Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina1488 powiedz mi bo jesteś na tym samym tygodniu ciąży masz dalej uczucie teo mokra? Bo kilka razy dziennie mam tak dużo tej bialawej wydzieliny ze podzwonilam dzis po calodobowych aptekach czy maja test na wody plodowe oczywiscie nigdzie ich nie ma. Mam we wtorek wizytę ale jakos niepokoi mnie to trochę.
Karoliskaxxx lubi tę wiadomość
-
Aguska mi polozna mowila ze moze byc wiecej wodnistej wydzieliny i co tydzien sie o to pyta czy tak mam i mowi zeby sie niewystraszyc i niemylic z wodami... mi wody odchidzily po trochu ale to takie chlusniecia jakby z pol kubka wody naraz ci jakis czas no i byly zielone...
-
Ja tez mam wiecej wydzieliny.
Jestesmy wlasnie w drodze do siostry mojego meza, godzina drogi autem a ja nie moge wytrzymac, tak mnie brzuch boli, fotel juz odchylilam ale co jakis czas boli, jak do tej pory nie mialam rzadnych problemow z podrozowaniem..
Na szczescie za 15min bedziemy na miejscu... -
Babydream wrote:Dziewczyny czy Wam też tak puchną, drętwieją dłonie? Ja za każdym razem kiedy obudzę się rano mam spuchnięte ręce, aż mnie bolą i zgiąć nie mogę palców. I tak właściwie cały dzień mnie bolą.
Mi puchną i dlonie i stopy ze kostki nie widać i palce u rak tez ciezko zgiac ale to przewaznie mam wieczorem po calym dniu. Przez noc schodzi i tak w kolko. Dretwienia nie mam wiec sie nie wypowiem. -
Witam się w Nowym Roku.
Babydream mam to samo. Jak się budzę rano nie mogę dłoni złożyć w pięść. Muszę poczekać parę minut aż opuchlizna zejdzie i rozćwiczę palce. Cały dzień mnie lekko bolą. Już się przyzwyczaiłam. To jest cieśń nadgarstka podobno może boleć jeszcze bardziej. Mnie pomaga ściskanie i masowanie dłoni takiej piłeczki z kolcami. Podobno po porodzie mija.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 18:22
-
AguŚka89 wrote:Karolina1488 powiedz mi bo jesteś na tym samym tygodniu ciąży masz dalej uczucie teo mokra? Bo kilka razy dziennie mam tak dużo tej bialawej wydzieliny ze podzwonilam dzis po calodobowych aptekach czy maja test na wody plodowe oczywiscie nigdzie ich nie ma. Mam we wtorek wizytę ale jakos niepokoi mnie to trochę.
Tak, nadal mam uczucie mokra plus gęsta biała wydzielina podczas siusiania tak raz dziennie, której nie da się nie zauważyć (czop pomału odchodzi). Mnie gin o tym informował, że tak teraz będzie więc się nie stresuję i Ty też nie powinnaś z tego co piszesz
Nasze największe Szczęście
-
Babydream wrote:Dziewczyny czy Wam też tak puchną, drętwieją dłonie? Ja za każdym razem kiedy obudzę się rano mam spuchnięte ręce, aż mnie bolą i zgiąć nie mogę palców. I tak właściwie cały dzień mnie bolą.
Mi jak do tej pory jeszcze nic nie puchnie ale podobno tak się zdarza w ciążyNasze największe Szczęście
-
Dziewczyny chciałabym Wam życzyć wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :*
Ja też miałam bardzo miłego Sylwestra - z siostrą i chłopem we własnym salonie przed TV, do tego pyszne sałatki i serki. Spać położyłam się o 1 a wstałam jakoś koło 9, świeża i zadowolona z życia
Z tym, że pojawił sie pewien problem - ból w okolicy żeber, to juz nie pierwszy raz, bo to samo miałam w święta, nie mogę chyba siedzieć za długo bo mi się wnętrzności gniotą albo moze dziecię gdzieś mnie tam ciśnie. Jak poleze to przechodzi, z tym że wczoraj zanim usnęłam to około godzinę się męczyłam bo bolało w każdej pozycji. -
Asiek84 wrote:Dziewczyny chciałabym Wam życzyć wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :*
Ja też miałam bardzo miłego Sylwestra - z siostrą i chłopem we własnym salonie przed TV, do tego pyszne sałatki i serki. Spać położyłam się o 1 a wstałam jakoś koło 9, świeża i zadowolona z życia
Z tym, że pojawił sie pewien problem - ból w okolicy żeber, to juz nie pierwszy raz, bo to samo miałam w święta, nie mogę chyba siedzieć za długo bo mi się wnętrzności gniotą albo moze dziecię gdzieś mnie tam ciśnie. Jak poleze to przechodzi, z tym że wczoraj zanim usnęłam to około godzinę się męczyłam bo bolało w każdej pozycji.
Mnie zebra tez bola. Zastanawiałam sie co moze boleć tak wysoko i dotykalam zeber i ewidentnie to one bola.endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Co do tej gęstej białej wydzieliny to ja od kilku dni mam podobne. Też zauważam jej coraz więcej. Nie ma się czym martwić bo na tym etapie to ponoć normalne. Póki nie sączy się woda nie ma co panikować. Dla pewności w środę mam wizytę to dopytam.
-
Mnie dzicko też tak mocno ugniata w jedno konkretne miejsce, ze musze pokładać się co chwilę. Codzienne to samo;( ból wtedy mija na szczęście..ale jest to bardzo męczące..bo moge cokolwiek porobic ok 15- 20 min bo bol powoli .narasta az osiaga taka.moc i muszę położyć się na kilka minut. Po nocy wstaje.jak.nowo narodzona.. jak bym.lezala plackiem to by bylo ok...ale przy dwójce dzieci to nie realne i strasznie męczące!
Co do wydzieliny tez ją mam, biała gęsta i lepka. Od ok 2 moze 3 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 21:29
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Więcej wydzieliny (takie jakby białe upławy) to sprawa normalna. Nie ma się czym martwić, zaczynają się właśnie w 8 miesiącu ciąży. Ja też mam a do tego jeszcze biorę luteinę więc w ogóle
Jeśli chodzi o obrzęki nóg - też często mam, szczególnie wieczorem i rano nie ma po nich śladu. To też sprawa normalna Gdyby przez noc nie schodziły to trzeba to skonsultować z lekarzem. A na same obrzęki moja ginekolog poradziła mi wywar z pietruszki.
Po ostatnim cc tak mi nogi spuchły, że chodzić nie mogłam, nie dało rady ich zginać, takie parówy wielkie miałam ale położona mówiła, że po cc często tak jest i schodzi do tygodnia. Zeszło ale w japonkach do domu wracałam bo żadnych butów założyć nie mogłam
Co rano budzę się obolała, biodra bolą jak diabli. Na prawym boku co się położę to zaraz wszystko z żołądka mi się podnosi do gardła, na lewym za długo też nie poleżę a na plecach mnie muli. Ale jakoś śpię Bardziej martwią mnie zawroty głowy bo ostatnio miewam. Chyba pogoda mnie dobija bo jak wypiję kawę i się rozruszam to jest lepiej ale jak będą dalej się powtarzać to zadzwonię chyba do swojej lekarki bo wiadomo jak ciężarna może sobie powkręcać różne głupotyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 09:41
-
Najserdeczniejsze życzenia: szczęścia, zdrowia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku !!!!!
Proszę o wybaczenie...za brak obecności na forum oraz braki na 1 stronie.
Czy chcecie abym uzupełniła dane (1 strona)?
Nieukowa, Mila123 lubią tę wiadomość
-
infinity888 wrote:Cześć, wszystkeigo dobrego w Nowym Roku
I odrazu pytanie z gruber rury do dziewczyn, które już rodziły :Czy jest sens robienia masażu krocza:>
Już była wcześniej rozmowa na tej grupie o masażu krocza ja się powtórzę, rodziłam 20 miesięcy temu pierwsze dziecko (3200 g), regularnie robiłam masaż krocza i ćwiczenia mięśni Kegla, miałam w planie porodu zaznaczone wyraźnie, że zależy mi na ochronie krocza i położna się tego trzymała. Musiałam też wg jej wskazówek kontrolować parcie, ale opłacało się. Pękłam tylko powierzchownie na 2 malutkie szwy, siedziałam normalnie zaraz po porodzie sn, co budziło ogólne zdziwienie ja bardzo polecam masaż krocza jest też wątek o masażu krocza gdzieś na forum, rzuciło mi się w oczy ostatnio, także sobie przejrzyj tylko trzeba być systematycznym w tym, jednorazowo na pewno nie pomoże...
No i teraz już od 2 tygodni znów masuję, położna, która najprawdopodobniej będzie przy moim drugim porodzie, była zachwycona, że masowałam w pierwszej ciąży i teraz też zaleciła