Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka_46 wrote:A ja sie staran ale albo mam za wielko brzuch albo za krotko rece. W jakiej.pozycji.najlepiej masowac?
Chyba najlepiej na stojąco, opierając jedną nogę o brodzik/wannę.
Aguśka89, Dzidziol - trzymajcie się! Koniecznie dajcie znać, co i jak. -
Aguu zwykle tak, ale to zależy np. od tego czy nie miałaś zmiany umowy w tym czasie albo czy miałaś ciaglosc L4...
Dzidziol kciuki, wytrzymaj jak najdłużej! Aguska tobie też życzę, żeby Ci to ciśnienie wyprostowali...
Vitoria u coeboe chyba sprawa była jasna? Rodziła poprzednio przez cc? To chyba nawet nie moga ci 2 cesarski odmówić. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 22:44
-
Papcia wrote:Już była wcześniej rozmowa na tej grupie o masażu krocza ja się powtórzę, rodziłam 20 miesięcy temu pierwsze dziecko (3200 g), regularnie robiłam masaż krocza i ćwiczenia mięśni Kegla, miałam w planie porodu zaznaczone wyraźnie, że zależy mi na ochronie krocza i położna się tego trzymała. Musiałam też wg jej wskazówek kontrolować parcie, ale opłacało się. Pękłam tylko powierzchownie na 2 malutkie szwy, siedziałam normalnie zaraz po porodzie sn, co budziło ogólne zdziwienie ja bardzo polecam masaż krocza jest też wątek o masażu krocza gdzieś na forum, rzuciło mi się w oczy ostatnio, także sobie przejrzyj tylko trzeba być systematycznym w tym, jednorazowo na pewno nie pomoże...
No i teraz już od 2 tygodni znów masuję, położna, która najprawdopodobniej będzie przy moim drugim porodzie, była zachwycona, że masowałam w pierwszej ciąży i teraz też zaleciła
a jak myslisz czy jeśli zaczęłam właśnie 36tc nie jest już za późno na masaż?Aleksandra -
Czy Wy też przez cały okres ciąży musicie się stresować i przeżywać nerwy z powodu osób trzecich? Opisałam swoje doświadczenia na blogu, bo musiałam znaleźć jakieś ujście: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358147447,title,O-dwoch-takich-co-rozum-postradaly,index.html Zapraszam Was w wolnej chwili, może ktoś boryka się z podobnymi problemami...
-
Nieukowa wrote:
Vitoria u coeboe chyba sprawa była jasna? Rodziła poprzednio przez cc? To chyba nawet nie moga ci 2 cesarski odmówić. ..
Mogliby odmowic gdybym prosila I gdyby inaczej przebiegal wczesniejszy porod. Dr powiedzial ze samo cc nie jest wskazaniem do kolejnego jesli bylo robione bo np dziecku puls spadal. W takim wypadku zalecaja probe sn pod warunkiem ze maluch nie okaze sie byc zbyt duzy. Z doswiadczenia dr wynika ze kompletny brak akcji porodowej lubi sie powtarzac wiec ja nawet nie zdarzylam sie wypowiedziec jaki mam plan na siebie tylko potwierdzilam ze sie zgadzam na kolejne cc I tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 08:01
-
Nieukowa wrote:Cześć Hela co u ciebie?
Chyba sobie wieczorem torbe spakuje, mam jakoś ochotę...
Maz nas jutro umówił na oglądanie auta- z 2 dzieciakami i z kotrm w Fabii się średnio pomieścimy wiec czas zacząć myśleć nad trochę drozsza wyprawka
Dzień dobry
U mnie już 36 tydzień. W tym tygodniu mam wizytę więc w końcu się dowiem ile waży ta dziewuszka Czas za szybko leci... A tu torba jeszcze niespakowana Więc chyba dziś też się tym zajmę Nie mogę się doczekać aż zaczną się posty z info o narodzinach lutowych maluszków
Mila123 lubi tę wiadomość
-
Dzidziol, AguŚka89 trzymajcie się! Oby za długo was nie trzymali niepotrzebnie. Ale jesli trzeba to trzeba...
Ja też w szpitalu ale kolo południa wychodzę. Wczoraj na wizycie synek miał za wysokie tętno bo około 170 wiec gin wysłał mnie na oddział. W szpitalu juz było ok, ale podali sterydy na płucka. Szyjka już skrócona i skurcze na ktg sie piszą. 5.01 mam się zgłosić na ktg. -
AguŚka89 wrote:A u mnie ciśnienie z rana w szpitalu idealne 117/70 w porownaniu z tym co bylo wczoraj dodam ze to bez tabletek no zwariować można.
-
jestemhela wrote:Najserdeczniejsze życzenia: szczęścia, zdrowia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku !!!!!
Proszę o wybaczenie...za brak obecności na forum oraz braki na 1 stronie.
Czy chcecie abym uzupełniła dane (1 strona)?
Dopisz prosze jasia na 1 lutyjestemhela lubi tę wiadomość
-
U mnie skurcze do 70% ale bezbolesne. Z resztą ja do tych zapisów podchodzę z dystansem bo jak rodziłam córkę to pisały się skurcze regularne do 100% a nic się nie działo i nie bolało. A te skurcze które mocno bolały i rozwarcie postępowało pisały się tylko do 30%
-
my po wczorajszej wizycie, wszystko ok maluszek jest dość drobny (33tydz) waga 2kg - oczywiście wczoraj cały wieczór świrowałam z tego powodu, bo jesteśmy oboje wysocy, ale z nowym dniem doszłam do wniosku, że po prostu mi się we łbie przewraca, dziecko zdrowe, dobrze się rozwija, szyjka długa ... a ja wymyślam
bebag, paulka86, zbikowa, Fiolk@, karolina1488, Mila123, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
Po USG mala wazy 2720 wg use 34+6. A wg belly 34 +0. Dziewczynka potwierdzona. Brzuszek wiekszy troche ale mowia ze to nic Po prostu tak ma. Brzuszek 97 centyl. Jak urodze w terminie moze miec nawet troche ponad 4 kg. Wszystko ok. Ulozona glowkowo.
bebag, paulka86, zbikowa, Fiolk@, Mila123, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017