, że nie wyobrażam sobie innej opcji i lekarza bym chyba ubila choć sama na własne oczy widzialam w 26tc wargi sromowe i zero siusiaka :D

Ja kupiłam kocyk cotton classic z colorstories i jest super według mnie (kupiłam tam też rożek i ręcznik z kapturkiem)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 23:51

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się za bardzo nie zastanawiałam nad tymi kocykami tylko jak była promocja w biedrze to brałam :P oba po wielu praniach są nadal fajne i mięciutkie ;)

Mój syn to już tyle razy jajka pokazał że pomyłka jest wręcz niemożliwa. Od prenatalnych na każdej wizycie wszystko pokazuje ;) wydaje mi się że takie pomyłki zdarzają się kiedy dziecko nie chce pokazać co tam ma i lekarzowi raz czy dwa uda się podejrzeć. Wtedy wiadomo że pomyłka jest bardziej prawdopodobna.

Nieukowa lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasz dr tez mowil ze ewidentnie chlopiec I o pomylce nie ma mowy, sprawdzal 3 razy przez to ze go przekonywalismy ze to na pewno dziewczynka :-) kolejne usg zbliza sie wielkimi krokami, zawsze to stresik jak sie dzidzie widzi srednio co 2-3 miesiace :-)

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to zwariuje chyba :/ całą noc swędzialo mnie cale cialo jeszcze teraz się podrapuje a zadnej wysypki nie mam :/ jedyne co mi przychodzi do głowy to objaw cholestazy ciazowej bo miala to żona mojego kolegi z pracy :/ musze jutro z rana zrobić badanie aspat alat na wątrobę zeby to sprawdzić. Obecne juz mamisie zmagala się ktoras z cholestaza ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 11:45

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam nigdy tego problemu, ale slyszalam ze to glownie swedza spody dloni I stop. Oprocz badan ktore wymienilas robi sie tez jakies badajace drogi zolciowe. Lepiej zeby wszystko wyszlo dobrze...

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze fosfataza alkaiczna i bilirubina procz aspatu i alatu ale to kurka musze do rana sie stresować. Nie chce się nakrecac ale jak wyjda podwyższone te wyniki to znaczy ze mam jakiegos pecha chyba :/ oby nie

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Jeszcze fosfataza alkaiczna i bilirubina procz aspatu i alatu ale to kurka musze do rana sie stresować. Nie chce się nakrecac ale jak wyjda podwyższone te wyniki to znaczy ze mam jakiegos pecha chyba :/ oby nie

będzie dobrze, trzymam kciuki, kochana :*

rqkqj11.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami troszkę brzuchol swedzi, ale to chyba dlatego ze skóra rozciaga się i napina. No mam nadzieję że wyniki wyjdą u Ciebie dobre...faktycznie już masz dosc "przygód" ciazowych.

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie skóra ma prawo nas swedziec bo w końcu sie rozciąga. Tylko mnie zaniepokoilo to ze wewnetrzna strona dloni mnie swedzi ale stopy nie no i cala ta noc drapania się. No nic nie wyczaruje juz dzis takze jutro ta krew zbadam i z wynikami zaszwonie do gin.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest objaw cholestazy :/?

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ale staram sie jeszcze jakos pocieszać zeby dotrwac do jutra :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska na innym forum dziewczyna mowila ze ja swedzi ciagle glowa dlonie i stopy od podeszwy i okazalo sie ze ma badaniekilka set razy przekroczone i cc odrazu ale byla na koncowce ciazy. Pisala ze niebylo jakos tak mocno uciazliwe to swedzenie...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zona od kolegi tez miala cesarke ale gdzies pod koniec ciazy. Kurde co za cholerstwo :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choleostaza to mi się bardziej z końcówką ciąży kojarzy ale nie znam się. Kurcze a może to tylko jakiś jednorazowy incydent? Oby tak było, w ciąży różne dziwne rzeczy się dzieją...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chcialabym zeby to tylko jakiws dziwne zwykle uczulonko bylo :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska nie nakrecaj bo stres nie sluzy, wiem latwo sie mowi ale.. Ja ostatnio widzialam u siebie wszystkie objawy swiezej toksoplazmozy i tez dwa tyg.sie nakrecalam a badanie pokazalo ze to jak zwykle wujek google zadzialal na psyche. I Tobie tez tego zycze.
    Podczytuje sobie dziewczyny z listopadowek i az mnie ciary przechodza jak pisza o swoich porodach i i po kolei sie rozpakowuja ;) a u Nas tez coraz blizej hmmm jakos do mnie to nie dociera :)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

v1kdmjn.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska a ciagle cie swedzi skora czy minelo? Mnie to brzuchol swedzi bez opamietania ale dlonie I stopy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 15:20

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniej niz w nocy ale od czasu do czasu drapne najbardziej to wnetrze dloni buzia szyja i klatka piersiowa.

w4sq3e3ki6xapks2.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ