Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka_46 wrote:A ja sie staran ale albo mam za wielko brzuch albo za krotko rece. W jakiej.pozycji.najlepiej masowac?
Chyba najlepiej na stojąco, opierając jedną nogę o brodzik/wannę.
Aguśka89, Dzidziol - trzymajcie się! Koniecznie dajcie znać, co i jak. -
Aguu zwykle tak, ale to zależy np. od tego czy nie miałaś zmiany umowy w tym czasie albo czy miałaś ciaglosc L4...
Dzidziol kciuki, wytrzymaj jak najdłużej! Aguska tobie też życzę, żeby Ci to ciśnienie wyprostowali...
Vitoria u coeboe chyba sprawa była jasna? Rodziła poprzednio przez cc? To chyba nawet nie moga ci 2 cesarski odmówić. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 22:44
-
Papcia wrote:Już była wcześniej rozmowa na tej grupie o masażu krocza
ja się powtórzę, rodziłam 20 miesięcy temu pierwsze dziecko (3200 g), regularnie robiłam masaż krocza i ćwiczenia mięśni Kegla, miałam w planie porodu zaznaczone wyraźnie, że zależy mi na ochronie krocza i położna się tego trzymała. Musiałam też wg jej wskazówek kontrolować parcie, ale opłacało się. Pękłam tylko powierzchownie na 2 malutkie szwy, siedziałam normalnie zaraz po porodzie sn, co budziło ogólne zdziwienie
ja bardzo polecam masaż krocza
jest też wątek o masażu krocza gdzieś na forum, rzuciło mi się w oczy ostatnio, także sobie przejrzyj
tylko trzeba być systematycznym w tym, jednorazowo na pewno nie pomoże...
No i teraz już od 2 tygodni znów masuję, położna, która najprawdopodobniej będzie przy moim drugim porodzie, była zachwycona, że masowałam w pierwszej ciąży i teraz też zaleciła
a jak myslisz czy jeśli zaczęłam właśnie 36tc nie jest już za późno na masaż?Aleksandra -
Czy Wy też przez cały okres ciąży musicie się stresować i przeżywać nerwy z powodu osób trzecich? Opisałam swoje doświadczenia na blogu, bo musiałam znaleźć jakieś ujście: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358147447,title,O-dwoch-takich-co-rozum-postradaly,index.html Zapraszam Was w wolnej chwili, może ktoś boryka się z podobnymi problemami...
-
Nieukowa wrote:
Vitoria u coeboe chyba sprawa była jasna? Rodziła poprzednio przez cc? To chyba nawet nie moga ci 2 cesarski odmówić. ..
Mogliby odmowic gdybym prosila I gdyby inaczej przebiegal wczesniejszy porod. Dr powiedzial ze samo cc nie jest wskazaniem do kolejnego jesli bylo robione bo np dziecku puls spadal. W takim wypadku zalecaja probe sn pod warunkiem ze maluch nie okaze sie byc zbyt duzy. Z doswiadczenia dr wynika ze kompletny brak akcji porodowej lubi sie powtarzac wiec ja nawet nie zdarzylam sie wypowiedziec jaki mam plan na siebietylko potwierdzilam ze sie zgadzam na kolejne cc I tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 08:01
-
Nieukowa wrote:Cześć Hela co u ciebie?
Chyba sobie wieczorem torbe spakuje, mam jakoś ochotę...
Maz nas jutro umówił na oglądanie auta- z 2 dzieciakami i z kotrm w Fabii się średnio pomieścimy wiec czas zacząć myśleć nad trochę drozsza wyprawka
Dzień dobry
U mnie już 36 tydzień. W tym tygodniu mam wizytę więc w końcu się dowiem ile waży ta dziewuszkaCzas za szybko leci... A tu torba jeszcze niespakowana
Więc chyba dziś też się tym zajmę
Nie mogę się doczekać aż zaczną się posty z info o narodzinach lutowych maluszków
Mila123 lubi tę wiadomość
-
Dzidziol, AguŚka89 trzymajcie się! Oby za długo was nie trzymali niepotrzebnie. Ale jesli trzeba to trzeba...
Ja też w szpitalu ale kolo południa wychodzę. Wczoraj na wizycie synek miał za wysokie tętno bo około 170 wiec gin wysłał mnie na oddział. W szpitalu juz było ok, ale podali sterydy na płucka. Szyjka już skrócona i skurcze na ktg sie piszą. 5.01 mam się zgłosić na ktg. -
AguŚka89 wrote:A u mnie ciśnienie z rana w szpitalu idealne 117/70 w porownaniu z tym co bylo wczoraj dodam ze to bez tabletek no zwariować można.
-
jestemhela wrote:Najserdeczniejsze życzenia: szczęścia, zdrowia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku !!!!!
Proszę o wybaczenie...za brak obecności na forum oraz braki na 1 stronie.
Czy chcecie abym uzupełniła dane (1 strona)?
Dopisz prosze jasia na 1 lutyjestemhela lubi tę wiadomość
-
U mnie skurcze do 70% ale bezbolesne. Z resztą ja do tych zapisów podchodzę z dystansem bo jak rodziłam córkę to pisały się skurcze regularne do 100% a nic się nie działo i nie bolało. A te skurcze które mocno bolały i rozwarcie postępowało pisały się tylko do 30%
-
my po wczorajszej wizycie, wszystko ok maluszek jest dość drobny (33tydz) waga 2kg - oczywiście wczoraj cały wieczór świrowałam z tego powodu, bo jesteśmy oboje wysocy, ale z nowym dniem doszłam do wniosku, że po prostu mi się we łbie przewraca, dziecko zdrowe, dobrze się rozwija, szyjka długa ... a ja wymyślam
bebag, paulka86, zbikowa, Fiolk@, karolina1488, Mila123, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
Po USG mala wazy 2720 wg use 34+6. A wg belly 34 +0. Dziewczynka potwierdzona. Brzuszek wiekszy troche ale mowia ze to nic Po prostu tak ma. Brzuszek 97 centyl. Jak urodze w terminie moze miec nawet troche ponad 4 kg. Wszystko ok. Ulozona glowkowo.
bebag, paulka86, zbikowa, Fiolk@, Mila123, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017