Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do was. Macie teraz moze na koncowce wiecej wydzieliny? Mam wrazenie ze coraz czesciej i mocno n mam mokro. We worek miałam mierzony poziom wod plodowych i byl w normie. Szczerze mowiac to nawet nie bylabym w stanie stwierdzic czy to wody plodowe bo nawet nie wiem jak wygladaja.

Ja tak mam, mam często wilgotno. Nieraz zaraz po skorzystaniu z WC od razu musze wracać i podcierać się od nowa i wymieniać wkładkę. Od dawna już w sumie podczas siusiania (tak raz dziennie/raz na kilka dni) wypada mi taka gęsta biała wydzielina I gin mówi, że to czop po mału będzie odchodził, do tej pory chronił przed dostaniem się bakterii itd a teraz bliżej porodu będzie odchodził aż w końcu odejdzie cały podbarwiona krwią i wtedy zacznie się akcja.To nie jest żadna infekcja tylko fizjologiczne zjawisko i wód plodowych mam bardzo dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 21:44

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo co u Karoliny. . Taka gęsta biała wydzielina tylko zapomnialam wczoraj zapytać o to lekarza. . Pobieral mi wymaz na czystość wiec zobaczymy, dopiero co leczylam się z infekcji więc stawiam na ten odchodzacy czop. .

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do was. Macie teraz moze na koncowce wiecej wydzieliny? Mam wrazenie ze coraz czesciej i mocno n mam mokro. We worek miałam mierzony poziom wod plodowych i byl w normie. Szczerze mowiac to nawet nie bylabym w stanie stwierdzic czy to wody plodowe bo nawet nie wiem jak wygladaja.
    Też tak mam i lekarz powiedział że to normalne przy krążku. A jeszcze jak brałam luteine to juz w ogóle potok że mnie wyplywal.

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to tak od kilku dni moze tygodnia tak zauważyłam tego dużo wiecej. A dziś to sporo tego.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam luteine też ale tydzien temu odstawilam bo lekarka kazala mi brac tak do gora 35 tygodnia. I owszem z powodu krążka tez tak moze być bo mam założony ale ten tydzien to intensywny jest dosyć, czasem to mi sie wydaje ze popuscilam siku a tu ta wydzielina.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Dziewczyny, jestem zatrudniona na umowe o prace na czas nieokreślony- po porodzie chciałabym skorzystać z urlopu macierzyńskiego na rok czasu- jakie dokumenty i kiedy (przed czy po porodzie) powinnam złożyć pracodawcy? Czy muszę to zrobić osobiście?

Musisz na pewno dostarczyć odpis aktu urodzenia dziecka i wypełnić wniosek o udzielenie urlopu - każdy pracodawca ma swoje wnioski :) a czy musisz dostarczyć osobiście to chyba zależy od firmy, bo u mnie np. ważne żeby był Twój podpis na wniosku, a może podrzucić mąż :) najlepiej skontaktować się z kadrami i wypytac :)

age.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka tak potrzeba odpis aktu urodzenia I podanie/ wniosek do pracodawcy z prosba o.roczny macierzynski. Ja w pracy mam cudowna ksiegowa ktora sama wszystko przygotuje aby mi maz do podpisu przywiezie I zawiezie do pracodawcy. Co do uplawow ja mam sporo cala ciaze. Wody plodowe bynajmniej mojej.jak mi odeszly wygladaly jak zwykla czytaj woda z kranu.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) Ja po wizycie. Wszystko zamknięte na 4 spusty, mały zdrowy i grzeczny. Waży 2170g. Nudne te wizyty dla mnie są ostatnio bo zawsze wszystko jest dobrze, ja pytań nie mam i tak leci 15 minut :D Zupełnie inne emocje niż przy poprzedniej ciąży, wtedy przeżywałam, wzruszałam się a teraz nic ;-)

Papcia, Mila123, bebag, paulka86, AguŚka89, MamaZtrójmiasta, AleAleksandra, zbikowa, Nieukowa, evs, Nitka_lutowa, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia mi lekarz ostatnio powiedział żartem, że nudna jestem, bo ciągle wszystko dobrze, na nic nie narzekam i nie mam setek pytan, i że on chciałby więcej takich pacjentek :)
    No ale nic tylko się cieszyć, że jest dobrze i nie ma na co narzekać.
    Wyskoczylam dzis na chwilę na targ i do Biedronki, nic nie dzwigalam, nawet nie nałaziłam się za dużo, a jednak właśnie dowiedziałam się gdzie dokładnie jest spojenie łonowe bo napierdziela jak głupie, ale nic dziś nie muszę, więc zaległam na łóżku, puściłam brzuchowi kołysanki z przenośnego głośniczka i sobie słuchamy :) Odkryłam też, ze moja córa zaczyna świrować jak zjem mandarynki, o której godzinie bym nie zjadła to ona po 3 minutach zaczyna akrobacje.

ge670tj.png

cc9ca37.png

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się, czy można do porodu przynieść potwierdzenie z pue zusu wydrukowane o zgłoszeniu do ubezpieczenia NFZ? czy tam musi być jakaś pieczątka itp?

• Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żbikowa w szpitalu powinni Cie przyjąć na podstawie danych z systemu ewuś więc wystarczy dowód osobisty, ja (jako prowadząca jednoosobowa działalność gospodarczą) tak w razie co będę miała przy sobie wydrukowane z banku potwierdzenie wpłaty składki do ZUS. Ale z tego co wiem nie jest to konieczne bo jak system "zwariuje" i pokaże że nie jesteś ubezpieczona to wystarczy napisać oświadczenie, że ubezpieczona jesteś i podac że np na podstawie umowy o pracę i podac dane pracowdawcy, lub ze prowadzisz działalność i podajesz swój nip.

zbikowa, Papcia lubią tę wiadomość

ge670tj.png

cc9ca37.png

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa zreszta w okresie ciąży i podczas porodu cięzarna jest ustawowo uzbezpieczona bez względu na to czy jest czy nie.

zbikowa lubi tę wiadomość

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy sam dowód osobisty. Nic więcej ode mnie nie chcieli przy poprzednim porodzie (lipiec 2015). No oczywiście karta ciąży, badania na grupę krwi.

zbikowa lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wszedzie widze ze pisze ze trzeba zabrac rowniez ubezpieczenie a przy poprzednim porodzie mialam RMUA to sie chyba nazywa i musialam miec...

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co macie dokładnie spakowane w tych torbach do szpitala?

ex2bcwa1570qltn4.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ale jak dobrze widze poprzednie dziecko rodzilas 5 lat temu ;-) Ja rodzilam 18 miesiecy temu i nie trzeba bylo. Wszystko w komputerze maja ;-) Wystarczy im pesel. Poza tym tak jak Agata napisala - ciezarna jest ustawowo ubezpieczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 19:11

Mila123 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my tez dzis po wizycie wszystko dobrze maluszek rosnie wazy 1700g w 32t1d pytalam doktorki czy bedzie malutki mowi ze niekoniecznie i ze wagi absolutnie by sie nieczepiala... patrzac po Waszych dzieciaczkach wydawalo mi sie ze moj to mala kruszynka no ale jak sie ona nie czepia ja tez niebede;) niestety ostatnio cukry mi strasznie wariuja i dala skierowanie na szpital narazie niezamierzam isc chyba ze niebede dawala rady okielznac cukrow...

Fiolk@ lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG we wtorek juz sie doczekac nie moge :). A jak tam wybieracie sie gdzies na sykwka bo my idziemy posiedziec przed tv do moich rodzicow. M z tatä sieknä flaszke bo przy okazji tata.ma urodziny a ja mama I corka posiedzimy I pojemy smakolyki bo jak sie Martynka urodzi to troche trzeba bedzie sfolgowac z jedzonkiem :). Corka jak.Nie wytrzyma do 00 to zostanie u dziadkow do rana a my wrocimy do domu. Ogolnie nie lubie sylwestra.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream ja jeszcze nie spakowałam chociaż zbieram się do tego już od jakiegoś czasu :D

Ja jutro idę spać, o taki Sylwester :D Do starszej córki przychodzi koleżanka i będą oglądać filmy, robię im pizze one wybawiają mi Tomka przed spaniem a potem oblegają tv. Ja schodzę im z drogi i zamykam się w drugim pokoju. Mąż na morzu więc dla mnie dzień jak każdy inny, nie zamierzam nic świętować bo i nie ma z kim ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ