X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie, nie mam siły na ten chory kraj :/

http://mamadu.pl/129847,ministerstwo-zdrowia-jednym-zapisem-ograniczylo-prawo-kobiet-do-godnego-porodu

W tamtej ciąży tez mnie spójne bolało i do tego jeszcze wiezadlo oble brzucha... teraz o dziwo nic, chociaz ruszam sie wiecej, widocznie inaczej ułożone dziecko i łożysko duzo zmienia...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wkoncu jedna dobra wiadomosc dla mnie dzis... odebralam wlasnie wyniki z morfologi wszsytko fajnie podskoczylo a co najlepsze hemoglobina z 10,6 na 11,4 skoczyla!! Co miesiac spadala az wkoncu przelom uffff :) dodam ze odlozylam zelazo a zaczelam lykac wieksza dawke kwasu foliowego.
    Hmm to teraz juz nie wiem czemu ta krew z nosa bo myslalam ze przez zla morfologie wlasnie a tu psikus. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 19:57

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z godzine temu pierwszy raz sie bardzo wystraszylam,mialam taki skorcz jak wstalam ze az mnie do toalety pogonilo a przez pol godz mala tak kopala i wszystko mnie bolalo a najgorzej w pochwie i ze napisze otwarcie odbyt. wystraszylam sie bo od 3 dni mam te bole w pachwinie ,cos mi sie wydaje ze mala schodzi nizej...jak w nocy sie cos powtorzy to chyba na izbe do szpitala zajade.a moze ja panikuje? co myslicie? wizyte mam we wtorek moze uda sie do wtorku wytrwac....jak leze to ok ale jak siedze to mam parcie na "wyjscie'' a jak wstane czy chodze to brzuch twardy albo skurcz ;/ nie wiem co myslec

dzidziol
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no-spe brałaś jak tak i nie przeszło to jedź na izbę pewnie to nic takiego, ale będziesz spokojniejsza

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli sie powtorzy to jedz sprawdzic czy wszystko gra do wtorku 4 dni takze troche czasu jest, obserwuj co sie dzieje jak cos Cie zaniepokoi to jedz dla swojego spokoju... ja ostatnio z bolami tez skonczylam na ip na szczescie wszystko ok choc dzis znow mialam bole jak jutro beda rownie mocne to wracam i zostawia mnie na oddziale na obserwacje choc wolalabym nie oczywiscie...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, zastanawiam się, za co ten rząd tak bardzo nienawidzi kobiet... To straszne, co oni wymyślają co chwilę.

Dzidziol odpoczywaj, ale faktycznie jak coś cię niepokoi to chyba lepiej na ip

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak zerwać się o 6 rano w sobotę do punktu pobrań, bo w tyg nie mam auta, a tu lab zamknięty. Czekam ja i jeszcze jedna ciężarna pod drzwiami i się zastanawim, czy nie szukać innego punktu czynnego w weekendy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 07:08

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysły rządu są straszne :/ czytałam komentarze do tego artykułu na facebooku i znalazło się mnóstwo kobiet, które ze zdzwieniem pytaly co w tym złego... nie wierzyłam w to co czytałam. Standardy były wprowadzone, a wiele szpitali miało problem z ich przestrzeganiem - strach pomyśleć co bedzie teraz :/ a najbardziej denerwuje mnie to że wiele kobiet nie widzi w tym nic złego :( zabiera się nam coś czego istnienie wydaje się być oczywiste :( teraz kobieta zamiast myśleć o sobie, dziecku, rodzinie, będzie martwić się czy trafi na normalny personel czy na taki, który właśnie nienawidzi kobiet :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 11:59

Goździk89, Nieukowa, karolina1488 lubią tę wiadomość

age.png
  • K@si@85 Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Miała byc coreczka, a bedzie synus, chomikowane ubranka chetnie odsprzedam :)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3143998&order=t

w57vskjoifjw7p06.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Witam sie w niedziele. Flora z Was obserwuje superstyler? Wczoraj urodzila synia ponad 2 kg I 49 cm. W 32 the czyli byla tydzien do przodu jak ja. Co u Was slychac ?

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • bebag Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 ja obserwuje - dobrze że mały jest zdrowy, ale jednak szkoda, że nie posiedzial dłużej w brzuchu :) ciekawe właśnie jak superstyler liczy tygodnie, czy zaczete czy skończone, bo przy takim wczesniaku każdy dzień ma znaczenie :) ja o liczę skończone jak moj lekarz więc jestem wg tego w 29 tc a nie tak jak pokazuje kalendarz belly w 30 :)

Wczoraj dopadła mnie zachcianka ciążowa i robiłam śledzie z cebulą w oleju o 24 żeby na dziś były :o

age.png
  • dzidziol Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis zakonczylam 31tc wiec od jutra wchodze w 8 miesiac :) wczoraj kontaktowalam sie z moja gin ,jesli chodzi o te bole i mam sie zglosic do niej w poniedzialek na ip do szpitala ,chyba ze nagle sie cos nasili to odrazu mam jechac. trzeci dzien leze .jak tylko wstaje wracaja bole i napiecia brzucha ;( boje sie ze zostane na oddziale:( a czy wsze malenstwa dalej tak szaleja? ponoc maja sie uspakajac juz na tym etapie a moja szaleje na maxa :)

dzidziol
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Hej dziewczyny. Witam sie w niedziele. Flora z Was obserwuje superstyler? Wczoraj urodzila synia ponad 2 kg I 49 cm. W 32 the czyli byla tydzien do przodu jak ja. Co u Was slychac ?

Ja obserwuje i cieszę się, że Zyguś zdrowy :)
    Śledzę media społecznościowe Superstyler od dawna i wyłapałam, że 26 września na fb napisała, że "zaczęłam dziś 22 tydzień" czyli 10 grudnia była dokładnie w 31+5

Dzidziol trzymaj się :* mój gin też mi mówił, że teraz córcia będzie miała mniej miejsca i będzie mniej szaleć a ona teraz przechodzi samą siebie. Dziś łobuzowała w brzuchu do 3 w nocy, nijak się nie mogłam ułożyć bo w każdym ułożeniu mnie torpedowała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 11:03

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol uwazaj na siebie, pewnie zistaniesz na obserwacji:/ nikt niechce byc w szpitalu ale jak mus to mus... moj maluch dalej wierci sie i kreci czasem sie zastanawiam kiedy w koncu pojdzie spac i da chwile oddechu bo juz mocno bola te kopniaczki;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obserwuje superstyler na IG, tym bardziej ze miedzy nami było raptem tydzień różnicy, całe szczęście ze wszystko skończyło sie dobrze, fakt mógł posiedzieć dłużej, ale czasami na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Mnie dzisiaj strasznie stwardniał brzuch i zaczął bolec kręgosłup i pierwsze o czym pomyslałam to ze nie mam spakowane torby.
    Bardzo długo mnie tu nie było, kompletny brak czasu, a ta ciąża mika mi w tak szybkim tempie, ze wydaje mi sie ze dopiero co robiłam test, a tu juz 8 miesiąc we wtorek nam stuknie.

milola86, Nieukowa, Papcia lubią tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka wrote:
    Ja obserwuje superstyler na IG, tym bardziej ze miedzy nami było raptem tydzień różnicy, całe szczęście ze wszystko skończyło sie dobrze, fakt mógł posiedzieć dłużej, ale czasami na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Mnie dzisiaj strasznie stwardniał brzuch i zaczął bolec kręgosłup i pierwsze o czym pomyslałam to ze nie mam spakowane torby.
    Bardzo długo mnie tu nie było, kompletny brak czasu, a ta ciąża mika mi w tak szybkim tempie, ze wydaje mi sie ze dopiero co robiłam test, a tu juz 8 miesiąc we wtorek nam stuknie.

Cześć Agnieszko;)

Być może mnie nie kojrzysz, ale byłam równocześnie w ciązy z Tobą, jak chodziłaś z Zosią.Ja niestety wtedy poroniłam, udało się dopiero po kilku próbach. To czasy,kiedy forum dopiero zaczynało żyć;)

Miło że ponownie Ci się udało i wszystko przebiega ok;)
    Chłopiec czy dziewczynka?;)

Jesesmy na fb z gronem dziewczyn, ale z tamtych czasów jest niewiele m.in m-f, welurka

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Milola86 troche czasu już upłynęło od tamtego czasu. Widzę, ze jesteśmy na podobnym etapie ciąży :) Jak tam Twoje samopoczucie? U nas tym razem będzie chlopiec, a u Was? Poprzednim razem się nie udało, wiec bardzo drżałam na tą ciążą, tym bardziej ze początek nie był zbyt kolorowy, całe szczęście Antek się nie daje i mimo wszystko rośnie jak na drożdżach. W piątek go podglądałam wazy juz plus minus 1800g i juz sie nie moge doczekać kiedy pojawi się na świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 08:45

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas druga dziewczynka:) bedzie Matylda :) Pamietam, ze byłaś w ciazy bliźniaczej i niestety sie nie udało. Dobrze ze teraz wszystko ok i juz bliżej jak dalej do rozwiązania:) Rozumiem Twój niepokój po stracie, szczegolnie w początkach ciazy, ale tego nie da sie uniknąć. To moja 6 ciaza, wiec doskonale cie rozumiem.
    Ja od połówkowych nie widziałam Małej, czekam do piątku na usg III trymestru:)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka wrote:

Mnie ta ciąża też niesamowicie szybko leci, wydaje się, że jeszcze trochę czasu do porodu, ale w zasadzie teraz to się może w każdej chwili zdarzyć :P

Też jeszcze nie mam torby spakowanej (jedna koszula ciążowa i szlafrok leży w szufladzie komody na wypadek "szybkiej akcji", rzeczy Małej niepoprane w pudle, podkłady poporodowe itp. w pudle z apteki internetowej...), generalnie jestem w lesie :P w pierwszej ciąży to już chyba w 30 t.c. miałam WSZYSTKO gotowe ;)

Ale jutro jestem umówiona na oglądanie porodówki, mam nadzieję, że nie będzie full i wejdę zobaczyć jak to wszystko wygląda :) chociaż słyszałam, że teraz na porodówkach jest jakiś dramat i przyjmują więcej rodzących niż jest miejsc ;/

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki mam od dwoch dni uczucie ciagniecia w dol i zaczal sie bol pachwin tez ciagnacy w dol i teraz niewiem czy Maluszek tak napiera poprostu i wiezadla sie naciagaja czy dzieje sie cos innego..?? Macie takie cos??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ