Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AguŚka89 wrote:Dziewczyny mam pytanie do was. Macie teraz moze na koncowce wiecej wydzieliny? Mam wrazenie ze coraz czesciej i mocno n mam mokro. We worek miałam mierzony poziom wod plodowych i byl w normie. Szczerze mowiac to nawet nie bylabym w stanie stwierdzic czy to wody plodowe bo nawet nie wiem jak wygladaja.
Ja tak mam, mam często wilgotno. Nieraz zaraz po skorzystaniu z WC od razu musze wracać i podcierać się od nowa i wymieniać wkładkę. Od dawna już w sumie podczas siusiania (tak raz dziennie/raz na kilka dni) wypada mi taka gęsta biała wydzielina I gin mówi, że to czop po mału będzie odchodził, do tej pory chronił przed dostaniem się bakterii itd a teraz bliżej porodu będzie odchodził aż w końcu odejdzie cały podbarwiona krwią i wtedy zacznie się akcja.To nie jest żadna infekcja tylko fizjologiczne zjawisko i wód plodowych mam bardzo dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 21:44
Nasze największe Szczęście
-
U mnie to samo co u Karoliny. . Taka gęsta biała wydzielina tylko zapomnialam wczoraj zapytać o to lekarza. . Pobieral mi wymaz na czystość wiec zobaczymy, dopiero co leczylam się z infekcji więc stawiam na ten odchodzacy czop. .
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
AguŚka89 wrote:Dziewczyny mam pytanie do was. Macie teraz moze na koncowce wiecej wydzieliny? Mam wrazenie ze coraz czesciej i mocno n mam mokro. We worek miałam mierzony poziom wod plodowych i byl w normie. Szczerze mowiac to nawet nie bylabym w stanie stwierdzic czy to wody plodowe bo nawet nie wiem jak wygladaja.
-
Brałam luteine też ale tydzien temu odstawilam bo lekarka kazala mi brac tak do gora 35 tygodnia. I owszem z powodu krążka tez tak moze być bo mam założony ale ten tydzien to intensywny jest dosyć, czasem to mi sie wydaje ze popuscilam siku a tu ta wydzielina.
-
Brunetka wrote:Dziewczyny, jestem zatrudniona na umowe o prace na czas nieokreślony- po porodzie chciałabym skorzystać z urlopu macierzyńskiego na rok czasu- jakie dokumenty i kiedy (przed czy po porodzie) powinnam złożyć pracodawcy? Czy muszę to zrobić osobiście?
Musisz na pewno dostarczyć odpis aktu urodzenia dziecka i wypełnić wniosek o udzielenie urlopu - każdy pracodawca ma swoje wnioski a czy musisz dostarczyć osobiście to chyba zależy od firmy, bo u mnie np. ważne żeby był Twój podpis na wniosku, a może podrzucić mąż najlepiej skontaktować się z kadrami i wypytac -
Brunetka tak potrzeba odpis aktu urodzenia I podanie/ wniosek do pracodawcy z prosba o.roczny macierzynski. Ja w pracy mam cudowna ksiegowa ktora sama wszystko przygotuje aby mi maz do podpisu przywiezie I zawiezie do pracodawcy. Co do uplawow ja mam sporo cala ciaze. Wody plodowe bynajmniej mojej.jak mi odeszly wygladaly jak zwykla czytaj woda z kranu.MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Hej Ja po wizycie. Wszystko zamknięte na 4 spusty, mały zdrowy i grzeczny. Waży 2170g. Nudne te wizyty dla mnie są ostatnio bo zawsze wszystko jest dobrze, ja pytań nie mam i tak leci 15 minut Zupełnie inne emocje niż przy poprzedniej ciąży, wtedy przeżywałam, wzruszałam się a teraz nic
Papcia, Mila123, bebag, paulka86, AguŚka89, MamaZtrójmiasta, AleAleksandra, zbikowa, Nieukowa, evs, Nitka_lutowa, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
Livia mi lekarz ostatnio powiedział żartem, że nudna jestem, bo ciągle wszystko dobrze, na nic nie narzekam i nie mam setek pytan, i że on chciałby więcej takich pacjentek
No ale nic tylko się cieszyć, że jest dobrze i nie ma na co narzekać.
Wyskoczylam dzis na chwilę na targ i do Biedronki, nic nie dzwigalam, nawet nie nałaziłam się za dużo, a jednak właśnie dowiedziałam się gdzie dokładnie jest spojenie łonowe bo napierdziela jak głupie, ale nic dziś nie muszę, więc zaległam na łóżku, puściłam brzuchowi kołysanki z przenośnego głośniczka i sobie słuchamy Odkryłam też, ze moja córa zaczyna świrować jak zjem mandarynki, o której godzinie bym nie zjadła to ona po 3 minutach zaczyna akrobacje. -
Żbikowa w szpitalu powinni Cie przyjąć na podstawie danych z systemu ewuś więc wystarczy dowód osobisty, ja (jako prowadząca jednoosobowa działalność gospodarczą) tak w razie co będę miała przy sobie wydrukowane z banku potwierdzenie wpłaty składki do ZUS. Ale z tego co wiem nie jest to konieczne bo jak system "zwariuje" i pokaże że nie jesteś ubezpieczona to wystarczy napisać oświadczenie, że ubezpieczona jesteś i podac że np na podstawie umowy o pracę i podac dane pracowdawcy, lub ze prowadzisz działalność i podajesz swój nip.
zbikowa, Papcia lubią tę wiadomość
-
Mila ale jak dobrze widze poprzednie dziecko rodzilas 5 lat temu Ja rodzilam 18 miesiecy temu i nie trzeba bylo. Wszystko w komputerze maja Wystarczy im pesel. Poza tym tak jak Agata napisala - ciezarna jest ustawowo ubezpieczona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 19:11
Mila123 lubi tę wiadomość
-
Hej my tez dzis po wizycie wszystko dobrze maluszek rosnie wazy 1700g w 32t1d pytalam doktorki czy bedzie malutki mowi ze niekoniecznie i ze wagi absolutnie by sie nieczepiala... patrzac po Waszych dzieciaczkach wydawalo mi sie ze moj to mala kruszynka no ale jak sie ona nie czepia ja tez niebede;) niestety ostatnio cukry mi strasznie wariuja i dala skierowanie na szpital narazie niezamierzam isc chyba ze niebede dawala rady okielznac cukrow...
Fiolk@ lubi tę wiadomość
-
Ja mam USG we wtorek juz sie doczekac nie moge . A jak tam wybieracie sie gdzies na sykwka bo my idziemy posiedziec przed tv do moich rodzicow. M z tatä sieknä flaszke bo przy okazji tata.ma urodziny a ja mama I corka posiedzimy I pojemy smakolyki bo jak sie Martynka urodzi to troche trzeba bedzie sfolgowac z jedzonkiem . Corka jak.Nie wytrzyma do 00 to zostanie u dziadkow do rana a my wrocimy do domu. Ogolnie nie lubie sylwestra.MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Babydream ja jeszcze nie spakowałam chociaż zbieram się do tego już od jakiegoś czasu
Ja jutro idę spać, o taki Sylwester Do starszej córki przychodzi koleżanka i będą oglądać filmy, robię im pizze one wybawiają mi Tomka przed spaniem a potem oblegają tv. Ja schodzę im z drogi i zamykam się w drugim pokoju. Mąż na morzu więc dla mnie dzień jak każdy inny, nie zamierzam nic świętować bo i nie ma z kim