Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja polecam ten filmik http://www.mamazone.pl/tv/kategorie/szkola-rodzenia/masaz-krocza-przed-porodem.aspx
Tylko niestety nie umiem/zle się czuje lub brzuch jest za duży, żeby mi weszly 2 kciuki. Narazie masowałam 3 razy - Papcia co drugi dzień, czy lepiej codziennie?Papcia lubi tę wiadomość
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
infinity888 wrote:To ja polecam ten filmik http://www.mamazone.pl/tv/kategorie/szkola-rodzenia/masaz-krocza-przed-porodem.aspx
Tylko niestety nie umiem/zle się czuje lub brzuch jest za duży, żeby mi weszly 2 kciuki. Narazie masowałam 3 razy - Papcia co drugi dzień, czy lepiej codziennie?
Filmik fajny w wielu artykułach na ten temat można przeczytać, żeby masować jedną ręką (tylko nie głęboko, tak na 2-3 cm, chodzi tylko o uelastycznienie krocza), sukcesywnie dokładając palce, zacząć od jednego, później po kilku dniach kolejny, aż do 4-5, w pierwszej ciąży przed porodem doszłam do 4, chociaż było ciężko, teraz po tych 2 tygodniach bez problemu masuję 4 i 5 pewnie też dałabym radę myślę, że ten sposób jest łatwiejszy niż dwoma kciukami, ja też nie dam rady dwoma kciukami ze względu na duży brzuszek
A masuję codziennie po prysznicu tak ok. 3-4 minuty. Czasami odpuszczam, jeśli mam w ciągu dnia jakieś mocniejsze skurcze.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Masaż albo balonik - jestem na tak! Ćwiczyłam z balonikiem 4tyg i się masowalam, bez tego by mnie na bank nacieli bo strasznie mało elastyczne miałam to krocze (4cm na baloniku a do porodu trzeba 10,5). Dzięki ćwiczeniom pękłam tylko na 2 szwy i lekkie otarcie jak Papcia. Było super, byłam sensacja na oddziale bo też sobie siedziałam po turecku zaraz po porodzie jak karmiłam ;P
Dziewczyna z mojej sali tez miała małe dziecko a nacieli ja i jeszcze pękła do tego i cierpiała okropnie, nie mogła w ogóle siedzieć, ledwo dawała rade na dmuchanym kole a przecież ruszac się trzeba...
Teraz zobaczylam na ile jestem rozciągnięte i tak na 3-4 palce od razu, na baloniku 8cm wiec 2 poród powinien faktycznie byc lzejszyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 16:09
Papcia lubi tę wiadomość
-
Cześć Hela co u ciebie?
Chyba sobie wieczorem torbe spakuje, mam jakoś ochotę...
Maz nas jutro umówił na oglądanie auta- z 2 dzieciakami i z kotrm w Fabii się średnio pomieścimy wiec czas zacząć myśleć nad trochę drozsza wyprawkaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 16:12
-
Wlasnie wrocilam z rozmowy kwalifikujacej do porodu. Dr sam z siebie powiedzial ze zaleca cc ze wzgledu na wczesniejszy kompletny brak akcji porodowej, wg niego teraz bedzie tak samo, bo jesli nie wystapil ani jeden skurcz mimo wywolywania, a lozysko I wody byly juz w oplakanym stanie to prawdopodobnie jest to jakis moj defekt I teraz tez sie powtorzy. Stwierdzil tez ze dziecko bedzie duze. Termin mam na 1 luty, na 11 mamy byc w szpitalu a cc ok 12-13.
-
7.02 mam termin wg om. W szpitalu nie ma problemu z odwiedzinami, jak synek sie urodzil przed 21 to maz siedzial z nami do 22.30, potem odwiedzal przed praca I po pracy, mama tez nas odwiedzila raz czy dwa, jakies ograniczenia sa chyba jesli chodzi o wizyty dzieci, zeby katarow nie przynosily ale jak to dokladnie jest to nie wiem. Dziewczyne co ze mna lezala na sali odwiedzil synek ale 6letni, ale moj dwulatek raczej mnie nie bedzie odwiedzal, nie o katary chodzi bo chory wiadomo ze by nie mogl pojsc ale boje sie ze bedzie plakal jak juz trzeba bedzie wyjsc, spodziewam sie ze moze byc mu trudniej zniesc rozlake z odwiedzinami niz jak te dwa dni zaczeka na mnie w domu z tata.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 17:24
-
Witam się po wizycie Franiu waży w 35 i 5 2420. Na ktg skurcze zaczynają się pisać rozwarcie na ok 1 cm. Z Emilka przez dwa tygodnie chodziłam z rozwarciem na dwa centymetry więc jestem spokojna. Ważne że z maluszkiem wszystko dobrze.
zbikowa, karolina1488, Nieukowa, Brunetka, Papcia, Nelus, Czarnaa94, AleAleksandra lubią tę wiadomość
-
Hej nie pisałam bo od czwartku na oddziale. Cukry bardzo spadły aż dziś miałam drgawki i poty a cukier60! Do tego białkomocz,infekcja pochwy i skurcze od 3dni co 7 min takie średniej siły,i walczymy o uspokojenie wszystkiego,wiec nowy rok świętowany na białej salidzidziol
-
Vitoria tylko 2 dni po cc bedziesz w szpitalu? To krociutko. Dziewczyny widze ze zblizamy sie wielkimi krokami do porodu wiec zycze nam szczesliwych porodow oczywoscie mam nadzieje ze po porodzie na minutke wpadniecie na forum napisac jak tam porod i malenstwo
-
Mila123 wrote:Vitoria tylko 2 dni po cc bedziesz w szpitalu? To krociutko. Dziewczyny widze ze zblizamy sie wielkimi krokami do porodu wiec zycze nam szczesliwych porodow oczywoscie mam nadzieje ze po porodzie na minutke wpadniecie na forum napisac jak tam porod i malenstwo
-
dzidziol wrote:Hej nie pisałam bo od czwartku na oddziale. Cukry bardzo spadły aż dziś miałam drgawki i poty a cukier60! Do tego białkomocz,infekcja pochwy i skurcze od 3dni co 7 min takie średniej siły,i walczymy o uspokojenie wszystkiego,wiec nowy rok świętowany na białej sali