Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wyprawki - kupilismy białą komodę

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/547c4e044b5d.png

śmiesznie bo z każdym dzieckiem w naszym domu pojawia się taka komoda mamy już niebieską i jasno brązową, jest nie do zdarcia, bardzo pojemna i praktyczna

łóżeczko tez skręcone

ciuszków mam pełnoooo, moja mama zabrała je do siebie i wszystko mi pierze i prasuje, za co jestem jej niezmiernie wdzięczna!

wanienkę mam, wózek wyprany trzeba tylko kółka nasmarować i napompować ..

po nowym roku muszę kupić przewijak, smoczki, pampersy i kosmetyki do pielęgnacji... bo jeszcze nic a nic nie kupiłam, wszystko co mam to po starszych corkach nie licząc komody oczywiście:)

Papcia, AguŚka89, karolina1488, Nieukowa lubią tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamazTrojmiasta bardzo ładna gdzie ja kupiłaś? Ja szukam czegoś w bieli a ta ma dużo szuflad i strasznie mi się podoba. Jeśli kupiłaś przez internet oczywiście. Idę zaraz do lekarza pierwszy raz sama aż dziwnie się czuję. Jestem strasznie ciekawa jak mój Franiu. Muszę jeszcze popytać jak to będzie z moim cc.

• bebag Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa, u mnie nieodbieranie telefonów jest nagminne, męża nie rusza :P jeśli chciałabym nastraszyć mojego, musiałabym zadzwonić kilka razy pod rząd :P

Ja dziś z kolei idę na wizytę z mężem, standardowo chodził tylko na ważne usg, ale od dziś zabieram go ze sobą, żeby trzymał rękę na pulsie ;) Spakowałam torbę, ale tylko dla siebie, nie zamierzam na razie rodzić, ale nigdy nie wiadomo czy nie będzie trzeba iść na jakąś obserwację. Kosmetyki mam właśnie w większości mini, albo próbki, tak żeby sobie leżały w kosmetyczce już do porodu.

Poduszki do karmienia na pewno nie będę brała do szpitala, dla mnie to zbędny gadżet w szpitalnym rozgardiaszu :) W domu mam dużą poduszkę dla mnie do spania i później zamierzam z niej korzystać przy karmieniu.

Mi lekarka wypisuje zwolnienia od wizyty do wizyty, czyli co 4 tygodnie, ale ostatnio coś wspominała, że może wypisze mi już do daty porodu. W sumie chciałabym, bo bezsensu to latanie do pracy, albo na pocztę, żeby wysłać :/

age.png

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    komoda hemnes 8 szuflad kupiłam w ikea:)

Nieukowa lubi tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta wrote:
    komoda hemnes 8 szuflad kupiłam w ikea:)
    Dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pojawia się u Was drętwienie/cierpnięcie dłoni? Jak sobie z tym radzić? Ostatnio zaczynam odczuwać coraz większe zmęczenie tak jakby ktoś wysysał ze mnie calą energie na kilka godzin po czym wszystko wraca do normy.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna komoda, też na nią patrzyłam ale nam wymiarami nie pasowała. Ostatecznie zrobiliśmy szafę z Komandora na całą ścianę w sypialni i cała jest dla chłopaków ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta bardzo mi się podoba ta komoda i od dawna ubolewam, że nam niestety nie pasuje do reszty wystroju więc dla córci mam komodę Malm białą na cztery szuflady ale się nie mieszczę a na drugą komodę nie mam miejsca w sypialni (wejdzie jedynie coś o połowie szerokości Malma), cała garderoba też zajęta i nie wiem co wymyślę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 16:37

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do tych poduszek do karmienia w szpitalu - mnie się naprawdę bardzo przydała podczas karmienia, jest zdecydowanie wygodniej karmić na poduszce niż trzymać dziecko w powietrzu na rękach przez całe karmienie (kilkanaście, kilkadziesiąt minut), albo nie daj Boże garbić się tyle czasu, a przy karmieniu na leżąco przydaje się do podparcia głowy mamy, także pozwolę się nie zgodzić, że jest to niepotrzebny gadżet w szpitalu, bo jednak przez 2-3 dni leżenia tych karmień będzie trochę ;) no chyba, że ktoś od początku z jakiegoś powodu zamierza karmić mm to sobie bez problemu poradzi bez poduszki.

Można się też dopytać w szpitalu wcześniej czy mają do dyspozycji, ja akurat miałam ze sobą poduszkę, ale dwie dziewczyny, które były ze mną na sali wypożyczały ze szpitala za darmo na czas pobytu i dostawały na nią czystą poszewkę. Tylko pewnie nie każdy szpital wypożycza rogale do karmienia no i pozostaje kwestia tego, czy komuś nie przeszkadza, że to "szpitalne"...

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę do szpitala poduszkę do karmienia. Poprzednio nie miałam i strasznie się męczyłam mimo, że Pani od laktacji pokazała trik z normalną poduszką jednak nie było mi wygodnie.

Do szpitala pojechałam z jedną torbą a wracałam z trzema bo mąż co rusz mi coś dowoził :P Niestety, uzbierało się :D

Papcia lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Livia ja się właśnie obawiam że o ile spakuje się w miarę rozsądnie to wracać będę jak "baba z bazaru" z siatami luzem ;)
    MamaZTrójmiasta mi też się ta komoda podobała bardzo, ale nie weszlaby do pokoju i kupiłam malm 4 szuflady

ge670tj.png

cc9ca37.png

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny tez Wam sie tak dzidzie wypinaja bolesnie?? No dzis moj maly przechodzi sam siebie tak mu chyba ciasno ze na sile rozpycha brzuch powodujac przy tym okropny bol az krzycze jak tak nagle sie wypnie... a druga sprawa tez Was tak bola kregoslupy?? Jak na chwile poloze sie na placy to nie wstane prosto tylko powoli na bok i w pol zgieta powoli sie prostuje bo boli jak cholera... w 1 ciazy niemialam takich problemow z kregoslupem a mlody kopal mocno po zebrach;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mała mocno kopie pod prawe żebra ale na razie nic nie boli. Wypina się też baaardzo, momentami jakby chciała przez brzuch wyjść ale to wszystko jest dla mnie bezbolesne. Teraz np bombarduje mi żebra z prawej strony i co chwilę wciska coś w prawą pachwinę :D Kręgosłup mnie w ogóle nie boli. Jedyne na co mogę narzekać to bezsenność i okropna zgaga

3i499vvjnklbrqeo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wcale nie wypina się boleśnie, czasem tylko stuknie gdzieś tak, że się wystraszę bo niespodziewanie ale żeby bolało bardzo to nie.

Bezsenność też mi nie dokucza, zgagę miałam okropną ale od jakiegoś czasu się uspokoiło trochę (rennie działa cuda). Kręgosłup też nie bardzo ale brzuch mi za to ciąży jak postoję trochę i ciężko mi głębszy oddech złapać.

Nie ma się co oszukiwać, zostało już niewiele ale lepiej nie będzie :D

Nitka_lutowa, karolina1488, Papcia lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Livia swietne podsumowanie;)

Kazda doslownie ciaza inna ehhh oby do lutego;)

livia30 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, brzuch też mi ciąży bardzo jak dłużej pochodzę ale teraz od jakichś dwóch tygodni mało co wychodzę z domu i widzę dużą poprawę bo brzuch ani mnie nie ciągnie ani tak często nie twardnieje jak przedtem. W zeszłą środę dłużej pochodziłam bo miałam załatwienia i brzuch bardzo ciągnął i był twardy jak kamień tak więc jak widać mi pomaga odpoczynek i mało chodzenia. Na mnie rennie słabo działa niestety, ratuję się gaviscon'em i wcinam migdały, których nie znoszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 17:42

3i499vvjnklbrqeo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Hehe Livia swietne podsumowanie;)

Kazda doslownie ciaza inna ehhh oby do lutego;)

Dokładnie, każda inna. To moja trzecia a najgorzej ją znoszę - zdecydowanie ostatnia :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się wypycha strasznie, chociaż bolesne to nie jest tak właściwie czasem tylko trochę powiedzmy "niekomfortowe" ale bólem to bym tego nie nazwała. Za to nie kopie praktycznie wcale chyba przynajmniej ja żadnych kopniakow nie czuję tylko takie właśnie rozciąganie.
    Też miałam zgagę ale dość krótko, doraznie pomagało mleko i migdały, zaczelam też pić wodę lub herbatę z imbirem i przeszło, imbir mi tak posmakowal ze cały czas dodaje do picia, no i zgaga nie wraca, nie wiem czy po prostu czy dzięki temu imbirowi właśnie :) jeśli któraś z was chce to mogę podać przepis na taki syrop imbirowy który sobie w słoiczki zrobilam.

ge670tj.png

cc9ca37.png

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Dokładnie, każda inna. To moja trzecia a najgorzej ją znoszę - zdecydowanie ostatnia :D

To tak jak u mnie:)

km5svcqgq5dggbpx.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety po imbirze mam jeszcze większą zgagę

3i499vvjnklbrqeo.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ