X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol, Aguska trzymam za Was kciuki :*

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    A ja sie staran ale albo mam za wielko brzuch albo za krotko rece. W jakiej.pozycji.najlepiej masowac?

Chyba najlepiej na stojąco, opierając jedną nogę o brodzik/wannę.

Aguśka89, Dzidziol - trzymajcie się! Koniecznie dajcie znać, co i jak.

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wiecie jak dokładnie obliczają wysokość macierzyńskiego? Wydawało mi się, że to średnia zarobków z ostatnich 12 miesięcy, ale moja kadrowa twierdzi inaczej..

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu zwykle tak, ale to zależy np. od tego czy nie miałaś zmiany umowy w tym czasie albo czy miałaś ciaglosc L4...

Dzidziol kciuki, wytrzymaj jak najdłużej! Aguska tobie też życzę, żeby Ci to ciśnienie wyprostowali...

Vitoria u coeboe chyba sprawa była jasna? Rodziła poprzednio przez cc? To chyba nawet nie moga ci 2 cesarski odmówić. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 22:44

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aleksandraola Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2017, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia wrote:
    Już była wcześniej rozmowa na tej grupie o masażu krocza ;) ja się powtórzę, rodziłam 20 miesięcy temu pierwsze dziecko (3200 g), regularnie robiłam masaż krocza i ćwiczenia mięśni Kegla, miałam w planie porodu zaznaczone wyraźnie, że zależy mi na ochronie krocza i położna się tego trzymała. Musiałam też wg jej wskazówek kontrolować parcie, ale opłacało się. Pękłam tylko powierzchownie na 2 malutkie szwy, siedziałam normalnie zaraz po porodzie sn, co budziło ogólne zdziwienie :P ja bardzo polecam masaż krocza :) jest też wątek o masażu krocza gdzieś na forum, rzuciło mi się w oczy ostatnio, także sobie przejrzyj ;) tylko trzeba być systematycznym w tym, jednorazowo na pewno nie pomoże...

No i teraz już od 2 tygodni znów masuję, położna, która najprawdopodobniej będzie przy moim drugim porodzie, była zachwycona, że masowałam w pierwszej ciąży i teraz też zaleciła :)

a jak myslisz czy jeśli zaczęłam właśnie 36tc nie jest już za późno na masaż?

Aleksandra
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach na pewno wyprostuja sytuację i wyjdziecie do domu.

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też przez cały okres ciąży musicie się stresować i przeżywać nerwy z powodu osób trzecich? Opisałam swoje doświadczenia na blogu, bo musiałam znaleźć jakieś ujście: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358147447,title,O-dwoch-takich-co-rozum-postradaly,index.html Zapraszam Was w wolnej chwili, może ktoś boryka się z podobnymi problemami...

rrb7y10.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Vitoria u coeboe chyba sprawa była jasna? Rodziła poprzednio przez cc? To chyba nawet nie moga ci 2 cesarski odmówić. ..

Mogliby odmowic gdybym prosila I gdyby inaczej przebiegal wczesniejszy porod. Dr powiedzial ze samo cc nie jest wskazaniem do kolejnego jesli bylo robione bo np dziecku puls spadal. W takim wypadku zalecaja probe sn pod warunkiem ze maluch nie okaze sie byc zbyt duzy. Z doswiadczenia dr wynika ze kompletny brak akcji porodowej lubi sie powtarzac wiec ja nawet nie zdarzylam sie wypowiedziec jaki mam plan na siebie :-) tylko potwierdzilam ze sie zgadzam na kolejne cc I tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 08:01

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Cześć Hela co u ciebie?

Chyba sobie wieczorem torbe spakuje, mam jakoś ochotę...
    Maz nas jutro umówił na oglądanie auta- z 2 dzieciakami i z kotrm w Fabii się średnio pomieścimy wiec czas zacząć myśleć nad trochę drozsza wyprawka :)

Dzień dobry :)
    U mnie już 36 tydzień. W tym tygodniu mam wizytę więc w końcu się dowiem ile waży ta dziewuszka :) Czas za szybko leci... A tu torba jeszcze niespakowana :) Więc chyba dziś też się tym zajmę :) Nie mogę się doczekać aż zaczną się posty z info o narodzinach lutowych maluszków :)

Mila123 lubi tę wiadomość

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ciśnienie z rana w szpitalu idealne 117/70 w porownaniu z tym co bylo wczoraj dodam ze to bez tabletek no zwariować można.

Papcia lubi tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol, AguŚka89 trzymajcie się! Oby za długo was nie trzymali niepotrzebnie. Ale jesli trzeba to trzeba...
    Ja też w szpitalu ale kolo południa wychodzę. Wczoraj na wizycie synek miał za wysokie tętno bo około 170 wiec gin wysłał mnie na oddział. W szpitalu juz było ok, ale podali sterydy na płucka. Szyjka już skrócona i skurcze na ktg sie piszą. 5.01 mam się zgłosić na ktg.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w temacie wydzieliny to mnie też często zalewa tak że mam mokro. Ale wiem że to nie wody bo w poprzedniej ciąży mi się sączyły i tego raczej się nie da pomylić.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja wlasnie czekam na usg ale nie aby ja wiec sobie poczekam. Dzidziol, Aguska trzymajcie sie dziewczyny. Davie rade!

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    A u mnie ciśnienie z rana w szpitalu idealne 117/70 w porownaniu z tym co bylo wczoraj dodam ze to bez tabletek no zwariować można.
    A jaki masz w domu cisnieniomierz? Te elektroniczne a szczegolnie nadgarstkowe czesto nie mierza dobrze.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Najserdeczniejsze życzenia: szczęścia, zdrowia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku !!!!!

Proszę o wybaczenie...za brak obecności na forum oraz braki na 1 stronie.

Czy chcecie abym uzupełniła dane (1 strona)?

Dopisz prosze jasia na 1 luty :-)

jestemhela lubi tę wiadomość

• AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria wrote:
    A jaki masz w domu cisnieniomierz? Te elektroniczne a szczegolnie nadgarstkowe czesto nie mierza dobrze.

Elektroniczny alenie nadgarstkowy. Ale to cisnienir wysokie mialam i wczoraj tu w szpitalu i wysokie na kazdej wizycie.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie skurcze juz tez sie pisza na ktg tak do 30%.

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze do 70% ale bezbolesne. Z resztą ja do tych zapisów podchodzę z dystansem bo jak rodziłam córkę to pisały się skurcze regularne do 100% a nic się nie działo i nie bolało. A te skurcze które mocno bolały i rozwarcie postępowało pisały się tylko do 30%

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wczorajszej wizycie, wszystko ok maluszek jest dość drobny (33tydz) waga 2kg - oczywiście wczoraj cały wieczór świrowałam z tego powodu, bo jesteśmy oboje wysocy, ale z nowym dniem doszłam do wniosku, że po prostu mi się we łbie przewraca, dziecko zdrowe, dobrze się rozwija, szyjka długa ... a ja wymyślam

bebag, paulka86, zbikowa, Fiolk@, karolina1488, Mila123, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po USG mala wazy 2720 wg use 34+6. A wg belly 34 +0. Dziewczynka potwierdzona. Brzuszek wiekszy troche ale mowia ze to nic Po prostu tak ma. Brzuszek 97 centyl. Jak urodze w terminie moze miec nawet troche ponad 4 kg. Wszystko ok. Ulozona glowkowo.

bebag, paulka86, zbikowa, Fiolk@, Mila123, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ