X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia ja bym się w takiej w szpitalu ugotowala ;) na polozniczym mają chyba ze 30 stopni... ja zabieram na krótki rękaw i bardzo przewiewne, to co Karolina podesłała mi się bardzo podoba- może kupie!

U mnie jakaś elscytacja- dzięki temu że porod się zbliża kupiłam meble żeby nasza sypialnia w końcu jakoś wyglądała i służyła malej, udało mi się męża zagonić do zrobienia kilku rzecxy w domu które od 3 lat mnie wkurzają (gola żarówka w łazience, brak nadpróża i nieprzywieszone polki). Udziela się nastrój oczekiwania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 22:45

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego kupiłam sobie jedną taką a teraz szukam jeszcze z krótkim rękawem czegoś. Ja nie lubię i nie używam szlafroków a odwiedziny u nas w szpitalu są poza oddziałem na korytarzu tylko (dziecko przez szybkę dla tatusia i odwiedzających) więc to z myślą o wyjściu poza oddział też ;-) Ale kurka wodna myślę, że nie będą tak grzać w szpitalu! Mi i tak ciągle gorąco jest a w domu wcale mocno nie grzejemy :P Tomka rodziłam w lipcu i ukrop był straszny no ale teraz zima...

Mój mąż też zasuwa i robi wszystko ;-) Tylko, że on zaraz na statek wyjeżdża ale wraca na początku lutego więc zaciskam nogi i nie ma bata żebym rodziła wcześniej :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    Vriola ja szukałam jakichś fajnych koszul ale tak szczerze to nic mnie nie zachwyciło więc kupiłam na all trzy mega tanie i mam zamiar je tylko w szpitalu używać (mają strasznie szerokie rękawy i chyba je zwężę u krawcowej bo mnie to wkurza i na mnie są do kolana)

9qagxd.jpg

a w domu mam wiele fajnych z głębokimi dekoltami na ramiączkach w których spokojnie mogę karmić

Karolina a możesz podać link do aukcji z tymi koszulami?

ge670tj.png

cc9ca37.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-s-i5783600290.html

Ja zamowilam wczoraj ta niebieska z rozowym sercem i na innej aukcji druga koszule tez z sercem tylko zolto-szara.
    Mam nadzieje ze bede zadowolona :D
    Chociaz w domu i tak nie bede w nich vhodzic bo nie cierpie koszul no ale do szpitala jak mus to mus..

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam koszulki z Italian Fashion (wbrew nazwie to polska firma), mają fajne kolory i są z super miłej w dotyku bawełny :) http://www.italianfashion.pl/sklep/dla-ciezarnych-i-karmiacych.php?p=1

age.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam szlafrok z italian fashion montana i.do tego koszulę w taki sam.wzór jedna.na.krótki rekawek a, druga bez rękawów na grube ramiączka, miałam je w szpitalu jak ostatnio leżałam na obserwacji i bardzonie sobie je chwalę. Bo raz ze wyglądają porzadnie to i gatunkowo są super. bardzo zależało mi na cieńszym szlafroku bo w szpitalu mają naprawdę ciepło. Mogę z czystym.sumiem polecic:)

bebag lubi tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.italianfashion.pl/produkt/montana-szlafrok-rekaw-34.php

Mam dokaldnie taki;)

Chciałam zamawiać przez allegro ale.przypadkiem.trafiłam w fashon house w, Gdańsku na ten sklep i mieli akurat promocje za dwie koszule plus.szlafrok zaplacilam ok 100zł. Tego samego dnia tafilam do szpitala;(

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitoria Ja tez jestem w czarnej d... z wyprawką :P nawet komody jeszcze nie mam kupionej, o łóżku dla starszej nie wspomnę. W tym tygodniu chce zamówić to łóżko i złożyć zamówienie w gemini.

W temacie koszul to zgadzam się z Nieukowa, ja kupuję tylko na krótki rękaw bo temperatury jakie panują w szpitalu to jest jakaś masakra. Ja rodziłam w maju, na podwórku było jeszcze dość chłodno bo pamiętam ze mama w kurtce przyjechała. A na sali chyba że 30 stopni, a jak jeszcze słońce mi przyświeciło to myślałam że się rozpuszczę.
    I rownież polecam koszule Italian Fashion, takie zamierzam kupić ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam na allegro tanie bo wiem ze to tylko na raz do szpitala i w kosz tak jak ostatnio wiec dla mnie bez sensu marnowac kase na cos drozszego

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-do-karmienia-porodu-rozm-m-i6309715496.html?snapshot=MjAxNi0xMi0xMFQxNzo0MDozOFo7YnV5ZXI7OGE2YjVlZDBmODhkNDgxYzRhYmMyOTIzMTEyZjgxM2E4MjFmYzM0YzE5NGM0ZWJhOWZjODkwYzYyYzUzYjQyMQ==

Dzidziol to nie jest az tak strasznie z cukrami zeby mialy wplyw na dzidzie... a robilas HbA1c?

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta, ja mam bardzo podobny szlafrok z italian fashion już ładnych parę lat i nosi się super :
    Mają swoje sklepy w outletach więc warto się rozglądać, w Warszawie na pewno jest w Factory Ursus :)

age.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek84 wrote:
    Karolina a możesz podać link do aukcji z tymi koszulami?

Pewnie :)
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5647742195&snapshot=MjAxNi0xMi0wOFQyMzoxMDozN1o7YnV5ZXI7NWNiY2RjMjUzMmNkY2FmODljZGQ1NGI2YjdjMDBjMjAwNGI3ZTdkNDFkNTJlYmZjMzVjY2NjODUwY2Q1MzUxOA==

Tylko coś nie tak jest ze zdjęciami w tej aukcji teraz bo kilku zdjęć nie widać, wiem też, że w rozmiarze S zostało im mało wzorów bo dzwonili do mnie i musiałam wybrać jeden inny wzór.

Ja muszę mieć guziki w koszuli normalnie po środku biustu, te zapinane po dwóch bokach mnie by denerwowały

zbikowa lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprawkę praktycznie skompletowałam zostało jeszcze kilka rzeczy dokupić. Po komodę wybieram się w piątek. Mąż zapowiedział że w nowy rok skręca łóżeczko i wózek zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak Was tak czytam to może faktycznie trzeba myśleć o pakowaniu torby do szpitala. Szczególnie że dziś pisze do mnie koleżanka z terminem na połowę lutego że leży w szpitalu z rozwarciem na 2 cm.
    Koszule do szpitala zakupiłam takie
    http://sklep.lupoline.pl/product,pl,2830,Model-1672,.html plus drugą różową tej samej firmy.
    Z całego serca polecam są mięciutkie ładnie podtrzymują biust można do nich włożyć wkładkę laktacyjną i nie trzeba biustonosza a na tym mi zależało. Może nie są zbyt tanie ale ja będę z nich korzystać również po karmieniu więc jak dla mnie super. Dokupiłam również cieniutki szlafrok. U mnie są sale jednoosobowe mąż może wejść więc nie trzeba nigdzie wychodzić dlatego o długim rękawie nawet nie myślałam.

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka super ta koszula, kupię sobie na czas po ciąży już w domu, właśnie czegoś takiego szukałam :)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny na na razie nie myślę ani o praniu ubranek, ani o pakowaniu torby. Najpierw święta i nowy rok, potem w styczniu zacznę orgnanizować rzeczy, większość już mam. Z rzeczy których faktycznie mi brakuje to fotelik (mam już wybrany model, czekam na dostawę do sklepu żeby przymierzyć przed zakupem). Wolę się nie nakręcać i spokojnie czekać, mała jest jeszcze malutka i na pewno nie będzie się spieszyć. co do koszul to dzięki za linki, ja w domu śpię w koszulkach męża i spodniach od piżamy więc faktycznie będę musiała się w coś zaopatrzyć.

• bebag Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86, koszulka ekstra, też zakupie chyba żeby w domu mieć taki fajny ciuszek :)

age.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że pomoglam z córką koszulki kupowałam na ostatnią chwilę jedną z ogromna żyrafa a druga nawet nie pamiętam z czym czułam się jak kretyn. W domu nie spałam w nich mąż się śmiał ze wyglądam jak 15 latka. Dlatego teraz stwierdziłam że kupię jakieś kobiece. Żeby mąż nie uciekł do innego pokoju spać. :)

• Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też jeszcze nic oprócz wózka, fotelika, wanienki i łóżeczka nie mam. Zakupiłam materiał żeby uszyc kocyki ale jakoś weny brak a z ciuszkami czekam na poswiateczne wyprzedaże i wtedy zacznę prac i prasowac a jak nie zdążę to mąż to zrobi. Dla siebie też nic nie mam oprócz jednej koszuli

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już sporo rzeczy bo mogę rodzić w styczniu ale torba jeszcze nie spakowana ale w sobotę może to zrobię. Powiedzcie mi bo teraz się zaczęłam zastanawiać będziecie prać te koszule przed porodem bo już zdurniałam? :?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka i właśnie się dowiedziałam, że na szkole rodzenia nie zebrała się grupa i mam dzwonić w styczniu no jakaś masakra :( a ja zielona jestem przecież to moja pierwsza ciąża :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka idz na weekendowa - wszystko skomasowane od pt-do nd, my chodzimy co tydz od mojego 27tc i super sa zajecia, godzinak szybko zlatuje a duzo informacji jest takich co nie wiedzieliśmy, albo 90% osób na sali nie wie - warto :).

Co do wyprawki brakuje lozeczka, materacyka, przewijaka, recznikow dla dzidzi i pieluch tetrowych (kupiłam 2 bambusowe w smyku za 19zł i sa super mieciutkie) termometra - może poleicie jakis dobry bezdotykowy?

Reszta spakowana, zastanawiam się tylko czy do lozeczka kupic przesceiradło i kłaść ją w tylko w spiworku (zamykane nozki) raczki wolne, czy lepiej kocyk? Stwierdziłam, ze posceil i poduszka jest dla wiekszych dzieciwiec tego nie kupuje.

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ