X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, zostało mi 80 dni do porodu. Mam tyle planów i teraz powoli zaczynam się stresować, że tego wszystkiego nie ogarnę na czas. Czy Wam też czas jakoś strasznie się kurczy? Bo u mnie jest tak: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357586768,title,W-80-dni-dookola-brzucha,index.html

rrb7y10.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już tylko 57dni i pomału stres jest coraz większy

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag, ja też mam nienormalne sny, aż mi się wierzyć nie chce, że je mój własny umysł produkuje. :P

zbikowa, dam znać jeśli się sytuacja w jakikolwiek sposób rozwinie, pewnie. :) Ja też chodzę na basen. Używasz jakichś środków w celu zapobiegania infekcjom? Mój M. tak mi truł d... w tej sprawie, że ostatnio dopytałam gina i mam stosować lactovaginal.

Mila123, niezła akcja z Twoim tatą. :D Uśmiałam się. :) Moja bratowa też ma syndrom białego fartucha i całą ciążę lekarze twierdzili,l że ma nadciśnienie, ale w domu pomiary miała idealne. :)

Victoria, całe szczęście, że to tylko jakaś niestrawność była. :) Lokator mojego brzucha też bardzo ruchliwy, ale jakoś tak bezboleśnie póki co, mimo swoich sporych rozmiarów. ;)

Mi niby zostało 71 dni do porodu, ale po drodze walka z ZUSem, przeprowadzka nasza, malowanie mieszkania, kompletowanie wyprawki, moi rodzice też przenoszą się do naszego miasta, więc będzie tak wiele zmian, że mi to wszystko minie jak z bicza strzelił. Jeszcze Święta trzeba zaliczyć po drodze. ;)

A propos świątecznej gorączki to chcę swojemu M. kupić taki pokrowiec na samochód, taki który zakłada się na noc, żeby samochód się nie brudził i nie zamarzały szyby, itp. Nie mamy garażu, więc chyba by się takie coś przydało, ale nie wiem jak to jest z tym wynalazkiem w praktyce. Czy któraś z Was ma coś takiego lub zna kogoś kto tego używa/używał i może mi podpowiedzieć czy jest to pozycja godna uwagi na świąteczne zakupy czy raczej szukać czegoś innego? :)

125e5056ef.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam ubranka nowe i uzywane. Uzywane wiadomo bede odwiezac. A nowe? Pralyscie? Nie wiem w rękach? Czy pralka?
    Kupilam plyn do prania lovela.

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wszystko trzeba wyprac i wyprasowac nowe tymbardziej ja mam proszek i juz raz pralam i prasowalam z nudow teraz trzeba bedzie na nowo powtorzyc akcje ale chce jeszcze dokupic pare rzeczy i dolozyc do sterty. Piore w pralce mam program dla dziecka spacjalny 1 pranie 3,5h troche dlugo ale niech leci..

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Dziewczyny, mam ubranka nowe i uzywane. Uzywane wiadomo bede odwiezac. A nowe? Pralyscie? Nie wiem w rękach? Czy pralka?
    Kupilam plyn do prania lovela.

Ja piorę i nowe (koniecznie trzeba wyprać)i używane w płynie Lovela w pralce, w życiu bym w rękach nie prała :P

3i499vvjnklbrqeo.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha - ja mam cały czas bardzo nisko i nadal ruchy dziecka czuję najbardziej od pępka w dół. Nie wiem czy to dobrze?

rqkqj11.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet moze malenstwo tak jest ulozone mysle ze niema czym sie przejmowac, wazne ze czujesz.

Miala ktoras takie dziwne uczucie jakby dziecko drzalo w brzuchu??? Ja wczoraj tak czulam przed snem przez pare minut jakby drzal mi brzuch na dole i tak jakby kolo glowki malego doslownie i niewiem co to moglo byc:/

chloet lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również brzuch mam nisko nawet bardzo nisko ale to od samego początku także mała skacze mi pęcherzu. Dla mojej gin to bardzo nisko a jak leżałam w szpitalu to dla innego lekarza całkiem normalne i bądź tu człowieku mądry.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wtorek wypisali mnie ze szpitala, prosto ze szpitala pojechałąm na wcześnij umowione usg, które chciałam przełożyć, ale nie było opcji:(

z dzieckiem wszystko dobrze, waga z wtorku w zależności od lekarza waha się między 1500 a 1660. i juz 6 różnych lekarzy mówiło że bedzie córa więc można powiedzieć że mam 100 proc pewności:)

co do wysokiego ciśnienia w ciąży - wiele dziewczyn własnie z tego powodu leżało w szpitalu, co ciekawe nawet kilka tygodni, mimo unormowania ciśneinia,
    generalnie jak trafisz do szpitala po 35 czy 36 tc to cięzko już z niego wyjść:(( bo jak wrócisz do nich w przeciagu 2 tyg na tą samą chorobe czyli "ciżę" to nie dostają za pacjenta zwrotu! i sporo dziewczyn kwitnie be sensu w szpitalach, a inne nie moga sie do nich dostać z braku mijesc...smutne to. Na sali leżałam z dwoma dziwczynami jedna była 4 druga 3 tygonie z powodu ciśnienia, które w dniu przyjecia nie było jakieś kosmiczne, po padniau leków było w nromie i tak w normie utrzymywało się przez cały pobyt w szpitalu...

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam sobie TSH i teraz jest 1,4, FT3- 4,18 pmol/l, FT4-12,30 pmol/l, takze wszystko w normie. W takim razie daruje sobie wycieczkę do endokrynologa.:)

Nitka_lutowa, ja miałam takie wrazenie kilkakrotnie raptem parę miesięcy temu- jakby mi ktos wibracje w telefonie włączył w podbrzuszu. Pytałam o to gina podczas wizyty i stwierdził, że z Frankiem wszystko ok. i może się tak zdarzyć, nic się nie dzieje, ale nie powiedział w sumie skąd takie uczucie. Też mnie to martwiło, ale od tamtej pory już się to nie powtarza, a Mały szaleje aż miło patrzeć naskaczący brzuch, także już jestem spokojna. :)

MamaZtrójmiasta, super, że już jesteście w domku i córcia jak ładnie się rozwija, gratuluję! :)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

125e5056ef.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z marcowek urodzila wczoraj :o

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi ale z dzieckiem ok??

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ja tak mam dosc czesto ,tez sie zastanawialam co to? ale sie nie martwilam :)nieraz to tak jakby jakies bombelki z pod wody wwyskakiealy,nie mam pojecia co te nasze kruszynki tam wyprawiaja ;)

mnie dzis meczy oprocz tych pachwin bolacych mrowienia w dloniach, ciezko mi sie nawet pisze :|mam wrazenie ze mala wpycha mi glowke i z prawej strony bol niesamowity a wizyta dopiero we wtorek

dzidziol
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleAleksandra dobrze to opisala tak jakby wibracje z komorki doslownie i dzis znowu to czuje takie troszke stlumione heh smieszne uczucie. Wydaje mi sie ze to moze dzidzia jakas zyle uciska moze czy cos:/

dzdziol czytalam gdzies o tym ze na tym etapie moga mrowiec dlonie choc sama tego nie mam narazie 2 razy mialam skurcz lydki pomimo duuuzej dawki magnezu

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi to straszne:/ oby wszystko z maluszkiem bylo dobrze!

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam teraz jak wkleic jej wiadomosci, zobaczcie na marcowki 2017.
    Pisala cos ze porod ekspres, bez szycia, maluch cos kolo 1kg wazyl urodzila w 27tc1d i zabrali maluszka do innego szpitala

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi widziałam tę wiadomość. Urodziła wczoraj czyli 27+0. Bardzo wcześnie, oby z maluszkiem było wszystko w porządku

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja umowilam sobie usg III trymestru na 21 grudzien co mnie bardzo cieszy bo mam nadzieje czekaja mnie wspaniale wiesci na Swieta :-) jak nisko macie te brzuszki? Wrzucac zdjecia pochwalic sie :-)

karolina1488 lubi tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Hej dziewczyny ja umowilam sobie usg III trymestru na 21 grudzien co mnie bardzo cieszy bo mam nadzieje czekaja mnie wspaniale wiesci na Swieta :-) jak nisko macie te brzuszki? Wrzucac zdjecia pochwalic sie :-)

Ja mam wizytę normalną 23 grudnia i też liczę na dobre wieści na Święta :)

Mój z 29+0 :D

i 31+0 widać, że większy i niżej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 22:46

bebag, AguŚka89, Mila123, Helmi, Papcia, Fiolk@, paulka86, evs, AleAleksandra, zbikowa, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

3i499vvjnklbrqeo.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ