X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Ja mam USG we wtorek juz sie doczekac nie moge :). A jak tam wybieracie sie gdzies na sykwka bo my idziemy posiedziec przed tv do moich rodzicow. M z tatä sieknä flaszke bo przy okazji tata.ma urodziny a ja mama I corka posiedzimy I pojemy smakolyki bo jak sie Martynka urodzi to troche trzeba bedzie sfolgowac z jedzonkiem :). Corka jak.Nie wytrzyma do 00 to zostanie u dziadkow do rana a my wrocimy do domu. Ogolnie nie lubie sylwestra.

U nas podobnie, na tym etapie ciąży już się nie pokuszę o żadne taneczne szaleństwa... Wystarczy, że w tym roku byłam w ciąży na 4 weselach. Jutro mamy w planach obejrzeć jakiś film z M, zjeść coś dobrego, a do południa jedziemy z synkiem na sanki :) już mu obiecujemy od Wigilii, bo kupiliśmy mu pod choinkę i codziennie na nich siada i chce jeździć, a śnieg tylko w górach ;)

Też nie lubię Sylwestra, w końcu po północy jest się o rok starszym :P

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku idziemy przed telewizor :) zrobię jakaś dobra sałatkę, włączymy coś na dvd i może posiedzimy do północy żeby wypić piccolo a może pójdziemy spać. Mieliśmy zaproszenie do znajomych, ale oni często palą w domu, poza tym wiem że będą też ich kuzyni którzy umiaru w piciu nie mają, a po piciu są wyjatkowo upierdliwi. Nigdy nie lubiłam jak ktoś zabyt blisko mnie stawał czy mówił do mnie z 20 centymetrów dosłownie,a w ciąży to mi sie jeszcze pogłębiło, więc dla dobra własnych nerwów nie będę się narażać na takie towarzystwo, macanie po brzuchu i tym podobne "przyjemności"

ge670tj.png

cc9ca37.png

• bebag Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też we dwójkę w domu :) Zrobimy dobre żarełko, mamy mnóstwo planszówek, tv i będziemy świętować sami, a mamy co, bo w Sylwestra 6 lat temu się poznaliśmy :) Do tej pory zawsze gdzieś wychodziliśmy, ale wszystko się zmienia :D

age.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ide na mala domowke do siostry ;-)
    Jej pociecha dzis konczy 3 miesiące ;-)

Macie juz wybrane imiona dla Waszych maluchów?

Ostatnio jak dluzej chodze to bardzo yywardnieje mi brzuch . Tez tak macie?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na domókę do znajomych. Nasz 2-letni niespełna synek będzie szalał z ich 3 dziewczynkami a my jemy fondue i gramy w planszówki :P szaleństw raczej nie przewiduję choć pewnie dałabym radę ;)

Dla tych co chcą rodzić naturalnie linkuję post instruktażowy pt. "jak nie dać naciąć sobie krocza" :P
    http://ebmama.blogspot.com/2016/12/jak-nie-dac-sie-naciac-poradnik-dla.html

zbikowa, Papcia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho u mnie non stop brzuch jak kamien...
    Ogolnie mam zalecenie brac no spe 3x1 i 6 tabletek magnezu dziennie a jak troche pochodze czy cos porobie w domu to zaraz brzuch sie spina..ale 12 grudnia szyjka 39mm pozamykana (a juz wtedy mialam problemy z twardnieniem) wiec poki co nie martwie sie, staram sie troche odpoczywac w ciagu dnia

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwestra spędzimy sami w domu pod kocykiem, przed tv, z lampką piccolo ;) mamy zaproszenie na domowke do znajomych ale nie chce nam się :D jutro mamy też gości na parapetówie więc od rana będziemy coś przygotowywać

Ja jak dawniej miałam non stop twardy brzuch tak teraz już rzadko mi twardnieje a jem tylko jedna tabletkę magnezu. Najczęściej twardnieje jak dłużej pochodzę np pp sklepach. W domu już się to rzadko zdarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 09:17

paulka86 lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 9 miesiącu ciąży, a zarazem ostatnim dniu 2016 roku. Chciałam Wam wszystkim życzyć szybkich i bezproblemowych rozwiązań! :-)
    Ja również wybieram dzisiaj kocyk, spokój kanapy w salonie i ciepłe ramiona męża :-) mieliśmy zaproszenie na domówkę, ale sił już coraz mniej poza tym długie siedzenie przy stole mi nie służy. Później nie mogę dojść ładu z kręgosłupem.

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja również dołączam do grona pozostających w domu. Z Mężem popatrzmy na tv i spać bo ma jutro dyżur na 6.

Co do twardnienia brzucha to u mnie występuje przeważnie wieczorem ale juz nie puszcza tak szybko jak wcześniej mimo ze niore magnez 3x1. Jak czuje juz takie nolesne napinanie skory to ratuje sie nospa.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Dziewczyny co macie dokładnie spakowane w tych torbach do szpitala?

Moja torba do szpitala. Ja idę na cc więc niektórych rzeczy nie potrzebuje.
    Dla mnie:
    dowód osobisty
    karta ciąży
    grupa krwi
    wynik gbs
    plan porodu
    4 koszule w tym jedna na czas przyjęcia usg i badania przygotowujące do cc (może być mało najwyżej mąż przywiezie)
    szlafrok
    skarpetki
    majtki jednorazowe ( przy pierwszym porodzie się nie przydały może teraz) plus bawełniane
    ręcznik na początek jeden mąż dowiezie
    maść na sutki Maltan
    chusteczki higieniczne
    papier toaletowy (nie lubię szorstkich szpitalnych)
    2 opakowania podpasek bella mama
    kubek nóż i widelec u nas w szpitalu nie dają
    ładowarka i telefon
    2 butelki wody niegazowanej polecam kupić z ustnikiem mi po cięciu bardzo chciało się pić a na leżąco z kubka może być problem
    klapki pod prysznic
    podkłady poporodowe u nas dają ligninę ale i tak się przydały
    kosmetyczka
    wkładki laktacyjne, tylko kilka sztuk na początek
    biustonosz do karmienia
    Położna środowiskowa polecała, aby spakować ręczniki kuchenne do wycierania rąk dla mnie i odwiedzających. U mnie w szpitalu są sale jednoosobowe każdy może przyjść w odwiedziny więc mogą się przydać.
    W szkole rodzenia polecali tantum rosa do przemywania krocza po porodzie naturalnym mi się nie przydało ale może któraś skorzysta.

Dla dziecka:
    4 komplety ubranek ( w domu przygotowałam mężowi w woreczkach jeszcze kilka aby ewentualnie dowiózł. Plus rzeczy na czas wyjścia ze szpitala razem z fotelikiem samochodowym)
    2 czapeczki
    2 pieluszki tetrowe
    pampersy
    maść linomag
    chusteczki nawilżone

Pozostałe rzeczy typu smoczek, rogal do karmienia, otulacz mam przygotowane w domu jeśli będzie potrzeba to mi przywiezie. Laktator jeszcze nie kupiłam zastanawiam się jeszcze który wybrać. On przydał się dopiero w trzeciej dobie po porodzie.

Jeśli coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę.

zbikowa, Goździk89 lubią tę wiadomość

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska pisalas ostatnio o zwiekszonej wydzielinie ale mialas na mysli taka wodnista tak??

Ja dzis rano jak wstalam poczulam jak ze mnie polecialo duzo wydzieliny ale byla biala i bardziej gesta myslicie ze to moze po trochu czop odchodzi????

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie byla biala ale nie taka rozciagliwa jak typowe uplawy, bardziej rzadka ale tez nie typowo wodnista. Mam już tak od ponad tygodnia. No i częstsze uczucie ze mam mokro. No tak to moge opisac.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AleAleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku idziemy na Sylwestra na domówke do znajomych. Dokładnie trzy lata temu poznaliśmy się w podobnych okolicznościach (u innych znajomych na domówce) i co roku świętujemy. Dwa lata z rzędu byliśmy na balu sylwestrowym, ale tym razem wolałam się nie deklarowac na taką imprezę bo wiadomo-kondycja nie ta, nie wiadomo ile wytrzymam, a od znajomych można się zwinąć w dowolnym momencie.

Z okazji Nowego Roku życzę Wam, Lutówki, wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia dla Was, Waszych rodzin i Maluszków w brzuszkach. bezpiecznych ostatnich tygodni ciąży i bezproblemowych, mało bolesnych porodów.

Nitka_lutowa, Papcia, zbikowa, Mila123, karolina1488, Fiolk@ lubią tę wiadomość

125e5056ef.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    No właśnie byla biala ale nie taka rozciagliwa jak typowe uplawy, bardziej rzadka ale tez nie typowo wodnista. Mam już tak od ponad tygodnia. No i częstsze uczucie ze mam mokro. No tak to moge opisac.

No poczytalam troche o tym i niby tak jest na pare tygodni przed porodem. W nocy zalalo mnie siara a juz dawno jej niebylo a rano sluzem duzo tych zbiegow naraz i czlowiek odrazy zaczyna myslec;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawno mnie tu nie było,a Zbliża się Nowy Rok, więc sobie I Wam życzę, aby nie był gorszy od mijającego.
    Aby na Waszym niebie zawsze świeciło słońce, a troski pryskaly w mgnieniu oka.

Papcia, Mila123, MatyldaG lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jak to miło wstać w nowy rok bez szumu w głowie :) ale powiem wam, że ciężko mi wytrzymać w towarzystwie gdzie wszyscy piją, bo jest impreza, strasznie się denerwuję na pierdoły które wygadują.
    Ja wczoraj porobiłam porządki i dziś oficjalnie startuję z praniem, prasowaniem itp rzeczy dla młodej i organizowaniem torby. tzn jak mąż podniesie swoje zwłoki.
    Miłego dnia wszystkim :)

No i najważniejsze: Szczęślwiego Nowego Roku dla Wszyskich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 10:07

Ania_84, AguŚka89, Mila123, Papcia lubią tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Deri milo Cie widziec. Wpadaj czesciej. Zbikowa my bylismy u rodzicow I.dobrze moglan sie polozyc w dowolnej pozycji bo juz dlugo siedziec nie.moge bo tu boli tam szczyka. MojaJa maila pobawila z babcia do 0.00 wyszalala sie potem jak ona to mowila w tamtym roku fajne rowerki I pojechalismy do domu. Spacer poszlam o 1 wstalan o 9. Ja z tych co zadko pija wiem wiec o czym mowisz na imprezach... szczesliwego nowego 2017 :)

zbikowa lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku :)

Ja mam torbę spakowaną od przedwczoraj na usilnie prośby męża, chyba biedaczek juz czuje presję czasu :D Ale musze kupić nową torbę lub spakować się w walizkę i kosmetyczkę podróżną bo do tej jeszcze nie włożyłam kosmetyków i klapek a ledwo zasunęłam

A powiedzcie mi, czy ta torba zostaje z nami w szpitalu czy trzeba się do czegoś wypakować i mąż np zabiera pusta torbę do domu i przywozi ją w dniu wyjścia z ciuszkami dla maluszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 12:33

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku ja tak jak pisałam Sylwester u brata ale się wybawilam. Była koleżanka mojej bratowej z terminem na połowę stycznia więc było mi raźniej. Toast pikolo wzniesiony została jedna butelka na dzisiaj zaszalejemy z córką wieczorem :) Życzę Wam w tym 2017 i sobie zreszta również szczęśliwych rozwiązań jak najbliżej terminu.

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    Szczęśliwego Nowego Roku :)

Ja mam torbę spakowaną od przedwczoraj na usilnie prośby męża, chyba biedaczek juz czuje presję czasu :D Ale musze kupić nową torbę lub spakować się w walizkę i kosmetyczkę podróżną bo do tej jeszcze nie włożyłam kosmetyków i klapek a ledwo zasunęłam

A powiedzcie mi, czy ta torba zostaje z nami w szpitalu czy trzeba się do czegoś wypakować i mąż np zabiera pusta torbę do domu i przywozi ją w dniu wyjścia z ciuszkami dla maluszka?
    Co do toreb (nie znam się, to się wypowiem) to chyba samowolka. ktoś mi mówił że miał 3 torby, jedną dla siebie, drugą dla dziecka a trzecią na wyjście, dla mnie to ciut za dużo... a no i obowiązkowo moją będzie torbę pakował mój mąż, żeby wiedział co gdzie jest, jak go o coś poproszę. ja mu wszystko przygotuje, ale w razie czego pretensje będzie mógł mieć tylko do siebie, że nie może czegoś znaleźć ;)

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ