X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Ja mam już sporo rzeczy bo mogę rodzić w styczniu ale torba jeszcze nie spakowana ale w sobotę może to zrobię. Powiedzcie mi bo teraz się zaczęłam zastanawiać będziecie prać te koszule przed porodem bo już zdurniałam? :?

Ja prałam w pierwszej ciąży i będę prać teraz razem z ubrankami Małej, jednak maluszki będą miały na początku kontakt nie tylko z naszym ciałem, ale z ubraniem też ;)

AguŚka89, Vriola lubią tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka ja zawsze wszystko piorę i to nawet nie ze względu na to, ze jestem w ciąży. Nie ubrałabym niczego nowego bez wcześniejszego uprania, tak samo ręczniki, pościel i wszystko czego się używa i się pierze

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podzwoniłam i wynalazłam od jutra szkołę rodzenia co prawda pierwsza godzina zajęć już mnie ominęła ale każda następna mi się przyda bo w jednej czekałam z miesiąc aż się grupa zbierze i lipa :/

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myslalam ze wejdzie wszystko na raz do pralki a pomyslalam ze to i tamto jeszcze raz wypiore i ze 3 pralki znowu wyjda.. ale ja lubie prasowac te malenkie rzeczy takze to bedzie sama przyjemnosc:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też to będzie kilka pralek ale to poczekam do soboty aż mąż będzie miał wolne żeby na spokojnie mógł z rana porozwieszać pranie bo ja się poruszam tylko trochę i brzuch twardy a też z tą moją szyjką to muszę ostrożnie. a tak to dziś wypiorę torbę a w sobotę już powkładam swoje rzeczy takie zapakowane jak te gigant podpaski czy podkłady.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już prałam ze 4 razy. I jeszcze jedna pralka została. A to dlatego że moja mama lubi buszować po ciucholandach i nie może się powstrzymać ciągle coś kupuje. :P Mam bardzo dużo ubranek. Do kupienia z wyprawki zostało mi: materacyk, śpiworek, rzeczy apteczne jak gaziki, sól fizjologiczna, fotelik. Planuje kupić chustę. Poza tym chyba wszystko mam. Trochę spanikowałam po pobycie w szpitalu. I czuję że chyba do 40 tygodnia nie donoszę.

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Cieszę się że pomoglam z córką koszulki kupowałam na ostatnią chwilę jedną z ogromna żyrafa a druga nawet nie pamiętam z czym czułam się jak kretyn. W domu nie spałam w nich mąż się śmiał ze wyglądam jak 15 latka. Dlatego teraz stwierdziłam że kupię jakieś kobiece. Żeby mąż nie uciekł do innego pokoju spać. :)

Dzięki Tobie zamówiłam dwie, tę co wkleiłaś i prawie taką samą różową tylko bez koronki na biuście :)

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje zmiescic sie po porodzie w moje koszule nocne sprzed ciazy;) no wiadomo nie od razu ale w krotkim czasie...
    Tak patrze na moja wyprawke i zostalo mi niewiele materacyk aspirator do noska i laktator i zostawiam to na styczen tylko zamowic i koniec wyprawki:)

karolina1488, Mila123 lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni boli mnie coś pod prawą piersią - nie wiem czy to żebro, mostek czy co.
    Miała tak któraś z Was?

rqkqj11.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie przypomniałam, że jeszcze laktatora i termometru (jaki polecacie?) nie mam, reszta już ogarnięta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 17:19

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czailam sie na laktator ale polozna na szkole rodzenia mowila zeby nie kupowac bo jak cos w szpitalu udostepnia a ewentualnie jesli potem bedzie potrzebny to sie kupi bo mlwi ze mnostwo babeczek kupuje a potem nie uzywa i szkoda kasy a elektryczny laktator to koszt kolo 200zl wiec ja sobie daruje poki co :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Od dwóch dni boli mnie coś pod prawą piersią - nie wiem czy to żebro, mostek czy co.
    Miała tak któraś z Was?
    Przypuszczam że żebro - małe cię kopnęło - mnie w pierwszej ciąży jak w 8msc kopn,ęła córka bolało jeszcze 2 msc po porodzie. Teraz wsadziła mi córka nogę pod żebro bolało jak szlak ni na jednym boku ni na drugim i oddychać głęboko nie mogłam... masowałam prosiłam i po 30 minut zlitowała się i zabrała nóżkę...

chloet lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi ciekawe która z Nas pierwsza urodzi :D

Helmi lubi tę wiadomość

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    Teraz sobie przypomniałam, że jeszcze laktatora i termometru (jaki polecacie?) nie mam, reszta już ogarnięta :)

Ja mam laktator Canpol EasyStart. Wg mnie jest super i przy Tomku uzywalam, teraz tez bede. Cena nie zwala az tak strasznie z nog - w Gemini chyba 160zl.

Co do termometru to kupilam taki na podczerwien do czola i jest do kitu. Co rusz pokazuje inna temperature w zaleznosci jak i gdzie przylozysz. Wrocilam do sposobu naszych babek i jak trzeba to mierze w tylku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 20:19

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam przy córce najzwyklejszy elektroniczny i z normalną twardą końcówka i zawsze się sprawdzał. Zresztą ja tylko dotknęłam małą wiedziałam mniej więcej ile ma temp. matka to czuje.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja dałam się złapać przy poprzedniej ciąży i kupiłam niby taki super a leży nieużywany ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja mam laktator Canpol EasyStart. Wg mnie jest super i przy Tomku uzywalam, teraz tez bede. Cena nie zwala az tak strasznie z nog - w Gemini chyba 160zl.

Co do termometru to kupilam taki na podczerwien do czola i jest do kitu. Co rusz pokazuje inna temperature w zaleznosci jak i gdzie przylozysz. Wrocilam do sposobu naszych babek i jak trzeba to mierze w tylku ;-)

Dzięki za opinię bo właśnie nad tym laktatorem się zastanawiam :)

3i499vvjnklbrqeo.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez kupilismy elektroniczny bezdotykowy I jak synek zagoraczkowal od zabkow to on mi pokazywal ze maly ma ledwo 37,5 a mial 39! Od tej pory mierze mu pod paszka zwyklym rteciowym. Przystawialam go wtedy do piersi, przytulalam, czytalam bajke czy co tam go uspokajalo I jakos dalo sie zmierzyc goraczke a przynajmniej wynik byl miarodajny. Na dotyk czulam ze mlody goraczkuje ale jak bardzo to bez termometru nie wiedzialam. No chyba ze tak jak wtedy, termometr ledwo co pokazywal a po synku widzialam ze jednak jest gorzej. Ale tak zeby dotknac I wiedziec po dotyku ze ma 39,5 to w zyciu bym nie zgadla..

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    razem z koleżanką założyłyśmy sklep z ubrankami i akcesoriami dla niemowlat :)
    Zostawcie prosze lajka na fb :)

https://www.facebook.com/babelusklep/

mamy teraz darmowa dostawe od 80zl i prezent od 100zl wiec zapraszam do zamowien ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do żaru na oddziałach poporodowych to święta prawda... ciężko to zniosłam. My akurat przyzwyczajeni jesteśmy z mężem do chłodu, wielokrotnie wietrzymy dom zimą, śpimy przy otwartych lub rozszczelnionych oknach, zależy od zimna na dworze, kaloryfery włączamy tylko jak jest na prawde zimno na zewnątrz a i tak nie bardziej niż na poziom 2. Ogólnie tak lubimy i teraz synek też jest taki chłodnolubny.
    Ale jeśli któraś z was też tak ma to trzeba bardzo uważać po porodzie i porządnie nagrzać dom, my po prostu o tym nie pomyśleliśmy. Kiedy człowiek wraca do domu po kilku dniach spędzonych w takiej cieplarce jaką jest szpital położniczy to przeżywa ogromny szok wracając do normalnych temperatur, ja przeżyłam szok, a co dopiero maluch. Co prawda jak przyjechaliśmy okna były pozamykane i było w domu 20 stopni, brzmi normalnie, ale ja trzęsłam się z zimna i kazałam rozkręcić na maksa wszystkie kaloryfery! normalnie jak nie ja... młody leżał opatulony w dwa koce i ja podobnie. Dopiero następnego dnia zaczęliśmy lepiej funkcjonować i aklimatyzować się w normalnych warunkach.

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ