X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia ja bym się w takiej w szpitalu ugotowala ;) na polozniczym mają chyba ze 30 stopni... ja zabieram na krótki rękaw i bardzo przewiewne, to co Karolina podesłała mi się bardzo podoba- może kupie!

U mnie jakaś elscytacja- dzięki temu że porod się zbliża kupiłam meble żeby nasza sypialnia w końcu jakoś wyglądała i służyła malej, udało mi się męża zagonić do zrobienia kilku rzecxy w domu które od 3 lat mnie wkurzają (gola żarówka w łazience, brak nadpróża i nieprzywieszone polki). Udziela się nastrój oczekiwania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 22:45

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego kupiłam sobie jedną taką a teraz szukam jeszcze z krótkim rękawem czegoś. Ja nie lubię i nie używam szlafroków a odwiedziny u nas w szpitalu są poza oddziałem na korytarzu tylko (dziecko przez szybkę dla tatusia i odwiedzających) więc to z myślą o wyjściu poza oddział też ;-) Ale kurka wodna myślę, że nie będą tak grzać w szpitalu! Mi i tak ciągle gorąco jest a w domu wcale mocno nie grzejemy :P Tomka rodziłam w lipcu i ukrop był straszny no ale teraz zima...

Mój mąż też zasuwa i robi wszystko ;-) Tylko, że on zaraz na statek wyjeżdża ale wraca na początku lutego więc zaciskam nogi i nie ma bata żebym rodziła wcześniej :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    Vriola ja szukałam jakichś fajnych koszul ale tak szczerze to nic mnie nie zachwyciło więc kupiłam na all trzy mega tanie i mam zamiar je tylko w szpitalu używać (mają strasznie szerokie rękawy i chyba je zwężę u krawcowej bo mnie to wkurza i na mnie są do kolana)

9qagxd.jpg

a w domu mam wiele fajnych z głębokimi dekoltami na ramiączkach w których spokojnie mogę karmić

Karolina a możesz podać link do aukcji z tymi koszulami?

ge670tj.png

cc9ca37.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-s-i5783600290.html

Ja zamowilam wczoraj ta niebieska z rozowym sercem i na innej aukcji druga koszule tez z sercem tylko zolto-szara.
    Mam nadzieje ze bede zadowolona :D
    Chociaz w domu i tak nie bede w nich vhodzic bo nie cierpie koszul no ale do szpitala jak mus to mus..

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam koszulki z Italian Fashion (wbrew nazwie to polska firma), mają fajne kolory i są z super miłej w dotyku bawełny :) http://www.italianfashion.pl/sklep/dla-ciezarnych-i-karmiacych.php?p=1

age.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam szlafrok z italian fashion montana i.do tego koszulę w taki sam.wzór jedna.na.krótki rekawek a, druga bez rękawów na grube ramiączka, miałam je w szpitalu jak ostatnio leżałam na obserwacji i bardzonie sobie je chwalę. Bo raz ze wyglądają porzadnie to i gatunkowo są super. bardzo zależało mi na cieńszym szlafroku bo w szpitalu mają naprawdę ciepło. Mogę z czystym.sumiem polecic:)

bebag lubi tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.italianfashion.pl/produkt/montana-szlafrok-rekaw-34.php

Mam dokaldnie taki;)

Chciałam zamawiać przez allegro ale.przypadkiem.trafiłam w fashon house w, Gdańsku na ten sklep i mieli akurat promocje za dwie koszule plus.szlafrok zaplacilam ok 100zł. Tego samego dnia tafilam do szpitala;(

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitoria Ja tez jestem w czarnej d... z wyprawką :P nawet komody jeszcze nie mam kupionej, o łóżku dla starszej nie wspomnę. W tym tygodniu chce zamówić to łóżko i złożyć zamówienie w gemini.

W temacie koszul to zgadzam się z Nieukowa, ja kupuję tylko na krótki rękaw bo temperatury jakie panują w szpitalu to jest jakaś masakra. Ja rodziłam w maju, na podwórku było jeszcze dość chłodno bo pamiętam ze mama w kurtce przyjechała. A na sali chyba że 30 stopni, a jak jeszcze słońce mi przyświeciło to myślałam że się rozpuszczę.
    I rownież polecam koszule Italian Fashion, takie zamierzam kupić ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam na allegro tanie bo wiem ze to tylko na raz do szpitala i w kosz tak jak ostatnio wiec dla mnie bez sensu marnowac kase na cos drozszego

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-do-karmienia-porodu-rozm-m-i6309715496.html?snapshot=MjAxNi0xMi0xMFQxNzo0MDozOFo7YnV5ZXI7OGE2YjVlZDBmODhkNDgxYzRhYmMyOTIzMTEyZjgxM2E4MjFmYzM0YzE5NGM0ZWJhOWZjODkwYzYyYzUzYjQyMQ==

Dzidziol to nie jest az tak strasznie z cukrami zeby mialy wplyw na dzidzie... a robilas HbA1c?

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta, ja mam bardzo podobny szlafrok z italian fashion już ładnych parę lat i nosi się super :
    Mają swoje sklepy w outletach więc warto się rozglądać, w Warszawie na pewno jest w Factory Ursus :)

age.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek84 wrote:
    Karolina a możesz podać link do aukcji z tymi koszulami?

Pewnie :)
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5647742195&snapshot=MjAxNi0xMi0wOFQyMzoxMDozN1o7YnV5ZXI7NWNiY2RjMjUzMmNkY2FmODljZGQ1NGI2YjdjMDBjMjAwNGI3ZTdkNDFkNTJlYmZjMzVjY2NjODUwY2Q1MzUxOA==

Tylko coś nie tak jest ze zdjęciami w tej aukcji teraz bo kilku zdjęć nie widać, wiem też, że w rozmiarze S zostało im mało wzorów bo dzwonili do mnie i musiałam wybrać jeden inny wzór.

Ja muszę mieć guziki w koszuli normalnie po środku biustu, te zapinane po dwóch bokach mnie by denerwowały

zbikowa lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprawkę praktycznie skompletowałam zostało jeszcze kilka rzeczy dokupić. Po komodę wybieram się w piątek. Mąż zapowiedział że w nowy rok skręca łóżeczko i wózek zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak Was tak czytam to może faktycznie trzeba myśleć o pakowaniu torby do szpitala. Szczególnie że dziś pisze do mnie koleżanka z terminem na połowę lutego że leży w szpitalu z rozwarciem na 2 cm.
    Koszule do szpitala zakupiłam takie
    http://sklep.lupoline.pl/product,pl,2830,Model-1672,.html plus drugą różową tej samej firmy.
    Z całego serca polecam są mięciutkie ładnie podtrzymują biust można do nich włożyć wkładkę laktacyjną i nie trzeba biustonosza a na tym mi zależało. Może nie są zbyt tanie ale ja będę z nich korzystać również po karmieniu więc jak dla mnie super. Dokupiłam również cieniutki szlafrok. U mnie są sale jednoosobowe mąż może wejść więc nie trzeba nigdzie wychodzić dlatego o długim rękawie nawet nie myślałam.

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka super ta koszula, kupię sobie na czas po ciąży już w domu, właśnie czegoś takiego szukałam :)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny na na razie nie myślę ani o praniu ubranek, ani o pakowaniu torby. Najpierw święta i nowy rok, potem w styczniu zacznę orgnanizować rzeczy, większość już mam. Z rzeczy których faktycznie mi brakuje to fotelik (mam już wybrany model, czekam na dostawę do sklepu żeby przymierzyć przed zakupem). Wolę się nie nakręcać i spokojnie czekać, mała jest jeszcze malutka i na pewno nie będzie się spieszyć. co do koszul to dzięki za linki, ja w domu śpię w koszulkach męża i spodniach od piżamy więc faktycznie będę musiała się w coś zaopatrzyć.

• bebag Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86, koszulka ekstra, też zakupie chyba żeby w domu mieć taki fajny ciuszek :)

age.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że pomoglam z córką koszulki kupowałam na ostatnią chwilę jedną z ogromna żyrafa a druga nawet nie pamiętam z czym czułam się jak kretyn. W domu nie spałam w nich mąż się śmiał ze wyglądam jak 15 latka. Dlatego teraz stwierdziłam że kupię jakieś kobiece. Żeby mąż nie uciekł do innego pokoju spać. :)

• Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też jeszcze nic oprócz wózka, fotelika, wanienki i łóżeczka nie mam. Zakupiłam materiał żeby uszyc kocyki ale jakoś weny brak a z ciuszkami czekam na poswiateczne wyprzedaże i wtedy zacznę prac i prasowac a jak nie zdążę to mąż to zrobi. Dla siebie też nic nie mam oprócz jednej koszuli

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już sporo rzeczy bo mogę rodzić w styczniu ale torba jeszcze nie spakowana ale w sobotę może to zrobię. Powiedzcie mi bo teraz się zaczęłam zastanawiać będziecie prać te koszule przed porodem bo już zdurniałam? :?

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka i właśnie się dowiedziałam, że na szkole rodzenia nie zebrała się grupa i mam dzwonić w styczniu no jakaś masakra :( a ja zielona jestem przecież to moja pierwsza ciąża :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka idz na weekendowa - wszystko skomasowane od pt-do nd, my chodzimy co tydz od mojego 27tc i super sa zajecia, godzinak szybko zlatuje a duzo informacji jest takich co nie wiedzieliśmy, albo 90% osób na sali nie wie - warto :).

Co do wyprawki brakuje lozeczka, materacyka, przewijaka, recznikow dla dzidzi i pieluch tetrowych (kupiłam 2 bambusowe w smyku za 19zł i sa super mieciutkie) termometra - może poleicie jakis dobry bezdotykowy?

Reszta spakowana, zastanawiam się tylko czy do lozeczka kupic przesceiradło i kłaść ją w tylko w spiworku (zamykane nozki) raczki wolne, czy lepiej kocyk? Stwierdziłam, ze posceil i poduszka jest dla wiekszych dzieciwiec tego nie kupuje.

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ