X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Andzi@ Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć... Witam się nieśmiało :) Tak sobie Was poczytuję i dopiero teraz znalazłam czas, żeby napisać... Trochę późno, bo za chwilę 3/4 z Was zaczną rodzić, ale jak to mówią lepiej późno niż wcale ;)

Goździk89, evs, Czarnaa94, Papcia lubią tę wiadomość

w4sqgzu3kg7zfc80.png
    zrz6clb1wjwxzxo7.png
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze bedzie druga dziewczynka, tez mi się marzyła siostra dla Zosie, ale z braciszka tez sie cieszymy :)

Ja już większość rzeczy mam kupionych, muszę dokupić jeszcze z jedna koszule do szpitala i jakieś drobiazgi, niby jeszcze plus minus 8 tygodni, ale lepiej mieć to wcześniej naszykowane, bo nigdy nic nie wiadomo.

To ciągniecie w dół, to całkiem naturalne odczucie, tez tak mam plus u mnie dochodzi ból w pachwinach. W ubiegły piątek byłam u lekarza, to okazało się ze dziecko ułożyło sie główką do dołu, co potęguje jeszcze uczucie naporu.

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agnieszka troche mnie uspokoilo ze niejestem z tym sama;)

Dzidziol i co tam z Toba???

ociusiek lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach zla jestem jak nie wiem... pisalam dzisiaj do mojej gin dwa razy i co? zero odzewu!!! nie pojechalam do szpitala bo stwierdzilam ze jakos tak strasznie nie jest.do jutra wytrzymam a jutro wizyta w gabinecie. jednak potem widzialam sie z siostra i jak zobaczyla jak chodze i jecze przy kazdym ruch to popatrzyla na mnie ze smiechem i powiedziala bym sie dobrze nspakowala do szpitala bo jedyne pytanie jakie bede mogla zadac ,to czy wypuszcza mnie chociaz na swieta :| wiec chyba dobrze nie wygladam. ale juz nie jade na ip.jutro na 17 mam wizyte to dam wam znac co i jak

dzidziol
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wyobrazam sobie ze mialabym juz lezec w szpitalu do porodu ...ale jak bedzie trzeba ...:(

dzidziol
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol jak bedzie musi to mus.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol ja to bym już dawno na ip siedziała na Twoim miejscu.. leżenie leżeniem ale tu chodzi o maleństwo. . A nie jest wcale powiedziane, że będziesz leżeć do końca. . Mogą Cię podtrzymać z tydzień jak mnie, nafaszerowac magnezem w kroplowce ewentualnie fenoterolem i wypuścić bo nic innego na tym etapie chyba nie zrobią. . A im szybciej tym lepiej. U mnie dzięki temu ujście się nie poszerzylo i nie zrobiło wieksze rozwarcie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 22:30

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol jeśli jesteś taka obolala to idź do gina jutro niech on zdecyduje co dalej a jak nie odbiera to od razu na izbę...

Ech, przypomnislam sobie ze nie mam laktator i dostawki do wozka dla starszaka. Chyba się spłuczę na te święta do reszty...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol mam nadzieję, ze się lepiej czujesz i spokojnie czekasz na jutrzejszą wizytę. Jeśli jest inaczej to ja bym nie ryzykowała tylko pojechała na ip choćbym miała tam zostać już nawet do porodu

Nie chciałam tu pisać tak nieprzyjemnych rzeczy ale tak mną to wstrząsnęło, że muszę. Miesiąc temu moja koleżanka na 3 dni przed tp dowiedziała się, że dziecko już nie żyje (pojechała na ip bo nie czuła ruchów a detektor nie wykrywał tętna). Dziecko zdrowe, na razie nie wiem co się stało bo nie dopytuję. Dziś kolejna taka wiadomość tylko dziewczyny nie znam bo to koleżanka mojej znajomej i podobna sytuacja dziecko martwe w 8 miesiącu ciąży. Także stwierdzam, że wszystko jest możliwe i lepiej dmuchać na zimne i z każdą podejrzaną rzeczą zgłaszać się na ip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 23:20

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol odezwij sie dzis po wizycie to Twoja druga ciaza wiec jak ja mozesz czuc bole mocniej niz w poprzedniej ja tez nie chce panikowac i latac na ip ale torbe dalej mam spakowana bo co 2-3 dni mam bole z tym ze nie az tak bardzo mocno. Napewno bedzie dobrze niedenerwuj sie dodatkowo.

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno napisze :) dla mnie to wszystko takie nowe z pierwsza nic takiego mi nie dolegalo ale i lata byly inne,mlodosc lepiej znosi ciaze :) to juz 10 lat minelo wiec jakbym w pierwszej byla ;)

dzidziol
  • chloet Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    Dzidziol mam nadzieję, ze się lepiej czujesz i spokojnie czekasz na jutrzejszą wizytę. Jeśli jest inaczej to ja bym nie ryzykowała tylko pojechała na ip choćbym miała tam zostać już nawet do porodu

Nie chciałam tu pisać tak nieprzyjemnych rzeczy ale tak mną to wstrząsnęło, że muszę. Miesiąc temu moja koleżanka na 3 dni przed tp dowiedziała się, że dziecko już nie żyje (pojechała na ip bo nie czuła ruchów a detektor nie wykrywał tętna). Dziecko zdrowe, na razie nie wiem co się stało bo nie dopytuję. Dziś kolejna taka wiadomość tylko dziewczyny nie znam bo to koleżanka mojej znajomej i podobna sytuacja dziecko martwe w 8 miesiącu ciąży. Także stwierdzam, że wszystko jest możliwe i lepiej dmuchać na zimne i z każdą podejrzaną rzeczą zgłaszać się na ip

No niestety na każdym etapie ciąży coś może się wydarzyć, niezależnie od nas - nie mówiąc już nawet o samym porodzie. Najgorsze, że na większość rzeczy nie mamy wpływu.

rqkqj11.png
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

moje ost usg w 32tc+0 i waga dziecka ok 1750g (wiadomo,że jest +/-), w 31 tc+1 ważyła ok 1500g (musiałam jechać na IP) a czytam, że Wasze dziei taki duże i zaczynam się martwić bo moja jest na 36centylu w belly pokazuje, że jeszcze niżej, do tego wczoraj moja gin powiedziała,że szyjka zrobiła się miekka i mam się oszczedzać - co moge robić oprocz lezenia i nie dzwigania? czy coś moge zrobić, żeby z powrotem była twarda czy już nie ma takiej opcji kolejna wizyta za 2 tyg :(

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    Cześć dziewczyny,

moje ost usg w 32tc+0 i waga dziecka ok 1750g (wiadomo,że jest +/-), w 31 tc+1 ważyła ok 1500g (musiałam jechać na IP) a czytam, że Wasze dziei taki duże i zaczynam się martwić bo moja jest na 36centylu w belly pokazuje, że jeszcze niżej, do tego wczoraj moja gin powiedziała,że szyjka zrobiła się miekka i mam się oszczedzać - co moge robić oprocz lezenia i nie dzwigania? czy coś moge zrobić, żeby z powrotem była twarda czy już nie ma takiej opcji kolejna wizyta za 2 tyg :(

Kochana mój mały ważył na początku 32 tygodnia 1600 g i lekarz nic nie mówił że to coś złego a miałam te usg robione w szpitalu:) po prostu jedne dzieci rosną szybciej a drugie wolniej i nie ma co się porównywać do innych:) rąk samo jak jedne rodzą się z wagą 4 kg a inne ledwo 3 :) może po prostu nasze dzidziusie nie będą wielkie:)
    Ja jak miałam miękką to musiałam jak najwięcej leżeć tylko że u mnie dodatkowo były twardnienia brzucha ze skurczami i potem trafiłam do szpitala. .ale nie wiem czy po wyjściu, ,stwardniala " z powrotem, powiedzieli tylko ze jest lepiej a na wypisie nic nie pisze. .. a przepisala Ci coś?

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dostałam tylko leki w zwiazku z bakteriami w moczu (globulki i urosept) powiedziała,że za dużo chodze i mam odpoczywać i widzimy się za 2 tyg - wiec leze raz na jednym raz na drugim boku, bede chodziła tylko po przysłowiowy chleb do sklepu i najblizszy czas do wizyty raczej spedze 90%leząc tylko sie zatsanawiam czy to teraz sie moze cofnąc i czy szyjka moze z powrotem stac sie twarda?
    A do tego mała już sie ułożyła głowkowo 2/3 pozycja i czuje przy pachwinach lekkie ciagniecie jak stoje.

widziałam, że dziecwzyny miały jakis lek na f przepisany..

p.s jedna lekarka mi powiedziła, ze jak ja sie ur z waga 2750 a moj maz 3200 to jak nasze dziecko bedzie mialo 3200 to bedzie max - wiec tu jestem pocieszona, ale powinna przybierac 200g n tydzien teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 14:32

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co do wagi dziecka to są bardzo duże rozbieżności. Ja to się bardziej martwie zbyt dużą masą. Byłam wczoraj na wizycie i wyszło 2300, jak na mój 32 tydzień to chyba sporo, obawiam się że będę miec problem przy porodzie jak tak będzie rósł ten mój syneczek.

w4sqvfxmck01v371.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę kontrolną u mojego gina to się dowiem co z tą szyjka, czy może stwardniec z powrotem bo też mnie to ciekawi. . Ogólnie to mam nadzieję że się nie pogorszylo. .koleżanka z którą leżałam w szpitalu była teraz w pt na kontroli, leżała w domu a podobniez szyjki już prawie w ogóle nie ma i nie wiadomo czy dotrzyma do terminu a ma na tydzień wcześniej ode mnie. . A ja jeszcze się łudzę, że lekarz pozwoli mi pojechać na święta do rodziców 80 km ode mnie:D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Sandrula dowiedz się - bede wdzieczna za info, ja tez sie wybieram na weekend do ordzicow to 130km w jedna strone,ale nie ja prowadze a moj fotel pasazera jest prawie na lezaco rozloczony :).

zapytaj czy lezec na boku czy z nogami wyzej w jednym poziomie ect :)

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    Super Sandrula dowiedz się - bede wdzieczna za info, ja tez sie wybieram na weekend do ordzicow to 130km w jedna strone,ale nie ja prowadze a moj fotel pasazera jest prawie na lezaco rozloczony :).

zapytaj czy lezec na boku czy z nogami wyzej w jednym poziomie ect :)

W szpitalu leżałam z nogami w górze:D w domu niby nie kazali ale ja profilaktycznie te nogi w górze mam:D
    No ja też prowadzić nie będę a u rodziców wszystko mi pod nos podadzą więc przemeczac się raczej też nie będę:p no ale to zależy od tego jak sie ta moja szyjka miewa:p zobaczymy co powie jutro:D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Kurde z tą wagą to i ja się zaczęłam zastanawiać. Mamy ten sam wiek ciąży o moja mała w 30t i 5d miała 1474g. Wiem, że każde dziecko ma swoje tępo wzrostu ale coś mi się wydaje, że będzie z tych mniejszych. I ciekawe jak tam moja szyjka bo zaczynam czuć jakieś ciągnięcia i uciski, mam tylko nadzieje, że pessar tam się trzyma.

w4sq3e3ki6xapks2.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ