X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zostało mi 80 dni do porodu. Mam tyle planów i teraz powoli zaczynam się stresować, że tego wszystkiego nie ogarnę na czas. Czy Wam też czas jakoś strasznie się kurczy? Bo u mnie jest tak: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357586768,title,W-80-dni-dookola-brzucha,index.html

rrb7y10.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już tylko 57dni i pomału stres jest coraz większy

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag, ja też mam nienormalne sny, aż mi się wierzyć nie chce, że je mój własny umysł produkuje. :P

zbikowa, dam znać jeśli się sytuacja w jakikolwiek sposób rozwinie, pewnie. :) Ja też chodzę na basen. Używasz jakichś środków w celu zapobiegania infekcjom? Mój M. tak mi truł d... w tej sprawie, że ostatnio dopytałam gina i mam stosować lactovaginal.

Mila123, niezła akcja z Twoim tatą. :D Uśmiałam się. :) Moja bratowa też ma syndrom białego fartucha i całą ciążę lekarze twierdzili,l że ma nadciśnienie, ale w domu pomiary miała idealne. :)

Victoria, całe szczęście, że to tylko jakaś niestrawność była. :) Lokator mojego brzucha też bardzo ruchliwy, ale jakoś tak bezboleśnie póki co, mimo swoich sporych rozmiarów. ;)

Mi niby zostało 71 dni do porodu, ale po drodze walka z ZUSem, przeprowadzka nasza, malowanie mieszkania, kompletowanie wyprawki, moi rodzice też przenoszą się do naszego miasta, więc będzie tak wiele zmian, że mi to wszystko minie jak z bicza strzelił. Jeszcze Święta trzeba zaliczyć po drodze. ;)

A propos świątecznej gorączki to chcę swojemu M. kupić taki pokrowiec na samochód, taki który zakłada się na noc, żeby samochód się nie brudził i nie zamarzały szyby, itp. Nie mamy garażu, więc chyba by się takie coś przydało, ale nie wiem jak to jest z tym wynalazkiem w praktyce. Czy któraś z Was ma coś takiego lub zna kogoś kto tego używa/używał i może mi podpowiedzieć czy jest to pozycja godna uwagi na świąteczne zakupy czy raczej szukać czegoś innego? :)

125e5056ef.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam ubranka nowe i uzywane. Uzywane wiadomo bede odwiezac. A nowe? Pralyscie? Nie wiem w rękach? Czy pralka?
    Kupilam plyn do prania lovela.

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wszystko trzeba wyprac i wyprasowac nowe tymbardziej ja mam proszek i juz raz pralam i prasowalam z nudow teraz trzeba bedzie na nowo powtorzyc akcje ale chce jeszcze dokupic pare rzeczy i dolozyc do sterty. Piore w pralce mam program dla dziecka spacjalny 1 pranie 3,5h troche dlugo ale niech leci..

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Dziewczyny, mam ubranka nowe i uzywane. Uzywane wiadomo bede odwiezac. A nowe? Pralyscie? Nie wiem w rękach? Czy pralka?
    Kupilam plyn do prania lovela.

Ja piorę i nowe (koniecznie trzeba wyprać)i używane w płynie Lovela w pralce, w życiu bym w rękach nie prała :P

3i499vvjnklbrqeo.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha - ja mam cały czas bardzo nisko i nadal ruchy dziecka czuję najbardziej od pępka w dół. Nie wiem czy to dobrze?

rqkqj11.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet moze malenstwo tak jest ulozone mysle ze niema czym sie przejmowac, wazne ze czujesz.

Miala ktoras takie dziwne uczucie jakby dziecko drzalo w brzuchu??? Ja wczoraj tak czulam przed snem przez pare minut jakby drzal mi brzuch na dole i tak jakby kolo glowki malego doslownie i niewiem co to moglo byc:/

chloet lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również brzuch mam nisko nawet bardzo nisko ale to od samego początku także mała skacze mi pęcherzu. Dla mojej gin to bardzo nisko a jak leżałam w szpitalu to dla innego lekarza całkiem normalne i bądź tu człowieku mądry.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wtorek wypisali mnie ze szpitala, prosto ze szpitala pojechałąm na wcześnij umowione usg, które chciałam przełożyć, ale nie było opcji:(

z dzieckiem wszystko dobrze, waga z wtorku w zależności od lekarza waha się między 1500 a 1660. i juz 6 różnych lekarzy mówiło że bedzie córa więc można powiedzieć że mam 100 proc pewności:)

co do wysokiego ciśnienia w ciąży - wiele dziewczyn własnie z tego powodu leżało w szpitalu, co ciekawe nawet kilka tygodni, mimo unormowania ciśneinia,
    generalnie jak trafisz do szpitala po 35 czy 36 tc to cięzko już z niego wyjść:(( bo jak wrócisz do nich w przeciagu 2 tyg na tą samą chorobe czyli "ciżę" to nie dostają za pacjenta zwrotu! i sporo dziewczyn kwitnie be sensu w szpitalach, a inne nie moga sie do nich dostać z braku mijesc...smutne to. Na sali leżałam z dwoma dziwczynami jedna była 4 druga 3 tygonie z powodu ciśnienia, które w dniu przyjecia nie było jakieś kosmiczne, po padniau leków było w nromie i tak w normie utrzymywało się przez cały pobyt w szpitalu...

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam sobie TSH i teraz jest 1,4, FT3- 4,18 pmol/l, FT4-12,30 pmol/l, takze wszystko w normie. W takim razie daruje sobie wycieczkę do endokrynologa.:)

Nitka_lutowa, ja miałam takie wrazenie kilkakrotnie raptem parę miesięcy temu- jakby mi ktos wibracje w telefonie włączył w podbrzuszu. Pytałam o to gina podczas wizyty i stwierdził, że z Frankiem wszystko ok. i może się tak zdarzyć, nic się nie dzieje, ale nie powiedział w sumie skąd takie uczucie. Też mnie to martwiło, ale od tamtej pory już się to nie powtarza, a Mały szaleje aż miło patrzeć naskaczący brzuch, także już jestem spokojna. :)

MamaZtrójmiasta, super, że już jesteście w domku i córcia jak ładnie się rozwija, gratuluję! :)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

125e5056ef.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z marcowek urodzila wczoraj :o

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi ale z dzieckiem ok??

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ja tak mam dosc czesto ,tez sie zastanawialam co to? ale sie nie martwilam :)nieraz to tak jakby jakies bombelki z pod wody wwyskakiealy,nie mam pojecia co te nasze kruszynki tam wyprawiaja ;)

mnie dzis meczy oprocz tych pachwin bolacych mrowienia w dloniach, ciezko mi sie nawet pisze :|mam wrazenie ze mala wpycha mi glowke i z prawej strony bol niesamowity a wizyta dopiero we wtorek

dzidziol
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra dobrze to opisala tak jakby wibracje z komorki doslownie i dzis znowu to czuje takie troszke stlumione heh smieszne uczucie. Wydaje mi sie ze to moze dzidzia jakas zyle uciska moze czy cos:/

dzdziol czytalam gdzies o tym ze na tym etapie moga mrowiec dlonie choc sama tego nie mam narazie 2 razy mialam skurcz lydki pomimo duuuzej dawki magnezu

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi to straszne:/ oby wszystko z maluszkiem bylo dobrze!

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam teraz jak wkleic jej wiadomosci, zobaczcie na marcowki 2017.
    Pisala cos ze porod ekspres, bez szycia, maluch cos kolo 1kg wazyl urodzila w 27tc1d i zabrali maluszka do innego szpitala

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi widziałam tę wiadomość. Urodziła wczoraj czyli 27+0. Bardzo wcześnie, oby z maluszkiem było wszystko w porządku

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja umowilam sobie usg III trymestru na 21 grudzien co mnie bardzo cieszy bo mam nadzieje czekaja mnie wspaniale wiesci na Swieta :-) jak nisko macie te brzuszki? Wrzucac zdjecia pochwalic sie :-)

karolina1488 lubi tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Hej dziewczyny ja umowilam sobie usg III trymestru na 21 grudzien co mnie bardzo cieszy bo mam nadzieje czekaja mnie wspaniale wiesci na Swieta :-) jak nisko macie te brzuszki? Wrzucac zdjecia pochwalic sie :-)

Ja mam wizytę normalną 23 grudnia i też liczę na dobre wieści na Święta :)

Mój z 29+0 :D

i 31+0 widać, że większy i niżej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 22:46

bebag, AguŚka89, Mila123, Helmi, Papcia, Fiolk@, paulka86, evs, AleAleksandra, zbikowa, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

3i499vvjnklbrqeo.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ