WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też budzę się o 3 w nocy i do 6 nie mogę spać. To jakiś syndrom III trymestru, czy co? I tak samo łatwo mnie wyprowadzić z równowagi- denerwuję się, krzyczę na rodzinę, na kota, potrafię, o zgrozo, zwymyślać kogoś w kolejce w sklepie- ostatnio zagotowałam się ze złości, jak kasjerka nie mogła znaleźć kodu na jakieś głupie cukierki, a kobieta zamiast z nich po prostu zrezygnować (10 dkg krówek to chyba nie jest artykuł niezbędnie potrzebny do życia?!) uparła się, żeby zawołać kierownika i szukać kodu do skutku. Nie mogę tu napisać co powiedziałam tej amatorce krówek, bo się wstydzę , ale naprawdę to niesamowite co hormony ciążowe potrafią zrobić z moją spokojną i kulturalną zazwyczaj naturą.

Suomi lubi tę wiadomość

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez cala ciaze mam nerwy na wszystko czasem panuje nad tym ale mala iskierka i wybucham jak wulkan. Po nocach tez spac niemoge budze sie w srodku i laze lo mieszkaniu a rano trzeba wstac z malym do przedszkola isc i nie ma spania co 3cia noc odsypiam juz padnieta na maxa;)
    Aguska szkoda ze gdzie indziej nie poszlas zrobic te badanie:/ alebo dowiedz sie jakie to lab wykonuje i bezposrednio do nich dzwon o wynik bo przeciez to wazne

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pospalam od 3 do 6 z dwoma pobudkami

v1kdmjn.png
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedlugo bedziemy chodzic jak zombi ;)

v1kdmjn.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wszystko doprowadza do szalu.
    Ale bardziej niz wybuchowa to jestem placzliwa, doslownie o kazda najmniejsza pierdole juz mnie w gardle sciska i lzy naplywaja do oczu hehe

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że się wtrącę, ale nie ma któraś z was na zbyciu duphastonu? chętnie odkupię

• vitoria Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Widze godzina 3 i wszystkie pobudka jak z budzikiem ja sie budze dokladnie o rownej 3 bo patrze na zegarek idac to toalety. Mała nie daje mi spac bo próbuje lezec na lewym boku a ona tam właśnie znalazla sobie miejsce i sadzi takie petardy ze w sumie kazda pozycja jej nie pasuje najlepiej to chyba jakbym lewitowala nad lozkiem. Wczoraj tak przeskoczyla z jednej strony brzucha na druga jak kangur az sie zdziwilam ze takie to male a takie szybkie.
    Jakbym czytala o sobie... nie ma pozycji dobrej by dziecku pasowalo.. tez od 3 nie sypiam. Odsypiam co 2-3 noc kiedy juz kompletnie nie daje rady. Dzis wlasnie jestem polprzytomna, w nocy nie pospalam, synek sie budzil a potem ja juz nie zasnelam.... teraz to mi sie tylko wyc chce. Ugotuje obiad I ide z duplo budowac. Potem na spacer. Ten spacer mnie troche na nogi stawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:54

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Ale bardziej niz wybuchowa to jestem placzliwa, doslownie o kazda najmniejsza pierdole juz mnie w gardle sciska i lzy naplywaja do oczu hehe

Ja też tak mam :) Jak się wkurzę na męża to nie mogę mu nawet powiedzieć o co chodzi, bo mam taką gulę w gardle i płacz w oczach. Ale nie tylko w sytuacji złości, jak położna na szkole rodzenia mówi o położeniu dziecka na brzuchu po porodzie- ja świeczki w oczach czy idziemy po galerii ja widzę jakieś ubranka, albo nawet pomyślę o porodzie i świeczki w oczach:)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam taka placzliea w 1 ciazy z byle powodu wylam teraz jestem doslownie wredna suka i czuje ze przeginam czesto ale jest to silniejsze ode mnie;P normalnie wszystkim wygarniam wszytko bez zastanowienia sie nad konsekwencjami i czasem potem zaluje no ale juz jest za pozno... ale jak tu sie nie wkur.... wyobrazcie sobie ze poszlam z dzieckiem do przedszkola i przed drzwiami stal pies moj maly przechodzac pomachal do niego mowiac czesc piesiu a ten kundel rzucil sie w strone raczki machajacej mojego dziecka, cale szczescie ze tak stalam ze zdazylam w locie kopnac w pysk tego psa ratujac dziecko i drugiego kopa dostal ze spadl z tych schodow i uciekl! Az mi sie but rozkleil heh. Ale co za powaleni ludzie biora do przedszkola odprowadzajac dziecko psa bez smyczy ktory jest agresywny w stosunku do dzieci??!!! Teraz za kazdym razie jak zobaze tego kundla bez smyczy pod przedszkolem juz bez skrupulow bede kopac, choc uwielbiam zwierzeta tu sie przelala miarka...

Fryzia33 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Noeli Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Dziewczyny, przepraszam, że się wtrącę, ale nie ma któraś z was na zbyciu duphastonu? chętnie odkupię

Luccecita, ja mam ultragestan, jesli potrzebujesz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 09:58

km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Noeli Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was sie szczepiła na krztusiec badz grypę w ciąży?

km5sqtkf7r0h04nm.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zrobiłam menda za kierownicą, ostatnio tak mnie ktoś wkurzył ZE PRZEPUSCIL PIESZEGO, A JA SIE AKURAT SPIESZYLAM, rzucilam taka wiązankę, aż się mąż na mnie ze zdziwieniem spojrzał, a z reguły to ja staram się przepuszczać innych... No masakra z tymi babami w ciąży, mówię wam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:41

Nitka_lutowa, Mila123 lubią tę wiadomość

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Ja też tak mam :) Jak się wkurzę na męża to nie mogę mu nawet powiedzieć o co chodzi, bo mam taką gulę w gardle i płacz w oczach. Ale nie tylko w sytuacji złości, jak położna na szkole rodzenia mówi o położeniu dziecka na brzuchu po porodzie- ja świeczki w oczach czy idziemy po galerii ja widzę jakieś ubranka, albo nawet pomyślę o porodzie i świeczki w oczach:)

O to ja mam właśnie tak, że się teraz bardziej wzruszam. Jakaś reklama z małym bobasem a ja świeczki w oczach, jakiś fajny film i to samo. Wybuchowa nie jestem wcale. Ktoś musiałby się mocno napracować, żeby mnie z równowagi wyprowadzić.

Ja jak patrzę na telefon to zawsze jest 3:03 lub 3:13 lub 3:33 to aż nienormalne :D Ja od dobrych 4 miesięcy codziennie nie śpię do okolic godziny 4 w nocy a o 9 wstaję nieprzytomna, nie chcę jeszcze później wstawać bo jest jeszcze gorzej. Przed ciążą kładłam głowę na poduszkę i od razu zasypiałam, no chyba, że była pełnia to też spać nie mogłam ;)

Aguska szkoda, że wyniki tak późno :/

Brunetka lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem to samo... Wczoraj zasnęłam po 12, a o 2 już pobudka. Powierciłam się do 4, a potem wstałam, bo na 7 do pracy, a jeszcze godzinę dojeżdżam.... Myślałam, ze nie przeżyję tego dnia. Dziś zastosowałam już wszystkie sposoby na dobry sen: wywietrzenie pomieszczenia wieczorem, nawilżacz powietrza, kąpiel itd i powiem Wam, ze pomogło - spałam całą noc bez przerwy :) Ale może dlatego że mąż miał nockę i nie chrapał mi nad uchem :)

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze te hormony po ciazy szybko wroca do normy bo sama sie czasem dziwie jak moj ze mna wytrzymuje :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Teraz za kazdym razie jak zobaze tego kundla bez smyczy pod przedszkolem juz bez skrupulow bede kopac, choc uwielbiam zwierzeta tu sie przelala miarka...

Nie wierzę w to, co czytam.... Dziewczyno, ogarnij się. Od psów bez smyczy jest straż miejska - wystarczy zadzwonić i zgłosić. Naprawdę, nie wierzę, że coś takiego mogła napisać kobieta...

Czarnaa94, Nieukowa lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:

Piąteczka!

Helmi lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Nie wierzę w to, co czytam.... Dziewczyno, ogarnij się. Od psów bez smyczy jest straż miejska - wystarczy zadzwonić i zgłosić. Naprawdę, nie wierzę, że coś takiego mogła napisać kobieta...

Przyznam że i mi się zrobiło strasznie przykro jak to przeczytałam, jak można w taki okrutny sposób karać psa za głupotę właściciela? :( pies też nie musi z entuzjazmem reagować na zaczepki każdego przedszkolaka, a i tak nie on zawinił tylko właściciel :(

Czarnaa94, chloet, Nieukowa lubią tę wiadomość

age.png
  • Emilianel Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Ja bylam taka placzliea w 1 ciazy z byle powodu wylam teraz jestem doslownie wredna suka i czuje ze przeginam czesto ale jest to silniejsze ode mnie;P normalnie wszystkim wygarniam wszytko bez zastanowienia sie nad konsekwencjami i czasem potem zaluje no ale juz jest za pozno... ale jak tu sie nie wkur.... wyobrazcie sobie ze poszlam z dzieckiem do przedszkola i przed drzwiami stal pies moj maly przechodzac pomachal do niego mowiac czesc piesiu a ten kundel rzucil sie w strone raczki machajacej mojego dziecka, cale szczescie ze tak stalam ze zdazylam w locie kopnac w pysk tego psa ratujac dziecko i drugiego kopa dostal ze spadl z tych schodow i uciekl! Az mi sie but rozkleil heh. Ale co za powaleni ludzie biora do przedszkola odprowadzajac dziecko psa bez smyczy ktory jest agresywny w stosunku do dzieci??!!! Teraz za kazdym razie jak zobaze tego kundla bez smyczy pod przedszkolem juz bez skrupulow bede kopac, choc uwielbiam zwierzeta tu sie przelala miarka...

Ktoś kto twierdzi, ze uwielbia zwierzęta nigdy by tak nie postąpił, az jestem zła, ze to przeczytałam .

chloet lubi tę wiadomość

atdcl6d81ulap16m.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Przyznam że i mi się zrobiło strasznie przykro jak to przeczytałam, jak można w taki okrutny sposób karać psa za głupotę właściciela? :( pies też nie musi z entuzjazmem reagować na zaczepki każdego przedszkolaka, a i tak nie on zawinił tylko właściciel :(
    Zgadzam się w 100%, psy nie atakują bez powodu. Widocznie był wystraszony i chciał się obronić, nie wiedział jakie zamiary ma dziecko. Z resztą jeśli każdy zamiast zgłosić sprawę odpowiednim osobom, kopie po pysku, to nie ma co się dziwić że pies jest agresywny.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ